Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 21 juli

22 juli 2022

Voor degenen onder jullie die maandag mijn Breaking News hebben bekeken, je weet dat Iran eindelijk heeft aangekondigd dat ze klaar zijn voor kernwapens. Ik heb hier de afgelopen maanden steeds voor gewaarschuwd, maar nu is het zover. Kamal Kharazi, hoofd van de Strategische Raad voor Buitenlandse Betrekkingen van Iran en een medewerker van Opperste Leider Ali Khamanei, kondigde zondag aan dat “we de technische capaciteiten hebben om een ​​atoombom te maken… We kunnen gemakkelijk 90% verrijkt uranium produceren.” Ze hebben de technologie voor een bom en ze kunnen gemakkelijk uranium voor wapens maken. Het enige dat de creatie ervan tegenhoudt, is hun beslissing om dit te doen.

Zowel de VS als Israël hebben beloofd dat Iran dat kernwapen nooit zal bouwen. Tijdens het bezoek van president Biden aan Israël vorige week (meer daarover hieronder), zwoer hij dat de VS “alle elementen van hun nationale macht” zullen gebruiken om te voorkomen dat Iran nucleair wordt. De Israëlische legerleider Aviv Kohavi was zelfs nog directer en zei: “Het voorbereiden van een militaire optie tegen het Iraanse nucleaire programma is een morele verplichting en een nationaal veiligheidsbevel.” De IDF voert dit bevel uit door middel van haar gerichte voorbereidingen en ontwikkeling van aanvalsplannen. Het feit dat hij verklaarde dat het een bevel was, betekent dat het ooit zal worden uitgevoerd.

Niet iedereen is tegen Iran en hun ambities. Deze week vond een trilaterale top plaats in Teheran, waarbij de Russische president Vladimir Poetin en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zich bij de president van het gastland, Ebrahim Raisi, voegden. Samen waren dit Ezechiël 38-trio een mooi gezicht terwijl ze glimlachten en elkaars hand vasthielden. Eigenlijk glimlachte iedereen behalve Erdogan, die opzij staarde en er een beetje uitzag alsof hij zich probeerde te herinneren of hij de krultang in het hotel had laten zitten.

Iedereen heeft veel gewonnen van de bijeenkomsten. Iran stemde ermee in om al hun tarwebehoeften van Rusland te kopen, nu Turkije klaar lijkt te zijn om gestolen Oekraïense tarwe uit de Zwarte Zee te laten passeren. Iran beloofde gas en olie uit Rusland te kopen.* In ruil daarvoor beloofde Teheran de verkoop van UAV’s van wapenkwaliteit aan Moskou voort te zetten. In een persconferentie waarschuwden de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin en de voorzitter van de Joint Chiefs, generaal Mark Milley, Iran streng om te stoppen met de verkoop van UAV’s, en spoorden hen aan “dat niet te doen”. Raisi van Iran werd gehoord om te antwoorden: “Austin en Milley? Is dat niet dat nieuwe countryduo dat ik op iTunes hoorde?’

*edit: Iran heeft een deal gesloten met het Russische Gazprom om de Iraanse olie en gas hulpbronnen te ontwikkelen. Potentiële waarde:$40 miljard.

Turkije liet de andere twee landen hun haat jegens de Koerden herhalen, een minachting die ertoe leidde dat ze een bergresort in Zakho, provincie Dohuk, Irak aanvielen, waarbij acht Koerdische toeristen werden gedood en 23 anderen gewond raakten. Deze situatie verergert nu de Iraakse Nationale Veiligheidsraad hun gezant naar Ankara heeft bevolen naar huis terug te keren. Vanmorgen hebben alle Arabische landen deze aanval krachtig veroordeeld. Deze situatie zal interessant zijn om te zien ontwikkelen. Erdogan herhaalde ook zijn dreigement om de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO te blokkeren, tenzij ze hun verplichtingen in de “oorlog tegen het terrorisme” nakomen, wat voor hem betekent omgaan met Turkse oppositieactivisten in hun eigen land.

Deze top in Teheran heeft een ongelooflijke bijbelse betekenis. De wereld is aanzienlijk veranderd sinds deze drie elkaar voor het laatst hebben ontmoet. De oorlog in Oekraïne heeft een verstrekkende betekenis. Er wordt gezocht naar andere energiebronnen dan Rusland, aangezien zoveel landen ze bestraffend in de steek laten. Dit heeft de deur voor Israël geopend om “de lieveling van Europa” te worden met zijn enorme gasvelden. Te midden van deze monumentale verschuivingen zien we deze drie leiders van instortende economieën – Poetin, Erdogan en Raisi – opnieuw samenkomen om hun belangen te bundelen. Voor deze landen zal Israël steeds meer gaan lijken op het antwoord op hun monetaire ellende. Het is precies de situatie die de Schrift beschrijft! Ezechiël 38 is een oorlog van financieel gewin en economische belangen, en voor deze naties lijkt Israël rijp voor de keuze. We kunnen het beste onze ogen naar de lucht houden; Jezus komt spoedig! Wil je meer weten over deze bijbelse betekenis? kijk dan deze videos. 

Nog een verhaal dat je kan toe voegen aan de bovenstaande Ezechiël 38-mix. In een beweging die riekt naar de dagen van het IJzeren Gordijn, heeft het Russische ministerie van Justitie gevraagd om de Russische tak van het Joods Agentschap voor Israël te ontbinden. Deze non-profitorganisatie is ’s werelds grootste agentschap voor het helpen van Joden die naar Israël emigreren. Dit is gewoon een andere manier waarop Poetin de strijd met Israël lijkt aan te gaan. Je kunt hier alles over te weten komen in mijn Breaking News Update van vanmorgen. ( via YouTube)

In de schaduw van de bovengenoemde ondertekening van een olie- en gasovereenkomst van een miljard dollar met Gazprom door Iran, heeft het Russische energiebedrijf aangekondigd dat het mogelijk zijn verplichtingen niet kan nakomen vanwege overmacht of een daad van God. De voorraden zijn aanzienlijk gedaald als gevolg van de acties van Rusland in Oekraïne. Het inroepen van de overmachtsclausule in dit geval doet echter denken aan jezelf opzettelijk in de ogen porren en je blindheid een daad van God noemen.

Israël bouwt ook aan diepere relaties. De afgelopen week keurde het land de contouren goed van een overeenkomst met de VS, Saoedi-Arabië en Egypte om de verwijdering van internationale vredestroepen van de twee strategische Rode Zee-eilanden Tiran en Sanafir mogelijk te maken, waardoor Saoedi-Arabië de controle over de eilanden krijgt. Kort daarna kondigde Saoedi-Arabië aan dat ze hun luchtruim zouden openstellen voor alle luchtvaartmaatschappijen, inclusief Israël. Vluchten van Tel Aviv naar Jeddah zijn al begonnen te verschijnen op vertrekborden op de luchthaven Ben Gurion.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vorige week Israël bezocht. Terwijl hij daar was, bracht hij tijd door in het Augusta Victoria-ziekenhuis in Oost-Jeruzalem, dat zich voornamelijk richt op de Arabische bevolking. Helaas werden aanbiedingen van Israëlische functionarissen om zijn bezoek te begeleiden afgewezen, een ongebruikelijke en veelzeggende zet die het standpunt van zijn regering aangeeft dat het oostelijke deel van de stad niet van Israël is. Terwijl hij daar was, kondigde de president 100 miljoen dollar aan voor Palestijnse ziekenhuizen. Het geld zal echter via het Palestijnse systeem worden gestuurd, wat betekent dat het grotendeels in de zakken van de leiding zal blijven. Toen hij tijd vond om met de leiders van zijn gastland door te brengen, ontmoette Biden de Israëlische premier du jour Yair Lapid. Ze spraken over de nucleaire aspiraties van Iran, Saoedi-Arabië, en hoe je een land bestuurt als niemand je aardig vindt.

Vanuit Israël reisde Biden naar Saoedi-Arabië, waar hij een vuist maakte met de man die hij heeft laten doorschemeren dat hij schuldig is aan het bestellen van de moord op journalist Jamal Khashoggi. Dit vriendelijke gebaar met kroonprins Mohammad bin Salman leidde tot een absolute ineenstorting van de liberale media, waarbij de president werd uitgeroepen tot hypocrisie en minachting voor de mensenrechten. Ik geef toe dat ik er waarschijnlijk iets te veel van genoten heb. In tegenstelling tot de pracht en praal rond het bezoek van de vorige president aan het Saoedische koninkrijk, werd deze president noch door de koning noch door de kroonprins ontvangen op het vliegveld. Toen de president van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Mohammed bin Zayed, Jeddah verliet na ook een ontmoeting met president Biden, werd hij op de luchthaven wel ‘uitgezwaaid’ door MBS.

Hassan Nasrallah, de secretaris-generaal van Hezbollah, blijft Jeruzalem uitdagen in zijn poging om de zeegrens tussen Israël en Libanon te verleggen. Nu eist hij dat Israël een lang gesloten spoorwegtunnel overhandigt die de grens tussen de twee landen overschrijdt. Israël weigert en zegt dat het overhandigen van de tunnel het risico zou lopen de nabijgelegen Kibbutz Rosh Hanikra aan te vallen. De meeste waarnemers, zelfs tegenstanders van Hezbollah in Beiroet, zien dit als een zoveelste poging om de onderhandelingen over de zeegrenzen te bemoeilijken.

Het is heel goed mogelijk dat dit probleem blijft opwarmen. Nasrallah lijkt vastbesloten Libanon en Israël te betrekken bij een oorlog over het Karish-gasveld. Net maandag heeft de IDF nog een drone neergehaald nadat deze het Israëlische luchtruim was binnengedrongen. De week ervoor werden nog drie andere Hezbollah-drones uit de lucht geschoten.

Aan de andere kant van Israël werden zaterdagavond laat vier raketten vanuit Gaza op Israël afgevuurd. Het Iron Dome raketafweersysteem neutraliseerde de dreiging. Als reactie daarop sloeg de Israëlische luchtmacht een grote raketproductielocatie in Gaza aan.

Vorige week daalde er een hittegolf over Europa die de temperaturen deed stijgen. In veel landen, waaronder de Britse eilanden, werden recordtemperaturen waargenomen en alleen al in Spanje en Portugal zijn meer dan 1.900 mensen omgekomen door hittegerelateerde oorzaken. De resulterende bosbranden hebben duizenden mensen uit hun huizen verdreven in Frankrijk, Portugal, Spanje en Griekenland.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.