Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 21 december 2023

22 december 2023

Vorige week werd Dr. Ahmed al-Kahlout, directeur van het Kamal Aswan Ziekenhuis in Gaza, gearresteerd door de IDF. Waarom zou Israël een ziekenhuisdirecteur in hechtenis nemen? Het blijkt dat hij ook commandant is bij Hamas. Tijdens zijn verhoor onthulde hij dat Hamas zijn ziekenhuis als militaire post gebruikte, en hij registreerde terroristen als medisch personeel om hen tegen toezicht te beschermen. Hij gaf ook toe dat hij zijn ziekenhuis gebruikte om een ​​gevangengenomen Israëlische soldaat te verbergen.

Naarmate we meer leren van onze teruggekeerde gijzelaars over hun gevangenschap, worden we vastbeslotener om zorgen voor een veilig land.


Shalom uit Israël! Deze week wordt in de hele christelijke wereld Kerstmis gevierd. Het is niet verrassend dat het in mijn land Israel geen algemeen gevierd feest is. Er is slechts een klein deel van ons in Israël dat erkent dat de Messias al is gekomen, omdat hij meer dan 2000 jaar geleden in Bethlehem werd geboren. Begrijp me niet verkeerd: er is een groeiende beweging van mensen die anticiperen op de komst van de Messias. Je kunt soldaten zien die samenkomen en zingen: ‘Ik geloof in de komst van de Messias, zelfs als hij blijft wachten.’ Ze geloven in een Messias. Ze geloven gewoon niet dat hij al gekomen is.

Aan de andere kant van de medaille staan ​​degenen die beweren te geloven dat de Messias is gekomen, maar die leugens verspreiden over wie hij is. ‘Jezus was een Palestijn’, roepen ze, waarbij ze de genealogieën van de Evangeliën en de duidelijke afstamming van Jezus als Jood volledig negeren. “Bethlehem was niet in het land van de Joden toen Jezus werd geboren”, beweren ze. Dit is gewoon dwaas. Bethlehem was een kleine maar belangrijke stad voor de Joden. Vanuit dit herdersdorp zouden de lammeren die voor de offers in de tempel werden gebruikt, worden verzameld.

Maar deze leugens passen bij onze tijd. Onze wereld houdt niet meer van feiten. In plaats daarvan worden we omringd door bedrog. Hieronder leest u over het hoofd van een ziekenhuis in Gaza, die feitelijk een leider in Hamas was. Hij gebruikte zijn positie om ervoor te zorgen dat de terroristische organisatie zijn faciliteit kon gebruiken als front voor hun terroristische activiteiten die zowel boven als onder de grond plaatsvonden. Dit bedrog van de VN en de humanitaire waakhondorganisaties vond plaats in ziekenhuizen, klinieken en scholen in heel Gaza.


Paulus schreef aan de Thessalonicenzen de volgende waarschuwing:

De komst van de wetteloze is overeenkomstig de werking van Satan, met alle macht, tekenen en leugenachtige wonderen, en met alle onrechtvaardige misleiding onder degenen die verloren gaan, omdat zij de liefde voor de waarheid niet hebben ontvangen, zodat zij gered zouden kunnen worden. . En om deze reden zal God hen een sterke waanvoorstelling sturen, zodat ze de leugen moeten geloven, zodat ze allemaal veroordeeld mogen worden die de waarheid niet geloofden maar plezier hadden in onrechtvaardigheid. (2 Thessalonicenzen 2:9-12)

Dit is de tijd waarin we leven. De waanvoorstelling is ongelooflijk sterk. We voelen de spoedige opkomst van de antichrist. Zijn geest is er al. De goedgelovigheid van mensen ten aanzien van de leugens van de vijand zal alleen maar toenemen naarmate de tijd verstrijkt. Onze gezegende hoop is onze spoedige opname voor de eindtijd.


Ik ben nog maar kort thuis, maar sinds ik hier ben, heb ik het erg druk gehad. Gisteren was een heel bijzondere dag voor Behold Israel. Ik had een ontmoeting met de algemene aannemer en het bouwteam voor CONNECT, onze faciliteit voor mondiale bediening hier in Israël. Het was een geweldig overleg waarbij alles en iedereen bij elkaar paste. Dankzij jullie gebeden en ongelooflijke vrijgevigheid kunnen we volgende week beginnen met de bouw van CONNECT in dit gebouw dat uitkijkt over de weelderige Jizreëlvallei. We zullen het zo inrichten dat het een studio, een hoofdkwartier en een verzamelplaats kan worden voor plaatselijke Bijbelstudies en fellowships, maar ook voor reisgroepen. Ik kan niet wachten om te zien wat God de komende maanden en jaren via deze faciliteit gaat doen.

Vanavond heb ik de gelegenheid om te spreken op het Israel College of the Bible. Deze prachtige Messiaanse school, ook bekend als ONE FOR ISRAEL Bible College, ligt langs de Middellandse Zeekust in Netanya. Ik zal een nieuwe lering introduceren genaamd ‘Israël, de eindtijd en de steeds veranderende wereld’. Bid alstublieft voor mijn tijd daar.


Zelfs als het leven in Israël doorgaat, zijn we ons er altijd van bewust dat oorlog niet ver van ons verwijderd is. Persoonlijk word ik er voortdurend aan herinnerd, of het nu komt door de voortdurende vluchten die opstijgen vanaf de vliegbasis Ramat David in de buurt van mijn huis, het horen van de sirenes van inkomende raketten, of het zien van de Iron Dome in actie in de nachtelijke hemel, waarbij de raketten worden uitgeschakeld die vanuit Syrië zijn gestuurd en Libanon. Het zuidelijke front blijft woeden. In Gaza worden Khan Yunis en Shahjaya vrijwel voortdurend gebombardeerd. Alleen al gisteren heeft de Israëlische luchtmacht 230 Hamas-doelen in het gebied aangevallen. Als gevolg daarvan zien president Biden, Gaza-stad, Khan Yunis en anderen er behoorlijk slecht uit. Maar dit is niet het resultaat van willekeurige bombardementen. Ik weet dat u minister van Defensie Lloyd Austin hebt gestuurd om ons te kastijden en te zeggen dat we onze aanvallen chirurgischer moeten maken. Wat u niet begrijpt, is dat het ondergrondse netwerk van terroristische tunnels zo alomtegenwoordig is op deze locaties dat het uitroeien van de steden onder de steden veel verwoesting zal veroorzaken, zelfs als dit met precisiewapens wordt gedaan. Tot nu toe zijn er 1500 schachten en tunnels gevonden, waarvan de grootste 4 km lang was, een diepte van 50 meter bereikte en groot genoeg was voor de doorgang van voertuigen.

Er zijn mensen die klagen dat Israël de vernietiging moet compenseren met humanitaire hulp. Ik kan me moeilijk een oorlog in het verleden voorstellen waarin dat een vereiste was. Stuurt president Poetin humanitaire hulp naar de Oekraïners die door zijn oorlog ontheemd zijn geraakt? Zelfs als we daartoe besluiten, is er een groot obstakel. Humanitaire hulp die momenteel naar Palestijnse burgers wordt gestuurd, wordt door Hamas gestolen. Verwacht helemaal niet dat de Verenigde Naties zullen helpen. De United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) zit al lange tijd in de zak van Hamas. In de nasleep van het bloedbad van 7 oktober nam ten minste één lid van de UNRWA deel aan het vasthouden van gijzelaars. De scholen van het agentschap zijn gebruikt als hoofdkwartier van Hamas. Gisteren zei Knesset-voorzitter Amir Ohana tegen de bezoekende president van de Franse Senaat: “Frankrijk financiert UNRWA-scholen elk jaar met miljoenen euro’s. Het moet de educatieve inhoud stopzetten of strikt controleren. Hamas-terroristen opereren vanuit deze scholen en voeden opruiing tegen Israël.”

Op de Westelijke Jordaanoever vinden dagelijks invallen plaats om terroristen van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) uit te roeien. In het noorden verwacht ik, samen met de meeste van mijn mede-Israëli’s, nog steeds dat de oorlog in Libanon en Syrië op het juiste moment zal beginnen. In feite is er vandaag de dag sprake van grote activiteit van de IDF richting Zuid-Libanon. Ook andere landen erkennen deze escalatie. De VS, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland vragen hun burgers om Libanon en Syrië te verlaten, samen met Irak en Jemen. We zullen nooit veilig zijn zolang de Iraanse bondgenoten net over onze grens zijn met hun wapens allemaal in onze richting gericht. In Zuid-Libanon worden nog steeds terroristische locaties gebombardeerd, terwijl burgers naar het noorden migreren. In Syrië heeft de IDF de afgelopen week hard toegeslagen rond Damascus en al-Dimas. Hamas in het zuiden had de verrassing aan hun kant. Hezbollah in het noorden heeft financiering, training en 250.000 raketten in haar arsenaal.

Er heeft zich een ander front geopend dat meer dan alleen Israël treft: De Houthi-rebellen in Jemen. Dit is een andere Iraanse bondgenoot, blijkbaar gefrustreerd geraakt omdat hun ballistische raketten zijn neergeschoten voordat ze Israël bereiken. Dus nu richten ze hun agressie op het maritieme verkeer in de Rode Zee. Ze hebben talloze schepen in die waterweg aangevallen en gedreigd elk schip te vernietigen dat zelfs maar losjes met Israël verbonden was. Er is een coalitie gevormd om de Rode Zee te beschermen tegen de Houthi’s, waaraan de Verenigde Staten, Israël, Saoedi-Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk deelnemen. Andere landen hebben hun intentie uitgesproken om ook toe te treden. De dreigementen van de Houthi’s hebben impact. De zes grootste olierederijen ter wereld hebben al hun activiteiten in de Rode Zee stopgezet. In een gerelateerd verhaal heeft de Maleisische premier Anwar Ibrahim aangekondigd dat de Israëlische vrachtrederij ZIM niet langer welkom is in de havens van zijn land, of zelfs maar in de wateren ervan.


De Chinese president Xi Jinping vertelde president Biden heel zakelijk dat Peking zich zal herenigen met Taiwan wanneer de timing rijp is. Hun bedoeling is om het vreedzaam te doen, wat vrij onwaarschijnlijk lijkt. Het is moeilijk voor te stellen dat president Xi zo bot zou zijn tegen de vorige Amerikaanse regering.

Over de vorige Amerikaanse regering gesproken: als het Hooggerechtshof van Colorado er iets over te zeggen heeft, zal er nooit een tweede termijn komen voor voormalig president Donald Trump. In een nipte 4-3-uitspraak onder de zeven door de Democraten genomineerde staatsrechters bepaalde de rechtbank dat een voormalige president die zich bezighield met opstand niet terug in de functie kon worden gestemd. Dus ondanks dat hij nooit veroordeeld of zelfs maar berecht is wegens deelname aan de vermeende “opstand van 6 januari”, verklaarde de staatsrechtbank hem schuldig en diskwalificeerde hem van de stemming. De kans dat dit standhoudt, is klein als het voor het Hooggerechtshof van het land wordt gebracht. Veel experts zeggen dat president Trump zich geen beter cadeau voor Kerstmis had kunnen wensen.

 


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.