Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 20 oktober 2022

21 oktober 2022

Er zijn weken waarin zowel de hoeveelheid als de intensiteit van het nieuws overweldigend kan zijn. Dit was één van die weken. Er gebeurde zoveel dat ik een hele krant zou kunnen vullen, laat staan ​​een nieuwsbrief. Dus hieronder de highligtst uit wat er is gebeurd. Wil je alles ins en outs volgen? Volg mij dan via mijn Telegram kanaal.

Rusland richt zich op het elektriciteitsnet van Oekraïne
Tientallen Shahed-136 kamikaze-UAV’s van Iraanse makelij zijn door Rusland ingezet tegen de stroomvoorziening van Oekraïne. Meer dan 50% van het elektrische systeem is reeds uitgevallen. Maar niet alleen wordt door de dodelijke drones de Oekraïense infrastructuur vernietigd, ze raken ook burgerdoelen in veel grote steden, waaronder Kiev. Teheran ontkent Rusland te trainen in het gebruik van luchtwapens, maar de door Iran geleide drone-training die op de Krim is gespot, vertelt een ander verhaal.

Wit-Russische strijdlust tegen Oekraïne
Wat begon als het toestaan van Wit-Rusland om via hun land Russische soldaten toegang te verlenen tot Oekraïne, staat Wit-Rusland nu op het punt een tweede front te vormen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. We zien dat het zijn eigen soldaten aan de grens verzamelt. President Alexander Loekasjenko en de regering van Minsk verzinnen redenen om er een oorlag met Oekraine te beginnen.  Ze beschuldigen onder anderen Oekraïne van het steunen van terroristen die opereren binnen de Wit-Russische grenzen.

Nucleaire dreiging tegen Oekraïne
Als Wit-Rusland zich bij de strijd voegt, is het heel goed mogelijk dat de NAVO besluit om eindelijk Oekraïne te gaan helpen. Dit gaat het Kremlin niet toestaan. We zien dus daarom dat de retoriek van Poetin rond een nucleaire optie blijft toenemen. Of het nu door dreiging of door daadwerkelijke lancering is, de Russische president kan kernwapens zien als de enige manier om het Westen op afstand te houden. Moskou is al begonnen zich voor te bereiden op nucleaire tegenaanvallen. China, India en vele andere landen roepen hun ambassades en hun burgers naar huis vanuit Oekraïne in het licht van de echte nucleaire dreiging.

Iran levert wapens aan Rusland terwijl ze hun nucleaire programma voortzetten
Zoals we hebben gezien, heeft Iran niet alleen onbemande wapens aan Rusland geleverd, maar traint het hen ook hoe ze het meest effectief tegen Oekraïne kunnen gebruiken. Nu lijkt het erop dat het terroristische regime van Teheran langeafstands Fateh-110 en Zolfaghar grond-grondraketten naar Rusland gaat sturen. Ondertussen zet Iran zijn nucleaire programma stoutmoedig voort en verhoogt het het niveau van hun centrifuges in de nucleaire faciliteit van Natanz aanzienlijk.

Israël zwicht door druk van Hezbollah
Zoals ik vorige week meldde, bezweek de zwakke Israëlische regering – onder druk van de VS – en accepteerde een deal met het door Hezbollah gecontroleerde Libanon. In de overeenkomst gaf Israël de maritieme rechten op van het Qana-gasveld in ruil voor “stabiliteit”. De moorddadige, terroristische organisatie Hezbollah belooft ons stabiliteit. Dit is het gevolg van een Israelische regering die meer geeft om hoe mensen zich voelen dan om de realistische feiten van sterk ze zijn om weerstand te bieden tegen deze internationale druk.

Rusland waarschuwt Israël om Oekraïne te verlaten
In reactie op een slecht doordachte opmerking van een Israëlische regeringsfunctionaris over de mogelijkheid om wapens aan Oekraïne te leveren, schoot de voormalige Russische president en premier en de huidige vice-voorzitter van de Veiligheidsraad Dmitri Medvedev terug: “Een zeer roekeloze zet. Het zal de regeringsrelaties tussen onze landen vernietigen.” De relatie tussen Rusland en Israël is op op dit moment al zwak. Mede doordat de EU zich wendde tot Israëlisch gas na de explosies van Nord Stream 1 & 2;  En de voorspelde Ezechiel 38 oorlog heeft een economisch motief. Daar zou deze ‘diplomatieke achteruitgang’ zou heel goed de weg kunnen zijn naar de Ezechiël 38-oorlog.

Toenemende nucleaire kracht van Noord-Korea
Noord-Korea versnelt snel hun nucleaire technologie, vooral als het gaat om raketafleveringssystemen. De Japanse minister van Defensie Yasukazu Hamada zei dat hun rakettechnologie zich in “een snel tempo” ontwikkelt, waardoor hun raketten “moeilijker te onderscheppen” zijn. Hij zei ook dat alles klaar was voor Pyongyang om zijn zevende kernproef uit te voeren. Kim Jong Un en zijn slaafse natie zijn ongeleide projectielen op het wereldtoneel. Hun groeiende allianties met China en Rusland zijn zorgwekkend.

Politieke onrust in het Verenigd Koninkrijk
Premier Liz Truss haar functie neergelegd, slechts 45 dagen na haar aantreden, waardoor haar ambtstermijn de kortste in de geschiedenis is. Ze had weinig keus nadat ze een groot deel van de haar ondersteunende coalitie had verloren vanwege de ineenstorting van haar economische programma; dit veroorzaakte een crash van de waarde van de pond. Met een dreigende recessie en 40 jaar lang hoge inflatie gaat het Verenigd Koninkrijk moeilijke tijden tegemoet.

Amerikaanse schuld aan de wereldproblemen
Ik hou van de Verenigde Staten. Het is als mijn tweede thuis. Daarom doet het me zoveel pijn om te moeten zeggen: “Amerika! Wat had je verwacht?” Een groot deel van de reden van de wereldwijde chaos, komt door de president die nu in functie is. En ja, ik begrijp dat er grote problemen waren met de laatste verkiezingen. Maar wat de liberalen in 2020 bereikten, vergde jaren van voorbereiding in de achterkamer door links en net zoveel jaren van politieke verzachting en compromissen door rechts. Dit gebeurde niet van de ene op de andere dag. En tegen de tijd dat mensen het begonnen te zien aankomen, was het te laat. Nu is de leider van de vrije wereld een man die niemand meer serieus neemt.

  • Poetin is niet bang voor hem zoals hij was voor zijn voorganger, dus hij doet wat hij wil in Oekraïne.
  • De ayatollahs zijn niet bang voor hem, vooral niet nadat hij hun sancties heeft versoepeld. Dus hebben ze haast met hun nucleaire programma en leveren ze verschillende wapens aan Rusland.
  • Xi Jinping is niet bang voor hem, dus de strop om de nek van Taiwan wordt steeds strakker.
  • Kim Jong Un is niet bang voor hem, dus heeft Noord-Korea zijn ‘club-voor-het-lanceren-van-raketten-van-de-maand’ opgericht.

Verkiezingen hebben gevolgen. Mijn land betaalt de prijs voor de verkiezingen in een ‘regering van verandering’. De wereld betaalt de prijs voor het feit dat de VS deze regering aanstellen. Dit is des te meer reden voor iedereen in de kerk om hartstochtelijk te bidden over de verkiezingen van 1 november in Israël en de verkiezingen van 8 november in de Verenigde Staten.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.