Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 20 juli 2023

21 juli 2023

Conflict tussen Israël en Hezbollah komt steeds dichterbij
De spanningen blijven stijgen. Omdat Hassan Nasrallah, zowel woorden als daden gebruikt om te proberen Israël in actie te krijgen. Niet alleen heeft Israël te maken gehad met de vurige retoriek van Nasrallah, maar er hebben ook opzettelijke incidenten plaatsgevonden langs de grens tussen Libanon en Israël. Een poging van Hezbollah om afgelopen vrijdag het veiligheidshek te beschadigen, resulteerde in de verwonding van verschillende leden van de terroristische organisatie toen de Israëlische beveiliging niet-dodelijke middelen gebruikte om hen af ​​te weren. Deze incidenten zullen blijven escaleren totdat de ene of de andere partij all-in gaat. Premier Netanyahu zou degene moeten zijn die een preventieve eerste aanval uitvoert. Anders zal Israël in reactieve modus worden gezet en de schade en het verlies aan mensenlevens die Hezbollah zal aanrichten, moeten opruimen.

Gezondheidszorgen voor Netanyahu
De Israëlische pers werd zaterdag gek toen premier Benjamin Netanyahu werd opgenomen in het Sheba Medical Center in Ramat Gan, Tel Aviv. Veel leden van de media waren erg teleurgesteld toen hij de volgende dag werd ontslagen uit het ziekenhuis nadat alleen was vastgesteld dat hij uitgedroogd was. Sorry, alle demonstranten en nee-zeggers, de 73-jarige Bibi kreeg een schone gezondheidsverklaring van het medische team, dus je zult hem en zijn gerechtelijke hervorming nog een tijdje moeten verdragen.

Israëlische president Ontmoet de Amerikaanse president
Dinsdag vergezelde de Israëlische president Isaac Herzog de Amerikaanse president Joe Biden voor een bijeenkomst in het Witte Huis. Biden benadrukte de toewijding van Amerika aan Israël, terwijl hij herhaalde dat zijn regering zich zorgen maakt over de hervormingen van premier Netanyahu. De twee bespraken ook de inzet van de Amerikaanse president voor een tweestatenoplossing en zijn onenigheid met de uitbreiding van de Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Van zijn kant bedankte president Herzog Biden omdat hij “een grote vriend” van Israël is. De dag voor dit bezoek hadden Biden en Netanyahu een telefoongesprek waarin veel van dezelfde onderwerpen aan bod kwamen. Dat telefoontje omvatte een uitnodiging voor een officieel bezoek van de premier aan Washington later dit jaar.

Israëlische raketten slaan toe in Syrië
Woensdagochtend vroeg trof een spervuur ​​​​van Israëlische raketten doelen van door Iran gesteunde legers in de buurt van Damascus, Syrië.

VS en Iran bereiden zich voor op conflict in Syrië
Zowel de VS als Iran lijken zich voor te bereiden op een conflict in Syrië. Een groot aantal Amerikaanse troepen wordt naar Syrië en de Perzische Golf gestuurd. Om dit tegen te gaan, zet Iran een uitgebreide reeks Quds-troepen, het Syrische leger en de sjiitische Afghaanse “Fatemion” -brigade in. Stuurt ondertussen de VS ook een oorlogsschip en meer straaljagers naar het gebied rond de Straat van Hormuz.

Ruzie tussen Rusland en Iran
Teheran was niet al te blij toen Moskou en de Samenwerkingsraad van de Perzische Golf vorige week een gemengde verklaring uitbrachten waarin ze onderhandelingen aanmoedigden om het geschil over drie eilanden in de Straat van Hormuz op te lossen: Abu Musa, de Greater Tunb en de Lesser Tunb. Iran beschrijft deze eilanden als een eeuwig bezit van hun land en neemt de inmenging van de regering van Poetin kwalijk.

Zelfmoordboot blaast Krimbrug op
Een brug die de Krim met het Russische vasteland verbindt en die op spectaculaire wijze werd beschadigd in een video die afgelopen oktober viraal ging, werd opnieuw aangevallen op maandagochtend. De 20 kilometer lange Kertsj-brug raakte beschadigd toen Oekraïense marine-drones onder de overspanning explodeerden. Bij de aanval kwamen twee mensen om het leven en raakte hun dochter gewond. De Russische president Vladimir Poetin beloofde vergeldingsmaatregelen voor de “terroristische aanslag”


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.