Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 20 april 2023

21 april 2023

Russische spookschepen hangen rond in Noordse wateren
“Russian Ghost Ships” klinkt als de titel van een toneelstuk van Franz Kafka of een roman van Nikolai Gogol. In plaats daarvan zijn deze mysterieuze boten heel echt en varen ze rond de wateren in de buurt van Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. Wat hen hun griezelige descriptor geeft, is dat ze hun Automatic Identification System (AIS) hebben uitgeschakeld. Dus terwijl iedereen weet dat ze ergens zijn, weet niemand precies waar dat ergens is. Er wordt aangenomen dat Moskou deze boten gebruikt om de locaties van internet- en stroomkabels, oliepijpleidingen en windmolenparken in de Noordse wateren in kaart te brengen. Het hoofd van de Deense contraspionageafdeling en het hoofd van de Noorse inlichtingendienst zeggen beide bereid te zijn om in te grijpen als Rusland iets probeert tegen de infrastructuur van hun land.

Israël opent ambassade op 15 mijl van de grens met Iran
Gisteravond vloog de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen naar Ashgabat, Turkmenistan, waar hij een ambassade zal openen in de Centraal-Aziatische staat. Deze hoofdstad ligt op slechts 24 kilometer van de noordoostelijke grens van Iran, waardoor de ambassade van Israël het dichtst bij het terroristische islamitische regime staat. Voordat hij naar Ashgabat vertrok, bracht Cohen tijd door in Bakoe, Azerbeidzjan, om de betrekkingen met het sjiitische meerderheidsland te verdiepen. Terwijl Azerbeidzjan Israël voorziet van 30 procent van zijn olie-import en, naar verluidt, toegang over zijn grenzen heen voor inlichtingenoperaties, levert Jeruzalem in ruil daarvoor militaire wapens aan Bakoe. Iran is druk bezig relaties op te bouwen met proxy-milities in verschillende landen. Israël, aan de andere kant, besteedt zijn tijd aan het versterken van de banden met echte landen.

De stilte voor de storm …?
Morgen eindigt de ramadan. Volgende week begint Yom HaZikaron (Herdenkingsdag) op maandag, gevolgd door Yom Ha’atzmaut (Onafhankelijkheidsdag) op dinsdag. Zodra die dagen van herdenking en viering voorbij zijn, zal het Israëlische leger (IDF) vrij zijn om alles uit te voeren wat nodig is om onze natie te beschermen. De bedrijvigheid op Ramat David Airbase vlakbij mijn huis is ongekend. Iets groots staat op het punt te gebeuren.

Cyberaanval en terreuraanval troffen Israël
‘Anonymous Sudan’, een hackergroep, vierde vrijdag Quds Day door een cyberaanval tegen Israël te lanceren. De websites van sommige banken, het postkantoor, het elektriciteitsbedrijf en de red alert-waarschuwingsapp werden allemaal in verschillende mate getroffen. Op dinsdag, reden twee ultraorthodoxe mannen naar huis na het ochtendgebed toen een man naar hun auto rende en begon te schieten. Beide slachtoffers raakten gewond, terwijl de dader te voet ontsnapte.

De kredietratingvooruitzichten van Israël krijgen een klap
Moody’s Investors Service veranderde – i.v.m. de hervorming van de rechterlijke macht in Israël – de kredietvooruitzichtenm; ze verlagen de rating van het land van “positief” naar “stabiel”. Senior Vice President van Moody’s, Kathrin Muehlbronner, zei: “De enige drijfveer voor onze ratingactie afgelopen vrijdag waren de gebeurtenissen rond de regeringsplannen voor gerechtelijke veranderingen [die] ons hebben laten zien dat je in Israël een regering kunt hebben die bereid is om aanzienlijke risico’s te nemen wat de betreft de economische en sociale stabiliteit.” Dank u, mevrouw Muehlbronner, voor uw mening. Zoals de meeste landen waarderen wij Israëli’s het altijd als externe organisaties hun neus in onze interne strijd steken. Hoewel de kredietvooruitzichten van het land werden beïnvloed, blijft de kredietrating van Israël zelf op A1.

Amerikaanse Republikeinse senator bezoekt Saoedische kroonprins
De Republikeinse senator Lindsey Graham uit Zuid-Carolina maakte een reis om Saoedi-Arabië te bezoeken, een land waar hij beloofde nooit een voet binnen te zetten of zaken mee te doen. Toen hij echter eenmaal voet aan wal zette in het land, leek hij een natie en een kroonprins te hebben gevonden met wie hij bereid was zaken te doen. Hij prees de vooruitgang die kroonprins Mohammed bin Salman heeft geboekt in zijn cultuurhervormingsprogramma Vision 2030. Hij bedankte ook de natie voor de aankoop van in South Carolina gemaakte 787 Boeing-jets ter waarde van $ 36 miljard. Het gerucht gaat dat er nog steeds politieke maatstaven spelen; beide twee voorgaande zinnen zullen ongetwijfeld iets met elkaar te maken hebben. Kroonprins MBS verklaarde open te staan ​​voor voortdurende vriendschap met de VS. Er zijn echter drie voorwaarden die hij naar voren heeft gebracht.

  1. Ten eerste wil Saudi-Arabië een soort veiligheidsovereenkomst met de VS tegen vijandelijkheden vanuit Iran. Hoezeer de twee landen momenteel ook doen alsof ze van elkaar houden, het enige land dat Iran meer haat dan Israël is Saudi-Arabië.
  2. Ten tweede wil Riyadh vrijhandel met Amerika.
  3. Ten slotte willen de Saoedi’s een eigen nucleair programma, onder toezicht en geleverd door de VS.

Amerikaanse helikopteraanval doodt ISIS-leider
Amerikaanse centrale commandotroepen hebben maandag senior ISIS-leider Abd-al-Hadi Mahmud al-Haji Ali gedood tijdens een helikopteraanval in Noord-Syrië. De inval was specifiek gericht tegen de ISIS-leider nadat de inlichtingendienst hoorden van een complot om ambtenaren in het buitenland te ontvoeren om als hefboom te gebruiken.

Quds Day
Bedreigingen tegen Israël vanuit de radicale moslimwereld namen toe toen Al-Quds Day naderde. Deze dag, die op de laatste vrijdag van elke Ramadan wordt gevierd, is vernoemd naar Jeruzalem, of “de Heilige” (in het Arabisch al-Quds), en werd na zijn revolutie van 1979 door ayatollah Khomeini in het leven geroepen om de nadruk te leggen op het feit dat er al deze Joden vervuilen de Heilige Stad. De vitriool was bijzonder pittig van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah, die opriep tot wijdverbreide marsen en demonstraties in de hele moslimwereld. Het beloofde geweld tegen Israël kwam echter nooit. Het is één ding om over een groot spel te praten; het is iets anders om het op te nemen tegen de IDF.

Iran erkent verantwoordelijkheid in raketaanvallen
Hoe heb jij de ‘Iranian Army Day’ afgelopen dinsdag beleefd? De commandant van de Islamitische Republikeinse Garde, Hossein Salami, vierde dit door een toespraak te houden waarin hij de verantwoordelijkheid van Iran toegaf bij het begeleiden van hun proxy-milities in Syrië, Gaza en Libanon om eerder deze maand raketten af ​​te vuren op Israël. De generaal-majoor zei dat de aanval wraak was voor de dood van twee Iraanse adviseurs die omkwamen bij IDF-luchtaanvallen in Syrië. Hij was ook blij met de waarschuwing dat sommige schimmige personen erin zijn geslaagd Palestijnse militanten op de Westelijke Jordaanoever te bewapenen.

Economische misleiding door Iran ontdekt…
Iran was erg trots op zijn geweldige economische herstel. Volgens de gegevens die het land aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft verstrekt, staat het op de 17e plaats van de wereld. Er was alleen één probleem: de gegevens waren nep. Toen de reële cijfers eenmaal bekend werden, stond Iran in plaats daarvan slechts op de 43e plaats in de wereld voor het BBP en op de 124e plaats als het ging om het inkomen per hoofd van de bevolking… Meneer Supreme Leader, we willen u het voordeel van de twijfel geven dat het misschien gewoon een afrondingsfout was die uw cijfers met $ 630 miljard deed stijgen. Ik zou aanraden om betere accountants in te huren, maar ik erken dat de tijden op dit moment heel moeilijk voor je lijken te zijn.

Turkije steeds meer aanwezig in de oude stad van Jeruzalem
De regering van president Recep Tayyip Erdogan probeert opzettelijk de Turkse aanwezigheid in de oude stad Jeruzalem op te bouwen. Bezoekers worden gesponsord om te komen, te winkelen en te blijven. Of het nu gaat om liefdadigheidswerk of werk in het hostelrestaurant en het islamitisch centrum dat de regering van Ankara heeft gekocht, het doel is om de Turkse invloed uit te breiden. Erdogan droomt er nog steeds van om de bewaker van de soennitische islam te zijn in een opnieuw samengesteld Ottomaans rijk. Dit past goed bij de profetie van Ezechiël 38 waarin Rusland samenwerkt met Turkije, Iran, Soedan en binnenkort Libië.

Japanse premier overleeft. . . iets
Toen de Japanse premier Fumio Kishida een politiek evenement bijwoonde, werd een apparaat dat op een pijpbom leek naar hem gegooid. De cilinder viel met een luide knal op de grond en begon rook uit te stoten. Kishida werd van het toneel geduwd. Een 24-jarige verdachte werd ter plaatse gearresteerd en beschuldigd van het onschuldig klinkende “belemmering van zaken”. Wat eerst door iedereen leek op een moordaanslag op een staatsfunctionaris, lijkt nu een grap of een soort protest te zijn. De verdachte blijft stil over zijn motieven.

Soedan op de rand van een burgeroorlog
In oktober 2021 verenigden generaal Abdel Fattah al-Burhan en generaal Mohamed Hamdan “Hemedti” Dagalo hun krachten om een ​​staatsgreep te plegen om een ​​overgangsraad te verdrijven die zelf twee jaar eerder tijdens een revolutie was opgericht. Al-Burhan nam het over als enige leider met Hemedti als zijn rechterhand. Maar het hebben van twee alfa’s zorgt niet voor een gelukkige samenwerking. Nu vechten de twee generaals met elkaar in de straten van Khartoum, wat leidde tot de dood van minstens 180 burgers. De overtuiging is dat als dit nog veel langer doorgaat het land zal afglijden naar een bloedige burgeroorlog. (note vertaler: Soedan is één van de landen die in de bijbel genoemd wordt in de Ezechiel 38 oorlog)

Taiwan koopt anti-scheepswapens uit Amerika
Het Pentagon heeft een contract van 1,17 miljard dollar met Taiwan aangekondigd voor 400 vanaf het land gelanceerde Harpoon-antischeepsraketten. De wapens zijn in de eerste plaats bedoeld om de groeiende bezorgdheid over de Chinese strijdlust aan te pakken. De productie duurt naar verwachting tot 2029.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.