Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 2 november 2023

2 november 2023

Shalom komt uit een heel ander Israël dan wat we een maand geleden hadden. Destijds zaten we verwikkeld in politieke wrijving. Er bestond een enorme verdeeldheid over de hervorming van het rechtsstelsel, waarbij van alle kanten bedreigingen werden geuit. Cultureel gezien waren we niet slechts twee verschillende landen met een conservatieve bevolking en een liberale bevolking, maar hadden we talloze subgroepen rond religieuze overtuigingen, levensstijlkeuzes en etnische achtergronden. Toen ik toen naar mijn land keek, voelde ik een ongelooflijk verdriet. We waren een natie die een interne oorlog voerde en ik zag mijn land uiteenvallen.

Dat is niet langer zo. Als je nu naar Israël kijkt, zie je één land, één volk. Wij zijn Israëliërs, en als je één van ons kwaad doet, schaadt je ons allemaal. Als natie werden we aangevallen. Als natie werden we vermoord, gemarteld en ontvoerd. En als natie zullen we wraak nemen op degenen die deze gruwelijke daden hebben begaan tegen onze kinderen, onze ouderen, onze vrouwen en onze mannen. We zullen er ook voor zorgen dat degenen die ons hebben aangevallen nooit meer de mogelijkheid zullen hebben om dit opnieuw te doen, omdat we weten dat als ze dat konden, ze dat ook zouden doen. Hamas heeft dit niet zomaar “uit hun systeem naar boven gehaald”. Ze zijn er klaar voor om dit ‘spel’ door te spelen. Het zijn dezelfde kwaadaardige, antisemitische nazi’s die ze altijd zijn geweest. Ze zullen pas tevreden zijn als elke Jood in zee is geduwd.

Dat gaat niet gebeuren!

 

Maar, Amir, jij gelooft in Jezus. Moet je niet de andere wang toekeren?” Ik zal dat op twee manieren beantwoorden:

Ten eerste wordt nergens in de Bijbel tegen een natie gezegd dat ze de andere wang moeten toekeren. Er is geen bijbelpassage die een regering vertelt dat ze het kwaad dat haar wordt aangedaan moet accepteren en er in liefde op moet reageren. In feite is het in de hele Bijbel de Staat, natie of land  die door God worden gebruikt als Zijn wapen tegen het kwaad. Momenteel is Israël dat wapen in Gods hand. Hij gebruikt het om de demonische terroristen uit te roeien die zulke gemene en kwaadaardige misdaden tegen onschuldigen hebben begaan.

Ten tweede hebben wij als gelovigen de verantwoordelijkheid om de onschuldigen te beschermen. Ja, Jezus zei dat het toekeren van de andere wang de juiste actie is als je wordt geslagen. Maar Hij zei dat in een bepaalde context en in relatie tot een specifieke situatie. Als ik wordt aangevallen en ik vind dat het gepast is om verliefd op mijn aanvaller te reageren, dan moet ik dat doen. Maar als een kind wordt aangevallen, moet mijn reactie de bescherming van de onschuldigen zijn, met welke middelen dan ook die nodig en passend zijn.

De acties van Israël voldoen aan de ‘noodzakelijke en juiste’ criteria om de onschuldigen te beschermen en het kwaad uit te roeien. Steeds meer landen zullen zich binnenkort in dezelfde situatie bevinden en dezelfde soort keuzes maken. Omdat dit radicale antisemitisme, en in veel gevallen de bijbehorende universalistische islamistische visie, niet gelokaliseerd zullen blijven in het Midden-Oosten. Deze oorlog is een mondiale gebeurtenis en heeft gevolgen over de hele wereld.


Gaza
De Israëlische grondaanval op Gaza gaat door. Het plan is om de Gazastrook in tweeën te snijden, waardoor het Israëlische leger (IDF) het Shifa-ziekenhuis – het belangrijkste ziekenhuis in Gaza – kan omsingelen en uiteindelijk kan omsingelen. Nu, New York Times, voordat je begint te zeggen: “Kijk, we hebben je verteld dat Israël graag ziekenhuizen bombardeert”, wil ik je eerst vertellen waarom ze dat doen. Binnen dat ziekenhuiscomplex, zowel boven- als ondergronds gebouwd, bevindt zich het hoofdkwartier van Hamas. Als Israël zich echt niet om burgers zou bekommeren, zouden ze een paar bunkerbrekerbommen op het Shifa-terrein hebben laten vallen en daarmee klaar zijn. In plaats daarvan maken ze een riskante manoeuvre zodat ze zich kunnen richten op Hamas-terroristen, terwijl ze ondertussen aankondigen wat ze gaan doen zodat het ziekenhuis en het omliggende gebied van burgers kunnen worden ontdaan. Opnieuw zien we het verschil tussen Hamas en de IDF. Hamas richt zich op onschuldige burgers. De IDF waarschuwt burgers zodat ze kunnen ontsnappen. De reden dat niet-strijders worden gedood is omdat Hamas hen dwingt achter te blijven om het menselijk schild te behouden, en zodat ze hun lichamen daarna kunnen gebruiken als propaganda voor de media in de wereld.

Er zijn miljarden dollars in Gaza gepompt. Waar is het allemaal gebleven?

  1. In de eerste plaats aan de Hamas-leiders. Hamas-vicevoorzitter Mousa Abu Marzuk is 3 miljard dollar waard, voormalig voorzitter Khaled Mashal is 4 miljard dollar waard, en de huidige voorzitter Ismail Haniyeh is ook 4 miljard dollar waard. Dat is echter begrijpelijk, omdat het veel geld kost om hun luxe woningen in Turkije en Qatar te betalen. Ik bedoel, je kon toch niet verwachten dat ze in Gaza tussen het gespuis zouden wonen?
  2. Het grootste deel van het resterende geld ging naar de bouw van een ingewikkeld systeem met meerdere niveaus van 1300 tunnels die zich over een lengte van 500 kilometer (311 mijl) uitstrekken en een diepte van 70 meter (229 voet) bereiken.

Het nadeel van dit tunnelsysteem is dat er gas (benzine/olie) nodig is voor generatoren om het ventilatiesysteem van stroom te voorzien. Hoewel er in Gaza voedsel en water is, en in de meeste gebieden ook elektriciteit, is gas zeer moeilijk te vinden. Dit komt omdat de IDF al het gas dat ze kunnen vinden in beslag heeft genomen. Geen gas, geen ventilatoren. Geen ventilatoren, geen lucht. Geen lucht, de terroristen zullen gedwongen worden uit hun holen te rennen waar ze zich zullen overgeven of gedood zullen worden.


Libanon en Syrië
Iran wil wanhopig dat zijn milities in Zuid-Syrië iets doen dat tegen Israël is gericht. Maar tot nu toe is er slechts af en toe een raket- of artillerievuur geweest. Hezbollah in Libanon krijgt dezelfde druk van Iran. De schermutselingen langs de Libanees-Israëlische grens zijn intenser geweest dan die met Syrië, maar vonden nog steeds vooral plaats in de vorm van raketten en luchtaanvallen. Er zijn echter grensoverschrijdingen geweest die door de IDF moesten worden aangepakt. Hassan Nasrallah, secretaris-generaal van Hezbollah, heeft aangekondigd dat hij vrijdag om 15.00 uur een zeer belangrijke toespraak zal houden. Er wordt gespeculeerd dat hij de deelname van Hezbollah aan de oorlog zal verklaren.

Dit zou om twee redenen niet goed zijn:

  1. In de eerste plaats willen de Libanezen geen oorlog. De meeste burgers in Libanon zijn goede, hardwerkende mensen die zich in de ongelukkige situatie bevinden dat hun land wordt opgeëist door een terroristische organisatie wier marionetten aan de touwtjes worden getrokken door het radicale islamitische regime van Iran. Misschien zal dit de katalysator zijn voor het volk om eindelijk in opstand te komen en Hezbollah te verdrijven.
  2. De tweede reden waarom Nasrallah goed moet nadenken voordat hij zich in de strijd begeeft, is dat dit een fatale vergissing zou zijn. Vanwege de organisatie en training van Hezbollah zou het waarschijnlijk meer Israëlische levens kosten om Hezbollah te beëindigen. Maar wees gerust: tegen de tijd dat de IDF klaar is, zal er geen Hezbollah meer zijn en geen Hassan Nasrallah.

Gisteravond bezocht Ismail Qaani, commandant van de Quds Force van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), Beiroet, waarschijnlijk om de betrokkenheid van Hezbollah bij de volgende fase van de oorlog te bespreken. Bid alstublieft dat dit front niet wijd opengaat.


Jemen
De Houthi’s van Jemen hebben Israël de oorlog verklaard. U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom dit 50.000 man sterke rebellenleger, 1600 kilometer van Israël vandaan, de oorlog verklaart. Omdat ook zij worden gefinancierd en geleid door de ayatollahs in Teheran. Deze extremistische sjiieten beschikken over ballistische langeafstandsraketten en hebben deze op Israël afgevuurd. Minstens één werd vernietigd door een Amerikaans marineschip. Een ander werd terwijl hij zich nog in de ruimte bevond, uitgeschakeld door Israëls nieuwe Arrow-3 hypersonische anti-ballistische raketsysteem. Tot nu toe hebben ze alleen maar raketten op Israël afgevuurd. Maar als een van die ballistische raketten zijn doel vindt, zullen er massale slachtoffers vallen.


Iran
Wat hebben alle vijanden van Israël gemeen? Een trouw aan Iran. De Iraniërs hebben een superioriteitscomplex als het gaat om hun mede-Midden-Oosters. Als er vies werk gedaan moet worden, zouden ze veel liever hebben dat Arabische handen dat doen. Hun Perzische handen zijn te fijn verzorgd voor gruntwerk. Daarom hebben ze de milities opgericht. Hezbollah, Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad, Houthis, Kata’ib Sayyid al-Shuhada en alle anderen vormen allemaal de strijdmacht van de Perzen, omdat het geen zin heeft Iraans bloed te vergieten als er zoveel Arabieren rondhangen. Ik weet dat mijn woorden hard en ongelooflijk gevoelloos klinken, maar ze zijn honderd procent accuraat als het gaat om de houding van het islamitische regime in Teheran. Als Hezbollah en de milities in Syrië vanuit het noorden aanvallen, weet Israël wie daar achter zit. Als de tijd rijp is, zal er een afrekening plaatsvinden.


Egypte
De Egyptische regering opent eindelijk een veldhospitaal aan hun kant van de grensovergang bij Rafah. Wat ze niet doen is hun poorten wijd openzetten voor een toestroom van inwoners van Gaza. Waarom? Omdat ze het geweld en de problemen kennen die daarmee gepaard gaan. De Egyptische premier is zo vastbesloten om de inwoners van Gaza het land uit te houden, dat hij onlangs zei bereid te zijn miljoenen levens op te offeren om de grens tegen de Palestijnen te beschermen. Als het gaat om de betrekkingen met Israël, blijft er tussen de twee landen dezelfde oppervlakkige koelheid bestaan. Toch vindt er achter de schermen geheime samenwerking plaats.


Jordanië
Jordanië heeft nog steeds vrede met Israël. Hun zorg gaat uit naar de raketten in Syrië en Irak, en ze hebben de VS gevraagd patriotten in te zetten om het luchtruim boven hun land te beschermen.


Saoedi-Arabië, de VAE en Bahrein
Elk van deze landen heeft duidelijk gemaakt dat de Abraham-akkoorden niet meer weg te denken zijn. Zowel Rusland als Iran willen vanwege energie een wig drijven tussen de Saoedi’s en de Israëli’s, maar hun trucjes werken niet. De VAE gaven aan dat een sterke relatie met Israël “onze toekomst” is, terwijl de Bahreiners zeiden dat het onderhouden van een relatie met Israël in hun gemeenschappelijk belang is. Bedenk dat wanneer de Ezechiël 38-oorlog begint, deze landen buiten de strijd zullen blijven en de landen die Israël aanvallen krachtig zullen bekritiseren.


Verenigde Staten van Amerika
De VS zijn in deze strijd Israëls beste vriend geweest, en wij zijn zeer dankbaar voor hun hulp. Helaas betalen Amerikaanse bases in Syrië en Irak de prijs. Bijna elk uur vallen Iraanse milities het Amerikaanse leger aan met raketten en zelfmoorddrones, en het aantal Amerikaanse slachtoffers neemt toe. Hoe verontrustend deze ontwikkelingen ook zijn in het buitenland, ik maak me net zo’n zorgen over het Amerikaanse vasteland. Zoveel terroristen zijn opgegaan in de voortdurende immigrantenstroom, en nu heeft de FBI aangekondigd dat ze erg nerveus zijn over aanvallen die plaatsvinden in Amerikaanse steden die geïnspireerd zijn door wat Hamas op 7 oktober deed. Er vindt ook een nieuwe culturele kloof plaats tussen virulente Palestijnse aanhangers en degenen die kritiek hebben op de verschrikkingen die Hamas heeft begaan. Een groot deel van deze onwetende haat vindt zijn oorsprong in de Amerikaanse academische wereld.


Europa
Er is een enorme verdeeldheid tussen de Europeanen en de enorme moslimbevolking die nu in hun steden leeft als gevolg van een opengrenzenbeleid. De spanning tussen de oude garde en de nieuwkomers wordt steeds sterker. Europese regeringen weigerden zo lang toe te geven dat er een probleem was, maar zoals Ayn Rand ooit zei: “Je kunt de realiteit vermijden, maar je kunt de gevolgen van het vermijden van de realiteit niet vermijden.” Ik ben bang dat die gevolgen om de hoek liggen. Het zou heel goed de oorlog in Israël kunnen zijn die Europa over de rand duwt. Naarmate de anti-Israëlprotesten toenemen en het aantal Joodse huizen dat wordt gespoten met Davidsterren groeit, is het zeer waarschijnlijk dat er een vlampunt zal ontstaan ​​dat de straten in brand zal steken.


Turkije
Op papier zijn Turkije en Israël bondgenoten…maar president Erdogan wil gezien worden als een sterke moslimleider. Afgelopen week nog maakte hij tijdens een massale bijeenkomst ter ere van de Turkse onafhankelijkheid van de gelegenheid gebruik om een ​​zeer antisemitische tirade uit te voeren, waarbij hij onder meer duidelijk maakte dat hij Hamas niet als een terroristische organisatie beschouwt. Maar zelfs terwijl hij deze dingen zegt, staat hij toe dat twee Amerikaanse B-1 bommenwerpers in Turkije landen voor het geval ze nodig zijn tegen Hezbollah. Erdogan probeert zich over twee werelden heen te bewegen, maar hij zal binnenkort de ene of de andere kant moeten kiezen. Nogmaals, omdat we Ezechiël 38 kennen, erkennen we dat dit niet de kant van Israël zal zijn.


Joodse mensen over de hele wereld
Alle Hollywood-joden hadden vorige week een heel slechte dag toen ze plotseling wakker werden en beseften dat liberaal en progressief zijn niet genoeg is. Velen ontdekten dat hun vrienden hen in de steek begonnen te laten vanwege ‘de zonde’ Joods te zijn. Ze dachten dat de wereld ‘voorbij was’ aan het haten van Joden alleen maar omdat ze Joden zijn. Maar de wereld nam even een pauze. Nu is antisemitisme weer in de mode. In Duitsland zijn de gevallen van antisemitisme met 240% gestegen; in Oostenrijk 300%; Zuid-Afrika, 720%; en het Verenigd Koninkrijk, 1351%.

Er hangt momenteel een donkere wolk over de wereld. Het steunen van Israël zal binnenkort een prijs eisen. Het kan relationeel zijn. Het kan fysiek worden. Wat we zien is symptomatisch voor de groeiende invloed van de vijand. Het is werkelijk duivels, en je zult het pas begrijpen als je je spirituele bril opzet. Maar het is wat wij als gelovigen verwachten, omdat we weten dat deze wereld wordt voorbereid op de dag waarop er één enkele leider zal zijn die zal opstaan ​​met de kracht van Satan zelf. En op die dag zullen allen die nog in deze wereld over zijn, hem volgen.

Je wilt er niet bij zijn als dat gebeurt, omdat het een periode zal zijn waarin Gods oordeel over deze wereld zal komen. Het zal een tijd zijn die anders is dan alle andere, waarin de Heer Zijn volk gaat disciplineren en degenen die Hem hebben afgewezen, straft. Maar je hoeft hier niet te zijn. De Bijbel vertelt ons dat verlossing een kwestie is van het geloven en ontvangen van Jezus als jouw Heer en Verlosser. Als je meer wilt weten over hoe je een volgeling van Jezus kunt worden, volg dan deze link.

Ik eindig met een heel persoonlijk verzoek: ‘mag ik u alstublieft om gebed vragen voor mijn hart en mijn geest?’ Met al het kwaad waaraan ik word blootgesteld, word ik voortdurend aangevallen. Het weinige slaap dat ik krijg is vaak gevuld met visioenen en scenario’s van de verschrikkingen die ik heb gezien. Ik ben niet bang voor mezelf of mijn natie. God is bereid om onze strijd voor ons te strijden. “Sommigen vertrouwen op strijdwagens en sommigen op paarden, maar wij vertrouwen op de naam van de Heer, onze God” (Psalm 20:7). Mijn verzoek is eenvoudigweg dat de Heer mij af en toe verlichting wil geven van de onderdrukkende gevolgen van het getuige zijn van zulke duisternis, en dat Hij mij een gezegende slaap wil schenken, ononderbroken door gewelddadige dromen. Dank u, en moge God u zegenen voor uw gebed.


 

Ik sluit deze nieuwsbrief af met een paar belangrijke bronnen om Israël en de motivaties achter deze aanval beter te begrijpen:

“Speciale Midden-Oosten Update: De Oorlog in Israël” (engelstalig) – Gisteren (1 november) opgenomen – te vinden op Youtube. Dit geeft u veel meer details over de situatie in Israël en daarbuiten dan mogelijk was in deze nieuwsbrief.

The Final Jihad” – deze video werpt een diepgaande blik op de radicale islam en je krijgt een beeld gezien door de lens van de Bijbel (NL ondertiteld)

Waarom ligt de focus in de eindtijd op Israël? – blog waarom de focus altijd al, maar vooral in de eindtijd is gericht op de vernietiging van Israëel.

Eindtijd – Leven we in de profetieën van Ezechiël? Is de opname binnenkort? In deze video wordt uitgelegd wie er de hoofdrol spelen in de Ezechiël oorlog. Waarom deze oorlog nog niet is begonnen. De betreffende landen staan nog ‘buiten spel’. Maar dit kan heel snel veranderen. En dat nepnieuws de aanleiding was van de zondeval…


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.