Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 2 maart 2023

3 maart 2023

Nieuwe gevaarlijke wapens ontwikkeld door Teheran?
In een televisie-interview op vrijdag beweerde brigadegeneraal Amirali Hajizadeh, commandant van de lucht- en ruimtestrijdkrachten van de IRGC, dat Iran de laatste tijd veel nieuwe wapens heeft ontwikkeld. Er zijn er drie die hij benadrukt. Ten eerste een hypersonische raket die buiten de atmosfeer vliegt met snelheden die Mach 12-13 bereiken, waardoor het bijna onmogelijk wordt om te worden onderschept. Ten tweede de Paveh-kruisraket met een afstand van 1650 km, wat ruim voldoende is om Israël te bereiken. Ten derde, de Shahed 149 UAV. Deze drone heeft een bereik van 2000 km, kan 9 bommen dragen met een totaal gewicht van 500 kg, kan 35 uur in de lucht blijven en een hoogte bereiken van 34.000 voet. Oh ja, en hij zei dat Teheran nog steeds Trump, Pompeo en iedereen die deel uitmaakte van de moord op de Iraanse generaal Qasem Soleimani wil vermoorden. Wat erg IRGC-achtig van hem.

Een jaar oorlog in Oekraïne
Op zondag gaf ik een update over het Midden-Oosten genaamd “Een jaar van oorlog in Oekraïne”. Hoewel het deels een overzicht was van waar de oorlog zich vandaag bevindt en wat eraan voorafging, was de update ook bedoeld om een ​​deel van de ‘verdeeldheid binnen de kerk’ op te helderen. Ik bevind me midden in deze controversiële kloof. Sommigen zeggen: “Amir, je bent gewoon totaal tegen Rusland”, terwijl anderen vragen: “Amir, waarom haat je Oekraïne?” Ik ben niet  tegen Rusland of Oekraïn. Ik ben tegen elk land dat een ander land binnenvalt en onschuldige mensen vermoordt. Ik ben tegen marteling en verkrachting en moedwillige vernietiging. Het gegeven dat een land enkele neonazistische groeperingen of chemische laboratoria bevat, is geen reden om een burgerbevolking te vermoorden. Ik geloof dat er veel mis is met het leiderschap van beide landen. Maar het is net als mijn gevoelens over Iran, een land waar ik van de mensen hou, maar hun leiderschap met minachting bekijk. Hetzelfde geldt voor mijn gevoelens over de grote meerderheid van het Russische en Oekraïense volk. In dit conflict is er één regering die de primaire agressor is, en het is die regering die ik verantwoordelijk houd voor het grootste deel van het bloedvergieten dat plaatsvindt.

Polen bereidt zich voor op mogelijke Russische aanval
Uit angst voor een Russische aanval vanuit de exclave Kaliningrad richting het nabijgelegen Warschau, versterkt Polen zijn grensovergangen met de regio. De spanningen tussen Moskou en Warschau blijven toenemen, vooral nu Oekraïne de eerste vier Leopard-tanks uit Polen heeft ontvangen. De Poolse regering is van mening dat als de Russen aanvallen, het waarschijnlijk uit Kaliningrad zal komen, dat ingeklemd ligt tussen Polen, Litouwen en de Oostzee, en de enige regio is waar de twee tegengestelde landen een grens delen.

Moskou meldt Oekraïense saboteurs
Maandagavond hoorden we van een drone-aanval op een Russische vliegbasis in Yeysk in Krasnodar Krai. De volgende ochtend vroeg, volgde een andere drone-aanval binnen 60 mijl van Moskou. Volgens de standaard berichtgeving kreeg Oekraïne geen eer voor beide aanvallen, die volgens Moskou weinig schade aanrichtten. Sommige functionarissen in Rusland beweren dat de explosies in Yeysk gewoon deel uitmaakt van militaire oefeningen. Toch kwamen vandaag drone- en saboteurrapporten uit de dorpen Susany en Liubechane in het Klimovsky-district. De aanvallen omvatten naar verluidt een drone-aanval, het beschieten van een voertuig, aanvallen op gebouwen en het nemen van gijzelaars. Maar, ook de Oekraïense autoriteiten hebben geen commentaar gegeven.

Alarmerende ontwikkeling: Rusland richt zijn ogen op Transnistrië
De Pridnestrovische Moldavische Republiek, een pro-Russische, niet-erkende afgescheiden staat uit Moldavië, zou het volgende Oost-Europese brandpunt kunnen zijn. Dit smalle stuk land, algemeen bekend als Transnistrië, aan de oostgrens van Moldavië met Oekraïne, is een bron van twist geweest tussen Moskou en het Westen. Rusland heeft Oekraïne, Moldavië en de NAVO gewaarschuwd om de regio niet aan te vallen en zegt dat het zijn bevolking en soldaten zal beschermen en een aanval op Transnistrië zal beschouwen als een aanval op Rusland zelf. Ondertussen zijn al veel Moldavische burgers aan het evacueren in afwachting van een Russische aanval.

De As-van-het-kwaad-alliantie van de 21e eeuw
In wat zou kunnen worden beschouwd als een as van het kwaad voor de 21e eeuw, ligt een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland, Iran, Syrië en Turkije in de planning. De timing van de top is nog in de lucht, maar de Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken en speciale presidentiële vertegenwoordiger voor het Midden-Oosten en Afrika, Michail Bogdanov, zei dat de vier landen in gesprek zijn. Alle vier deze landen spelen een rol in Gods plan voor de eindtijd.

Explosies ten oosten van Karaj activeren het Iraanse luchtverdedigingssysteem
In Karaj, Iran, werd de rust donderdagavond verbroken door het geluid van explosies en  dat het luchtverdedigingssysteem heel actief was. Getuigen melden dat er op drones wordt geschoten en dat er ambulancesirenes klinken. Een lokaal nieuwscentrum beweerde al snel dat het slechts een IRGC-oefening was, maar velen ter plaatse zeggen dat ze iets heel anders zagen.

Gaat Iran wapens leveren aan Syrië?
Gefrustreerd door het succes van Israël bij het vernietigen van hun gesmokkelde wapens, overweegt Iran serieus om Syrië te voorzien van Khordad 15 luchtverdedigingssysteem grond-luchtraketten. Dit systeem heeft de mogelijkheid om tegelijkertijd op zes doelen te schieten op een afstand van 75 tot 120 km. Op hetzelfde moment dat ze Syrië zouden kunnen bevoorraden, vragen ze Rusland om S400 luchtverdediging, wat een aanval van Israël op hun nucleaire programma zou bemoeilijken.

De strijdlust neemt toe door Iran
Een hoge Iraanse functionaris herhaalde de waarschuwing aan Azerbeidzjan om Israël niet toe te staan ​​hun luchtruim te gebruiken om zijn land aan te vallen. Dit is een indicatie dat het islamitische regime het gevoel heeft dat een Israëlische aanval op hun nucleaire programma dichtbij is. Ondertussen voert de IRGC-marine haar aanvallen op commerciële schepen op die de vrijheid van navigatie over de hele wereld bedreigen. Vice-admiraal Brad Cooper van de Amerikaanse marine zei dat de golf van aanvallen door Iran en hun transport van wapens “de aandacht van iedereen heeft”.

De Iraanse Rial en de Libanese Lira blijven sterk dalen in waarde..
Het lijkt erop dat hun economie het enige is dat sneller kan dalen dan de hypersonische raket van Iran. Terwijl de inflatie meer dan 100% bereikt voor basisvoedselproducten, heeft de valuta de afgelopen zes dagen 20% van zijn waarde verloren, waarbij de 600.000 rials zijn overschreden ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat is 14 keer lager dan de officiële koers van de Centrale Bank van Iran. In Libanon heeft de lira de 90.000 dollar bereikt, een daling met 10.000 in minder dan twee weken tijd.

Hezbollah Moneyman gearresteerd in Roemenië
Een Libanees/Belgische zakenman, Mohammad Bazzi, is vrijdag in Roemenië gearresteerd op beschuldiging van het doorsluizen van miljoenen dollars naar de terreurgroep Hezbollah. De Verenigde Staten werken nu aan de uitlevering van Bazzi en de Libanees Talal Chahine aan New York voor een federale rechtbank.

Nieuwe ambassades in Jeruzalem geopend
Papoea-Nieuw-Guinea is de laatste in een reeks landen die een ambassade in Jeruzalem hebben of van plan zijn te vestigen. Er zijn aanwijzingen dat Fiji spoedig zou kunnen volgen. Dit zijn allemaal goede tekenen voor premier Netanyahu, wiens regeringscoalitie na twee maanden in functie nog steeds sterk is.

Drie Israëli’s dood bij opeenvolgende terroristische aanslagen
Bij een terroristische aanslag zondag in de stad Huwara op de Westelijke Jordaanoever zijn twee broers, Hallel Yaniv, 21, en Yagel Yaniv, 19, om het leven gekomen. Gebruikmakend van een verkeersopstopping op Route 60, schoot een Palestijnse schutter van dichtbij op de auto van de Israëli’s en vluchtte vervolgens te voet. Als reactie op de verontwaardiging kwamen Joodse kolonisten ter plaatse en staken bedrijven en huizen in brand. Eén Palestijn werd gedood tijdens het geweld, terwijl vele anderen in shock waren omdat het Joodse volk niet geacht wordt wraak te nemen. Al snel riepen de premier, de president en de minister van Defensie de Israëlische burgers op om het recht niet in eigen hand te nemen. Dit is heel anders dan de Palestijnse Autoriteit die terreurdaden viert en maandelijkse toelagen betaalt aan de families van de terroristen. De dag na deze tragische aanslag werd Elan Ganeles, een Amerikaans staatsburger, gedood bij een andere terroristische schietpartij nabij de stad Jericho op de Westelijke Jordaanoever. Meerdere schutters schoten op drie verschillende voertuigen bij drie verschillende incidenten. Ganeles was de enige die gedood werd. Hij was slechts een korte reis in het land om de bruiloft van een vriend bij te wonen.

Amerikaanse regering stelt vast dat het coronavirus afkomstig is uit een Chinees laboratorium
Na veel onderzoek heeft het Amerikaanse ministerie van Energie vastgesteld dat het Covid-19-virus hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van een laboratoriumlek in China. In dit geheime inlichtingenrapport was ook hun inschatting opgenomen dat water waarschijnlijk nat is, de lucht waarschijnlijk blauw is en de maan waarschijnlijk niet van kaas is gemaakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken onthulde later diezelfde dag dat de reguliere media hun berichtgeving over het rapport probeerden af ​​te zwakken.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.