Nieuwsbrief Behold Israel – Amir Tsarfati – 2 juni 2022

3 juni 2022

Het was vorig weekend een feest in de hoofdstad van Israël toen de natie de Dag van Jeruzalem vierde. Dit is de jaarlijkse viering van de dag waarop Jeruzalem werd herenigd onder Israëlische controle na de Zesdaagse Oorlog in 1967. Ondanks Palestijnse protesten en de leugens van hun propagandamachine die beweerde dat de Joden de tempelberg zouden bestormen en de Al Aqsa-moskee zouden vernietigen , ging het feest door en duizenden Israëli’s namen deel aan de festiviteiten.

In ontwikkelingen die een paar jaar geleden nog ongehoord zou zijn geweest, plannen Israël en Saoedi-Arabië een grote diplomatieke bijeenkomst. Er zullen naar verwachting overeenkomsten worden gesloten op het gebied van luchtvaart, onderzoek en technologie in de geneeskunde, landbouw en energie.

Afgelopen woensdag vond er in Iran een explosie plaats in de militaire nucleaire programmafaciliteit van Parchin. De regering beweerde dat het een ongeluk was. Maar nu gaat het gerucht dat het een moordaanslag was op de commandant van de IRGC Aerospace Force, generaal-majoor Amir Ali Hajizadeh. Een bom ontplofte voor een rij auto’s toen hij de kazerne verliet, waarbij een ingenieur om het leven kwam en twee andere arbeiders gewond raakten. Bij de aanslag is waarschijnlijk gebruik gemaakt van een UAV.

Het terreurregime van Teheran heeft zijn eigen ‘UAV-spel’ opgevoerd. Tientallen drones zijn ingezet in Irak en Syrië voor het verzamelen van inlichtingen en zelfmoordaanslagen in zowel Israël als Saoedi-Arabië.

Vorige week schreef ik over een tanker vol Iraanse ruwe olie die in beslag was genomen door de Griekse regering. Als reactie daarop heeft de IRGC nu twee Griekse olietankers in de Perzische Golf in beslag genomen. Aanvankelijk werd gemeld dat ze negen Griekse soldaten hadden vastgehouden, maar momenteel beweert Iran dat alle bemanningsleden hun vrijheid terug hebben gekregen. De nationale veiligheidsraad van het regime bereidt zich ook voor op een bespreking van een officiële erkenning van de Turkse Republiek Noord-Cyprus als reactie op het tankerincident. Tot dusver is Turkije het enige land dat het bestaan ​​van de Turkse Republiek Noord-Cyprus erkent.

De Iraanse rial is gedaald tot een dieptepunt in 20 maanden van 315.000 rials per dollar. Dit is deels de reden voor de massale protesten tegen het regime die het hele land hebben overspoeld, waaronder de leuze “Dood aan Khamenei!” In de stad Abadan waren de protesten bijzonder hevig nadat een gebouw instortte waarbij ten minste 34 mensen omkwamen en er nog meer werden vermist. Bij het incident zijn dertien mensen aangehouden, onder wie de burgemeester, twee oud-burgemeesters en de aannemer. Maandag scandeerden voetbalfans in de hoofdstad Teheran in het Azadi-stadion “Abadan! Abadan!” ter ondersteuning van de slachtoffers en als protest tegen het regime.

Iran zet zijn uraniumverrijking voort tot 18 keer de limiet die is toegestaan ​​in het kader van de overeenkomst van 2015. Het staat buiten kijf dat ze genoeg uranium hebben om een ​​wapen te maken. Er zijn echter nog steeds stappen die moeten worden genomen als ze willen bewapenen wat ze hebben. In een misplaatste poging om mensen aan te moedigen, heeft de EU, na een bezoek van hoofdonderhandelaar Enrique Mora, aangekondigd dat de nucleaire besprekingen met Iran weer op de rails zijn. Als reactie slaakte de wereld een zucht van verlichting omdat er een reeks nieuwe regels en voorschriften zou zijn afgesproken. Het is alleen de vraag hoe het Iraanse regime dit ook weer gaat negeren.

Israël kan het zich niet veroorloven nog langer te af te wachten tot Iran een atoomboom heeft.  Ze hebben al een maand lang geoefend om zich voor te bereiden op een grote aanval vanuit Libanon, Syrië, Irak en Jemen. Omdat Israël wordt gedwongen op te treden om het nucleaire programma van Iran uit te schakelen. Dinsdagavond voerde Israël de grootste luchtoefening in zijn geschiedenis uit met honderden platforms, waaronder straaljagers en tankvliegtuigen. De simulatie viel een verre locatie aan. Dit was ongetwijfeld een voorbereiding op een aanval op Iran.

Benieuwd wat dit zou kunnen betekenen in het Ezechiel 38 scenario? Lees de blog: Heeft de oorlog Rusland – Oekraine te maken met de eindtijd? 

Israëli’s die op vakantie waren in Turkije werden gewaarschuwd door het Nationale Veiligheidshoofdkwartier. Meer dan 100 burgers van Israël kregen te horen dat ze onmiddellijk naar huis moesten komen vanwege onmiddellijke en concrete bedreigingen door terroristische aanslagen door Iraniers in Turkije.

President Erdogan geeft Finland en Zweden geen toestemming om toe te treden tot de NAVO zolang Turkije door deze landen sancties krijgt opgelegd vanwege hun acties in Syrië. Ondertussen heeft het Turkse leger een “speciale militaire operatie” gelanceerd tegen Koerdische troepen in het noorden van Syrië.

Afgelopen week waren meer Chinese vliegtuigen actief in het Taiwanese luchtruim. Het Chinese leger zei dat het een ‘gevechtsgereedheidspatrouille’ in het gebied had uitgevoerd als reactie op een samenspanning tussen Washington en Taipei.

De Oekraïense president Zelensky heeft toegegeven dat zijn troepen tussen de 60 en 100 soldaten per dag verliezen. En daaraast ook nog eens 500 gewonden. Daarentegen hielden de Russische nucleaire strijdkrachten militaire oefeningen in de provincie Ivanovo, ten noordoosten van Moskou. Ik ben absoluut tegen wat Rusland Oekraïne heeft aangedaan, maar het lijdt geen twijfel dat Poetin de overhand heeft in dit conflict. Ik ben zo gefrustreerd en ontmoedigd over hoe de westerse media de feiten verdraaien met hun bevooroordeelde berichtgeving. Donbas is een ramp voor Oekraïne, en veel Oekraïense militairen geven zich over, lopen over of sterven. Toch negeren de westerse media het of verdoezelen het omdat het niet in hun verhaal past. We moeten bidden voor Oekraïne, want de situatie daar is erger dan je je kunt voorstellen. Voor actuele onbevooroordeelde informatie over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en nieuws over het Midden-Oosten: volg Amir op zijn  Telegram-kanaal.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.