Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 2 februari 2023

3 februari 2023

Israëlische Special Forces vernietigen terreurcel in Jenin
Toen de Israel Defense Forces (IDF) lucht kregen van een dreigend terreurcomplot dat werd voorbereid in het vluchtelingenkamp Jenin, werden afgelopen donderdagochtend speciale troepen gestuurd om de aanval te stoppen voordat deze begon. Maar ondeweg naar de terreurcel kwamen de Israëlische militaire eenheden onder geweervuur ​​en explosieve aanvallen door leden van andere terroristische groeperingen. Er volgden zware vuurgevechten waarbij negen terroristen en burgers omkwamen en twintig mensen gewond raakten. Ondanks de inspanningen van de vijand was de inval om de terreuraanslag te stoppen succesvol. Onmiddellijk kwamen de gebruikelijke politici in de wereldregeringen en in de media in opstand, zeiden dat het een bloedbad door Israël was veroorzaakt en eisten dat de VN-Veiligheidsraad de actie zou veroordelen. In Gaza reageerden de islamisten door drie raketten af ​​te vuren op Israël, wat ertoe leidde dat de Israëlische luchtmacht (IAF) een ondergrondse raketfabriek van Hamas en een militaire basis die ook door Hamas werd gebruikt, vernietigde. Gisteravond, als reactie op meer raketten die vanuit Gaza werden afgevuurd, stuurde de IAF straaljagers om zich te richten op een productie- en opslaglocatie voor chemische grondstoffen voor de productie van raketten, evenals een locatie voor de productie van de eigenlijke raketten.

Brute slachting in de synagoge van Oost-Jeruzalem
Helaas waren de Palestijnse terroristen niet tevreden met hun raketvergelding voor de inval in Jenin. De volgende nacht stapte een 21-jarige Arabische inwoner van Oost-Jeruzalem uit een auto en liep naar een synagoge waar mensen zich hadden verzameld voor Sjabbat. De terrorist haalde een pistool tevoorschijn en begon lukraak te schieten. Zeven mannen en vrouwen werden gedood en minstens drie anderen raakten gewond. Na zijn moordaanslag ontsnapte de schutter met de auto. Zijn voertuig werd echter gestopt en de terreurverdachte werd doodgeschoten toen hij zijn pistool trok om op de politie te schieten. Toen in Israël de rouw begon over deze tragedie op de Internationale Holocaustherdenkingsdag, vond er een heel andere reactie plaats in de Palestijnse straten van Oost-Jeruzalem, Hebron en Bethlehem, en zelfs in andere Arabische landen. Er werd vuurwerk afgestoken, er werden snoepjes uitgedeeld en er werd gezongen en gedanst in de straten terwijl ze deze bloedige slachting vierden.

Tiener terrorist opgeofferd door islamitische idealisten
Slechts enkele uren na het bloedbad in de synagoge viel een 13-jarige Palestijnse jongen een joodse vader en zoon aan in een straat in Oost-Jeruzalem; hij schoot hen beiden neer. De gewonde zoon was een officier buiten dienst bij de IDF Parachutistenbrigade en slaagde erin zijn jonge aanvaller neer te schieten. Alle drie worden ze verzorgd aan hun wonden, en de vader en zoon verkeren in een ernstige maar stabiele toestand.

Israël valt Iraanse transportlijn voor raketsmokkel aan
Na het afvuren van waarschuwingsschoten om chauffeurs uit hun voertuigen te laten komen, richtten IAF-jets zich zondag op een konvooi van 25 vrachtwagens bij de al-Qaim-grensovergang tussen Irak en Syrië. Zes koelwagens werden vernield, het type dat Iran doorgaans gebruikt om raketten en drones te vervoeren. Bij dezelfde actie richtten andere straaljagers zich op een bijeenkomst van Iraanse commandanten in Abu Kamal, een stad net ten noordwesten van de grensovergang. Vermoed wordt dat deze mannen de leiding hadden over het wapentransport. Voor degenen onder u die Operatie Joktan lezen, u herkent al-Qaim misschien als dezelfde grensovergang die werd gebruikt door de leiders van de Kata’ib Sayyid al-Shuhada-militie en Abu Kamal als de stad aan de rivier de Eufraat waar de KSS een ontmoeting had met de commandant van de Quds-strijdkrachten van de IRGC, generaal Esmail Qaani.

Massale drone-aanval op militaire doelen in Iran
Een grote drone-aanval vond zaterdagavond plaats binnen de grenzen van Iran. Verschillende steden waren het doelwit, waaronder Teheran en Isfahan. Het zwaarst getroffen lijkt Isfahan te zijn, waar een defensiefabriek die munitie en wapens produceert,  zwaar werd beschadigd. Getuigen zeggen dat er quadcopters werden gebruikt die bommen op hun doelen lieten vallen. Terwijl de meesten naar Israël wijzen voor de aanval, beweren anderen dat het een combinatie was van de VS en een ander land dan Israël.

Het islamitische regime van Iran krijgt de overhand op protesten
Na maanden van protesten en burgerlijke onrust tegen het islamitische regime van Iran, lijkt het erop dat de machtige wapens van de regering en het leger eindelijk winnen. Twintig Iraanse burgers zijn al geëxecuteerd en nog eens 100 wachten op de uitvoering van hun doodvonnissen. De protestbeweging hield zo lang mogelijk stand. Helaas had het iemand nodig die sterk voor hen stond als ze de kans wilden hebben om de radicale theocratie van Iran omver te werpen. Maar in plaats van naast de naar vrijheid hunkerende massa’s te gaan, kozen de regeringen van het Westen ervoor om toe te geven aan de ayatollahs in de ijdele hoop dat ze een nieuwe nucleaire wapendeal zouden kunnen sluiten. Nu is het te laat, en nog veel meer mensen zullen de prijs met hun leven betalen.

Terreuraanslag in de ambassade van Azerbeidzjan in Teheran
Vorige week drong een eenzame schutter de Azerbeidzjaanse ambassade in Teheran binnen. Eenmaal binnen schoot hij drie mensen van het ambassadepersoneel neer, waarvan er één omkwam. De Iraanse president Ebrahim Raisi was er snel bij om de daad te veroordelen en condoleances te betuigen, maar de Azerbeidzjaanse regering is niet tevreden met de proclamatie van onschuld door hun rivaliserende staat. In plaats daarvan gelooft de regering in Bakoe dat Iran opzettelijk de ambassadeveiligheid laks houdt, en als gevolg daarvan trekt Azerbeidzjan al zijn ambassadepersoneel terug uit Teheran.

Moskee Ontploffing in Peshawar, Pakistan
Een bom ontplofte woensdag in een moskee in Peshawar, Pakistan, waarbij 101 mensen omkwamen en meer dan 220 gewond raakten. De zelfmoordterrorist bewoog zich tijdens het gebed naar de voorkant van de moskee en liet zijn vest tot ontploffing brengen. De kracht van de ontploffing bracht het dak naar beneden op de aanbidders. De moskee bevond zich in een zwaarbeveiligd gebied en werd speciaal gebouwd voor gebruik door de politie. Op drie na waren alle doden leden van de politie. De verantwoordelijkheid wordt opgeëist door Omar Mukaram Khurusani, het hoofd van de terroristische organisatie Jamaat-ul-Ahrar en lid van de leiderschapsraad van de Pakistaanse Taliban. Omdat de dader langs verschillende checkpoints het gebied in wist te komen, wordt er gespeculeerd dat hij hulp van binnenuit heeft gehad.

Amerikaanse leger doodt ISIS-leider in Noord-Somalië
Afgelopen woensdag hebben speciale troepen van het United States Africa Command Bilal al-Sudani, de hoogste leider van ISIS in Noord-Somalië, vermoord. Bij de helikopteraanval ontmoette al-Sudani zijn Maker samen met tien van zijn medemilitanten. Twee dagen geleden, doodde een Hellfire R9X “Ninja”-raket,  afgevuurd door een Amerikaanse drone,  Hassan al-Khadrami en twee van zijn metgezellen terwijl ze bij een benzinestation in de noordoostelijke provincie Marib in Jemen waren. Al-Khadrami was een senior Al-Qaeda-leider die verantwoordelijk was voor de productie van explosieven op het Arabische schiereiland.

Rusland beschuldigt de Verenigde Staten van betrokkenheid bij Nord Stream-explosies
In opvolging van de eerdere beschuldiging van Vladimir Poetin dat Groot-Brittannië de Nord Stream-gaspijpleidingen zou hebben opgeblazen, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov vandaag dat de VS rechtstreeks betrokken waren bij de sabotage. Ondertussen zeggen Duitse onderzoekers  dat ze nog steeds “openstaan ​​voor de mogelijkheid” dat een westers land verantwoordelijk is voor de onderwaterexplosies om Rusland de schuld te geven.

Rusland blijft oprukken terwijl Oekraïne zich voorbereidt op een mogelijk offensief
Het leger van Vladimir Poetin zet zijn geleidelijke opmars voort, met name in het gebied van Bakhmut, waar Russische troepen beweren de Donbas-stad te hebben omsingeld. Het aantal slachtoffers is hoog en de schattingen lopen op tot in de tienduizenden. Ondertussen lijkt Oekraïne zich voor te bereiden op een tegenoffensief tegen de Russische inval. Militaire vliegvelden worden opgewaardeerd om westerse straaljagers, zoals de F16, aan te kunnen, ook al zijn die nog niet toegezegd. De VS lijken klaar om raketten naar Oekraïne te sturen die kunnen worden gebruikt om de Krim als doelwit te raken, hoewel de regering-Biden nog steeds aarzelt om groen licht te geven voor een opmars naar deze regio die in 2014 door Rusland werd geannexeerd. Een Europese leider die vindt dat de overwinning van Moskou verzekerd is Wat Oekraïne ook doet, het is de Hongaarse president Viktor Orbán. Vanwege de Russische verkiezingen volgend jaar zegt Orbán dat Poetin een overwinning nodig heeft. Dus gebruikt hij schokkende en ontzagwekkende tactieken om van Oekraïne een “oncontroleerbare ruïne” te maken.

Drie redenen waarom in 2023 kernwapens kunnen worden ingezet
De wereld komt steeds dichter bij een nucleaire oorlog dan de afgelopen zes decennia. Ik denk dat er drie situaties zijn die kunnen leiden tot het gebruik van kernwapens in 2023:

  1. Als de VS groen licht geeft en Oekraïne volledig bewapent voor een offensief op de Krim, zou dat Vladimir Poetin ertoe kunnen aanzetten een nucleaire raket in te zetten.
  2.  Als Iran het verrijkte uranium gebruikt waarvan het hoofd van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) beweert dat het het in bezit heeft voor de fabricage van een atoombom, zouden we het gebruik van een of ander nucleair wapen door het regime van Teheran kunnen zien of door één van hun gevolmachtigde terroristische milities.
  3. De spanningen blijven oplopen op het Koreaanse schiereiland en nu praat Zuid-Korea over het starten van zijn eigen nucleaire programma. Als ze besluiten dit te doen, zou dat Kim Jong-un over de rand kunnen duwen, waardoor hij zijn eigen nucleaire arsenaal zou kunnen gebruiken.

Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.