Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati |19 oktober 2023

19 oktober 2023

Hamas heeft de Iraanse oorlogsstrategie verpest! ….Het plan was om vanuit zowel het noorden als het zuiden een aanval op Israël te beginnen met behulp van duizenden raketten. Zodra de Iron Dome leeg was en de raketten op Israël vielen, zou een gezamenlijke grondaanval in het zuiden worden uitgevoerd door Hamas vanuit Gaza en Hezbollah en andere milities in het noorden vanuit Libanon en Syrië. Want satan zal er alles aan doen om Israel te vernietigen voor de eindtijd. Lees onder verder…


Shalom uit een land waar geen shalom bestaat. Onze shalom (vrede) werd ons ontnomen op 7 oktober, toen een terroristenleger vanuit Gaza onze grens overstroomde en zonder onderscheid Israëliërs begon te vermoorden. Je hebt de verhalen gehoord en ik heb geen zin om ze nog een keer te herhalen. Als je alle gedetailleerde details van de oorlog wilt, volg dan mijn Telegram-kanaal dat ik voortdurend bijwerk (let op dat je de juiste volgt – ruim 430.000 volgers).

Weet alleen al, dat het in zijn pure wreedheid de wreedheden van de Holocaust heeft overtroffen. De afgelopen anderhalve week ben ik ondergedompeld geweest in de details van de barbaarsheid die opzettelijk door die kwaadaardige horde werd uitgevoerd. En elke dag word ik herhaaldelijk verbijsterd en diepbedroefd door een nieuw verhaal over het gruwelijke lijden van de onschuldigen. Het is verschrikkelijk. Het is onvergeeflijk. Het moet gewroken worden. En is dit de laatste Holocaust?

Tot nu toe is Israël overweldigd door het niveau van steun van over de hele wereld. Er zijn aanbiedingen voor tastbare hulp gekomen uit Azië, Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Vooral Groot-Brittannië en Duitsland waren sterk in hun aanmoediging. Maar verreweg de grootste vriend van Israël de afgelopen dagen zijn de Verenigde Staten geweest.

Gods onverwachte bronnen…Zonder de afschrikkracht van het Amerikaanse leger is het zeer waarschijnlijk dat we in het noorden al een regelrechte oorlog zouden hebben met Hezbollah in Libanon. Het is ook waarschijnlijk dat de door Iran gesteunde milities in Irak en Syrië de Syrische grens naar Israël zouden zijn overgestoken. Maar zodra de USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group de oostelijke Middellandse Zee binnenvoer, werden die terroristische plannen tot stilstand gebracht. Er zijn wapens aan Israël geleverd vanuit de VS. Ons Iron Dome-antiraketsysteem is aangevuld. En voor de eerste keer in de geschiedenis kwam een ​​Amerikaanse president in oorlogstijd naar Israël om met onze premier te overleggen en garanties te geven voor de standvastige vriendschap van Amerika. Ik ben het niet eens met het merendeel van het beleid van de huidige Amerikaanse regering, en ik ben fel gekant tegen de steun van de president aan een tweestatenoplossing. Er is geen mogelijkheid dat dat gebeurt, zeker niet nu. Toch is er veel positiefs wat Amerika de afgelopen anderhalve week heeft gedaan. Door de geschiedenis heen hebben we gezien dat God onverwachte bronnen gebruikte om Israël te zegenen. Dit is één van die momenten.

Meestal is de externe steun tijdelijk…Hoewel we de steun en aanmoediging van zoveel landen over de hele wereld hebben gewaardeerd, weten we dat dit voorbestemd is om van korte duur te zijn. Zelfs als regeringen en media gedwongen worden vriendelijke woorden tegen Israël te zeggen vanwege de ongelooflijk gruwelijke aard van de misdaden van Hamas, zullen zij gemakkelijk de kans aangrijpen om de situatie om te draaien, zodat Israël opnieuw in de standaardpositie van “kwaadaardige dader” verkeert.

Dit werd dinsdag duidelijk… toen berichten snel de ronde deden dat Israël met opzet het Al-Maamadani-ziekenhuis in Gaza had gebombardeerd. Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid riep uit dat ruim duizend mensen dood waren en honderden gewond raakten als gevolg van deze barbaarse daad van de IDF. Al snel verspreidde het rapport zich over de hele wereld. Protesten ontstonden in stad na stad in Europa. De Israëlische ambassades in Ankara, Turkije, en Amman, Jordanië, werden aangevallen door bendes.

Vanaf het begin zei de IDF: “Wij hebben dit niet gedaan!” Maar niemand geloofde hen, omdat zoveel landen in de wereld standaard blijven vasthouden aan ‘Joden zijn slecht’, ook al zouden ze dat nooit toegeven. Trouwens, als je aan mij twijfelt, zoek dan eens op hoeveel resoluties de Verenigde Naties tegen Israël hebben aangenomen, en vergelijk dat aantal dan met enig ander land – Rusland, Iran, Noord-Korea. Eigenlijk, laat me je de moeite besparen. Sinds 2015 heeft de VN 140 resoluties tegen Israël aangenomen, vergeleken met 68 voor de rest van de wereld samen. Zijn uw ogen nu open voor de flagrante anti-Israëlische vooroordelen van de VN en van de rest van de wereld?

Maar toch werden we wereldwijd direct veroordeeld…We waren gefrustreerd maar niet verrast toen de media en zoveel landen Israël onmiddellijk veroordeelden zonder de feiten te controleren. We hadden volledig verwacht dat ze de terroristische organisatie die zojuist ruim 1300 mensen op brute wijze had afgeslacht, niet zouden geloven. En zelfs nadat onweerlegbaar bewijs was geleverd dat het een mislukte raket van de Islamitische Jihad was die de explosie veroorzaakte en dat het aantal slachtoffers enorm overdreven was, bleven de media het valse verhaal verspreiden. Heb ik gelijk, New York Times? Eindelijk begonnen regeringen de waarheid te aanvaarden. De VS, Duitsland en andere westerse landen zeiden dat de tragedie in het ziekenhuis niet aan Israël te wijten was. Egypte, Saoedi-Arabië, Jordanië en de VAE waren het daarmee eens. Zelfs Vladimir Poetin, zeker niet onze vriend, zweeg over wie volgens hem de schuldige was toen hij over de gebeurtenis sprak.

We weten dat er een tijd zal komen dat de wereldopinie zich opnieuw tegen ons zal keren. Of het nu te wijten is aan een nieuwe valse vlag van Hamas of Hezbollah, of aan een militaire fout zoals onvermijdelijk gebeurt in oorlogstijd, Israël zal opnieuw belasterd worden. Het is dan dat we zullen zien wie onze echte vrienden zijn, en welke naties naast ons komen. Simpelweg omdat het als harteloos zou worden gezien om dit niet te doen vanwege de gruwelijke aard van de aanval van 7 oktober.

Momenteel hebben we een oorlog op drie fronten:

  • De gevechten zijn hevig in het zuiden, in Gaza, waar de IDF het erg druk heeft om ervoor te zorgen dat de terreurgroepen Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad worden uitgeroeid.
  • De echte oorlog is nog niet begonnen in het noorden, waar een gestaag vuurgevecht plaatsvindt tussen Hezbollah in Libanon en het Israëlische leger.
  • Het begint nog maar net in Syrië, waar door Iran gesteunde terroristische milities bereid zijn aan te vallen als en wanneer ze toestemming krijgen van hun Perzische islamitische meesters.

Het is waarschijnlijk dat de grondmanoeuvres in Gaza ervoor zullen zorgen dat het noorden de intensiteit van zijn aanvallen zal vergroten. Deze gebieden bereiden zich al maanden voor op een oorlog met Israël. Ze zijn klaar voor actie en zijn boos dat Hamas het plan heeft verprutst.

Hamas heeft de Iraanse oorlogsstrategie verpest! In april schreef ik over hoe Iran een grote aanval op Israël aan het voorbereiden was met behulp van zijn terroristische bondgenoten. Ik citeerde uit dit artikel over een “Doomsday Scenario”, wat fascinerend is om te lezen als je je browser het uit het Hebreeuws kunt laten vertalen. Ik was een van de weinigen die de waarde van deze zeer reële mogelijkheid inzag en deze in mijn berichten herhaalde. Vergeet niet dat ze in de Iraanse islamistische geest de Perzische handen van de elite niet vuil maken. Dat bewaren ze voor hun Arabische ondergeschikten. Het plan was om vanuit zowel het noorden als het zuiden een aanval op Israël te beginnen met behulp van duizenden raketten. Zodra de Iron Dome leeg was en de raketten op Israël vielen, zou een gezamenlijke grondaanval in het zuiden worden uitgevoerd door Hamas vanuit Gaza en Hezbollah en andere milities in het noorden vanuit Libanon en Syrië. Ze zouden gaten in de grenshekken blazen en binnenvallen met behulp van motorfietsen, vrachtwagens, terreinwagens en andere voertuigen. Het zou enige tijd duren voordat Israël zijn reserves zou kunnen oproepen, en in die leegte zouden de terroristengroepen grote schade kunnen aanrichten aan de Israëlische bevolking.

Het was een verschrikkelijk briljant plan… Waar het geen rekening mee hield, was het aandachtzoekende karakter van de Hamas-leiding. Ze wilden de eer voor zichzelf. Dus namen ze het geweer en lanceerden hun invasie op 7 oktober. Daarom was er geen gezamenlijke actie vanuit het noorden. Hezbollah en de anderen waren geschokt door wat er in het zuiden gebeurde – niet door het geweld, maar door de timing.

Als je in dit alles naar God zoekt, kun je hier Zijn hand zien. Het Iraanse complot werd verijdeld. Als dit een gelijktijdige aanval van twee fronten was geweest, zouden de Israëlische slachtoffers zoveel groter zijn geweest. Ik bagatelliseer geen enkele dood die op die verschrikkelijke dag heeft plaatsgevonden. Ik zeg alleen maar dat het veel erger had kunnen zijn. En dat sluit aan bij een andere manier om Gods hand te zien tijdens de aanval. Met het aantal terroristen dat de zuidelijke grens overstroomde en het aantal wapens dat ze hadden, had het aantal Israëlische doden dichter bij de 10.000 moeten liggen. Maar de weerhoudende hand van God beperkte wat deze satanische horde kon bewerkstelligen.

Deze oorlog is nog lang niet voorbij en de slagvelden breiden zich uit tot buiten onze grenzen. Pro-Hamas-marsen zijn in veel steden in het Midden-Oosten, Europa en Amerika gezien. Op sommige plaatsen zijn die protesten gewelddadig geworden, en dat geweld zal alleen maar toenemen. Gisteren moesten in Frankrijk acht luchthavens om veiligheidsredenen worden geëvacueerd. In Ankara en Amman probeerden gewelddadige bendes opnieuw Israëlische ambassades te bestormen. Het Iraanse regime en de Hezbollah-leiding uiten regelmatig bedreigingen tegen Amerika en Israël.

Dit is een tijd voor de kerk om te bidden. Ik ben niet bang voor de vernietiging van Israël. Ik heb mijn Bijbel gelezen. Ik weet hoe dit verhaal eindigt. Ik weet ook wie mijn God is!

 


Ik sluit deze nieuwsbrief af met een paar belangrijke bronnen om Israël en de motivaties achter deze aanval beter te begrijpen:

The Final Jihad” – deze video werpt een diepgaande blik op de radicale islam en je krijgt een beeld gezien door de lens van de Bijbel (NL ondertiteld)

Waarom ligt de focus in de eindtijd op Israël? – blog waarom de focus altijd al, maar vooral in de eindtijd is gericht op de vernietiging van Israëel.

Ezechiel 36, 37 & 38 en de eindtijd…  – In deze video wordt uitgelegd wie er de hoofdrol spelen in de Ezechiël oorlog. En deze oorlog is nog niet begonnen. De betreffende landen staan nog ‘buiten spel’. Maar dit kan heel snel veranderen.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.