Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 19 januari 2023

20 januari 2023

Rusland zet baanbrekend wapen in…
Je kent vast wel de UAV’s, onbemande luchtvaartuigen. Bereid je voor op de komst van de UUV, het onbemande onderwatervoertuig. Als je denkt: “Wauw, dat is niet zo spannend”, lees dan verder. Rusland heeft de productie van de Poseidon voltooid, een supertorpedo met kernwapens. Het wapen is 80 voet lang, reist meer dan 110 km / u en kan een diepte van 3000 voet bereiken. Ontworpen om te worden ingezet op Russische nucleaire onderzeeërs van de Belgorod-klasse, is het niet de grootte of snelheid van de torpedo die het meest angstaanjagend is. Het is zijn kracht. Dit wapen ontploft met een kracht die 3300 keer groter is dan die van de atoombom die Hiroshima verwoestte. Het is ontworpen om een ​​radioactieve tsunami te veroorzaken die kuststeden zal vernietigen en ze voor tientallen jaren onbewoonbaar zal maken. Dit is een baanbrekend wapen.

De rol van Wit-Rusland in het conflict tussen Rusland en Oekraïne neemt toe
Wit-Rusland is een lanceerplatform geworden voor Russische bommenwerpers en raketten, zoals bleek uit een grote aanval afgelopen zaterdag vanuit dat land. Velen zien dat Moskou Minsk onder druk zet om zich bij de oorlog aan te sluiten, en vele anderen zien dat de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko dat maar al te graag doet. Nu zijn de twee landen begonnen met gezamenlijke luchtmachtoefeningen die tot 1 februari zullen duren. Maar voordat iemand zich al te veel zorgen gaat maken over deze oefeningen, verzekerde eerste plaatsvervangend staatssecretaris van de Wit-Russische Veiligheidsraad Pavel Muraveyko snel dat de “oefening puur defensief is.”  Deze Wit-Russische angst voor een invasie is volkomen logisch aangezien de Oekraïners al genoeg te doen hebben om de Russen uit hun land te krijgen.

Enorme Russische spervuur ​​van kruisraketten verwoest vele Oekraïense steden
Na een onderbreking van bijna twee weken hervatte Rusland zaterdag hun aanvallen met kruisraketten met een enorm spervuur. Steden in heel Oekraïne werden getroffen. De doelen waren zowel civiel als infrastructuurgerelateerd, en de stroomtoevoer naar de meeste burgers in het hele land was afgesloten. Vooral Dnipro werd zwaar getroffen, waar een raket een flatgebouw insloeg, waarbij minstens negen doden en 64 gewonden vielen.

Minister van het Oekraïense kabinet gedood bij helikoptercrash
De Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Denys Monastyrsky en de meeste van zijn medewerkers horen bij de doden toen hun helikopter neerstortte in de buurt van een kleuterschool in Kiev. De schattingen van de doden zijn tussen de 14 en 20, met ten minste één kind. Onder de 25 gewonden waren elf kinderen. Hoewel het onduidelijk is of de crash te wijten was aan mist of dat het een oorlogsslachtoffer was, was president Volodymyr Zelenskyy niet bereid om dat soort onderscheid te maken. “Er gebeuren geen ongelukken in oorlogstijd”, zei hij. “Dit zijn allemaal oorlogsresultaten.”

Amerikaanse munitie transport naar Oekraïne kan de Russisch-Israëlische betrekkingen verslechteren
De Verenigde Staten hebben een grote voorraad militaire wapens opgeslagen in Israël voor het geval ze nodig zijn in het Midden-Oosten. De laatste tijd horen we dat Amerika deze duizenden artilleriegranaten naar Oekraïne wil sturen. Dit vergroot de kans om de toch al verslechterende betrekkingen tussen Rusland en Israël verder te schaden, ook al heeft Israël niets met de transfers te maken. Bewijs van de groeiende kloof is te zien in de bagatellisering van de Holocaust door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov. Gisteren beschuldige hij de Verenigde Staten ervan een coalitie van Europese landen samen te brengen om de “Russische kwestie” op te lossen; en wel op dezelfde manier waarop Adolf Hitler een “definitieve oplossing” bedacht om Europese Joden uit te roeien.

Iran stuurt Syrische Hezbollah-terroristen om Rusland te helpen
Een Syrische oppositiebron heeft gemeld dat Iran op het punt staat 150 Hezbollah-agenten uit Syrië naar Oekraïne te sturen om de Russen te helpen bij het besturen van de drones die Teheran hen heeft geleverd. Deze wapenrelatie tussen Iran, Syrië en Rusland speelt een grote rol in wat het derde boek van mijn Nir Tavor Mossad Thriller-serie zal worden. Nogmaals, de romans en het nieuws lopen parallel met elkaar, dit keer voordat het boek zelfs maar voltooid is!

Voormalig Iraans onderminister en Brits staatsburger geëxecuteerd
In een ander verhaal dat op zijn minst ook verband houdt met mijn romans, is de voormalige Iraanse onderminister van Defensie en de Brits-Iraanse dubbele burger Alireza Akbari die is geëxecuteerd. Na zijn arrestatie in 2019 werd hij veroordeeld wegens spionage voor het VK. Zijn executie heeft tot verontwaardiging geleid in de internationale gemeenschap, en in het bijzonder binnen de Britse regering. De Britse premier Rishi Sunak zei dat de executie van Akbari een “harteloze en laffe daad was, uitgevoerd door een barbaars regime”. Hoe sluit dit aan bij de romans? De voormalige minister werd ook beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op “Vader van het Iraanse nucleaire programma” Mohsen Fakhrizadeh, een gebeurtenis die zich afspeelde in By Way of Deception.

Europees Parlement verklaart IRGC tot terreurorganisatie
Met een overweldigende meerderheid van 598 stemmen tegen 9 riep het Europees Parlement woensdag de EU op om de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) tot terreurorganisatie te verklaren. Onder verwijzing naar de “terroristische activiteiten van Teheran, de repressie van demonstranten en de levering van drones aan Rusland”, drong het wetgevend orgaan aan op deze volgende stap, in de wetenschap dat door het nemen van deze stap de EU het dan als een strafbaar feit beschouwd om samet te werken met de IRGC.

Erdogan blokkeert de goedkeuring van Noordse staten bij de NAVO
Turkije blijft keihard spelen met de NAVO-aanvragen van Zweden en Finland. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigt de twee naties ervan onderdak te bieden aan Koerdische militanten en degenen die betrokken waren bij de poging tot de staatsgreep tegen hem in 2016. In commentaren op zondag zei Erdogan: “Om dit door het [Turkse] parlement te laten komen, moet je eerst meer dan 100, ongeveer 130 van deze terroristen aan ons overhandigen.” Lidmaatschap van de NAVO vereist goedkeuring van alle 30 lidstaten, en tot nu toe blijven Turkije en Hongarije de enige overblijvers.

Saoedi-Arabië bereidt zich voor om los te komen van de Amerikaanse dollar
Tijdens een interview in Davos verraste de minister van Financiën van Saoedi-Arabië, Mohammed Al-Jadaan, de olie-industrie van de wereld door te zeggen dat ze openstaan ​​voor de mogelijkheid om olie te verhandelen in een andere valuta dan de Amerikaanse dollar. “Er zijn geen problemen met het bespreken van hoe we onze handelsovereenkomsten afhandelen, of het nu in de Amerikaanse dollar is, of het nu de euro is, of het nu de Saoedische riyal is”, zei hij. Dit is een nieuwe klap voor de dominantie van de dollar in de wereldhandel. Note vertaler: deze ontwikkeling past binnen het Ezechiel 38 scenario waarin de rol van Amerika alleen nog bestaat uit waarschuwen omdat ze niet in staat zijn om in te grijpen.

Israël krijgt nieuwe stafchef van de IDF
Generaal-majoor Herzi Halevi werd maandag beëdigd als de nieuwe stafchef van de Israel Defense Forces (IDF), als opvolger van luitenant-generaal Aviv Kohavi. In een tijd van overgang van de vernietigende “regering van verandering”, heeft Halevi beloofd de politiek buiten de IDF te houden. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om een ​​waarschuwing te sturen naar degenen die zich tegen Israël verzetten, door te zeggen: “Onze vijanden moeten weten: we kunnen doen wat we zeggen dat we zullen doen, en we zijn bereid om veel meer te doen dan wat we zeggen.”


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.