Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 19 augustus 2022

19 augustus 2022

De liberale aanval op sociale media gaat door. Steeds meer christelijke bedieningen en organisaties melden dat Facebook en YouTube niet langer toestaan ​​dat hun inhoud wordt gepromoot. Ze ontdekken ook dat de algoritmen van deze platforms het aantal views en shares beperken.

Tot nu toe staat Telegram vrijheid van meningsuiting toe op hun platform. Terwijl de censuurgreep op de sociale media-giganten strakker wordt, blijft Telegram wat deze communicatielocaties moesten zijn: een open ruimte om vrijelijk nieuws en standpunten te communiceren.  Wil je weten wat er dus werkelijk gebeurt, maak dan gebruik van meerdere social media kanalen en in ieder geval ook Telegram.

Het Midden Oosten:

Vorige week berichtte ik over mislukte lanceringen van ballistische raketten in Sana’a (Jemen) die enorme explosies veroorzaakten. Er is nu nieuwe informatie naar buiten gekomen. Eerst een kort achtergrondverhaal. Tijdens Operatie Breaking Dawn, toen Israël de dreiging van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) aanpakte, boden de Houthis-rebellen van Jemen aan de PIJ te helpen door raketten tegen Israël te gebruiken. Nu, dankzij een rapport van de IDF-chef van de generale staf Aviv Kohavi, hebben we vernomen dat in de vroege ochtend van het staakt-het-vuren in Gaza, Israëlische strijders Sana’a aanvielen, wat de drie enorme explosies veroorzaakte. Destijds hebben de lokale media, die worden gecontroleerd door de Houthi’s, het verhaal in de doofpot gestopt en hadden we alleen maar gelekte informatie om mee te werken. Nu hebben we vernomen dat met deze operatie Israël opnieuw wapens vernietigde voordat ze de kans hadden om op ons te worden gebruikt. Bij de explosies kwamen Iraniërs, Libanezen (Hezbollah) en Houthi’s om het leven, wat aantoont dat Iran en zijn volmachten allemaal samenwerken. Het toont ook aan dat Israël actief de handlangers van Iran aanvalt, waar ze ook zijn.

Minder dan twee weken na het twijfelachtige bezoek van Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aan Taiwan, reisden nog vier Amerikaanse Democratische wetgevers naar het eiland. Het was een zet die bedoeld was om provocerend te zijn en de koers van de Amerikaanse regering  te laten zien in het licht van de Chinese agressie. Peking reageerde door hun laatste aanvalsonderzeeër in de buurt van de wateren van Taiwan te verplaatsen en nieuwe militaire oefeningen te houden in de buurt van de Penh-eilanden.

Terwijl Rusland zijn Kalina-lasersysteem blijft ontwikkelen dat is ontworpen om vijandelijke satellieten permanent te “verblinden”, vergroten ze ook hun vaardigheden met nieuwe conventionele wapens. Het aantal vrachtvluchten tussen Iran en Rusland is gestegen van 3 in 2021 naar zeker 42 tot nu toe dit jaar. Een deel van die lading is gerelateerd aan drone-oorlogsvoering. Rusland was afhankelijk van de expertise van Iran op het gebied van UAV-wapens. Ze hielden zelfs een gezamenlijke drone-oefening met als doel “Rusland te trainen op grond van de ervaring en kennis van Iran.’ De samenwerking tussen Rusland en Iran past naadloos in het Ezechiel 38 scenario.

De VS en de EU doen er alles aan om een ​​nieuw nucleair akkoord met Iran tot stand te brengen. De VS zijn bereid de sancties tegen enkele van de economische entiteiten van Iran op te heffen, en de EU zal niet van Teheran eisen dat ze uitleg geeft over de nucleaire activiteiten die in het verleden op verschillende locaties zijn aangetroffen. Maar wat ze ook aanbieden, het regime van de ayatollah wil meer. De EU heeft verklaard: “Dit is het beste aanbod dat Iran kan krijgen, en er is geen ruimte om meer aan te bieden. Als Iran blijft aandringen, zullen de gesprekken instorten.” Twee dagen geleden gaf Teheran Washington een deadline van 48 uur om op hun laatste aanbod te reageren. De IRGC staat op het punt om Amerikaanse bases aan te vallen als de regering ze weigert.

Het Turkse leger heeft dinsdag door de Amerikanen gesteunde Koerdische troepen in het noorden van Syrië aangevallen. Bij de beschietingen in de stad Kobane is minstens één burger, een kind, om het leven gekomen. Dit maakt deel uit van het plan van Ankara om een ​​veilige zone van 30 kilometer in het noorden van Syrië te creëren.

Turkije en Israël kondigden de hervatting van de genormaliseerde betrekkingen aan. Terwijl de Israëlische premier Yair Lapid prees hoe goed het voor Israël was om deze vriend te hebben, benadrukte zijn ambtgenoot – president Erdogan-  dat goede betrekkingen met Israël de deur voor Turkije zullen openen om “onze Palestijnse broeders te helpen”.

Terwijl Turkije mogelijk op weg is naar vriendschap met Israël, zijn de vijanden van onze natie zeer actief geweest. Hezbollah praat volgende maand verder over een oorlog met Israël als het Karish-gasplatform actief wordt. Ze hebben Jeruzalem halverwege de maand een deadline gegeven om in te stemmen met hun eisen.

In het zuiden zijn de terroristen in Gaza onder de grond actief bezig geweest met het graven van een tunnel onder de grens. De IDF zorgde ervoor dat het nooit zijn bestemming bereikte. Ten slotte opende een 25-jarige Palestijnse terrorist het vuur op Israëlische Joodse gelovigen in de buurt van Davids graf op de berg Sion in Jeruzalem. Acht raakten gewond bij de wrede aanval en de terrorist werd gevangengenomen.

Wat is de mentaliteit die dit soort handelingen veroorzaakt? Men hoeft alleen maar naar het Palestijnse leiderschap te kijken. Woensdag was de Palestijnse president Mahmoud Abbas, een man die zijn proefschrift schreef over de ontkenning van de Holocaust en die weigert het bloedbad van Israëlische atleten in 1972 op de Olympische Spelen van München te veroordelen, in Berlijn, Duitsland. Vanuit die stad, van alle plaatsen, verklaarde hij dat “van 1947 tot vandaag, Israël 50 bloedbaden heeft gepleegd in 50 Palestijnse dorpen. Vijftig slachtingen. Vijftig Holocausts.” De reactie was onmiddellijk en krachtig. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz veroordeelde de woorden van Abbas en tweette: “Ik walg van de buitensporige opmerkingen van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Voor ons Duitsers in het bijzonder is elke relativering van de eigenheid van de Holocaust onaanvaardbaar en onaanvaardbaar.” Heel goed gezegd, Herr Kanselier!

Terwijl IDF bezig was met het opblazen van terroristische tunnels, vielen ze Hezbollah en Iraanse doelen in Syrië aan. Vrijdag vielen de Israëli’s een bewakingspositie in Quneitra aan ter voorbereiding op een mogelijke preventieve aanval op Hezbollah voorafgaand aan het begin van de operatie van het Karish-gasplatform. Twee dagen later was de luchtmacht terug in Syrië en voerde een massale aanval uit bij Tartus. Volgens een Syrische officier werden bij de aanval een Iraanse basis, een luchtverdedigingssysteem en een radarstation geraakt.

In Syrië en werden twee Amerikaanse bases aangevallen. De eerste was een drone-aanval op de militaire basis Al-Tanf die wordt gebruikt voor het trainen van Syrische oppositiestrijders. De tweede was een raketaanval op Green Village bij het Al-Omar olieveld. Bij beide incidenten zijn geen slachtoffers gevallen.

De controversiële romanschrijver Salman Rushdie werd vorige week op het podium neergestoken door de 24-jarige Hadi Matar, die over Ayatollah Khomeini zei: “Ik respecteer de Ayatollah. Ik vind hem een ​​geweldig persoon.” De woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanaani, negeerde de fatwa die Khomeini in 1989 op het hoofd van Rushdie had gezet en zei dat de schuld voor de aanval niet bij Iran ligt, maar bij Rushdie zelf. “Salman Rushdie stelde zichzelf bloot aan de publieke woede door islamitische heilige onderwerpen te beledigen…”, zei hij. Wie kan die logische en verstandige redenering tegenspreken? Rushdie ligt in het ziekenhuis op weg naar herstel.

Twee jaar geleden zei Esmail Qaani, commandant van de Quds Force van de IRGC, dat Donald Trump in het geheim zou moeten leven zoals Salman Rushdie in een duidelijke bedreiging voor zijn leven. Op zaterdag herinnerde de Iraanse krant Kayhan, die in wezen een spreekbuis is van de Iraanse Opperste Leider, de wereld in een hoofdartikel aan deze verklaring. Het stuk ging verder met te zeggen: “De aanval op [Rushdie] laat zien dat het geen moeilijke taak is om soortgelijke wraak te nemen op Trump en Pompeo en vanaf nu zullen ze zich meer in gevaar voor hun leven voelen.” Deze verklaring werd gepubliceerd een dag nadat de FBI de voormalige president er op een zeer praktische manier aan herinnerde dat niet alle bedreigingen tegen hem van buiten de Amerikaanse grenzen komen.

Een brand, waarschijnlijk veroorzaakt door een elektrische kortsluiting, vernietigde zondag door een Koptisch-christelijke kerk in Giza, Egypte. Eenenveertig mensen werden gedood, minstens 15 van hen waren kinderen. Vanuit de hele wereld stromen de condoleances binnen.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.