Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 17 november 2023

17 november 2023

Het is anderhalve maand alle ‘hands on deck’ geweest, waarbij vliegtuig na vliegtuig zwaar beladen met wapens opstijgt en later leeg terugkeert. Israël is een natie in oorlog, en wij zijn de strijd aan het winnen. Maar ondanks de vele overwinningen van mijn land in de afgelopen weken, woedt de strijd nog steeds voort. Hezbollah blijft het noorden bedreigen. Iran, de terroristische poppenspeler, is redelijk rustig geworden, althans voor hun doen. Dit komt waarschijnlijk doordat ze, volgens het Internationaal Atoomagentschap, onlangs hun nucleaire verrijking met 22 keer hebben verhoogd. En over de hele wereld kondigen pro-Hamas en anti-Israëlprotesten luid en gewelddadig hun steun aan de nazi-terroristen aan.

Toch zijn er verschillende beelden die ik de afgelopen week heb gezien en die een stille vreugde in mijn hart brachten.

Ik zag troepen van het Israëlische leger (IDF) de broodnodige medische apparatuur naar het al-Shifa-ziekenhuis in Gaza dragen. Volgens de wereldmedia, die de krantenkoppen rechtstreeks van Hamas halen, is er niets waar de Israëliërs meer van genieten dan het bombarderen van een ziekenhuis dat vol zit met zieke Palestijnen en pasgeboren kinderen. Wat ze nalaten te vermelden is:

  1. In de eerste plaats, de reden dat de ziekenhuizen zelfs op de radar van de IDF staan, is dat Hamas al hun infrastructuur onder deze menselijke schilden heeft gebouwd.
  2. Ten tweede geeft de IDF veel waarschuwingen voordat ze aanvallen. Het Israëlische leger brengt zichzelf feitelijk in gevaar door het cruciale verrassingselement weg te geven, zodat onschuldige burgers in veiligheid kunnen komen.
  3. Ten derde, dat de IDF met precisie aanvalt, zodat ze zich zoveel mogelijk uitsluitend richten op Hamas-terroristen.
  4. Ten vierde dat het Israëlische leger een enorme hoeveelheid humanitaire hulp met zich meebrengt, zoals de noodzakelijke medische uitrusting, die de Israëlische soldaten leveren aan degenen die Hamas opzettelijk in gevaar heeft gebracht. Het is overduidelijk dat de Israëliërs veel meer compassie hebben met de gemiddelde Palestijn dan de terroristen van Hamas.

Ik zag het Hamas-parlementsgebouw in Gaza exploderen tot een hoop puin. Israël stuurt een boodschap: Hamas bestaat niet meer. De IDF heeft meer dan 90 overheidsinstellingen en gebouwen vernietigd, waardoor de corrupte leiderschapsinfrastructuur met de grond gelijk is gemaakt. In heel Gaza wappert nu, in plaats van de Hamas-vlag, het blauw en wit van Israël trots.

Ik zag vier enorme bulldozers met hun enorme messen samengebracht om een ​​geïmproviseerde synagoge te vormen. Op die heilige plek op het strand trokken soldaten hun sjaals aan en lazen ze voor uit hun gebedenboekje. Op een andere foto was ik er getuige van dat leden van de IDF zich rond een grote Thorarol verzamelden. Terwijl ze luisterden, las een officier, gekleed in zijn volledige uitrusting, de Schrift met een tactisch mes als yad of wijzer. We zien een grote terugkeer van de Joden naar hun God. Voor sommige atheïstische of agnostische Israëli’s is dit een noodzakelijke eerste stap. Voordat ze de ware Messias aan het einde van de verdrukking kunnen aanvaarden, moeten ze eerst erkennen dat er werkelijk een God is. We moeten bidden dat de Heer, die dit grote werk begon, het tot voltooiing zal brengen.

God is aan het werk in Israël. We kunnen Hem zien in de wonderbaarlijk soepele vernietiging van Hamas in Gaza in het zuiden. Zijn hand ligt in de aarzeling van Hezbollah om een ​​tweede front in het noorden te openen. Ongetwijfeld genoot Hij de overweldigende steun die het grootste deel van de wereld aan Israël gaf na de wreedheden van 7 oktober. En de enorme demonstratie van militair partnerschap in de Verenigde Staten was een prachtige vertoning van onze Heer aan het werk.

Ik ga deze editie van de nieuwsbrief bewust kort houden. Twee dagen geleden stuurde ik een speciale uitgave met de titel “Speciale nieuwsbrief: vermomde zegeningen”. Als u het nog niet heeft gelezen, doe dat dan alstublieft. Het beschrijft veel van de manieren waarop we Gods hand de afgelopen weken in Israël kunnen zien bewegen.

Ik erken dat op Telegram, Instagram, nieuwsbrieven en online updates de hoeveelheid informatie soms veel kan lijken. Het laatste wat ik wil is je overweldigen. Profiteer dus van wat ik al heb samengesteld in de nieuwsbrief van dinsdag, de online update van vandaag en mijn Telegram-kanaal. En als u dit later op de dag leest en alle belangrijke informatie al hebt gelezen, neem dan de tijd om voor Israël te bidden. God beweegt zich onder Zijn uitverkoren volk.

 


Ik sluit deze nieuwsbrief af met een paar belangrijke bronnen om Israël en de motivaties achter deze aanval beter te begrijpen:

Waarom ligt de focus in de eindtijd op Israël? – blog waarom de focus altijd al, maar vooral in de eindtijd is gericht op de vernietiging van Israëel.

Eindtijd – Leven we in de profetieën van Ezechiël? Is de opname binnenkort? In deze video wordt uitgelegd wie er de hoofdrol spelen in de Ezechiël oorlog. Waarom deze oorlog nog niet is begonnen. De betreffende landen staan nog ‘buiten spel’. Maar dit kan heel snel veranderen. En dat nepnieuws de aanleiding was van de zondeval…


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.