Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 17 november 2022

18 november 2022

Twee raketten ontploffen in Polen – spanning tussen de NAVO en Rusland
Dinsdag ontploften twee Russische raketten in Polen, waarbij minstens twee mensen om het leven kwamen. Aanvankelijk veroorzaakte dit terecht een overweldigende hoeveelheid bezorgdheid over de waarschijnlijkheid dat de spanningen in de regio naar een hoger niveau zouden worden getild. Mocht Polen, een NAVO-land, artikel 4 activeren, dan dekt dit de situatie wanneer een lidstaat zich bedreigd voelt door een ander land of een terroristische organisatie: De 30 lidstaten starten vervolgens formeel overleg op verzoek van het bedreigde lid. Dat gezegd hebbende, werd woensdag onthuld dat Rusland geen raketten op Polen heeft afgevuurd. In feite was dit afkomstig van het raketafweersysteem van Oekraïne – dat raketten van Russische makelij gebruikt – dat verantwoordelijk werd bevonden voor het incident. Hoewel het een opluchting is om te weten dat Rusland niet verantwoordelijk is voor wat er is gebeurd, blijft de apathie van de NAVO ten aanzien van deze situatie een punt van zorg voor de toekomst. Bovendien is er nu spanning tussen de NAVO en Oekraïne, aangezien de NAVO beweert dat het Oekraïense raketten waren, terwijl de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy beweert dat de raketten door Rusland zijn afgevuurd.

Recente Russische raketaanvallen in Oekraïne resulteerden in stroomuitval voor naar schatting 10 miljoen mensen.

Om de chaos in de regio nog groter te maken, zou donderdag een ontplofte raket in Roemenië zijn gevallen.

Een nieuw tijdperk in de betrekkingen tussen Israël en Italië dankzij premier Giorgia Meloni
In de Italiaanse krant La Repubblica werd gepubliceerd dat Italië tijdens het debat in de Verenigde Naties de kant van Jeruzalem koos. Bij de stemming verliet Rome haar traditionele onthoudingslijn en stemde samen met de VS, Duitsland en Israël tegen het besluit om de kwestie van de aanhoudende Israëlische “bezetting” over te dragen aan het Tribunaal in Den Haag.

2022 Klimaatconferentie van de Verenigde Naties COP 27
Hoe sensationeel het ook klinkt om de klimaatconferentie – met al zijn krankzinnige, progressieve en oecumenische motieven – te verbinden met iets dat op de berg Sinaï is gebeurd; dat is helemaal niet het geval. De klimaatconferentie vond plaats in Sharm el-Sheikh, een Egyptische badplaats tussen de woestijn van het Sinaï-schiereiland en de Rode Zee. Het is niet de berg Sinaï. En vergis je niet, dit alles doet niets af aan de realiteit dat de nieuwe wereldreligie van klimaatverandering springlevend is – en groeit.

Veel mensen waren geschokt toen ze hoorden dat er nieuwe ‘Tien Geboden’ zijn opgesteld door religieuze leiders en activisten op het gebied van klimaatverandering. Sta me toe u eraan te herinneren dat dit niet nieuw is. Weken geleden maakte ik een bijzondere video met een boeiend interview over de nieuwe wereldreligie. Ik werd vergezeld door professor Yonatan Dubi in “Climate Change: A New World Religion?”

De Ezechiël 38 Coalitie
Eerder deze week spraken de Russische president Vladimir Poetin en de Iraanse president Ebrahim Raisi elkaar aan de telefoon en bespraken ze de samenwerking tussen de landen. Dit past in het beeld van de Ezechiel 38 coalitie die zal plaatsvinden vlak voor of als introductie van de laatste fase in de eindtijd.  Het gesprek komt te midden van berichten dat Iran is begonnen met het ontvangen van geavanceerde SU-35 straaljagers uit Rusland. En vergeet niet dat Rusland Iraanse drones gebruikt in Oekraïne. Vanaf deze week ondertekende Poetin een decreet dat de weg vrijmaakt voor burgers van het buitenland om te vechten in het Russische leger.

Vergeef me dat ik bevooroordeeld ben, maar Oekraïne zal de overhand hebben wanneer het ervoor kiest om door Israël gemaakt militair materieel te gebruiken. De strijdkrachten van Oekraïne gebruiken de door Israël gemaakte Gaia Amir MRAP in de Kherson-regio. Beelden van dit voertuig zijn gepubliceerd op de Twitter-pagina van de Ukraine Weapons Tracker. Met deze uitrusting bevrijdt het Oekraïense leger de zuidelijke regio’s van de Russische indringers.

Premier Benjamin Netanyahu krijgt mandaat om regering te vormen
Na de overwinning van Benjamin Netanyahu bij de Israëlische verkiezingen vorige week, ontving hij officieel het mandaat van president Isaac Herzog om een ​​regering te vormen. Dit is waar de gekozen premier de taak heeft om met verschillende partijen binnen de Knesset (parlement) te onderhandelen om een ​​coalitie, meerderheidsregering, te vormen.

Terreuraanslag in Turkije doodt meerdere mensen en verwondt nog meer
Bij een terreuraanslag in Istanboel kwamen eerder deze week minstens zes mensen om het leven en raakten er meer dan 50 gewond. De aanval werd uitgevoerd door een vrouw die een explosieve rugzak achterliet midden in een zeer drukke winkelgang. De bom werd vervolgens tot ontploffing gebracht via een mobiel apparaat. De vrouw die de bom afleverde en 20 andere verdachten werden gearresteerd. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken zijn in dit stadium de ondergrondse Koerdische PKK en haar Syrische tak PYD verantwoordelijk. Ook in Istanbul ontplofte deze week een autobom.

De Iraanse tragedie gaat door
Temidden van de recente massale protesten tegen het corrupte regime in Teheran, riskeren naar schatting 14.000 onschuldige demonstranten, vechtend voor fundamentele vrijheden, de doodstraf in Iran. Dit aantal bestaat voornamelijk uit tieners, jonge volwassenen, studenten, advocaten, journalisten en activisten uit het maatschappelijk middenveld. Iran dreigt demonstranten te beschuldigen van “vijandschap tegen God”, “corruptie op aarde” en andere misdrijven waarop de doodstraf staat.

Drie onschuldige joden vermoord door Palestijnse terroristen
Het was een tragische ochtend op woensdag toen drie onschuldige Joden werden gedood door een Palestijnse terrorist in de regio Samaria. Ik bid dat de veiligheid in dit prachtige land zal worden hersteld onder nieuw leiderschap.

Psalm 120:6-7
Mijn ziel heeft te lang stilgestaan
Met iemand die vrede haat.
ik ben voor vrede;
Maar als ik spreek, zijn ze voor oorlog.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.