Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 17 maart 2023

17 maart 2023

Terreuraanslag in Megiddo brengt Israël bijna in oorlog
Nu het strikte spreekverbod is opgeheven, ben ik vrij om te vertellen over de terreuraanslag op maandagochtend vroeg in Megiddo, niet ver van waar ik woon. Een Libanese Hezbollah-terrorist sloop de grens over en begaf zich naar het verkeersknooppunt Megiddo. Daar plantte hij een zeer groot geïmproviseerd explosief (IED) dat klaar was om af te gaan op een moment dat het gebied vol zou zitten met pendelaars. Er ging echter iets mis en de bom ging af toen er geen auto’s direct naast stonden, waardoor tientallen levens werden gered maar een Israëlische Arabier ernstig gewond raakte. De dader vluchtte naar de Libanese grens. Maar voordat hij het kon redden, werd hij geconfronteerd met de politie. Hij droeg op dat moment een zelfmoordvest. Hij werd gedood voordat hij het kon laten ontploffen. Het is waarschijnlijk dat hij van plan was het apparaat aan de grens te laten ontploffen om veel van de Israëlische grensbeveiligers te doden. Als één van deze aanvallen was verlopen zoals gepland, zou Israël waarschijnlijk in een oorlog met Libanon zijn betrokken. Zoals het nu is, wordt Israël als zwak beschouwd, en het kan nodig zijn dat de regering van Netanyahu in het offensief gaat tegen terroristen om de reputatie van het land van kracht terug te krijgen.

Terreuraanslag in Tel Aviv verwondt drie Israeli’s
Een 23-jarig lid van Hamas besloop drie mannen die op straat liepen voor een café in het centrum van Tel Aviv. Hij haalde een pistool tevoorschijn en schoot ze in de rug voordat hij vluchtte terwijl hij naar het café schoot. De drie mannen raakten allemaal gewond, een van hen liep levensbedreigende verwondingen op. De terrorist werd later neergeschoten en gedood nadat hij werd geconfronteerd met twee politieagenten en twee burgers.

Israël voert overdag luchtaanval uit in Syrië
In een zeldzame aanval overdag vielen gevechtsvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht een gebied nabij Misyaf in het noordwesten van Syrië aan, vermoedelijk een basis voor Iraanse strijdkrachten en hun gevolmachtigde milities. Drie soldaten raakten gewond en er werd aanzienlijke schade aangericht.

Heeft China de rol van Amerika op het wereldtoneel overgenomen? Ze treden op als makelaar tussen Iran en Saoedi-Arabië
Vrijdag werd een overeenkomst ondertekend om de bilaterale betrekkingen tussen Iran en Saoedi-Arabië te hernieuwen. Alsof het schijnbare herstel van de hekken tussen deze twee dodelijke vijanden niet verrassend genoeg was, betekende de afwezigheid van de VS of Rusland in de rol van bemiddelaar een groeiende verschuiving in de wereldwijde invloed. China nam de leiding in deze onderhandelingen en toonde opnieuw aan dat ze op weg zijn om het nummerslot van de supermachten van de wereld te betreden. Waarom zou Saoedi-Arabië dichter bij China komen en de neiging hebben om vriendschap te sluiten met Iran, dat ze absoluut verafschuwen? Omdat zowel China als Iran vijanden van de VS zijn, en de Saoedi’s de Amerikanen onder druk willen zetten om hun veiligheid tegen internationale dreigingen te garanderen en hen ook te helpen bij de bouw van civiele kernreactoren.

Wereldwijd banken in financiele problemen
Het begon vorige week met het instorten van een reeks regionale Amerikaanse banken. Gisteren zorgden problemen binnen de wereldwijde investeringsbank Credit Suisse ervoor dat de waarde met bijna een derde kelderde. De rimpeleffecten van die duik reikten terug naar de VS, waardoor enkele van de grootste banken van het land tot 5% van hun waarde verloren. De afgelopen week verloor de Dow Jones iets meer dan 1000 punten, en op een gegeven moment zelfs 1400 punten. Er zijn enkele experts die zeggen dat Amerika binnenkort getroffen zou kunnen worden door een financiële crisis die groter is dan die van 2008.

VS mogen Iran betalen voor vrijlating van gevangenen
Teheran beweert dat ze op het punt staan ​​een overeenkomst met Washington te sluiten waarbij ze drie dubbele Amerikaanse staatsburgers uit de gevangenis zouden vrijlaten in ruil voor $ 7 miljard aan bevroren oliefondsen en een aantal veroordeelden die in Amerikaanse gevangenissen worden vastgehouden. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amirabdollahian zei: “Als alles goed gaat aan de kant van de VS, denk ik dat we in korte tijd getuige zullen zijn van een gevangenenuitwisseling.” De regering-Biden verklaarde echter dat zijn verklaring vals was.

Rusland schenkt Amerikaanse wapens aan Iran
Terwijl Rusland de Oekraïense troepen terugduwt, zullen ze vaak achtergebleven wapens en uitrusting vinden. Sommige van deze wapens werden geleverd door de VS of de NAVO. Als ze van hoge kwaliteit zijn, zoals Javelin-antitankraketten en Stinger-luchtafweersystemen, haalt Rusland ze op en stuurt ze door naar Iran voor reverse-engineering. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van Iraanse wapens, maar versterkt ook de band tussen Moskou en Teheran. Daarnaast tekende president Ebrahim Raisi een samenwerkingsovereenkomst met Poetin-wannabe-president Alexander Loekasjenko van Wit-Rusland. De focus van de overeenkomst lag op industrie, landbouw en andere gebieden.

Russische straaljagers vernietigen onbemande Amerikaanse drone
Twee Russische Su-27 straaljagers kwamen een Amerikaanse MQ-9 Reaper-drone tegen tijdens routinebewaking boven de internationale wateren van de Zwarte Zee. Een van de jets gooide verschillende keren brandstof op de UAV en knipte vervolgens de propeller waardoor deze crashte. Het Amerikaanse leger noemde de acties van de gevechtspiloten “roekeloos” en “onprofessioneel”. Russische functionarissen antwoordden naar verluidt: “Drone? Welke drone?”

2,5 ton uranium vermist uit Libië
Inspecteurs hebben ontdekt dat er 2,5 ton natuurlijk uranium is verdwenen uit een Libische opslagplaats. Een verklaring van Rafael Grossi, hoofd van de International Atomic Energy Agency (IAEA), zei: “Het verlies van kennis over de huidige locatie van nucleair materiaal kan een radiologisch risico vormen, evenals bezorgdheid over de nucleaire veiligheid.” De dienst onderzoekt de verdwijning.

Overstromingen in Turkije doden 14
Hevige regen viel neer op twee provincies in Turkije die al waren verwoest door de aardbevingen van vorige maand, waarbij meer dan 55.000 mensen om het leven kwamen. Naarmate het de waterhoeveelheid toenam, onstonden er plotseling overstromingen door de straten van een aantal steden, waarbij minstens 14 doden vielen en nog meer schade werd aangericht aan de reeds verwoeste gebieden.

Kim Jong-un neemt dochter mee op gezinsuitje om raketlancering te zien
Veel vaders nemen, als ze een speciaal dagje uit willen met hun dochters, ze mee naar een park voor een picknick of naar het theater om een ​​film te zien. De Noord-Koreaanse Opperste Leider Kim Jong-un nam voor zijn vader-dochter-date zijn 10-jarige mee naar een artillerie-oefening met live vuur, compleet met raketlanceringen. Naar verluidt sloten ze hun speciale tijd samen af ​​bij de verfrissingskraam, waar ze elk genoten van een ijsbar in de vorm van een tactische kernbom. Herinneringen die een leven lang meegaan!


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.