Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 17 augustus 2023

17 augustus 2023

De Israëlische economie doet het prima
In plaats van rond te rennen en uit te roepen: “De lucht valt naar beneden! De hemel valt!”, waarschuwden de progressieve linkse media, “Israëls economie stort in!” Wat is de reden voor de piek in inflatiecijfers en het struikelen van de sjekel? Premier Benjamin Netanyahu en zijn justitiële hervorming natuurlijk. Maar net zoals Chicken Little’s voorspelling van onheil dwaas en verkeerd was, zo ook de media. De inflatie in Israël is aan het dalen sinds Netanyahu aan de macht kwam. De kredietwaardigheid van het land, waarvan ze zeiden dat die sterk zou dalen, blijft op A+. En ons werkloosheidscijfer blijft één van de laagste ter wereld. Deze anti-Netanyahu-campagne is georganiseerd en georkestreerd en komt van advertentiebedrijven die eigendom zijn van multimiljonairs die vastbesloten zijn deze regering omver te werpen. Maar tot nu toe zijn het, ondanks al het geld dat ze in deze succesvolle baan hebben gestoken, alleen hun financiën die de klap hebben gevoel

Israël valt terroristische doelen aan
Zondagochtend hoorden we het  geluid van luide ontploffingen in Qudsaya, een voorstad van Damascus. Hoewel Israël zwijgt over hun deelname, geloven de meesten dat de Israel Defense Forces (IDF) te maken hebben met deze aanval. Er zijn dit kalenderjaar minstens 22 aanvallen van Israël op Syrië geweest. Volgens bewoners van het gebied werden bij de aanval van zondag “pakhuizen van pro-Iraanse milities” vernietigd. Woensdagavond was er veel actie op de Westelijke Jordaanoever, toen de Israëlische beveiliging eerst een verdachte arresteerde in verband met een drive-by shooting. Ten tweede raakten acht Palestijnen gewond door IDF-troepen toen ze Joodse gelovigen aanvielen die het graf van Jozef in Sichem bezochten. Uiteindelijk verenigden de IDF en de grenspolitie zich om een ​​explosievenlaboratorium en magazijn in het vluchtelingenkamp Balata te vernietigen.

Wereldwijde relaties met Israël nemen toe
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat Paraguay dit jaar zijn ambassade in Jeruzalem zal openen. Enigszins in navolging van hun bijna-buurman in het noorden, heeft Uruguay gezegd dat ze een ambassade in Jeruzalem zullen openen. Ook in Azië blijven de Israëlische betrekkingen groeien. Op woensdag was de Israëlische minister van Economie en Industrie Nir Barkat in Hanoi om een ​​overeenkomst te ondertekenen voor de lancering van de eerste rechtstreekse vluchten tussen Israël en Vietnam. De vluchten tussen Hanoi en Tel Aviv gaan in oktober van start.

Israël lanceert nieuwe hightech onderzeeër
Er was geen tamtam toen de nieuwste onderzeeër van Israël werd gelanceerd vanuit Kiel, Duitsland. Maar er was veel belangstelling. Een variant van de Dolphin-II-klasse. Deze boot, genaamd de INS Drakon (Draak), is langer dan zijn voorgangers en heeft een enorm ‘zeil.’ Het ‘zeil’ is de toren die oprijst vanaf de bovenzijde van de onderzeeër. Er wordt gespeculeerd dat de reden voor zijn grootte is dat dit de eerste moderne onderzeeër is die is ontworpen om raketten vanaf zijn ‘zeil’ te lanceren. Aangenomen wordt dat de raketten ballistisch zijn, mogelijk nucleaire ladingen dragen, en verticaal vanaf de boot zullen worden afgevuurd.

Oekraïne evacueert nederzettingen na mislukte tegenaanval
Na de mislukte tegenaanval van Oekraïne tegen Russische troepen, geeft Kiev opdracht tot verplichte evacuaties in de noordoostelijke regio Charkov. In Kupiansk vaardigde het militaire stadsbestuur een bevel uit waarin de Oekraïense burgers werden verplicht tientallen steden en dorpen aan het front te verlaten. Ondertussen zei Stian Jenssen, de stafchef van de secretaris-generaal van de NAVO, op dinsdag onverstandig tegen een panelpubliek: “Ik denk dat een oplossing zou kunnen zijn dat Oekraïne grondgebied opgeeft en in ruil daarvoor het NAVO-lidmaatschap krijgt.” De regering van Kiev ging ballistisch. De volgende dag riep Jenssen zijn verklaring terug en zei dat het “een vergissing” was.

Assad-oppositie wordt sterker in Syrië
Het gejuich dat u misschien uit Syrië hoort, is waarschijnlijk afkomstig van de anti-Assad soennitische rebellen. Terwijl Rusland wordt gedwongen om regelmatig en snel troepen uit Syrië terug te trekken om naar Oekraïne te sturen, worden de rebellenaanvallen op het Syrische leger sterker en brutaler. Een andere groep die profiteert van een kleinere Russische aanwezigheid en een afgeleid Syrisch leger is ISIS. Ze hebben Syrische soldaten in een alarmerend tempo aangevallen en afgeslacht. Afgelopen donderdag, nadat ze een legerbus hadden belaagd in de buurt van Mayadeen, in de provincie Deir Ezzor, omsingelden de ISIS-terroristen het voertuig en openden het vuur. Drieëndertig soldaten aan boord werden afgeslacht. Eindelijk, op maandagavond, schudde Damascus met het geluid van een enorme explosie toen een munitiemagazijn ten noordoosten van de stad uit elkaar spatte. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor die ontploffing opgeëist, maar ongetwijfeld is er iemand heel blij met deze ontploffing.

Libanese ngo die Hezbollah promoot en helpt ontwikkelen
Green Without Borders (GWB) is een Libanese ngo die claimt agribusiness-modellen voor kleinschalige producenten te promoten. In plaats daarvan promoten GWB en zijn directeur, Zuhair Subhi Nahla, de terreurgroep Hezbollah. De organisatie zette buitenposten op nabij de Israëlische grens onder het mom van milieuonderzoek. Wat deze locaties eigenlijk huisvestten, waren Hezbollah-leden, oefenterreinen voor wapens, munitieopslag en andere aan terrorisme gerelateerde faciliteiten. Als gevolg hiervan heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën sancties uitgevaardigd op dit nepmilieufront. De zware invloed van Hezbollah in Libanon blijft het land vernietigen. De Syrische lira heeft in minder dan anderhalve maand 60% van zijn waarde verloren. Vandaag werd het verhandeld tegen ongeveer 16.000 lira voor één Amerikaanse dollar. Op de luchthaven is er geen elektriciteit. Het werkt momenteel op een generator. Zoals ik vorige week al zei, ik hou van de Libanese mensen en mijn hart breekt voor hen. Ik bid dat ze op de een of andere manier een manier zullen vinden om onder de duim van deze terroristische organisatie te ontsnappen voordat Hezbollah en haar boosaardige leider, Hassan Nasrallah, hen in een oorlog met Israël storten die ze onmogelijk kunnen winnen.

VS betaalt ongelofelijk hoge prijs aan Iran voor gevangenen
De Verenigde Staten betalen geen losgeld voor gijzelaars. Terwijl je dit verhaal leest, blijf die zin gewoon voor jezelf herhalen 🙂 De regering-Biden ermee ingestemd om 6 miljard dollar uit Zuid-Korea en vijf Iraniërs die in de VS gevangen worden gehouden, vrij te geven aan Iran, in ruil voor de vrijlating van vijf Amerikaanse burgers die in Teheran worden vastgehouden. De ingewikkelde rechtvaardiging voor deze actie is zoiets als: “Wat is het probleem? We ruilen simpelweg vijf gevangenen voor vijf gevangenen…. Wat? Oh ja, plus de $ 6 miljard. De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo noemde dit een “gevaarlijk precedent”, en verklaarde vervolgens, wat iedereen erkent: “Dit zal alleen maar meer gijzeling door de Iraanse terroristen aanmoedigen.” Zou het kunnen dat dit iets te maken heeft met het ‘smeren van de lagers’ voor een nieuwe nucleaire overeenkomst met Iran? Hmm….

‘Gevolmachtigden’ van Iran vallen Amerikaanse bases in Syrië aan
In aanvulling op bovenstaand verhaal: het blijkt dat een nieuwe, door Iran gesponsorde terroristische organisatie die zichzelf het “Volksverzet in de oostelijke regio” noemt, drie aanvallen heeft uitgevoerd met raketten en drones op Amerikaanse bases in noordoosten van Syrië. De drie aanvallen, die de groep naar eigen zeggen op zaterdag heeft uitgevoerd, waren gericht op Amerikaanse militaire faciliteiten in de olie- en gasvelden Shadadi, Konikho en Omar. En dat terwijl Amerika juist een onvoorstelbare deal heeft gesloten met Iran.

Moslimbende valt kerken aan in Pakistan
Boos over beschuldigingen dat een christelijke man een koran had geschonden, gingen moslimbendes gisteren tekeer en vielen kerken aan. Een kerk werd verbrand, terwijl twee andere werden geplunderd en beschadigd. Bovendien werden tal van christelijke huizen aangevallen. Het geweld nam vandaag toe met christenen die werden doodgeslagen en van grote hoogten werden gegooid. De VS heeft nauwe betrekkingen met Pakistan. Wat doet de regering in Washington om dit te stoppen? Waar zijn de mensenrechtenorganisaties? Is het omdat dit alleen maar christenen zijn die vermoord worden dat iedereen het lijkt te negeren?

Niger Junta vervolgt voormalig president wegens verraad
De toekomst voor de afgezette president van Niger, Mohamed Bazoum, ziet er somber uit. De heersende militaire junta heeft aangekondigd de gevangengenomen president te zullen vervolgen op beschuldiging van verraad. Junta-woordvoerder, kolonel Amadou Abdramane, verklaarde dat ze “het nodige bewijsmateriaal hadden verzameld om de afgezette president te vervolgen… wegens hoogverraad en het ondermijnen van de interne en externe veiligheid van Niger.”

Bosbranden teisteren Maui
Het dodental van de bosbranden die het Hawaïaanse eiland Maui verwoestten, is opgelopen tot 106. Schattingen van het verlies aan eigendommen hebben een bedrag van $ 3,2 miljard bereikt, waarbij meer dan 5200 huizen zijn verwoest of beschadigd door vlammen of rook. Nauwelijks was het vuur gedoofd of kopers van buiten de staat stroomden binnen om het land te kopen van slachtoffers die hun huis waren kwijtgeraakt. Als gevolg hiervan probeert de gouverneur van Hawaï, Josh Green, een moratorium in te stellen op grondkopers van buiten de staat.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.