Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 16 september 2022

16 september 2022

Ondanks de zware verliezen van het Russische leger aan het noordoostelijke front, krijgt het Europa steeds meer in de ‘energie wurggreep’…

Het Russische leger lijdt zware verliezen aan het noordoostelijke front. Het Oekraïense leger heeft duizenden vierkante mijlen land gerepatrieerd, waaronder de stad Izium. Dit is de ergste Russische tegenslag sinds maart. Als vergelding heeft Moskou hetzelfde wapen gebruikt dat ze gebruiken tegen de rest van Europa: energie. De regio’s Charkov en Donetsk werden zondag donker. Drie andere regio’s verloren gedeeltelijk hun energievoorziening nadat het Russische leger elektriciteitscentrales in het hele gebied had beschoten. Daarnaast hebben de Russen de Oekraïense kerncentrale Zaporizja gesloten, die 20% van de elektriciteit van het land levert. Er zijn ook berichten dat het leger van Poetin waterkrachtcentrales aanvalt en dammen vernietigt.

Zoals hierboven vermeld: Rusland houdt Europa nog steeds in een ‘energie wurggreep’. De eurozone betaalt nu voor haar ‘afhankelijkheid/verslavingen’; Alleereerst aan de hersenschim van alternatieve energie en ten tweede aan Russisch gas. De eerste heeft Europa teleurgesteld omdat het niet praktisch is en omdat hiermee niet kan worden voldaan aan de energievraag.  De tweede ‘afhankelijkheid’ wordt aangestuurd door een man die niet zal aarzelen om de kraan dicht te draaien en dit gebruikt als afpersmiddel om te krijgen wat hij wil.

Daarnaast verhoogde de Europese Centrale Bank (ECB) haar tarieven met een  0,75%. Met als doel om de recordinflatie van meer dan 10 % te bestrijden. De energie crisis bepaald de koers van de ECB om de huidige economie van Europa bij te sturen. Gelijktijdig met de verhoging waarschuwde de ECB dat er de komende maanden waarschijnlijk meer renteverhogingen zullen volgen.

Terwijl de Amerikaanse president Joe Biden een feest organiseerd in het Witte Huis over zijn Inflation Reduction Act, bereikte de inflatie van Amerika het niveau van 8,3% en zakte de aandelenmarkt met meer dan 1300 punten. Maar de legendarische James Taylor zong een nummer, dus ik denk dat dat het allemaal goed maakte :-).

Misschien wel het meest zorgwekkende economische nieuws is de recessie in China, die alleen maar erger zal worden.

  • Ernstige langdurige droogte heeft geleid tot grote stijgingen van de kosten van transport, water en elektriciteit.
  • Huisvesting bevindt zich in een crisismodus vanwege een door de overheid gesponsord Ponzi-plan waardoor Chinezen worden gedwongen meer huizen te kopen.
  • Het Belt and Road-initiatief dat bedoeld was als een soort nieuwe “zijderoute” om China met Europa en andere delen van de wereld te verbinden, is mislukt vanwege veel van de armere landen aan wie China geld heeft geleend – Tadzjikistan, Pakistan, Sri Lanka , en andere Afrikaanse landen – die hun betalingen niet nakomen.
  • Hele steden worden ‘platgelegd’ als gevolg van hun zero-COVID-tolerantiebeleid.

Voeg je dat allemaal bij elkaar en je hebt een perfecte economische storm. Het is waarschijnlijk dat we de komende zes maanden hier nog veel effecten van gaan ervaren.

 

Noord-Korea is officieel een nucleaire staat, volgens een wet die onlangs door de regering van het land is aangenomen. Als zodanig behoudt het zich het recht voor om indien nodig een preventieve nucleaire aanval uit te voeren. Het verklaart ook dat zijn nucleaire status onomkeerbaar is, terwijl toekomstige gesprekken over denuclearisatie worden uitgesloten.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat er vóór november een nucleair akkoord met Iran wordt ondertekend. Dat is een goede zaak, zegt Mossad-hoofd David Barnea. Hij vervolgde: “De deal is gebaseerd op Iraanse leugens. Iran heeft geprobeerd een kernwapen te bouwen dat het bestaan ​​van Israël in gevaar brengt. Deze deal zal hen gemakkelijk helpen om dit doel te bereiken onder internationale toestemming.” Of er nu wel of niet een deal wordt getekend, er zijn maar weinig mensen die geloven dat Iran door middel van enige andere methode dan geweld zal worden afgeschrikt in hun nucleaire ambities.

In dezelfde toespraak beschuldigde Barnea van de Mossad het Iraanse regime openlijk van het gebruik van terreur als hun primaire methode van diplomatie. “Terreur helpt het voortbestaan ​​van het regime, voorkomt elke verandering door het Iraanse publiek, ondermijnt de soevereiniteit van zijn buren en weerhoudt hen ervan om met Israël samen te werken. Terreur wordt gebruikt om landen over de hele wereld af te persen.” Inbegrepen in dit terreurprogramma zijn tientallen Iraanse aanvallen op Israëliërs in het buitenland die zijn verijdeld door de Israëlische inlichtingendienst, volgens haar rapporten. Wat betreft de gewoonte van Iran om zich achter hun proxy-milities te verschuilen,  was de reactie van Barnea duidelijk: “Het Iraanse leiderschap moet begrijpen dat aanvallen op Israël of Israëli’s, direct of indirect door derden, zullen worden beantwoord met een pijnlijke reactie tegen de verantwoordelijken, op Iraanse bodem. We zullen niet de derden achtervolgen, maar degenen die hen hebben bewapend en de bevelen hebben gegeven, en dit zal in Iran gebeuren.”

In dezelfde lijn onthulde de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz dat er in meer dan tien faciliteiten precisieraketten worden vervaardigd in Syrië voor gebruik door Iran en de sjiitische milities. Met behulp van een kaart wees hij aan waar de Syrische militaire industrie (SERS) deze wapens maakt voor gebruik tegen Israël.

De Libanese lira nadert een historisch dieptepunt en wordt op de markten verhandeld tegen een koers van 37.000 lira voor één Amerikaanse dollar. In oktober 2019 was de koers 1500 lira voor de Amerikaanse dollar.

De verhouding Armenië-Azerbeidzjan in in staat van oorlog. Er zijn berichten over hevige gevechten langs de grens. Armenië beweert dat het Azerbeidzjaanse leger steden en dorpen aanvalt met drones en mortieren. Het aantal doden aan beide kanten loopt op. Shia en soennieten vechten opnieuw tegen elkaar terwijl Iran Azerbeidzjan bedreigt om geen wijzigingen aan de grens met Armenië aan te brengen. Ondertussen stuurt Turkije vrachtvliegtuigen vol militair materieel naar de Azerbeidzjanen.

Turkije kan zich tot Rusland wenden voor straaljagers als de VS afziet van een deal om de F-16’s van het land te verkopen. In 2019 kocht Turkije een geavanceerd raketafweersysteem van Rusland, waardoor Washington hen uit een deal sloot om hun militaire vliegtuigen te updaten. Prima, zegt Erdogan. “De VS is niet de enige die oorlogsvliegtuigen in de wereld verkoopt. Het VK, Frankrijk en Rusland verkopen ze ook … en anderen sturen ons ook signalen.” Met de ontluikende relatie tussen het Rusland van Poetin en het Turkije van Erdogan, is het waarschijnlijk dat de deal tussen die twee naties zal worden gesloten. Een ontwikkeling die past in het Ezechiel 38 scenerio.

Vandaag begint de tweedaagse top van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) in Samarkand, Oezbekistan. Onder de aanwezigen zijn de Russische president Poetin, de Chinese president Xi, de Indiase premier Modi, de Turkse president Erdogan en de Iraanse president Raisi. Oorspronkelijk was de SCO bedoeld om extremisme en terrorisme in Centraal-Azië te bestrijden. Maar de organisatie veranderd in een economische, industriële en technologische alliantie. Hoewel Turkije en Iran geen volwaardige leden zijn, doen ze nog steeds mee en het lidmaatschap van Iran in de alliantie staat dit jaar op de agenda.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.