Nieuwsbrief Behold Israel – Amir Tsarfati – 16 juni 2022

17 juni 2022

Historisch: Israël heeft een overeenkomst getekend met de Europese Unie om tot 2050 aardgas te exporteren.

1) Israël is officieel een energie-supermacht geworden.

2) De EU heeft Israël altijd gehaat, maar nu zijn ze goede vrienden geworden. Dit is belangrijk omdat het uit dat deel van Europa is dat de antichrist zal opstaan, en Israël zal zich met hem verenigen.

3) Het aftellen naar de Russische invasie om de buit van Israël in de Ezechiël 38 Oorlog te plunderen is begonnen. De belangrijkste bron van inkomsten van Rusland is de export van energie. Het verliezen van zijn grootste klant, Europa, aan Israël zal snel onhoudbaar worden.

TIP: bekijk Amir’s breaking news video: It’s All About Energy! Hij legt het volledige verhaal uit. Een van zijn belangrijkste updates tot nu toe.

Damascus is nog steeds aan het bijkomen van de twee Israëlische bombardementen op zijn internationale luchthaven in een tijdsbestek van vijf dagen. Omdat de radar is uitgeschakeld, is het vliegveld gesloten en worden alle vluchten omgeleid naar Aleppo. Hoewel Rusland de grond-grond raketaanval heeft veroordeeld, zijn ze verantwoordelijk voor de vertraging bij de heropening van de luchthaven. Het radarsysteem is van Russische makelij en Moskou zegt dat ze het alleen zullen repareren als ze volledige controle over de luchthaven krijgen.

Niet-geïdentificeerde straaljagers voerden een aanval uit diep in Syrië nabij de Iraakse grens. Degenen onder jullie die Operatie Joktan hebben gelezen, zullen Abu Kamal, Syrië, misschien herkennen als de aanblik van een belangrijke ontmoeting die plaatsvond tussen de IRGC en een van haar gevolmachtigde milities. In het echte leven, omdat zoveel Iraanse wapenopslagplaatsen worden vernietigd tijdens of net na het transport, is de IRGC begonnen met het demonteren van hun raketten in kleine onderdelen, zodat ze verborgen kunnen worden voor transport. Dinsdag vervoerde een konvooi van vijf vrachtwagens deze raketonderdelen naar een ondergrondse faciliteit, waar ze weer in elkaar zouden worden gezet. Drie van de vrachtwagens met IRGC-onderdelen hebben hun proxy-milities nooit bereikt, aangezien ze in Abu Kamal zijn vernietigd.

Als dit Israël was dat achter de aanval zat, maken dit, en de aanval op de luchthaven van Damascus allemaal deel uit van de filosofie die zegt: “Als iemand je komt vermoorden, sta dan op en dood eerst.” Dit is ook te zien aan de aanval op Iraaks grondgebied gisteren door Israëlische commando-eenheden die een konvooi uitzetten dat wapens transporteert van Iran naar Hezbollah in Libanon. Het is ook te zien in de voorbereiding van Israël op een luchtaanval vanuit Iran door radar in te zetten in verschillende voormalige vijandige Arabische landen, zoals Bahrein en de VAE.

Als reactie op deze acties is Iran begonnen achter gewone Israëli’s aan te gaan. Alle burgers van Israël die op vakantie zijn in Turkije zijn gewaarschuwd om onmiddellijk naar huis terug te keren na talloze bedreigingen voor ontvoering en moord en pogingen door de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC).

Noorwegen heeft besloten om een ​​2019-beslissing van het Europese Hof van Justitie streng af te dwingen: Elk product dat in de betwiste nederzettingen in Judea, Samaria of de Golanhoogten is vervaardigd, kan niet langer worden bestempeld als een product van Israël. Nu moeten ze worden geïdentificeerd als een product van een Israëlische nederzetting. Helaas zijn degenen die zullen lijden als gevolg van het waarschijnlijke verlies van zaken, de Palestijnen die waarschijnlijk zullen worden ontslagen.

De nieuwsbrief van vorige week beschrijft de situatie tussen Iran, de IAEA en het stilleggen van verschillende bewakingscamera’s in hun nucleaire installaties door Teheran. Sindsdien hebben ze veel meer camera’s uitgeschakeld. Ze hebben ook nieuwe centrifuges geïnstalleerd en zijn begonnen met het verrijken van uranium tot 90% van de wapenkwaliteit. Het islamitische regime daagt Israël uit om alles te doen om hen te stoppen. “Israëlische functionarissen hebben gedreigd een plan uit te voeren dat ik niet wil noemen. Ik zou willen dat Israël een fout zou durven maken en ons een excuus zou geven om het van de grond te krijgen’, zei Muhsin Radhai, vice-president van Economische Zaken en adviseur van ayatollah Khamenei.

Voordat Iran besluit om achter Israël aan te gaan, moeten ze hun eigen huis op orde krijgen. Gisteren kwamen er berichten binnen dat Ali Natsiri, commandant van de veiligheidseenheid van de IRGC, is gearresteerd op verdenking van spionage. Dit komt nadat andere rapporten binnenkwamen van twee hoge IRGC-officieren die uit Iran waren overgelopen naar de vijand te midden van alle recente moorden. Er zijn vier recente mysterieuze sterfgevallen van Iraanse wetenschappers en ingenieurs die velen aan Israël toeschrijven. Twee zijn bijgeschreven als ongevallen, Ali Kamani en Mohammad Abdous, en twee als voedselvergiftiging, Ayoob Entezari en Kamran Amalai. Alle vier waren betrokken bij de wapenontwikkeling voor Hezbollah in Libanon.

Ondanks dat de Iraanse regering de wisselkoers van de rial heeft bepaald op 42.000 tot één Amerikaanse dollar, heeft de werkelijke koers op de markt is een historisch dieptepunt bereikt van 332.000 per Amerikaanse dollar. De Iraanse economie stort in.

Het lijkt erop dat de IRGC uitstapjes maakt naar Zuid-Amerika. Op 6 juni landde een 747-vrachtvliegtuig van het Venezolaanse staatsbedrijf Emtrasur in Buenos Aires met een lading auto-onderdelen en een zeer grote bemanning. Sindsdien is vastgesteld dat vijf van de bemanningsleden Iraniërs zijn die werkten voor bedrijven die verband houden met de Quds Force van de IRGC. Het vliegtuig en de bemanning worden nog steeds vastgehouden terwijl de Argentijnen bedenken wat ze met hen moeten doen.

Ook in Zuid-Amerika heeft de Venezolaanse president Nicolas Maduro een 20-jarige overeenkomst getekend om de samenwerking met Iran uit te breiden. Ondertussen heeft de Nicaraguaanse president Daniel Ortega Russische troepen, vliegtuigen en schepen geautoriseerd om in te zetten voor training, wetshandhaving en noodhulp.

Op verzoek van Egypte valt de Israëlische luchtmacht ISIS-doelen in Egypte aan! Terwijl Egypte de terroristen beschiet in Rafah in de uiterste noordoosthoek van het land nabij de grens met de Gazastrook, beukt de IAF ze vanuit de lucht.

Om te stemmen voor de toelating van Zweden tot de NAVO, heeft Ankara de regering van Stockholm geëist dat de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) tot een terroristische organisatie wordt verklaard en ermee instemt nooit wapens te verkopen aan een van de vijanden van Turkije. Zweden lijkt klaar om de aanvraag in te dienen.

China blijft zijn retoriek over Taiwan opvoeren. Onlangs kondigde Peking aan dat als Taiwan de onafhankelijkheid uitroept, het de oorlog zal verklaren “wat de prijs ook is”.

 


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

 

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.