Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 16 februari 2023

17 februari 2023

Turkije en Syrië staan ​​voor een immense taak
Het puinruimen in Turkije en Syrië gaat door na de historische aardbevingen van tien dagen geleden. Wonder boven wonder worden er nog steeds overlevenden uit het puin gehaald. Maar die succes verhalen worden steeds minder, aangezien bijna alle gevonden lichamen nu bijdragen aan een toenemend dodental dat de 41.000 al heeft overschreden. De ongelooflijke verwoesting kan worden toegeschreven aan twee primaire factoren. Ten eerste versterkte de oppervlakkigheid van de aardbeving het geweld van de beweging van de aarde. Ten tweede de slechte bouwconstructies, waardoor huizen, appartementen en hoogbouw allemaal vatbaar waren voor instorting. Een politietaakgroep in Turkije verricht al arrestaties terwijl het onderzoek naar het slordige werk is begonnen. Als bewijs dat het kwaad alle kansen krijgt, wordt aardbevingshulp die naar een reeds door oorlog geteisterd Aleppo (Syrië) wordt gestuurd, door pro-Iraanse milities in beslag genomen voordat het de kans krijgt om bij degenen te komen die het nodig hebben.

Rusland zet zijn aanval voort terwijl Moskou zich voorbereidt op een groot offensief
In een scène die doet denken aan de Tweede Wereldoorlog, zochten de burgers van Kiev hun toevlucht in de metro voor een nieuwe massale kruisraketaanval door Rusland. Meer dan 100 raketten waren afgelopen vrijdag gericht op steden in het hele land, terwijl zelfmoorddrones strategische aanvallen uitvoerden op fabrieken en elektriciteitscentrales. De Noorse inlichtingendienst heeft gemeld dat voor het eerst in 30 jaar schepen en onderzeeërs van de Russische Noordelijke Vloot kernwapens aan boord hebben. Velen houden hun ogen gericht op bijeenkomsten op hoog niveau die plaatsvinden in Moskou, zich afvragend of een officiële oorlogsverklaring het resultaat kan zijn. Bij de beslissing is in de eerste plaats rekening gehouden met de diepe betrokkenheid van de NAVO-landen die Oekraïne bewapenen alsof het al een lidstaat is. De tweede factor is de onthulling van de waarschijnlijke betrokkenheid van de VS, het VK en Noorwegen bij de explosies die de Nord Stream 1- en 2-pijpleidingen saboteerden. De komende negen dagen worden cruciaal.

Russische kruisraketten brengen Moldavische regering ten val
Twee van de Russische kruisraketten van vrijdag doorkruisten het Roemeense en Moldavische luchtruim op weg naar Oekraïne. Die provocatie was de druppel die de emmer deed overlopen van de regering van premier Natalia Gavrilita, die al verzwakt was door de ongebreidelde inflatie en een door Moskou veroorzaakte energiecrisis. Bij de aankondiging van haar aftreden zei ze dat niemand had verwacht dat haar regering “zoveel problemen als gevolg van Russische agressie in Oekraïne zou moeten oplossen”. Terwijl president Maia Sandu Gavrilita’s vervanger nomineerde, uitte ze een beschuldiging tegen Moskou van het plannen van een pro-Russische staatsgreep in Moldavië om een ​​regering te vestigen die loyaal zou zijn aan het Kremlin.

Russische generaal doodgeschoten gevonden
Een maand geleden ontsloeg de Russische president Vladimir Poetin de 67-jarige generaal-majoor Vladimir Makarov uit zijn functie als plaatsvervangend hoofd van het hoofddirectoraat voor de bestrijding van extremisme van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Maandag werd hij doodgeschoten aangetroffen door een schijnbare zelfmoord. Maar het woord ‘schijnbaar’ is erg belangrijk, omdat Makarov slechts de laatste is in een reeks sterfgevallen van degenen die aan de verkeerde kant van de president zijn komen te staan. Zakenlieden, politici en militairen zijn allemaal vertegenwoordigd op de lijst van mensen die uit gebouwen zijn gesprongen, van kliffen zijn gevallen en van trappen zijn gevallen. Verscheidene, alleen al in het afgelopen jaar, zijn samen met hun echtgenoten en kinderen vermoord aangetroffen. Anderen, zoals generaal Makarov, hebben zich al dan niet van het leven beroofd.

De basis is gelegd met Soedan voor de bouw van een Russische militaire basis aan de Rode Zee
In de laatste Ezechiel 38-oorlogswaarneming heeft Khartoem overeenstemming bereikt met Moskou voor het bouwen van een Russische militaire basis aan de Rode Zeekust van Soedan. In ruil daarvoor zou het Afrikaanse land wapens en militaire uitrusting krijgen. Het enige dat nog nodig is,  is dat de Soedanese regering de overeenkomst goedkeurt. Helaas voor Rusland kan dat nog wel even duren. Soedan heeft geen officiële regering meer gehad sinds de militaire omverwerping van Omar al-Bashir in april 2019 en een daaropvolgende militaire staatsgreep in oktober 2021. Volgens de profeet Ezechiël is Soedan een van de landen die zich bij Rusland zullen aansluiten bij de aanval op Israël.

Palestijnse terrorist rijdt auto in op drukke Israëlische bushalte
Het kwaad stak vrijdag de kop op toen een Palestijnse terrorist opzettelijk met een auto een drukke bushalte in Jeruzalem inreed, waarbij drie doden vielen. Een 20-jarige man en een zesjarige jongen kwamen ter plekke om het leven. De achtjarige broer van de jongen, die met spoed naar het ziekenhuis was gebracht met ernstige verwondingen, stierf de volgende dag. De 31-jarige terrorist werd neergeschoten en gedood. De brutale aanval werd in Palestijnse straten gevierd met zang, dans en het uitdelen van lekkernijen.

Israël begint met het verschepen van olie uit het olie-/gasveld van Karish
Israël sloot zich de afgelopen week aan bij de club van olie-exporteurs door ruwe olie uit het Karish-veld op weg te sturen naar Europa. In een gerelateerd verhaal had de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om de condoleances van het land over de aardbeving te betuigen en om onder andere de mogelijkheid te bespreken om aardgas via Turkije naar Europa te exporteren.

Hacktivisten onderbreken televisietoespraak van Iraanse president
De Iraanse hacktivistische groep Edalat-e Ali (“Ali’s Gerechtigheid”) heeft zaterdag de live televisietoespraak van president Ebrahim Raisi onderbroken, waarin hij de 44ste verjaardag van de Islamitische Revolutie vierde. Nadat hij in de uitzending had ingebroken, riep een gemaskerde figuur op tot grootschalige demonstraties vandaag, 16 februari, terwijl de uitdrukking “Dood aan Khamenei” in een afbeelding werd weergegeven.

Libanese Lira bereikt dieptepunt ooit
In de aflevering van deze week van “As the Lira Plunges” bereikte de Libanese munt dinsdag een laagterecord van 74.000 ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Burgers zijn begonnen banken in brand te steken als gevolg van hun woede en frustratie. Zolang de Hezbollah-terroristen de Libanese regering stevig in hun greep hebben, zal de tragische vernietiging van het land doorgaan.

Treinontsporing veroorzaakt ecologische ramp in Verenigde Staten
Terwijl iedereen in Amerika zijn ogen op de lucht richtte op zoek naar ballonnen, vond er op de grond een ecologische ramp van epische proporties plaats. Op 3 februari ontspoorde een trein van de Norfolk Southern Railroad, bestaande uit drie motoren en 150 wagens, nabij East Palestine, Ohio. Elf van de auto’s die beschadigd waren, vervoerden gevaarlijke chemicaliën, die in twee nabijgelegen waterstromen begonnen te lekken. Drie dagen na het ongeval werd een gecontroleerde verbranding van de chemicaliën gestart om een ​​explosie te voorkomen. Sinds de ontsporing worden vissen dood aangetroffen en vertonen andere diersoorten tekenen van schade. Bijna twee weken later branden de ogen van mensen nog steeds en hangt er een vieze geur in de hele stad. Terwijl de regering zegt dat alles in orde is, pikken de mensen het niet en eisen ze antwoorden.

China overweegt verdrievoudiging van nucleair arsenaal
Terwijl de spanningen met de VS over Taiwan oplopen, overweegt China zijn voorraad kernkoppen te verdrievoudigen. Dit zou het totaal van het land op 900 brengen, wat nog steeds minder dan 20% is van wat Rusland of de VS bezit.

Nieuw-Zeeland wordt weggespoeld door cycloon
Cycloon Gabrielle raasde maandag over Nieuw-Zeeland en bracht enorme hoeveelheden regen met zich mee die vier levens kostte en wijdverspreide overstromingen veroorzaakte. Er bestaat bezorgdheid dat het dodental zal stijgen, aangezien er nog steeds veel mensen vermist zijn.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.