Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 15 juni 2023

16 juni 2023

Yuval Noah Harari – adviseur van het World Economic Forum – stelt nieuwe op AI gebaseerde religie voor
Religie heeft het helemaal bij het verkeerde eind, althans volgens Yuval Noah Harari, senior adviseur van het World Economic Forum (WEF). Een deel van het probleem is het menselijke element geweest dat alles heeft verpest, vooral als het gaat om de Bijbel en andere religieuze teksten. Dus misschien is het tijd om het feilbare menselijke aspect eruit te halen en het onfeilbare te vertrouwen. Maar voor Harari is het onfeilbare niet God, het is kunstmatige intelligentie (AI). “Over een paar jaar zijn er misschien religies die echt correct zijn”, zei Harari in een recent interview. “Denk maar aan een religie waarvan het heilige boek is geschreven door een AI. Dat zou over een paar jaar realiteit kunnen zijn…. AI kan nieuwe ideeën creëren; [het] kan zelfs een nieuwe bijbel schrijven.” Blijkbaar is Harari vergeten dat alle AI een begin heeft. En wat vinden we op het creatiepunt van AI? Een feilbare mens die zijn code typt. Het lijkt mij dat de enige plaats waar we onfeilbaarheid kunnen vinden, is als we het rijk van het geschapene verlaten en naar de Schepper kijken.

Israël valt doelen aan in de buurt van Damascus
Gisterochtend vroeg viel Israël vanuit de lucht twee Iraanse doelen in Syrië aan. Een staking vond plaats in de buurt van de internationale luchthaven van Damascus. Enkele uren voor de aanval landde een vrachtvliegtuig van Mahan Airlines op de luchthaven. Mahan wordt vaak gebruikt door de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) om wapens en munitie over te dragen aan hun proxy-milities in Syrië. Het andere doelwit was het hoofdkwartier van de 1st Division van het Syrische leger in al-Kiswah, ten zuiden van Damascus, waar bekend staat dat er een grote aanwezigheid is van pro-Iraanse sjiitische milities.

Israël sluit grootste wapendeal ooit
In een deal die verder gaat dan enig Israëlisch wapencontract in het verleden, heeft Duitsland ermee ingestemd om het Israëlische Arrow-3-raketafweersysteem te kopen voor 4 miljard euro. De Arrow-3 is ontworpen om exo-atmosferische raketten te onderscheppen die buiten het bereik van de Patriot- of IRIS-T-systemen vliegen. De levering van de wapens is gepland voor eind 2025.

Israëlisch bedrijf onthult hypersonische raketonderscheppingssysteem
Wat de Israëlische wapens betreft, kondigde Rafael Advanced Defense Systems Ltd., een bedrijf gevestigd in Haifa, gisteren aan dat het de allereerste interceptor voor hypersonische raketten heeft ontworpen. Een week nadat Iran zijn hypersonische Fattah-raket had uitgerold waarvan het beweerde dat hij niet te stoppen was, onthulde Rafael de SkySonic die speciaal is ontworpen om raketten zoals de Fattah “stopbaar” te maken. Het systeem voor het onderscheppen van raketten ontwikkelt zich heel goed en zou zeer binnenkort zijn eerste testvluchten moeten ondergaan. Arme ayatollahs … lijken altijd een stap achter te lopen.

Arabische Israëli’s gedood in Nazareth
Vijf Arabische Israëli’s werden doodgeschoten in Nazareth. Deze sterfgevallen waren echter niet gerelateerd aan terrorisme, maar aan criminele activiteiten. Misdaad en geweld blijven groeien in de Arabische gemeenschappen van Israël. Slechts enkele uren voor dit dodelijke incident werden een 3-jarig meisje en een 30-jarige man neergeschoten en ernstig gewond in een andere buitenwijk van Nazareth.

Iran helpt Rusland met dronefabriek, terwijl de VS de nucleaire deal pusht
Een rapport van het Witte Huis beweert dat Iran materiaal levert aan Rusland om een ​​aanvalsdronefaciliteit ten oosten van Moskou te bouwen. Deze drones zijn ontworpen om te worden gebruikt in de oorlog tegen Oekraïne. Dit rapport komt van hetzelfde Witte Huis dat zich naar de tafel haast om een ​​nieuwe nucleaire deal met Iran te ondertekenen. Niet alleen is de regering-Biden bereid om miljarden dollars voor Iran vrij te geven, maar ze zien af ​​van sancties zodat Irak 2,7 miljard dollar kan vrijmaken om de schuld aan Teheran af te betalen. Zuid-Korea is naar verluidt de volgende in het plan van de VS om de schatkist van Iran te vullen met het terugbetalen van oude schulden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zal niet buigen voor Amerikaanse druk om de ayatollahs gunstig te stemmen. De premier zei: “Ons standpunt is duidelijk: Israël zal niet gebonden zijn aan een deal met Iran en zal zichzelf blijven verdedigen.”

Nieuwe gevaarlijke nucleaire deal met Iran
De New York Times bood een samenvatting van de nieuwe nucleaire deal met Iran, een overeenkomst die sommigen in Iran een “politiek staakt-het-vuren” noemen. Iran stemt ermee in om:

  1. Uranium niet te verrijken boven het niveau van 60%, terwijl het alles behoudt wat het al heeft verrijkt,
  2. Zijn dodelijke aanvallen op Amerikaanse functionarissen in Syrië en Irak te stoppen via zijn gevolmachtigde milities,
  3. Vollediger samen te werken met internationale nucleaire inspecteurs, en..
  4. …afzien van de verkoop van ballistische raketten aan Rusland

De Verenigde Staten stemmen ermee in om:

  1. De sancties niet meer aan te scherpen,
  2. Buitenlandse tankers toe te staan ​​Iraanse olie te vervoeren, en …
  3. … geen nieuwe strafresoluties in de VN of IAEA in te dienen voor de nucleaire activiteiten van Iran

Er is ook een directe transactie tussen de twee landen. De VS zullen miljarden dollars aan bevroren Iraanse activa vrijgeven voor humanitaire doeleinden. In ruil daarvoor zal Teheran drie Iraans-Amerikaanse gevangenen vrijlaten. Hoewel deze overeenkomst nog niet is ondertekend, denken veel functionarissen in de internationale gemeenschap dat de inwerkingtreding ervan op handen is. Sommigen kijken hier misschien naar en denken: “Wow, dat is niet zo’n slechte deal.” Maar de adder onder het gras is dat, op basis van de staat van dienst, de kans dat het terroristische regime in Iran zich aan zijn kant van deze deal houdt, absoluut nihil is.

Door Iran gesteunde milities en de VS bereiden zich voor op de strijd in Syrië
Iran bewapent zijn militanten in Syrië voor aanvallen op de VS. Het doel is om Amerika uit Syrië en uiteindelijk uit het Midden-Oosten te krijgen. Aan de kant van de VS versterken ze zich met nieuwe wapensystemen ter voorbereiding op een escalatie. De vraag is wie als eerste aanvalt?


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.