Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 15 februari 2024

15 februari 2024

Noord-Gaza/Gaza-stad

Het feit dat de gesprekken op het internationale toneel over Rafah gaan, betekent niet dat het werk in Gaza is gedaan. Het zal nog enkele jaren duren voordat de tunnelstructuur die zich door de gehele Gazastrook uitstrekt volledig is vernietigd.

Dat gezegd hebbende, heeft het Israëlische leger (IDF) geweldig werk verricht door het grootste deel van de dreiging in het noorden van de Gazastrook te neutraliseren. Ze bereikten dit door naar de plek te gaan waar Hamas zich schuilhield en hen daar te vernietigen. Deze noodzakelijke acties werden ondernomen ondanks het feit dat deze locaties doorgaans beschermd werden achter humanitaire façades. Scholen, moskeeën en ziekenhuizen dienden allemaal als menselijk schild, en de meeste, zo niet alle, boden toegang tot de ondergrondse terreurtunnels. Een tijdlang heeft deze humanitaire leugen de publieke opinie tegen Israël beïnvloed. Maar de meesten beseften eindelijk wat er gebeurde. Zelfs de waardeloze New York Times moest maandag toegeven dat het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad door Hamas werd gebruikt voor dekking, wapenopslag en als toegangspunt voor de tunnels.

Een van de ergste daders van antisemitische propaganda is Al Jazeera geweest. Hun retoriek was overdreven en volkomen eenzijdig. Nu hebben we een idee waarom. Er is ontdekt dat Mohamed Washah, een Palestijnse correspondent voor de nieuwssite, ook een “prominente commandant” is in een antitankeenheid van Hamas. Hij is ook betrokken geweest bij onderzoek en ontwikkeling van luchteenheden voor de terreurorganisatie. Helaas is dat precies het type ‘onbevooroordeelde’ verslaggever dat je bij Al Jazeera zou verwachten.

Khan Yunis

Net als in het noorden van Gaza was het werk van de IDF in Khan Yunis uitzonderlijk. De getoonde kracht was zowel overweldigend als humanitair. Ik kan geen andere oorlog bedenken waarin de ene strijder zoveel moeite heeft gedaan om de burgers van de andere strijder te beschermen. Telefoongebarsten, folders droppen – elke praktische methode is gebruikt om mensen van tevoren te waarschuwen dat de IDF binnenkomt. Het heeft duidelijk gewerkt omdat tienduizenden mensen voorafgaand aan de operatie verder naar het zuiden zijn gevlucht.

Wat valt er nog te doen in Khan Yunis? Natuurlijk zijn er de tunnels. Maar zoals eerder gezien zal het voltooien van dat werk een langetermijnproject zijn. Voorlopig ligt het voornaamste werk nog onder de ziekenhuizen. Net als in Gaza heeft de IDF deze medische centra voor het einde verlaten. Hierdoor kunnen ze zo lang mogelijk worden gebruikt en krijgen zoveel mogelijk burgers de tijd om het gebied te verlaten. Momenteel concentreert de IDF zich op het Nasser Medical Complex. Het feit dat de internationale media dol zijn op videobeelden van mensen die gedwongen worden het ziekenhuis te verlaten, laat zien hoe kort hun geheugen is. In een beweging die de New York Times zo duidelijk laat zien voor wat het is, publiceerden ze op elk van de twee dagen nadat de krant had toegegeven dat er tunnels waren onder het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad, zoals hierboven vermeld, artikelen van hun journalist, Raja Abdulrahim, die Israël en de IDF hekelt voor het bevelen van de evacuatie op basis van beweringen over de activiteiten van Hamas die “niet onafhankelijk konden worden geverifieerd.”

Rafa

Net zoals de IDF zich op Gaza-stad en vervolgens op Khan Yunis concentreerde, richt het nu zijn zinnen op Rafah. Als je een gedetailleerde uitleg wilt over waarom dit zo is, moedig ik je aan om mijn Breaking News-update van maandag te bekijken. Het is in Rafah dat de Israëlische strijdkrachten de laatste vier overgebleven bataljons van Hamas van de oorspronkelijke 24 moeten vernietigen.

Zoals altijd heeft de IDF de burgers gewaarschuwd, en duizenden vluchten naar het noorden. Waarom gaan ze terug zoals ze oorspronkelijk kwamen? In het oosten ligt Israël, in het westen ligt de Middellandse Zee en in het zuiden ligt Egypte. Waarom steken ze niet gewoon de grens over naar hun mede-moslimland? Omdat Egypte heel duidelijk heeft gemaakt dat ze niet willen dat er Palestijnen binnenkomen.

Er is een sterke internationale druk tegen de inval van Israël in Rafah. Veel landen zijn tegen het offensief, simpelweg omdat ze niet willen dat Hamas wordt beëindigd. Ze zien hen als helden, als slachtoffers, of als een noodzakelijke vijand tegen Israël. Vooral Egypte waarschuwt tegen het offensief, maar om een ​​andere reden. Er is een enorm aantal tunnels tussen Egypte en Rafah, waarvan sommige groot genoeg zijn om een ​​vrachtwagen doorheen te rijden. Wapens, munitie, voorraden en zelfs goederen worden al jaren door deze tunnels gesmokkeld. Als Israël in Rafah slaagt, zoals ze in het noorden van Gaza en Khan Yunis hebben gedaan, zal de Egyptische corruptie die deze smokkel mogelijk heeft gemaakt aan het licht komen en zal de regering op het wereldtoneel ernstig in verlegenheid worden gebracht.

Een geweldige gebeurtenis vond maandagochtend vroeg plaats in Rafah in het vluchtelingenkamp Shaburah. Een speciaal gijzelaarsreddingsteam van de Israëlische politie sloop het kamp binnen, gebruikte ladders om naar de tweede verdieping van een gebouw te klimmen, blies de deur eraf, doodde drie terroristen en bevrijdde op 7 oktober twee gijzelaars. De hele natie huilde van vreugde toen de 70-jarige Luis Har en de 61-jarige Fernando Simon Marman naar huis werden gebracht en al snel herenigd werden met hun families. Dit bewees de andere reden waarom de IDF Rafah binnentrekt. Er zijn nog steeds 131 gijzelaars over, en velen van hen bevinden zich in dat deel van Gaza. De verhalen die we horen van gijzelaars die naar huis zijn gekomen, omvatten de dagelijkse verkrachting van zowel vrouwen als mannen, zware mishandeling, ontbering en andere wreedheden. We zullen ze allemaal naar huis brengen, en we zullen hun ontvoerders het duurst laten betalen voor wat ze hebben gedaan.

Libanon

De grotere oorlog in het noorden moet nog beginnen. Hezbollah weet dit en ze zijn bang. Hassan Nasrallah, de secretaris-generaal van de terroristische organisatie, zei dinsdag: “Een sterk Israël is een gevaar voor de regio, en een zwak, afgeschrikt en angstig Israël vormt een minder schadelijke en catastrofale situatie voor de landen en volkeren van de regio. regio. In Libanon is een sterk Israël een gevaar voor Libanon, en een afgeschrikt Israël is degene wiens gevaar voor Libanon kan worden verminderd.” Met andere woorden: “We moeten winnen, omdat we geen andere keuze hebben.” Maar de verklaring van Nasrallah is niet helemaal juist. Als je zijn tweede zin neemt en ‘Libanon’ verandert in ‘Hezbollah’, zou dat dichter bij de waarheid zijn.

Palestijnen en Libanezen zijn niet hetzelfde soort mensen. De Palestijnen haten de Joden meer dan dat ze van hun leven houden. De Libanezen houden meer van hun leven dan dat ze de Joden haten. Een oorlog met Israël zal betekenen dat veel mensen hun huizen en alles wat ze hebben, zullen verliezen. Velen zouden Hezbollah hun land uit zien voordat ze dat lieten gebeuren. De vraag is of ze sterk genoeg zijn om dat te bereiken. Ik denk dat ze waarschijnlijk tot half mei de tijd hebben om het te laten gebeuren.

Iran

Woensdag werd de belangrijkste noord-zuidgaspijpleiding van Iran door twee enorme explosies doorgesneden. Teheran beweert dat de incidenten sabotagedaden waren. Echt? Ik kan me niet voorstellen wie ooit zoiets zou doen. Geheel willekeurige gedachte: dit zou een goed moment kunnen zijn om iedereen te herinneren aan mijn Nir Tavor Mossad Thriller-serie. Sorry, ik kan me niet voorstellen wat me daar op dat moment aan deed denken.

Als dit een update is over de oorlogen in Israël, waarom heb ik Iran er dan bij betrokken? Omdat ze de kop van de slang zijn. Ze hebben meesterlijk werk geleverd door hun handen schoon te houden, terwijl hun bondgenoten in Gaza, Libanon, Syrië, Irak en Jemen al het vuile werk hebben gedaan. Israël heeft het thuis te druk om iets aan Iran te doen. Er zou de volledige macht van de Verenigde Staten nodig zijn om gerechtigheid te brengen aan het radicaal-islamistische regime. Maar we weten allemaal dat dit niet snel zal gebeuren, en mogelijk nooit, afhankelijk van hoe de verkiezingen in november verlopen. Voorlopig zal Israël zich dus tevreden moeten stellen met de incidentele uitschakeling van een Iraanse generaal en een sabotagedaad hier en daar – zogenaamd.

 


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.