Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 14 september 2023

15 september 2023

Israël tekent tarwedeal met moslimlanden
Maandag ondertekende Israël een historische tarweovereenkomst met twee moslimlanden, Azerbeidzjan en Oezbekistan. In ruil voor de import van tarwe zal Israël deze landen voorzien van geavanceerde landbouwtechnologieën. Hoewel dit voor alle drie de landen een groot probleem is, is Rusland het enige land dat hier niet blij mee zal zijn. Momenteel is Israël een belangrijke importeur van Russische tarwe. Deze overeenkomst zou het volume van de import uit de Russen kunnen verminderen. Dit is nog maar één reden voor Moskou om uiteindelijk vanwege economische redenen Israel te gaan aanvallen zoals beschreven in de Ezechiël 38 oorlog, dat waarscbijnlijk de dichtbij de start ligt van de 7 jarige grote verdrukking- de eindtijd.

Israël treft Hezbollah in Syrië
In een zeldzame aanval overdag vernietigde Israël gisteren een Hezbollah-locatie in Tartus in het westen van Syrië. Bij de raketaanval vanuit de Middellandse Zee kwamen drie terroristen om het leven. Israël weigerde zoals gebruikelijk commentaar te geven op de gebeurtenis. Toen, diezelfde nacht, sloeg Israël opnieuw toe en vloog over Libanon om de Shariat-vliegbasis in Homs te bereiken. De basis en andere hoofdkwartieren raakten beschadigd.

Mossad verijdelt wereldwijd aanvallen op Joden
Mossad-directeur David Barnea verklaarde zondag in een toespraak dat zijn dienst het afgelopen jaar 27 aanvallen op Israëliërs en Joden over de hele wereld heeft verijdeld. Landen waar deze aanvallen waren gepland, waren onder meer Cyprus, Tanzania, India en andere. “We zijn getuige van een aanzienlijke toename van pogingen om Joden en Israëli’s wereldwijd aan te vallen, en terwijl we dit schrijven, blijven we Iraanse en proxy-teams volgen om te voorkomen dat ze Joden en Israëli’s vermoorden”, aldus Barnea. In zijn toespraak legde hij ook uit hoe Israël een deal kon voorkomen waarin Iran Rusland korte- en langeafstandsraketten zou verkopen voor gebruik tegen Oekraïne.

Massieve aardbeving teistert Marokko
Vrijdagavond begon de grond in het Hoge Atlasgebergte van Marokko te trillen. Gebouwen stortten in, aardverschuivingen vonden plaats, wegen werden geblokkeerd en mensen kwamen om. Tot dusver is het dodental als gevolg van de aardbeving opgelopen tot 2.901, met 5.530 gewonden, waarmee het de dodelijkste aardbeving in Noord-Afrika in 63 jaar is. Israël heeft aangeboden om zoek- en reddingsteams te sturen, die zich zullen aansluiten bij de talrijke landen die bereid zijn te helpen in de nasleep van de aardbeving.

Cycloon Daniel verwoest Libië
De mediterrane storm, genaamd Daniel, heeft grote delen van Libië onder water gezet. Het zwaarst getroffen is de stad Derna: die overstroomde toen twee dammen in de bergen boven de stad instortten. Hele wijken werden in een mum van tijd weggespoeld. De Libische minister van Volksgezondheid verwacht dat het dodental oploopt tot 10.000 en dat het aantal vermisten tien keer zo groot zal zijn. Ondertussen gaan de overstromingen door in gebieden over de hele wereld: Shatoujiao, Shenzhen, China; Hongkong; Yangchun, Guangdong, China; Gateshead, Engeland; Shanghai, China; Molina de Segura, provincie Murcia, Spanje; Weda Bay, Maluku, Indonesië; samen met vele andere locaties.

In het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan is Iran degene die moet inbinden
De spaningen tussen Armenië en Azerbeidzjan over de betwiste autonome oblast Nagorno-Karabach dreigde afgelopen weekend te escaleren. Beide partijen dreven troepen naar hun gezamenlijke grens, terwijl ze hun bondgenoten opriepen hen te steunen. Iran bedreigde Azerbeidzjan en zei dat het beter was zich terug te trekken. Turkije en Pakistan vertelden Iran onmiddellijk dat ze het beste zich met hun eigen zaken moesten blijven bemoeien: dus terugtrekken. Uiteindelijk trok Iran zich terug onder druk, niet alleen door druk van derden. Maar waarschijnlijk ook vanwege de twintig miljoen burgers van Azerbeidzjaanse afkomst die in Iran wonen. Rusland is in het verleden ook aan de Armeense kant betrokken geweest, maar zij weigerden zich ermee te bemoeien omdat zij zelf al genoeg problemen hadden in Oekraïne. Na veel wapengekletter bereikten Armenië en Azerbeidzjan een akkoord dat de zaken, althans voorlopig, weer tot rust zou moeten brengen.

VS betalen Iran 6 miljard dollar voor gijzelaars
De nieuwsmedia zullen de deal die de regering-Biden zojuist heeft gesloten met het islamitische regime van Teheran vertroebelen door te zeggen dat ze eenvoudigweg hebben afgezien van sancties voor 6 miljard dollar als onderdeel van wat eigenlijk slechts een gevangenenruil is. Onze jongens voor hun jongens – oh, en $6 miljard. In werkelijkheid is het een mega deal ten gunste van Iran. Teheran zette Amerikaanse burgers gevangen als ‘gastheer’ , en Washington betaalde slechts 6 miljard dollar losgeld om ze terug te krijgen. “Wacht”, zeggen de verdedigers van de regering, “de afspraak is dat dit geld voor humanitaire doeleinden zal worden gebruikt.” Maar niemand gelooft dat, zelfs de Iraanse president Ebrahim Raisi niet. “Dit geld is eigendom van het Iraanse volk, de Iraanse regering”, zei Raisi, “dus de Islamitische Republiek Iran zal beslissen wat ze met dit geld gaat doen.” Zou het kunnen gaan naar hun uraniumvoorraad, waarvan de IAEA zegt dat ze nu binnen een maand voldoende verrijkt uranium hebben voor zes bommen en binnen vier maanden genoeg verrijkt uranium voor tien bommen? Of zou het richting de luchthaven kunnen gaan die Iran in Libanon aan het bouwen is – op slechts 20 km afstand van de Israëlische grens – en dat zij zullen gebruiken om terroristische aanslagen te plegen? De ayatollahs zullen met 6 miljard dollar veel punten van hun to-do-lijst kunnen afstrepen.

Biden en Modi kondigen nieuw spoorweg- en handelssysteem aan dat Azië met het Westen verbindt
Een nieuw spoorweg- en handelssysteem zou India en Azië beter met het Westen kunnen verenigen, aldus de Amerikaanse president Joe Biden, de Indiase president Narendra Modi en anderen op de G20-top in New Delhi, India. De route zou door Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië en Israël lopen voordat hij Europa binnen zou gaan. Dit zou Israël feitelijk tot een vervangende handelsroute maken in plaats van het overbelaste Suezkanaal te gebruiken.

Noord-Korea heeft mogelijk of misschien niet zijn eerste nucleaire onderzeeër gelanceerd
Vrijdag lanceerde Noord-Korea zijn eerste volledig operationele tactische nucleaire aanvalsonderzeeër. Zuid-Korea probeerde onmiddellijk de onderwaterparade van Kim Jong-un te bederven door te zeggen dat “volledig operationeel” misschien een beetje overdreven zou zijn. De implicatie is dat ‘enigszins operationeel’ of ‘het zinkt tenminste niet’ betere omschrijvingen zouden kunnen zijn. Kort na de terwaterlating en de huldiging van de onderzeeër, stapte de Noord-Koreaanse leider in zijn persoonlijke trein en vertrok in noordoostelijke richting naar Vladivostok, Rusland. Eenmaal daar ontmoette hij de Russische president Vladimir Poetin in een cosmodrome voor gesprekken. De verwachting is dat Poetin Kim om artillerie en munitie zal vragen, terwijl Kim in ruil daarvoor technologie wil. Dit is de eerste keer dat de twee buren elkaar ontmoeten sinds april 2019.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.