Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 14 november 2023

14 november 2023

Shalom uit Israël, een land waar Gods hand op prachtige manieren blijft bewegen! Het is zeker een donkere tijd geweest in mijn land, waarschijnlijk de donkerste sinds het begin ervan in 1948. Ik, en de meeste van mijn medeburgers, zijn diep ondergedompeld in alle berichten over de verschrikkingen die plaatsvonden op 7 oktober 2023, en in de daaropvolgende chaos. Als er zoveel slecht nieuws is, is het gemakkelijk om de waarheid te verliezen dat er ook goed nieuws is. Hoe weet ik dat er goed nieuws is? Omdat ik weet dat God aan het werk is. En waar Hij werkt, voert Hij Zijn plannen uit en volbrengt Zijn wil. Omdat Hij de liefdevolle, almachtige Schepper is die vervuld is van genade, barmhartigheid en gerechtigheid, weet ik dat Hij zijn ogen niet blind heeft gehouden voor Israël. Het is precies het tegenovergestelde. De waarheid dat de Joden Zijn uitverkoren volk zijn en Israël Zijn uitverkoren land, vertelt mij dat Hij elke dag nauw betrokken is bij wat er in dit land gebeurt.

Het enige wat we hoeven te doen is kijken, en we zullen Hem zien. Daarover gaat deze speciale nieuwsbrief. We hebben gezien waar de hand van de vijand is geweest met alle moorden, ontvoeringen en terreur die hebben plaatsgevonden. Nu is het tijd om te stoppen en aan te geven wat belangrijker is. Waar kunnen wij de hand van God zien? Ik zal tien gebieden noemen waar we Gods tussenkomst kunnen zien. Vervolgens sluit ik af met een paar gedachten.


De tactieken van Hamas leken groots, maar ze hadden geen strategie.

Een aanvalsstrategie is slechts zo goed als de dag erna. En dat is waar Hamas geen rekening mee hield. Als ze de tijd hadden genomen om dit goed in kaart te brengen, hadden ze er een regionale oorlog van kunnen maken, waarbij meerdere fronten Israël tegelijk zouden aanvallen. Als dat waar was, had deze oorlog zoveel erger kunnen zijn dan hij nu is. In plaats daarvan schoten ze eerst en richtten later. Daarom zijn ze op de vlucht en komt niemand hen te hulp.

De gedachtegang van Hamas bij deze aanval was dat zodra Hezbollah, Iran, Jemen en alle andere radicaal-islamistische staten en organisaties hun grote succes zouden zien, zij mee zouden willen doen aan de actie. Mochten ze dat om de een of andere reden niet doen, dan is er geen probleem. Hamas had nog steeds zijn menselijk schild in Gaza. Ze trokken zich gewoon terug zoals ze dat na elke aanval ook in het verleden al deden. Israël zou er een paar bommen in gooien, en dan zouden ze stoppen. Europa, de VS en de rest van het Midden-Oosten zouden Israël tegen houden voor vervolgacties. Bovendien was Israël destijds intern zo verdeeld, hoe konden ze ooit reageren?

Maar Hamas overspeelde zijn hand. Ze kwamen niet alleen binnen om militaire doelen aan te vallen. Ze gingen tekeer in een gewelddadige orgie van moord, marteling, verkrachting, verminking, levend verbranden van mensen en ontvoering. De ergste nachtmerries van ieder gezond mens over de hele wereld werden uitgespeeld door terroristen en gewone Gazaanse burgers tegen de onschuldige Israëli’s aan de zuidgrens. Europa veroordeelde Hamas. De VS veroordeelden Hamas. Zelfs de secretaris-generaal van de Verenigde Naties veroordeelde de acties van Hamas, een zet die een echte geopolitieke eenhoorn is. In feite waren hun acties zo verschrikkelijk dat zelfs Hezbollah en de ayatollahs in Iran zeiden: “Ja, we zullen wat lawaai maken alleen maar om gezicht te redden. Maar jullie psycho’s staan ​​er alleen voor. Hamas vertrouwde op hun bondgenoten, ze vertrouwden op hun tunnels, ze vertrouwden op hun menselijk schild. God bewees dat Hij groter is dan al deze factoren, en nu heeft het Israëlische leger (IDF) de militaire leiding van Hamas omsingeld bij het al-Shifa-ziekenhuiscomplex. Alleen Hamas zou de ongevoeligheid kunnen hebben om hun dodelijke terroristenhoofdkwartier te verbergen onder een ziekenhuis met de naam al-Shifa, wat het Arabische woord is voor ‘genezing’. De helft van het twee miljoen sterke menselijke schild van Hamas is aan hun controle ontsnapt en naar het zuiden gevlucht. Gaza en zijn tunnels zouden het ondoordringbare schild van de terroristen moeten zijn. ‘Sommigen vertrouwen op strijdwagens, en sommigen op paarden; maar wij zullen de naam van de Heer, onze God, gedenken” (Psalm 20:7). Wij gedenken Hem, omdat Hij door de eeuwen heen keer op keer heeft bewezen dat Hij ons gedenkt. Voordat Hij ooit kracht gaf aan de IDF, gaf Hij zwakte aan de geesten van Hamas.


Hamas geloofde dat de IDF zwak en erg verward was.

Hoewel ik dat moeilijk vind, moet ik toch een bedankje uitbrengen aan de liberale media. Ik heb het over Israëlische kranten, met name de Engelstalige versies, de Europese mediabronnen, Al Jazeera, UPI, de New York Times, noem maar op wat je linkse vod is. Ze rapporteerden allemaal dat de IDF in wanorde verkeerde. Soldaten waren gedemoraliseerd en onderbevoorraad. Belangrijke generaals, pilotenvloten en een groot deel van het reservekorps zouden weigeren zich te melden als ze werden opgeroepen. Premier Netanyahu en zijn hervorming van het rechtssysteem hadden de benen van een toch al verzwakt leger weggeslagen. Israël was rijp voor het oprapen.

Dat zeiden de media tenminste. Ze hadden het niet méér mis kunnen hebben. Hamas viel aan en de waarheid werd bevestigd. De grootste oproep van reservisten in de geschiedenis van het land bracht vrijwilligers uit heel Israël en van over de hele wereld met zich mee. Ons “verzwakte” leger is de grootste terreurbasis ter wereld binnengegaan, en in minder dan twee weken pakken we het hoofdkwartier aan. Deze oorlog heeft ons in staat gesteld de wereld de macht te laten zien die God aan ons leger heeft gegeven. Onze antiraketsystemen Iron Dome, David’s Sling en Arrow 3 hebben hun doeltreffendheid in die mate bewezen dat andere regeringen al onderzoeken hoe ze de hypersonische raketverdediging van Arrow 3 in handen kunnen krijgen. Wacht tot ze de kracht van het Iron Beam-lasersysteem zien zodra het niet meer wordt getest.

Israël werd gewaarschuwd: “Als je Gaza aanvalt, zul je duizenden dode soldaten hebben.” Tot nu toe hebben we er ongeveer veertig, en ons land rouwt om elk van hen. Maar ondanks onze verliezen is onze natie vastbesloten door te gaan. Gisteren las ik een brief van de vader van de gevallen soldaat Gilad Nehemiah aan onze regerings- en militaire leiders. De rouwende man schreef: ‘Toen u deze oorlog begon, zei u dat ‘er prijzen betaald moesten worden’, en dat hebben wij ook gedaan. Wij, en vele andere goede families, betaalden met het bloed van onze beste zonen. Ik roep en eis van je: stop niet. Dit is de tijd en de volgorde van het uur. Ontdek historisch Joods heldendom en zet deze oorlog voort tot de volledige nederlaag van al zijn prestaties.”

Die vader demonstreert de kracht en vastberadenheid waarmee onze vijanden worden geconfronteerd. Het resultaat is tot nu toe dat aan de kant van Hamas 15 van hun 24 bataljons verdwenen zijn. Dit hele conflict begon toen Israël de tactieken van Hamas onderschatte, en dat zullen we nooit meer doen. Dit conflict zal eindigen omdat Hamas de kracht en vastberadenheid van de IDF heeft onderschat. Dat zullen ze ook niet meer doen, want ze zullen niet meer bestaan.


Het menselijk schild veranderde in een aanwinst voor Israël.

Hamas bouwde voor 500 km aan tunnels onder twee miljoen burgers, in de veronderstelling dat dit hen bescherming zou bieden. Maar toen Israël de deur opende zodat dat menselijke schild kon ontsnappen, kon minstens de helft daarvan profiteren. Nu zijn de tunnels blootgelegd en is er een massa mensen die zonder huis zit vanwege hun eigen leiderschap. Nooit eerder werd Hamas zo gehaat door hun eigen bevolking, omdat velen van hen hun situatie herkennen. Israël zal ze nooit zo dicht bij zijn grenzen terug laten komen. Egypte heeft ze nooit gewild en zal ze neerschieten voordat ze ze over hun grenzen laten gaan. Jordanië heeft in 1970 duizenden Palestijnen gedeporteerd, en ze willen ze niet terug.

Deze massa dakloze vluchtelingen ligt vierkant aan de voeten van Hamas. Jarenlang heeft Israël gezegd: “Hé, deze mensen zijn zo verschrikkelijk dat ze hun burgers als menselijk schild gebruiken, en ze plaatsen hun wapens en hoofdkwartieren onder humanitaire schuilplaatsen zoals ziekenhuizen, moskeeën en scholen.” Europese regeringen en anderen zeiden: “Nee, dat is niet zo.” Maar toen het menselijke schild eenmaal was verwijderd, bleken alle beschuldigingen van Israël waar te zijn. Zelfs de Europeanen werden gedwongen het misbruik van hun onschuldige burgers door Hamas te veroordelen.


Hezbollah, Iran en de Houthi’s hebben Hamas uitverkocht.

Er werd in Teheran een plan bedacht voor Hamas, Hezbollah en andere Iraanse proxy-milities zoals de Houthi’s van Jemen om een ​​gecoördineerde aanval op Israël uit te voeren. Hamas wilde de eer voor zichzelf, negeerde de anderen en lanceerde op eigen kracht de aanval. Hun gedachte was dat alle anderen zouden inspringen als ze hun succes zagen. Ze noemden de aanval zelfs ‘al-Aqsa Storm’, in de veronderstelling dat de hele islam hen te hulp zou schieten. Ze hadden het mis. Waar ze geen rekening mee hielden, is dat Iran en de Arabische wereld hen haten. Het laatste wat zij zullen doen is hun eigen leven riskeren door Hamas te hulp te schieten nadat zij voortijdig en half gespannen een aanval hebben gelanceerd.

De sabel-ratelende woorden die je hoort van de geestelijken in Teheran en Hezbollah’s Hassan Nasrallah zijn in wezen stoere, gezichtsbesparende retoriek. Hun steun is slechts lippendienst. Hezbollah stuurt raketten over de grens, maar doet niet veel meer dan dat. De geruchten over een massale betoging langs de grens verdwijnen. Iran richt zijn aandacht op de Amerikaanse bases in Irak en Syrië en gebruikt zijn proxy-milities om aan te vallen met raketten en drones. Het grote complot van de Iraanse as van het kwaad werd verijdeld door de arrogantie en het ongeduld van Hamas. Nog een bewijs van de hand van God.


Turkije heeft Hamas in de steek gelaten.

President Erdogan is klaar met Hamas. Istanboel was vroeger een van de favoriete locaties voor de miljardairleiders van Hamas om luxe hotels te bouwen voor het welzijn van het Palestijnse volk. Niet meer. Hij zette ze af, waardoor ze hun gezicht konden redden door te zeggen dat ze vrijwillig vertrokken. Erdogan is een man die zich over twee werelden heen probeert te bewegen. Hij wil gezien worden als een held van de islam, dus zegt hij alle verplichte nare dingen tegen Israël en het Westen. Maar wat hij in werkelijkheid doet, is wachten tot dit allemaal voorbij is, omdat hij wanhopig Israëlisch gas wil. Uiteindelijk zal Turkije zich aansluiten bij een coalitie tegen Israël, maar dat moment is niet nu.De Arabische Liga heeft haar veroordeling tegen Israël getemperd.

Sommigen verwachtten dat de Arabische Liga harde maatregelen tegen Israël zou nemen. Er was zelfs een resolutie om alle banden met de Joodse Staat te verbreken. Wat uiteindelijk werd aangenomen was een veroordeling van Israëls ‘barbaarse’ methoden in Palestina, terwijl de strafmaatregel jammerlijk faalde. Met andere woorden: alleen maar praten, maar geen actie ondernemen. De dagen zijn voorbij dat Arabische staten zich unaniem als vijanden van Israël opstellen. De VAE, Bahrein, Marokko en Soedan zijn nauw verbonden met de Joodse staat. Jordanië leeft van de hand van Israël. De economie van de VAE is nauw verweven met die van Israël. Egypte heeft ons gas nodig. Het is een nieuwe wereld in het Midden-Oosten, en Gods hand is duidelijk zichtbaar in dat wonderbaarlijke werk.


Saoedi-Arabië zal de betrekkingen met Israël blijven normaliseren nadat dit voorbij is.

De Saoedische koning Salman is een hardliner en staat aan de kant van de Palestijnen. Maar hij is ook 87 jaar oud en heeft een groot deel van zijn gezag overgedragen aan zijn zoon, kroonprins Mohammed bin Salman (MBS), die geen fan is van Hamas. De Saoedi’s hebben Iran en de Houthi’s zien samenwerken. Ze weten dat zodra de Houthi’s klaar zijn met het afvuren van hun raketten op Israël, ze deze terug zullen sturen naar Riyadh. Iran dacht dat hun geplande aanval op Israël de Abraham-akkoorden zou tegenhouden. In plaats daarvan heeft het ze alleen maar versneld.


Europa was geen militair schild voor Hamas.

Hamas was geschokt toen Europa hen de rug toekeerde. Er kon altijd op worden gerekend dat de Europese Unie en de Verenigde Naties hun kant zouden kiezen in elk conflict tegen Israël. De Palestijnen hielden er echter geen rekening mee hoe geschokt Europa zou zijn door wat ze op 7 oktober zagen. Dit geldt vooral toen de Europeanen rondkeken in hun grote steden en hun eigen enorme moslimbevolking de straat op zagen gaan. Ze beseften dat wat ze aan de zuidgrens van Israël zagen, ook hun verhaal was. In wat alleen de hand van God kon zijn, stond Europa achter Israël. Van alle landen is Duitsland onze nauwste bondgenoot van alle Europese landen geworden.

Wat de Europese plannen voor een tweestatenoplossing voor Israël en Palestina betreft, zelfs die kregen een klap. Europa steunt Oekraïne, omdat dat land een noodzakelijke buffer vormt tussen hun huizen en het Rusland van Poetin. Ze begrijpen nu het gevaar voor Israël als er geen buffer is tussen hen en een moordzuchtige horde die dergelijke wreedheden zou begaan. Ik geloof dat ze, samen met de Amerikaanse president Biden, nog steeds zullen aandringen op de tweestatenoplossing, maar deze zal moeilijker te verkopen zijn dan voorheen.


Het is de bedoeling van Israël om in Gaza te blijven.

Hamas heeft daar geen rekening mee gehouden. Ze hadden nooit gedacht dat Israël zou zeggen: ‘Wij geven jou dat land en kijk eens hoe je ons hebt terugbetaald. Het wordt tijd dat we het terugnemen.’ Dit zal de eerste keer in het tijdperk van de moderne staat Israël zijn dat we land weer aan onszelf hebben geannexeerd. Hamas wilde ons verzwakken. In plaats daarvan zijn zij verantwoordelijk voor onze versterking en onze expansie. Dit is een enorme morele moordenaar voor Hamas.


Israël heeft een nieuwe geest en eenheid als nooit tevoren.

Het hele idee van een komende Israëlische burgeroorlog was een creatie van de media. Hamas dacht dat hun actie een kloof zou veroorzaken die het land in stukken zou scheuren. Ze begrepen de Israëlische mentaliteit niet dat wanneer we worden bedreigd, we ons zullen samentrekken tot een stalen vuist. Generatie na generatie hebben onze vijanden moeite gehad om die les te leren.
In Israël ervaren we een enorme afwijking van het secularisme. Jong en oud zijn op zoek naar waarden en spiritualiteit. Sommigen vinden het in het orthodoxe jodendom. Anderen creëren hun eigen vorm van jodendom. Materialisme was de drug die Israël in zelfgenoegzaamheid bracht. Wij zijn een samenleving die nu uit onze slaap is ontwaakt. De dood van deze onschuldige slachtoffers heeft onze natie nieuw leven gebracht.

God is levend en wel in het volk Israël. In plaats van te vragen waar God was op 7 oktober, kiezen we ervoor om ons te concentreren op alle waarnemingen van Hem op die vreselijke datum en alle dagen daarna. Er zijn drie gedachten waarmee ik wil afsluiten:

  1. Dit is niet de oorlog in Ezechiël 38. De Verenigde Staten staan ​​achter ons, wat in die toekomstige oorlog niet het geval zal zijn. Dit is ook een strijd waarin de meeste Israëli’s meer op het leger vertrouwen dan op God. Als de oorlog in Ezechiël 38 komt, zal er geen twijfel over bestaan ​​dat het alleen God is die die strijd voert.
  2. De oorlog in Ezechiël 38 zal komen als er niet-ommuurde dorpen zijn (vers 11). Mensen zullen overal vrede en veiligheid voelen. Als de oorlog van vandaag voorbij is, hebben we geen hekken meer nodig omdat Hamas zal worden geëlimineerd. We zullen weten wie onze vijanden zijn, en we zullen ook de snelle toename van onze vrienden zien. Er zal ook een groeiend aantal Joden terugkeren naar hun thuisland. Terwijl ze het toenemende antisemitisme in Europa en Amerika zien, zullen veel Joden beseffen dat Israël hun enige veilige optie is. Het zal lijken op een tweede uittocht. Mensen zullen de landen waar ze al generaties lang verbannen zijn, verlaten en terugkeren naar hun Beloofde Land.
  3. Ons grootste gebed is dat velen door dit alles tot Christus zullen komen. We weten dat alleen door het werk van de Heilige Geest de sluier van de harten van het Joodse volk kan worden weggenomen (2 Korintiërs 3:12-18). De Bijbel vertelt ons ook dat er aan het einde van de verdrukking een tijd zal zijn waarin heel Israël zijn hart aan de Heer zal geven. Ons gebed is dat ze de waarheid zullen vinden voordat ze de verschrikkingen van de verdrukking moeten doorstaan, want wat er in die zeven jaar zal worden ervaren, zal op de een of andere manier zelfs datgene wat er op die vreselijke dag van 7 oktober plaatsvond overtreffen. Bid voor de vrede van Israël, en bid voor de redding voor Zijn uitverkoren volk.

Ten slotte, om u en anderen op de hoogte te houden van het nieuws over Israël en het Midden-Oosten, zoals verwerkt door de lens van de Bijbel, creëert Behold Israel ‘Connect.’ Gedeeltelijk redactiekamer, deels studio, deels vergaderfaciliteit voor bezoekende rondleidingen en lokale Israëli’s. We vertrouwen erop dat dit een ongelooflijk instrument zal worden dat de Heer kan gebruiken om Zijn waarheid binnen Israël en over de hele wereld te verspreiden. Als u meer wilt weten over hoe u betrokken kunt zijn bij Connect, bezoek dan onze site: Behold Israel Connect.

Moge God u zegenen terwijl u blijft bidden voor Israël.


Ik sluit deze nieuwsbrief af met een paar belangrijke bronnen om Israël en de motivaties achter deze aanval beter te begrijpen:

Waarom ligt de focus in de eindtijd op Israël? – blog waarom de focus altijd al, maar vooral in de eindtijd is gericht op de vernietiging van Israëel.

Eindtijd – Leven we in de profetieën van Ezechiël? Is de opname binnenkort? In deze video wordt uitgelegd wie er de hoofdrol spelen in de Ezechiël oorlog. Waarom deze oorlog nog niet is begonnen. De betreffende landen staan nog ‘buiten spel’. Maar dit kan heel snel veranderen. En dat nepnieuws de aanleiding was van de zondeval…


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.