Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 14 maart 2024

15 maart 2024

Om het probleem in Gaza en met Hamas nog erger te maken, zijn de VS vorige week begonnen met het verstrekken van humanitaire hulp aan de Gazastrook. Als het nog niet genoeg is dat de bevolking van Gaza een deel van de hulp in de prullenbak gooide omdat deze uit de VS kwam, werden daarbij ook enkele lokale bewoners gedood. Blijkbaar is een deel van de hulp ten onrechte uit de lucht gevallen, wat tot dodelijke slachtoffers heeft geleid. En laat u niet misleiden: er is voldoende bewijsmateriaal dat aantoont dat er geen voedseltekort is in Gaza. De mensen hebben voldoende toegang tot voedsel.

Helaas wordt het nieuws niet beter met betrekking tot de Amerikaanse betrokkenheid bij onze oorlog met Hamas. In een recent interview legde president Biden uit dat hij de verdedigingswapens nooit zou afsnijden. Dit betekent dat de huidige regering bereid zou zijn de aanvoer van offensieve wapens stop te zetten als hefboom tegen Israël in de toekomst, in een poging verdere operaties in Gaza te voorkomen. Zowel de VS als Hamas hebben minstens één ding gemeen: ze hebben volkomen onrealistische verwachtingen over wat er nodig is om een ​​einde te maken aan deze oorlog.

Tragisch genoeg heeft Israël vernomen dat minstens 34 ontvoerden van de 134 die op 7 oktober naar Gaza werden gebracht, zijn omgekomen. Positief is dat nummer 3 in de Hamas-hiërarchie dit weekend is geëlimineerd.

De VS worden langzaam maar zeker ons grootste obstakel als het gaat om het vernietigen van deze terroristische organisatie. Premier Benjamin Netanyahu moest Biden zelfs corrigeren in een recente verklaring door te zeggen: “Als hij zegt dat mijn beleid tegen de Israëlische belangen en tegen de Israëlische publieke opinie ingaat, heeft hij op beide punten ongelijk.” Wat er ook gebeurt, Netanyahu blijft vastbesloten deze oorlog te winnen. Ik ben blij dat ik in een tijd als deze een sterke leider heb.

Dit alles hoeft ons niet te verbazen, aangezien de regering-Biden de afgelopen weken haar uiterste best heeft gedaan om het gezicht van het pro-Palestijnse publiek te redden, vooral sinds het begin van de Ramadan. Zou dit een voorbode zijn op de rol die Amerika niet meer kan en wil spelen in het Ezechiël scenario?


Libanon en Hezbollah

Nu Hezbollah zijn agressie heeft vergroot, is Israël de afgelopen dagen het slachtoffer geworden van een groot aantal raketaanvallen vanuit Libanon, wat de IDF heeft gedwongen te reageren met een aantal aanvallen in Zuid-Libanon en Syrië. Hoewel ons voornaamste militaire conflict dat van Hamas in Gaza was, hebben we ook ten noorden van onze grens met deze terroristen te maken gehad. Minstens 240 van hen zijn gedood als gevolg van Israëlische aanvallen sinds oktober 2023, die in meerdere steden en dorpen hebben plaatsgevonden.

De spanningen lopen alleen maar op. Gezien de recente ontwikkelingen verwachten de Israëliërs een op handen zijnde oorlog met onze vijand in het noorden. Ik moedig u aan om mijn meest recente nieuwssegment (video met Breaking News) over dit onderwerp te bekijken!


De Verenigde Staten

Het is geen geringe zorg om te zien wat er in de Verenigde Staten gebeurt. Haar sympathie voor de moslimmentaliteit is uiterst alarmerend. Zoek niet verder dan Times Square, waar moslims aan het begin van de Ramadan samenkwamen voor gebed. Daarnaast werden er tijdens de oorlog in Gaza in New York walgelijke pro-Palestijnse vliegers gezien die zeiden: “Verkrachting is verzet”, en “Baby’s zijn ook bezetters”. Dit is de richting die het Westen al jaren opgaat. Het is geen verrassing dat New York een toename ziet in de islamitische terreurpropaganda.

Terwijl onze oorlog in Gaza voortduurt, wordt het met de dag duidelijker dat Biden in een fantasiewereld leeft als het gaat om zijn perceptie van het Midden-Oosten. Hij lijkt te denken dat de Palestijnen verlangen naar vrede en dat de Israëlische regering op gespannen voet staat met het volk. Beide zijn allesbehalve waar.


Rusland

Sinds het begin van de oorlog staat Rusland aan de zijde van de Palestijnen. Nog maar enkele dagen geleden ontkenden zij het rapport van de speciale gezant die onderzoek deed naar de seksuele misdaden die tijdens het bloedbad tegen Israëlische vrouwen waren begaan – misdaden die een overweldigend spoor van bewijsmateriaal achterlieten. Als de Russen hun standpunt niet al duidelijk hadden gemaakt over wie zij kiezen, hebben ze nu geen ruimte voor twijfel gelaten.


Jemen en de Houthi’s

Nadat ze een schip in Britse handen tot zinken hebben gebracht, blijven de door Iran gesponsorde Houthi’s terreur in de regio initiëren. Eind vorige week vuurde de groep een paar ballistische raketten af ​​op een schip dat eigendom is van Singapore. Gelukkig misten de raketten hun doel. Binnen 24 uur onderschepten coalitietroepen en de Amerikaanse marine vijftien Houthi-drones in de Golf van Aden. Bovendien kondigden de Houthi’s aan dat ze een Amerikaans containerschip in de Rode Zee hadden aangevallen met verschillende marine-aanvalsraketten. De Houthi’s testen nu naar verluidt hypersonische raketten en bereiden zich voor om deze ook te produceren.


Israël

Het is onnodig te zeggen dat Israël op dit moment zijn handen extreem vol heeft. Naast wat ik hierboven heb genoemd, hebben we gedurende de maand Ramadan ongeveer 15.000 troepen op de Westelijke Jordaanoever ingezet om terreur tegen te gaan en te voorkomen. De IDF is tijdens deze oorlog uiterst proactief geweest in de aanpak van terroristen die uit de Westelijke Jordaanoever kwamen. Helaas houdt onze bereidheid degenen die van geweld houden niet tegen. Zelfs vandaag de dag hebben we te maken met de nasleep van meerdere geïsoleerde terreurdaden.

Ik twijfel er niet aan dat mijn land op dit moment sterk leiderschap eist. De peilingen weerspiegelen dit, aangezien Netanyahu overweldigend gewenst is in tegenstelling tot zijn tegenstander(s).


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.