Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 14 juli 2022

14 juli 2022

In een UAV-aanval op dinsdag vermoordden de VS de leider van ISIS in Syrië, terwijl ze een andere hoge ISIS-functionaris ernstig verwondden, die gisteren uiteindelijk aan zijn verwondingen bezweek. De twee waren op dat moment op reis buiten Jindayris in het noordwesten van Syrië. Maher al-Agal was verantwoordelijk voor veel aanvallen in het land en was ISIS aan het ontwikkelen buiten Syrië en Irak. “De verwijdering van deze ISIS-leiders zal het vermogen van de terroristische organisatie om verdere aanslagen te plegen en uit te voeren, verstoren”, zei CENTCOM-woordvoerder kolonel Joe Buccino.

De Amerikaanse president Joe Biden landde gisteren in Israël, perfect samenvallend met mijn [Amir tsarfati] vertrek naar Zuid-Afrika. Moet goddelijke timing zijn. Hij komt aan met een record lage goedkeuringsscore van 33% en een 40-jaar hoge inflatie van 9,1%. Maar met dat record en de wetenschap dat bijna tweederde van de leden van zijn eigen partij niet wil dat hij in 2024 opnieuw deelneemt, is hij blijkbaar van plan om Israël te vertellen hoe we alles “blij” kunnen maken met de Palestijnen. Terwijl hij hier is, zal hij een locatie op de Olijfberg bezoeken zonder een officiële Israëlische gastheer – een klap in het gezicht van onze regering. Daarna wordt van hem verwacht dat hij een tweestatenoplossing aanmoedigt, terwijl hij opnieuw zijn voornemen bevestigt om een ​​Palestijns consulaat in Jeruzalem te openen.

Vanuit Israël zal de Amerikaanse president naar Saoedi-Arabië reizen. Daar zal hij een ontmoeting hebben met kroonprins Mohammed bin Salman, een man die volgens hem verantwoordelijk moet worden gehouden voor de moord op journalist Jamal Khashoggi. Dat samenzijn kan ongemakkelijk zijn. Ik verwacht niet dat Biden bij aankomst dezelfde feestelijke ontvangst zal krijgen als de vorige houder van het Oval Office.

Rusland blijft Oekraïne wurgen. Moskou heeft 22% van de landbouwgrond ingenomen en heeft in andere delen tarwevelden verbrand. De 20% van Oekraïne die Poetin al controleert, draagt ​​ongeveer de helft van het BBP van het land bij. Als ze de districten Mykolaiv en Odessa innemen, blijft Oekraïne over met slechts 25% van hun BBP en geen zeehavens voor handel.

De relatie van Moskou met andere Midden-Europese landen blijft verslechteren. Maandag lanceerde het Russische #KILLNET hacknetwerk een cyberaanval op de Poolse belastingdienst die allerlei ravage aanrichtte. De spanningen met Litouwen bleven toenemen toen het Baltische land zijn beperkingen op goederen die het doorliet naar de Russische exclave Kaliningrad, uitbreidde. Gisteren bezweek de EU echter voor de druk van Moskou en zei dat het oké was voor Russische goederen om per trein door Litouwen naar Kaliningrad te reizen. De regering van Vilnius, die alleen de sancties van de EU had gevolgd, slaakte een zucht van verlichting en zei dat ze “de standpunten en beoordelingen” van de andere naties niet zou negeren.

De coalitie van Ezechiël wordt nog steeds voor onze ogen gevormd. Aanstaande dinsdag reist de Russische president Vladimir Poetin af naar Teheran, waar hij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Iraanse president Ebrahim Raisi zal ontmoeten. Een van de belangrijkste doelen van de trilaterale top is het stimuleren van de economische samenwerking met Iran. Zoals ik vorige week al zei, blijven de banden tussen deze landen groeien. Net op maandag kondigde de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan aan dat Iran voorbereidingen trof om honderden militaire drones aan Rusland te leveren voor gebruik tegen Oekraïne. De afgelopen weken zijn er vanuit Iran 25 militaire vrachtvluchten naar Rusland uitgevoerd. Voor meer informatie over deze groeiende alliantie en hoe deze aansluit bij Ezechiël 38, bekijk mijn Breaking News van dinsdag. [via YouTube].

Iran blijft wapens leveren aan zijn proxy-milities in Irak en Syrië. De daadwerkelijke levering van deze benodigdheden is echter niet altijd succesvol. Zaterdag werd in Deir a-Zor, Syrië, een lading uit Iran vernietigd die door Irak was gereisd. In ander Iraans wapennieuws heeft Iran het vermogen bereikt voor de 90% verrijkingsdrempel die nodig is voor nucleaire bommen. Hiermee is Iran toegevoegd aan de lijst van andere “drempellanden” die de technologie en middelen voor kernwapens hebben, maar nog niet de stap hebben genomen om ze te bouwen.

Ahmad Sales, lid van de Popular Defense-militie die verbonden is met Hezbollah in het Golan-gebied, werd vermoord in het zuiden van Syrië. Het lijkt een Israëlische gerichte moord te zijn.

Een continent verwijderd van Syrië was er een andere, veel tragischer moord. Tijdens een toespraak vorige week werd Shinzo Abe, voormalig president van Japan, gedood door een aanvaller met een zelfgemaakt jachtgeweer. De moordenaar, die ter plaatse werd gevangengenomen, werd geïdentificeerd als Tetsuya Yamagami, een voormalige marinier van de Japanse zelfverdedigingsmacht. Yamagami zei dat zijn moeder failliet was gegaan door haar steun aan de Unification Church, en hij had een hekel aan Abe’s steun aan de religieuze groep. Abe is echter nooit lid of aanhanger van de “Moonies” geweest, hoewel hij ooit waardering uitte voor de “focus en nadruk op familiewaarden” van de groep.

In een schijnbare beweging om geen enkele crisis onbenut te laten , protesteerde China tegen Japan omdat het de Taiwanese vice-president William Lai had toegestaan ​​de begrafenis van Shinzo Abe bij te wonen. Op de een of andere manier, ondanks de ironie, beschuldigde de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Wang Wenbin, Japan ervan de dood van Abe te gebruiken voor politieke manipulatie. “Japan heeft geen zogenaamde vice-president”, zei hij. “Het is onmogelijk dat dit soort gekonkel zal slagen.” Geef me even de tijd om op adem te komen na dat verhaal.

De Sri Lankaanse president Gotbaya Rajapaksa vluchtte zijn land uit naar de Malediven en vervolgens naar Singapore. Dit gebeurde nadat demonstranten het presidentiële paleis bestormden en te midden van massale demonstraties over economie en tekorten aan basisgoederen zoals voedsel, brandstof en medicijnen. Rajapaksa benoemde zijn premier, Ranil Wickremesinghe, tot waarnemend president. Dit bevredigde echter niet de massa’s die niet om beide mannen geven, en die de ondergedoken president graag zouden zien “in een open gevangenis waar ze boerenwerk kunnen doen”.

Tot slot hebben de Israëlische luchtmacht en de Griekse luchtmacht dinsdag een gezamenlijke trainingssimulatie uitgevoerd. De oefening omvatte zowel lucht-luchtgevechten als tankoperaties. Hoewel de twee landen al nauwe diplomatieke betrekkingen onderhouden, komen ze nog dichter bij elkaar omdat ze grote kansen zien op het gebied van energie.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.