Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 13 oktober 2022

14 oktober 2022

Dit is een wereldschokkende week geweest: we staan ​​aan de vooravond van een escalatie die kan uitgroeien tot een derde wereldoorlog. Pas op voor onverantwoordelijke, slecht geïnformeerde mensen; vooral degenen op YouTube, die een verkeerde voorstelling geven van wat er werkelijk aan de hand is. Kijk naar de feiten, luister naar betrouwbare bronnen en trek je conclusies. Nu ik terug in Israël ben, zal ik je via mijn Telegram-kanaal voortdurend op de hoogte houden van wat er gaande is. Bedenk dat de verkiezingen in de VS en Israël een enorme invloed hebben op de beslissingen die worden genomen in Washington, Jeruzalem en in een groot deel van Europa en het Midden-Oosten.

De wereld keek vol ontzag toe hoe de brug van de Straat van Kerch zaterdag in een vuurbal uitbarstte. De vier jaar oude, 12 mijl lange brug was een vitale weg- en spoorverbinding naar de Krim voor het Russische leger. De ontploffing deed zich voor toen een semi-vrachtwagen vol explosieven tot ontploffing kwam tijdens het rijden. Gisteren maakten de Russische autoriteiten bekend dat ze acht mensen hadden gearresteerd – vijf Russen en drie Oekraïners en Armeniërs – voor de aanval.

Rusland was er snel bij om wraak te nemen, gericht op burgers, energie en water. Honderden zijn omgekomen in veel grote steden, waaronder Kiev. Het Oekraïense ministerie van Energie maakte dinsdag bekend dat een derde van zijn elektriciteitsproductiefaciliteiten in slechts twee dagen was weggevaagd. De EU zal gedeeltelijk de prijs betalen voor de energietargeting van Rusland. Oekraïne kondigde maandag aan dat het stopt met de export van elektriciteit naar de EU omdat ze alles wat ze produceren voor zichzelf moeten houden.

Ook, als gevolg van het opblazen van de brug, benoemde de Russische president Vladimir Poetin Sergei Surovikin als de commandant van de strijdkrachten in Oekraïne. Onmiddellijk na deze benoeming begon het opzettelijk doden van burgers. Surovikin heeft de reputatie slager te zijn in zijn militaire rol. Hij werd zwaar veroordeeld voor het openen van het vuur op pro-democratische demonstranten in Moskou in 1991. En in zijn rol als commandant van de Russische strijdkrachten in Syrië hield hij toezicht op het gebruik van chemische wapens door de Syrische regering. Dit is een onheilspellende gang van zaken voor Oekraïne

De dreiging vanuit Wit-Rusland tegen de Oekraïne blijft groeien. Deze drassige staat van Moskou dient al als militair lanceerpunt voor Russische raketten. De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko, die veel van zijn tijd vruchteloos lijkt te besteden aan het bewijzen dat hij net zo hard is als zijn vriend Vladimir Poetin, beschuldigt Litouwen, Polen en Oekraïne ervan radicalen in zijn land op te leiden om terroristische aanslagen uit te voeren. Als gevolg daarvan uit hij bedreigingen tegen Oekraïne en verzamelt hij zijn troepen langs de grens. Oekraïne volgt dit met grote schroom, uit angst voor een nieuwe opening van dit front in deze oorlog.


De zwakke regering van Israël bezweek deze week voor de dreigementen van Hezbollah met betrekking tot betwiste gasvelden. In de door de VS bemiddelde overeenkomst met de door terroristen gecontroleerde Libanese regering, gaf Israël hun gevestigde zeegrens met Libanon op. Zij opende de deur voor Hezbollah en de Iraanse IRGC-troepen om gevaarlijk dicht bij Israëlisch land te opereren. Deze overeenkomst gaf Libanon ook het vetorecht als het gaat om verdere grensakkoorden.  Dit is een gevaarlijke ontwikkeling. Zoals Winston Churchill Neville Chamberlain berispte toen deze Adolf Hitler en het Derde Rijk kalmeerde na de annexatie van Sudetenland: “U kreeg de keuze tussen oorlog en oneer. Je hebt gekozen voor oneer en je zult oorlog krijgen.”

De politieke overwinning op Israël is een van de weinige positieve recente gebeurtenissen voor Libanon. Libanese banken sloten afgelopen donderdag hun deuren vanwege het extreme aantal overvallen door klanten die eisten om hun eigen geld op te halen. Dit is slechts een aanvullend bewijs van de vrije val van de economie van het land. Gisteren stelde het Libanese parlement de verkiezing van een nieuwe president uit tot 20 oktober. Ze waren er tijdens een overleg niet in was geslaagd een quorum te behalen. De onderliggende oorzaak van het probleem is dat er geen kandidaat is die acceptabel is voor Hezbollah en zijn bondgenoten.


De aartsbisschop van Canterbury van de Kerk van Engeland en de rooms-katholieke aartsbisschop van Westminster hebben beide “diepe bezorgdheid” geuit over de mogelijke verhuizing van de Britse ambassade naar Jeruzalem. Dit is slechts een deel van de zwakzinnige, anti-Israëlische gevolgen van een vervangingstheologie die zegt dat God klaar is met Israël.


Iran heeft het IAEA laten weten dat het drie nieuwe productielijnen van de IR-2M-centrifuges implementeert. Deze worden gebruikt voor het verrijken van uranium. Ze worden, samen met andere centrifugecascades, geïnstalleerd in de kerncentrale van Natanz.

Terwijl hun nucleaire verrijking goed verloopt, wordt de ijzeren greep van Iran op hun volk op de proef gesteld. Het is niet verrassend dat de enige twee die geloofden in het rapport van de lijkschouwer dat de doodsoorzaak van Mahsa Amini een “onderliggende ziekte” was en niet politiegeweld waren de lijkschouwer en ayatollah Khameini. Zij is de 22-jarige vrouw die stierf terwijl ze vastzat door de zedenpolitie omdat ze haar haar niet volledig bedekte.

Naarmate het aantal mensen dat de straat opgaat toeneemt, vallen er meer doden. De protesten hebben zich zelfs verspreid naar de oliearbeiders van het land, die dreigden “alles wat ze hebben gebouwd te vernietigen” als de regeringstroepen hun wapens niet neerleggen tegen de demonstranten. Vanwege de olie-economie van het land is dit een machtig blok van individuen die een enorme impact hadden in de val van de regering van de sjah in 1979.


De spanning tussen de VS en Saoedi-Arabië over olie blijft toenemen. Nadat de Amerikaanse president Joe Biden de Saoedi’s had verteld dat “het consequentisch heeft” na het besluit van OPEC+ om de productie te verminderen, heeft het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring uitgegeven waarin staat dat hun besluit geen politieke motieven heeft. “Het is een economische beslissing. We accepteren geen dictaten.”


Een recente raketlancering door het leger van Kim Jong Un was een simulatie van een nucleaire aanval op Zuid-Korea, zeiden Noord-Koreaanse regeringsfunctionarissen. De bedoeling van de oefening was om zowel de Zuid-Koreanen als de VS te laten zien dat ze kwetsbaar zijn voor de kernwapens van Noord Korea.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.