Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 13 juli 2023

14 juli 2023

Oorlog met Hezbollah overmijdelijk?
Het is bijna onvermijdelijk dat er binnenkort een oorlog tussen Israël en Hezbollah zal uitbreken. En omdat Hezbollah zoveel macht heeft binnen de regering van Beiroet, zal waarschijnlijk het hele land Libanon erbij worden gehaald. Momenteel is Libanon een stuurloos schip. Er is geen zittende president. De terreurgroep Hezbollah is op zoek naar regimeverandering en probeert dit te bewerkstelligen door hun eigen kandidaat op de eerste plaats van het land te installeren. Het is heel goed mogelijk dat we binnenkort moorden in het land zelf zullen zien, aangezien de door Iran gesponsorde Hezbollah probeert zich te ontdoen van de concurrentie. Ondertussen werken de terroristen Israël langs de grens voortdurend tegen zich in het harnas om Jeruzalem in een schietoorlog te lokken. We zijn nu in een situatie waar de beste optie kan zijn om ze te geven wat ze willen. Als Israël vijandelijkheden ontketent, zullen ze dat tenminste op hun tijd en op hun manier kunnen doen, in plaats van in een reactieve positie te verkeren.

Er breken opnieuw protesten uit terwijl Israël begint met de hervorming van het gerechtelijk apparaat
Israëli’s gingen opnieuw de straat op en blokkeerden belangrijke verkeersaders toen het wetsvoorstel om de “redelijkheid” toetsing van wetten en beslissingen door de rechterlijke macht op te heffen, in eerste lezing werd aangenomen. Premier Benjamin Netanyahu en zijn aanhangers zeggen dat dit vermogen binnen de rechtbanken om “redelijkheid” vast te stellen de gerechtelijke tak van de regering veel te veel macht geeft. Uiteindelijk betekent dit dat de rechtbanken in plaats van de wetgevende macht het laatste woord hebben over de wetten van het land. Geen enkel ander land geeft hun rechterlijke macht zoveel macht. Helaas kopen de media de leugens van liberaal links, en de mensen eten het graag op. In het belang van het land moet er gerechtelijke verandering plaatsvinden. Maar het wordt een lange strijd.

IDF bezig op drie fronten
De Israëlische luchtmacht (IAF) heeft woensdagnacht een gebied nabij Damascus, Syrië, aangevallen. De doelwitten waren pakhuizen die “geavanceerde Iraanse wapens” opsloegen. Dichter bij de Israëlische grens probeerden drie Libanese verdachten het hek tussen Israël en Libanon te beschadigen. De IDF gebruikte niet-dodelijke wapens om ze weg te jagen. Ten slotte werden in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever twee mannen gedood die verdacht werden van het plegen van een terroristische aanslag op 5 juni tijdens een vuurgevecht met Israëlische veiligheidstroepen. Dit is helaas een indicatie van de staat Israël sinds de oprichting ervan in 1948. We worden constant omringd door onze vijanden, gedwongen om preventief of als vergelding toe te slaan voor wat ons wordt aangedaan.rek

Israëlische burger ontvoerd in Ethiopië
Een Israëliër van achter in de 70 werd afgelopen week ontvoerd uit de regio Gondar in Ethiopië. Een gesproken bericht van het slachtoffer gaf aan dat hij werd vastgehouden in een zeer regenachtig deel van de jungle en dat hij geen eten kreeg. De ontvoerders eisten oorspronkelijk miljoenen sjekels voor zijn vrijlating, maar hebben sindsdien hun vraagprijs verlaagd tot honderdduizenden sjekels. Vorige week nog kondigde het kantoor van de premier het lopende reddingswerk aan om Elizabeth Tzurkov terug te halen, wiens verhaal ik in de vorige nieuwsbrief heb verteld. Ze wordt in Irak vastgehouden door de sjiitische terroristische militie Kataib Hezbollah (“Brigades van de Partij van God”).

Iran achter poging tot aanval op Israëlische ambassade in Azerbeidzjan
Israël heeft Iran officieel de schuld gegeven van een verijdeld complot tegen de Israëlische ambassade in Bakoe, Azerbeidzjan. Minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen zei in een verklaring: “Iraanse terreur is een wereldwijde dreiging, zoals we de afgelopen dagen in Azerbeidzjan hebben gezien bij een poging tot aanslag op de Israëlische ambassade in Bakoe, evenals in de afgelopen maanden in Cyprus en Griekenland bij pogingen van aanvallen tegen Israëli’s en Joden.” Eerder deze week werd een Afghaan gearresteerd voor het complot. Tot nu toe heeft de Israëlische inlichtingendienst er goed aan gedaan de terreurpogingen van Iran te dwarsbomen. Maar er is maar één gemiste aanval nodig om veel mensen te verwoesten.

Syrische lira bereikt opnieuw dieptepunt ooit
Het lijkt erop dat er geen dieptepunt is voor de falende Syrische lira. In februari van dit jaar was het gedaald tot 7000 lira per Amerikaanse dollar. In de afgelopen vijf maanden verloor de munt nog eens 40% van zijn waarde en bereikte een historisch dieptepunt van 10.000 lira per Amerikaanse dollar. En toch is er geen economische hoop in zicht voor het mislukte regime van Bashar al-Assad.

Spanning loopt op tussen Moskou en de herkozen regering Erdogan
Het lijkt erop dat het liefdesverhaal tussen Vladimir Poetin en de Turkse Recep Tayyip Erdogan wat woelig water heeft bereikt. Sinds zijn herverkiezing heeft de Turkse president zijn steun betuigd aan de bevrijding van de Krim, gezworen Oekraïne te helpen bij de toetreding tot de NAVO. Ook heeft hij een aantal van de Oekraïense Azov-strijders vrijgelaten om naar huis terug te keren. Hij heeft ermee ingestemd de opname van Zweden in de NAVO te steunen en heeft hij opnieuw interesse getoond in de toekomst van Turkije. onderdeel van de EU. Ondertussen is Poetin terug in Moskou en zegt: “Recep, mijn man, wat is er aan de hand?” Voor degenen onder ons die de Bijbelse profetieën en de Ezechiël 38-coalitie begrijpen, weten we dat dit geen breuk is. Binnenkort zullen de twee wereldleiders elkaar kussen en het goedmaken voordat ze hun blik naar het zuiden richten op een klein land genaamd Israël.

Bulgarije verkoopt Russische kernreactoren aan Oekraïne
Een half decennium geleden kocht Bulgarije twee kernreactoren van Rusland. Het plan was om ze met de hulp van Moskou te installeren bij hun kerncentraleproject in Belene. Maar nu heeft Poetin besloten de hulp van Rusland tegen te houden. De Bulgaarse premier Nikolay Denkov zei: “Oké, Vlad, als het zo is, dan verkopen we deze kernreactoren gewoon aan Oekraïne.” De EU, die altijd op zoek is naar een manier om Poetin in de ribben te porren, sprong op en zei: “Hé, we hebben zelfs 600 miljoen euro liggen die we daarvoor kunnen gebruiken.” Een woordvoerder van de EU-commissie zei: “Oekraïne kan EU-fondsen gebruiken om kernreactoren van Bulgarije te kopen, omdat dit de Oekraïense economie zou helpen versterken.”

Frankrijk blijft een brandhaard van geweld en terreur
Geweld, plunderingen, vandalisme en brandstichting vullen nog steeds de nachten in veel Franse steden. Het begon allemaal met de dood van de 17-jarige Algerijn, Naher Merzouk, neergeschoten door de politie in een voorstad van Parijs. Nu zijn de meeste grote steden, samen met veel kleinere dorpen die in het verleden immuun waren voor dit soort onrust, opgeschrikt door de rellen. “Helaas ontwikkelt de toename van dit terroristisch gedrag, van geweld zich zelfs in bescheiden steden als de onze…. Het is heel moeilijk op te lossen”, zegt Philippe Van-Hoorne, burgemeester van L’Aigle in Normandië. Het is zeker een moeilijk probleem om op te lossen. Na jaren van open immigratiebeleid is de culturele en religieuze samenstelling van Frankrijk ingrijpend veranderd. Wat we zien is het resultaat van dit linkse beleid, en helaas is het waarschijnlijk te laat om er iets aan te doen.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.