Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 13 april 2023

14 april 2023

Israël bevindt zich in een zeer precaire situatie.

Er is tussenkomst van de Heer voor nodig om Zijn heilige land te beschermen. En juist daarom zijn we noch bezorgd, noch bang. Het land Israël is van de Heer en Hij heeft beloofd dat het nooit vernietigd zal worden. Dus ongeacht de plannen die de ayatollahs of de mullahs of de terroristen of president Poetin hebben voor Gods kleine natie aan de oostkust van de Middellandse Zee, Israël zal overleven. Bid alstublieft voor de veiligheid van het Israëlische volk en de bescherming van de Heer over het land. Hij heeft de controle en daarom hoeven we ’s nachts hiervan niet wakker te liggen.


Al-Quds Day –  vandaag op 14 april*
In het Farsi en Arabisch staat Jeruzalem bekend als “The Holy” of al-Quds. Toen de VS generaal Qasem Soleimani kennis lieten maken met de kracht van een Hellfire-raket, was de generaal het hoofd van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC). Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de missie van de Quds Force er niet is om de Israëlische soevereiniteit over de Heilige Stad te beschermen. Elke Ramadan, de laatste vrijdag van de vastenmaand, staat bekend als Al-Quds Day. Het werd uitgeroepen in 1979 door de Iraanse ayatollah Khomeini als een jaarlijkse dag van solidariteit tegen de “usurpator Israël”. Dit jaar valt Al-Quds Day op 14 april. Het is die dag die degenen die betrokken zijn bij de verdediging van Israël dit jaar bijzonder bezorgd maakt. Het is zeker een dag voor de kerk om te bidden voor de vrede en veiligheid van Israël.

(*note vertaler: bij Quds day worden op internet 2 data genoemd: 14 en 21 april)

250.000 rakettten gericht op Israel vanuit 4 landen … onder leiding van Iran
Israël wordt geconfronteerd met de grootste dreiging in zijn geschiedenis, vanwege het aantal, de verfijning en de kracht van de wapens die momenteel tegen het worden ingezet. De recente raketaanvallen vanuit Libanon, Syrië en Gaza waren slechts voelsprieten om de Israëlische reactie te meten. Helaas was die reactie zwak. Iran heeft zijn terroristische proxy-milities opgericht en bewapend, niet alleen in Libanon, Syrië en Gaza, maar ook in Irak en nu zelfs in Jemen. Er zijn vandaag 250.000 raketten gericht op Israël. Dat klopt, kijk nog eens naar dat nummer. Plaats jezelf in de positie dat je vijanden aan je grenzen staan, gewapend met dat soort arsenaal en gemotiveerd zijn om je te vernietigen. Als je dat doet, begrijp je de stemming in Israël vandaag. De gedachte achter dit plan van het Iraanse islamitische regime is dat het Iron Dome-raketafweersysteem zonder munitie zal komen te zitten na de eerste paar uur van de verdediging van het land. Daarna is er niets meer dat de tienduizenden overgebleven raketten kan stoppen om Israël te verwoesten. Dan, als de raketten massaal de bevolking hebben gedood, gaan er geruchten dat er plannen zijn voor een massale grondaanval. En omdat het de milities zijn die de aanvallen uitvoeren, kan Iran achterover leunen met zijn plausibele ontkenning. “Wij waren het niet. We zitten hier gewoon te wachten op de Mahdi.’ Gisteren nog waarschuwde het Directoraat Militaire Inlichtingendienst van de IDF dat oorlog heel dichtbij is. Velen in Israël zeggen dat een preventieve aanval op Iran absoluut noodzakelijk wordt. Dit is echt een gevaarlijke tijd voor Israël.

Laat me je aanmoedigen om mijn twee Breaking News Updates van zaterdag en zondag te bekijken. Ze bevatten informatie die nodig is om volledig te begrijpen wat ik net heb geschreven.

Terreuraanslag in de Jordaanvallei
Het is een gewelddadige Ramadan geweest in Israël. Afgelopen vrijdag schoten Palestijnse terroristen in de Jordaanvallei op een voertuig met daarin Lucy Dee en twee van haar dochters, Maya (20) en Rina (15). Hun auto zwenkte en crashte. De twee schutters gingen vervolgens naar de auto en schoten de drie vrouwen in executiestijl neer. De meisjes werden onmiddellijk gedood, terwijl de moeder het een paar dagen volhield voordat ze bezweek aan haar verwondingen. De terroristen zijn nog steeds voortvluchtig.

Terreuraanslag in Tel Aviv
Op dezelfde dag als de gruwelijke aanslag in de Jordaanvallei, reed een terrorist met opzet een auto de promenade in Tel Aviv op. Een 36-jarige Italiaanse toerist werd gedood en zeven andere mensen raakten gewond. De Arabisch-Israëlische aanvaller werd ter plekke door de politie gedood.

VS stuurt nucleaire onderzeeër de Middellandse Zee in
Een Amerikaanse nucleaire onderzeeër voer op 7 april door het Suezkanaal naar de Middellandse Zee. De USS Florida kan 154 Tomahawk-kruisraketten aan boord vervoeren. Bezorgdheid over toenemende aanvallen op Amerikaanse troepen heeft tot deze beweging geleid. Onlangs werd in Syrië een Amerikaanse aannemer gedood en raakten militairen gewond. Maandag werd een raket afgevuurd op een basis in Oost-Syrië waar Amerikaanse troepen zijn gehuisvest.

Macron ‘neemt afstand’ van de VS
Het enige dat nodig was, was een staatsbezoek van Macron aan China en wat tijd doorbrengen met president Xi Jinping. Toen was de Franse president Emmanuel Macron klaar om zich terug te trekken van Taiwan en, meer in het bijzonder, van de inzet van de VS om de onafhankelijkheid van het eiland te beschermen. Hij drong er bij andere Europese landen op aan om niet “verstrikt te raken in crises die niet de onze zijn”, verwijzend naar de bijna kokende spanningen tussen Beijing en Taipei. De woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, John Kirby, bagatelliseerde de woorden van Macron en zei dat de regering zich nog steeds “op haar gemak voelt en vertrouwen heeft in de geweldige bilaterale relatie die we hebben met Frankrijk”.

China omsingelt Taiwan
Negen Chinese oorlogsschepen omsingelden Taiwan, terwijl 71 strijders de middenlijn tussen de twee naties overschreden terwijl Beijing drie dagen lang live vuuroefeningen hield om de regering van Taipei te intimideren. Het Witte Huis gaf een verklaring af waarin ze zeiden vertrouwen te hebben in het vermogen van Amerika om zijn nationale veiligheidsbelangen te beschermen, waarmee het de vrijheid van het Taiwanese volk betekent. Ik vermoed dat de inwoners van Taiwan onder deze regering niet hetzelfde vertrouwen hebben.

Azerbeidzjan en Armenië verwikkelen zich in een bloedige strijd
De gevechten tussen Azerbeidzjan en Armenië om het betwiste grondgebied van Nagorno-Karabach laaiden dinsdag opnieuw op. Bij de botsing kwamen in totaal zeven militairen tussen de twee partijen om het leven. Turkije en Israël hebben ertoe bijgedragen dat Azerbeidzjan de overhand kreeg in het conflict. Maar Armenië is dichter bij Rusland gekomen, dat vredeshandhavers in het gebied heeft ingezet. Helaas, nu Rusland wordt afgeleid door Oekraïne, ziet Armenië minder steun van Moskou, wat leidt tot meer conflicten met Azerbeidzjan.

Noord-Korea vuurt raket af terwijl Palestijnse Autoriteit vrienden maakt
Noord-Korea heeft opnieuw een ballistische raket afgevuurd richting de Oostzee. Japan zond een waarschuwing uit, bezorgd dat het in de buurt van Hokkaido zou vallen. Uiteindelijk, toen het landde, bevond het zich in het water. Ondertussen stuurde de president van de Palestijnse Autoriteit, Abu Mazen, bloemen en felicitaties aan Opperste Leider Kim Jong-un ter gelegenheid van de 111e verjaardag van de stichter van het land, Kim Il-sung. Ook de Syrische president Bashar al-Assad stuurde een felicitatiebrief. Kim Jong-un, Abu Mazen en Bashar al-Assad – dat is nogal de trifecta.

Een verslechtering van de Amerikaanse samenleving
Toen het Romeinse rijk viel, kwam dat van binnenuit. De binnenvallende legers en de verdeeldheid van het leiderschap waren symptomen, niet de oorzaak. De wortels van zijn implosie waren de decadentie en het recht van zijn burgers. We kunnen hetzelfde zien gebeuren in de verslechtering van Amerika’s kracht en cultuur. Als je wilt weten waarom China in opmars is en de VS aan het afnemen, kijk dan naar het rapport van de New York Times waarin staat dat 6% van de Amerikaanse tieners en volwassenen een stoornis in het gebruik van cannabis heeft. Zoveel van mijn vrienden in de VS vertellen me dat ze niet door hun steden kunnen rijden zonder te worden aangevallen door de geur van marihuana die uit de auto’s om hen heen komt. Bovendien meldde een Gallup-enquête dat 7,2% van de Amerikaanse volwassenen zich identificeert als LGBT. Maar als je dat uitsplitst naar leeftijd, zul je zien dat binnen Gen Z (geboren 1997-2004) het aantal 19,7% is. Deze rapporten zijn slechts twee bewijzen van de maatschappelijke ineenstorting die de VS van haar plaats als grootste supermacht ter wereld stoot.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.