Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 12 januari 2023

13 januari 2023

Russische wraak mislukt…
Het ministerie van Defensie in Moskou beweerde dat een raketaanval in Kramatorsk op zondag, waarbij 600 Oekraïense soldaten om het leven kwamen in twee studentenflats, een reactie was op de dodelijke aanval van Oekraïne op een Russische tijdelijke kazerne vorige week in Makiivka, waarbij tientallen van hun troepen omkwamen. Het enige probleem is dat de raketten hun doel misten en er is geen teken van zelfs maar een enkel slachtoffer.

Iran ontvangt Russische straaljagers
Rusland bereidt zich voor om een ​​volledig squadron van 24 Sukhoi Su-35-jagers naar hun goede vrienden in Iran te sturen. Het is decennia geleden dat Teheran nieuwe straaljagers heeft aangeschaft. En deze zeer manoeuvreerbare vliegtuigen, die in Isfahan zullen worden gestationeerd, zullen hun luchtmacht zeker versterken. Deze militaire deal is een ander teken van de groeiende relatie tussen de twee landen – een vriendschap die nodig is voor de komende Ezechiël 38-oorlog.

Islamitisch regime zet meer demonstranten gevangen en executeert
Mohammad Mehdi Karami, een 21-jarige karatekampioen, en Seyed Mohammad Hosseini, een vrijwillige kindercoach, zijn zaterdag opgehangen als onderdeel van de pogingen van Teheran om de wijdverbreide protesten neer te slaan als gevolg van de reactie op de dood van Mahsa Amini door toedoen van de moraalpolitie in september. Veel meer demonstranten zitten opgesloten in Iraanse gevangenissen waar ze worden onderworpen aan afranselingen, martelingen en andere wreedheden. Sinds het begin van de opstand zijn minstens 519 demonstranten gedood en 19.000 gevangen gezet. Onder de veroordeelden tot lange gevangenisstraffen is de 26-jarige profvoetballer Amir Reza Nasr Azadani, die zaterdag een gevangenisstraf van 16 jaar kreeg. In december werd gemeld dat hij ter dood was veroordeeld, maar de reacties vanuit de internationale voetbalgemeenschap lijkt hem uitstel te hebben verleend.

Iran geeft meer details over vermeende Mossad-teams
Het ministerie van Inlichtingen in Iran heeft dinsdag aangekondigd dat het nog twee teams heeft gearresteerd die volgens hen banden hebben met de Israëlische Mossad, waarmee het totaal op zes komt. Hun claim is dat deze teams, bestaande uit 23 agenten, vanuit Europa werden bestuurd door een persoon die de codenaam “Cyrus” gebruikte. Hun missiepogingen zouden gepaard gaan met sabotage en de invoer van grootschalige explosieven.

Iraniers opgepakt in verband met terroristisch complot in Duitsland
Twee Iraanse broers, 32 en 25 jaar oud, zijn door de Duitse politie gearresteerd wegens het plannen van een chemische terroristische aanslag. Het parket van de aanklager zei dat islamitische extremisten van plan waren “een onbepaald aantal mensen te doden” met behulp van cyanide en ricine. De tip die leidde tot de aanhouding van de terroristen in spe, kwam van de Amerikaanse FBI.

Amerikaanse marine neemt Iraanse geweren in beslag op weg naar Jemen
Een team van de Amerikaanse marine van het kustpatrouilleschip USS Chinook ging aan boord van een vissersboot in de Golf van Oman en ontdekte dat 2.116 AK-47 aanvalsgeweren vanuit Iran naar de rebellen in Jemen werden gesmokkeld. “Deze zending maakt deel uit van een aanhoudend patroon van destabiliserende activiteiten vanuit Iran”, zei vice-admiraal Brad Cooper, commandant van het U.S. Naval Forces Central Command, U.S. 5th Fleet and Combined Maritime Forces. Dit is de derde inbeslagname in de afgelopen twee maanden van ‘dodelijke hulp’ die vanuit Iran naar Jemen wordt gesmokkeld.

Syrië en Turkije naderen verzoening met bemiddeling van Rusland
Een week na de eindejaarsbijeenkomst in Rusland van de ministers van Defensie van zowel Syrië als Turkije, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een overleg met de Syrische president Bashar al-Assad zeker een mogelijkheid is. De twee landen verbraken elf jaar geleden tijdens de Arabische Lente de officiële banden. Er wordt aangenomen dat er een deal wordt gesloten waarbij Ankara de legitimiteit van het Assad-regime zal erkennen. In ruil daarvoor zal Damascus weigeren de Koerdische autonomie in het noorden van het land te aanvaarden en te erkennen. De eerder verbroken relatie wordt bemiddeld door Rusland en de VAE. Vriendschap tussen de twee voormalige vijanden zou kunnen verklaren waarom een ​​vernietigd Damascus Turkije in een Ezechiël 38-oorlog zou kunnen slepen.

De nieuwe president van Brazilië roept de noodtoestand uit
President Luiz Inacio “Lula” da Silva van Brazilië heeft de noodtoestand uitgeroepen in het land die tot het einde van de maand zal duren. Nadat veel wetshandhavers weinig hebben gedaan om de verspreiding van de antisocialistische protesten na de verkiezingen tegen te gaan, heeft Lula de veiligheidsfuncties van het land in handen gegeven van de militaire politie. De antiregeringsdemonstraties bereikten zondag een volgend niveau toen aanhangers van voormalig president Jair Bolsonaro inbraken in federale gebouwen en het presidentieel paleis innamen. Hoewel Bolsonaro de acties verloochende, groeit de druk van Brazilië om hem van zijn vakantie in Florida uit te leveren. Het is niet verrassend dat de Democraten in Washington D.C. meedoen aan de oproep om Bolsonaro terug te sturen naar de nieuwe socialistische regering.

Arrestatie van de zoon van El Chapo veroorzaakt golven van geweld in Sinaloa, Mexico
Afgelopen donderdag konden de Mexicaanse veiligheidstroepen eindelijk Ovidio Guzman arresteren, een leider van het drugskartel en zoon van de gevangengenomen kartelbaas Joaquin “El Chapo” Guzman. De gewelddadige reactie op zijn arrestatie, met name in de stad Culiacan, Sinaloa, heeft geleid tot zeven doden en 21 gewonden van de veiligheidstroepen. Het is nog onduidelijk of Ovidio Guzman net als zijn vader zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten om terecht te staan.

VAE neemt de Holocaust op in haar onderwijscurriculum
In een andere stap die tien jaar geleden nooit zou zijn bedacht, hebben de Verenigde Arabische Emiraten aangekondigd dat lesgeven over de Holocaust zal worden opgenomen in de geschiedenislessen van hun scholen. Een tweet van de VAE-ambassade in de VS verklaarde deze prachtige stap en luidde: “In de nasleep van de historische Abraham-akkoorden zal [de VAE] nu de Holocaust opnemen in het leerplan voor lagere en middelbare scholen.”

Kijk zorgvuldig naar de opkomst van het Arabische schiereiland in Abu Dhabi
Velen in de wereld stellen zich het Arabische schiereiland nog steeds voor als een cultureel achterlijke, religieus fundamentele dorre uitgestrektheid gevuld met zand, armoede en enge mensen. Er is echter een opleving gaande in het gebied die een grote wereldwijde impact zal hebben. Saadiyat Island in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, is voorbestemd om een ​​wereldwijd cultureel centrum voor kunst, muziek en dans te worden. NEOM, een op zichzelf staande, zelfvoorzienende, 170 km lange, 200 meter brede en 500 meter hoge stad klinkt als een uitgangspunt voor een sciencefictionroman. Het is momenteel echter in aanbouw in het zand van Saoedi-Arabië. En dan is er nog Dubai, dat zichzelf heeft klaargestoomd om een ​​van de beste ontmoetingsplaatsen voor zaken en congressen ter wereld te worden. Onderdeel van de steeds veranderende wereld is de overgang van machts- en invloedsgebieden. Europa en Amerika domineerden de laatste paar honderd jaar. Ik stel voor dat u nu uw blik verlegt naar de opkomst van het Arabische schiereiland.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.