Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 12 augustus 2022

12 augustus 2022

Toen Israël hoorde van een complot dat al in gang was gezet door de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) om een ​​antitankraket in te zetten bij een terroristische aanval, besloten ze de oude Talmoedische filosofie te volgen die zegt: “Als iemand je komt vermoorden, sta op en dood ze eerst.” Zo werd Operatie Breaking Dawn geboren. Tegen de tijd dat er een ‘staakt het vuren’ was, waren 170 PIJ-doelen aangevallen en waren 12 topcommandanten gedood. Als reactie werden 1100 raketten afgevuurd over de grens van Gaza naar Israël. Hier kan alleen de Hand van God in worden gezien: geen enkele Israëliër is gedood of ernstig gewond in de constante hagel van raketten. Het conflict duurde voort totdat op 7 augustus om 23.30 uur een wapenstilstand, bemiddeld door Egypte, van kracht werd.

Het is niet verwonderlijk dat het Ezechiël 38-trio – Rusland, Iran en Turkije – alle drie de acties van Israël veroordeelden, vooral gezien het feit dat de PIJ de proxy-militie van Iran in Gaza is. Wat interessant is, is wie de acties van Israel niet veroordeelde: de soennitische Golfstaten. Ook opmerkelijk: Hamas, Hezbollah en de Houthi’s zich allemaal buiten de strijd hielden.  Benieuwd wat de bijbel hierover zegt in Ezechiel 38: lees dan de blog Wat zegt de Islamitische Jihad tegen Israel over de eindtijd?  

Blijkbaar heeft de PIJ niet zoveel vrienden als ze dachten. Helaas, zoals hierboven vermeld, eisten de IDF en de Israëlische regering snel de eer op voor de operatie, waarbij ze het voor de hand liggende bovennatuurlijke werk van God in de actie negeerden. In een interessant vervolg heeft Israël aangekondigd dat het bezig is met vroege proeven met een lasersysteem voor perimeterbeveiliging in vliegtuigen. Dit systeem is veel mobieler en nauwkeuriger dan de op de grond gebaseerde kinetische draagraketten.

Verwijzend naar reisbeperkingen door de VS en zijn bondgenoten, heeft Rusland aangekondigd dat het zich tijdelijk terugtrekt uit de START (Strategic Arms Reduction Treaty) nucleaire wapenbeheersingsovereenkomst van 1994. Nu is er geen controle of toezicht op het Russische nucleaire arsenaal. Positief is dat Rusland heeft beloofd zich te blijven houden aan de regels van het verdrag, en zelfs de internationaal geaccepteerde “pinkie swear” aan te bieden. Het is onduidelijk of de westerse landen dit aanbod hebben geaccepteerd.

Op de dag dat de voorzitter van het Amerikaanse Huis, Nancy Pelosi, vertrok van haar bezoek aan Taiwan, begon China aan een vierdaagse oefening waarin ze het eilandland omsingelden. Het goede nieuws is dat ze de militaire oefening hebben voltooid na slechts één verlenging van twee dagen. Het slechte nieuws is dat ze de reguliere patrouilles rond Taiwan zullen voortzetten. Veel bronnen blijven bezorgd dat China een invasie voorbereidt. Of Beijing zijn leger nu daadwerkelijk stuurt of niet, het is duidelijk dat ze Taipei de prijs zullen laten betalen voor het ongewenste bezoek van Pelosi. Ondertussen schenden bijna dagelijks Chinese vliegtuigen het luchtruim van Taiwan. Als reactie daarop voerden het Taiwanese leger maandag live-vuuroefeningen uit, waarbij een verdediging van het eiland tegen een Chinese aanval werd gesimuleerd.

In een ongekende daad tegen een voormalige president deed de FBI een inval in het Mar-a-Lago-huis van president Donald Trump in Palm Beach, Florida. Ze voerden een huiszoekingsbevel uit en redeneerden dat ze op zoek waren naar geheime documenten die Trump zogenaamd uit het Witte Huis had gestolen. De Deep State wordt bestuurd door elementen die niet willen dat Trump opnieuw aan de macht komt, en ze hebben macht in alle takken van de regering om te proberen hem van de stemming te houden. Bronnen van het Witte Huis verklaarden dat de huidige president Joe Biden niet op de hoogte was van de FBI-inval, waarop velen in Amerika reageerden: “Wat? Hoe kan de zittende president van de Verenigde Staten niet op de hoogte zijn… oh, wacht… uh, laat maar.’

Het terroristische regime in Teheran profiteert ten volle van de gasvete tussen Rusland en Europa. “Deze winter is erg belangrijk voor Europeanen en de wereld en ze moeten er nu over nadenken”, zei de Iraanse minister van Olie, Javad Owji. Hij ging verder en herinnerde de binnenkort door gas uitgehongerde Europese markt eraan dat Iran de grootste olie- en gasreserves ter wereld heeft en dat Teheran klaar is om het te laten stromen op het niveau van vóór de sancties. Nogmaals, punten gaan naar de slechteriken, terwijl de goeden nog steeds proberen het regelboek te achterhalen.

Op dezelfde manier waarop Iran grip lijkt te krijgen op het energieprobleem in het Westen, heeft Teheran ook alle kaarten in handen als het gaat om de nucleaire deal. Hossein Salami, commandant van de IRGC, zei dat Iran niet zou moeten instemmen met een nucleair akkoord. Waarom zouden ze? Volgens een toespraak van Salami op donderdag heeft het land de Amerikaanse sancties al overwonnen. Bovendien, zo beweert hij, heeft hun terroristische gevolmachtigde in Libanon, Hezbollah, momenteel meer dan 100.000 raketten op Israël gericht. In een aparte tirade benadrukte Ismael Qaani, commandant van de Quds Force van de IRGC, vrijdag het uiteindelijke doel van Hezbollah, door te zeggen: “Hezbollah’s zonen maken plannen om de laatste slag tegen het zionistische regime neer te slaan… en om de wens van Imam Khomeini om Israël uit te roeien te realiseren van de kaart en het aangezicht van de aarde.”

Enkele dagen na deze verklaringen staken twintig vrachtwagens onder zware bewaking door de IRGC de grens tussen Irak en Syrië over. Als ze hun reis voltooien, is het heel goed mogelijk dat generaal Salami zijn aantal raketten moet bijwerken tot 101.000.

Shahram Poursafi, een lid van de Revolutionaire Garde, werd door de FBI in hechtenis genomen en gisteren door het ministerie van Justitie beschuldigd van het aanbieden van $ 300.000 voor de moord op de voormalige nationale veiligheidsadviseur John Bolton. Het moordcomplot was blijkbaar een vergelding voor de moord op Quds-commandant Qassem Soleimani in januari 2020. Kort nadat dit eerste complot werd onthuld, kwam het bericht dat voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo ook op de dodenlijst van Poursafi stond. Zijn prijs was $ 1 miljoen. Ik was niet verrast door de toevoeging van Pompeo’s naam; Ik had maanden geleden melding gemaakt van een complot om hem te vermoorden. Het Witte Huis gaf snel een verklaring af waarin het publiek werd gerustgesteld dat dit moordcomplot geen invloed zal hebben op de hervatting van de nucleaire besprekingen met Iran. Oei!

Niet alleen in de Gaza strook was het een slecte week voor terroristen was niet alleen in Gaza. Maandag veroorzaakte een mislukte lancering van ballistische raketten in de hoofdstad Sana’a in Jemen een enorme, dodelijke explosie. Een tweede mislukte poging in een nabijgelegen wapendepot veroorzaakte nog meer vernietiging. Je moet de logica waarderen: “Er is een probleem met onze raketwerper, omdat er net een hele hoop mensen zijn omgekomen. Dus laten we het nog een keer proberen, alleen deze keer omringd door tonnen munitie en explosieven.” Alles bij elkaar werden zes Iraanse en Libanese experts die banden hadden met Hezbollah gedood, evenals tientallen Houthi-rebellen.

Een laatste terrorist die vorige week zijn terechte beloning ontving, was de Pakistaanse Talibanleider Abdul Wali. Samen met drie andere belangrijke Taliban commandanten werd hij gedood bij een aanslag langs de weg. Er wordt gespeculeerd dat dit mogelijk deel uitmaakte van een interne breuk die tot doel had de vredesbesprekingen met Pakistan te vertragen.

Economie: Ten slotte verhoogde de Bank of England haar tarieven tot het hoogste punt in 27 jaar. Samen met de piek waarschuwen veel Britse economen voor een inflatie van 13,3%, de hoogste sinds 1980. Er komt een financiële storm aan in Europa, die zich waarschijnlijk over de hele wereld zal verspreiden.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.