Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 11 mei 2023

12 mei 2023

Israël ontketent Operatie Shield and Arrow
Dinsdagochtend heeft de Israëlische luchtmacht (IAF) de leiding van de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza getroffen. Deze actie was een vergelding voor het afvuren van 104 raketten op Israël op 2 mei. De bommen die uit de straaljagers vielen tijdens Operatie Shield and Arrow doodden Khalil Bahtini, Tareq Izzeldeen en Jehad Ghanam, drie van de topcommandanten van de PIJ. Gisteren sloegen de terroristen terug en vuurden meer dan 350 raketten af ​​over de grens van Gaza naar Israël. Slechts drie vielen in bevolkte gebieden en er vielen geen slachtoffers. De IAF sloeg onmiddellijk terug op de lanceerplaatsen van deze raketten. De Israeli Defense Forces (IDF) vernietigden ook de huizen van tien PIJ-agenten. In totaal werden 27 Palestijnen gedood tijdens de operatie en meer dan 76 raakten gewond. Er waren geen meldingen van Israëlische slachtoffers.

Volgens de Islamitische Jihad speelt Israël niet eerlijk
Hun bewering is dat hun leiders te horen kregen dat Israël bereid was vredesbesprekingen met hen aan te gaan in Caïro. Dus deze leiders, die jarenlang ondergedoken hadden gezeten, kwamen uit hun kleine hokjes om afscheid te nemen van hun families voordat ze naar Egypte vertrokken. Toen ze eenmaal waren ontmaskerd, doodde de IDF ze. Als dat is wat er is gebeurd, dan een pluim voor de IDF. Zoals het oude gezegde luidt: “Alles is eerlijk in liefde en oorlog, vooral als je 104 raketten op onze steden afvuurt.” Trouwens, als jullie het niet erg vinden, misschien gebruik ik je briljante strategie in een van mijn romans! Er zijn nu gesprekken gaande over een nieuw staakt-het-vuren, maar het is onwaarschijnlijk dat dit vruchtbaar zal zijn. De PIJ stelt twee eisen: 1. Geen gerichte moorden meer. 2. Annuleer de jaarlijkse Jerusalem Day Flag March die gepland staat voor 18 mei. Israël gaat niet akkoord met deze voorwaarden. Wat de PIJ niet begrijpt, is dat als je zwaar verliest, het geen tijd is om eisen te stellen.

Er wordt meer bekend over de smokkel van een parlementslid uit Jordan
Twee weken geleden heb ik u geïnformeerd over een Jordaans parlementslid (MP), Emad Zidan, alias Hamid Eladwan, die werd gearresteerd wegens het smokkelen van wapens en goud over de grens naar terroristische groeperingen op de Westelijke Jordaanoever. Destijds berispte een ander parlementslid Israël boos omdat het “goud” in hun rapport had opgenomen, omdat het de “heroïsche daad” deed lijken op gewone smokkel. Nu blijkt dat het in feite om gewone smokkel ging. Sinds februari 2022 heeft Emad illegaal goud, wapens, vogels, elektronische sigaretten en mensen over de grens gebracht. Emad zat er puur voor het geld in. Andere Jordaanse functionarissen zijn nu gearresteerd in Jordanië en Emad wordt teruggestuurd voor vervolging.

Jordaanse straaljagers strijden tegen drugs
De Jordaanse luchtmacht kwam maandag in actie en schakelde een Syrische drugsfabriek uit die banden heeft met de door Iran gesteunde Hezbollah. Een tweede doelwit was het huis van Marie al-Ramthan, de Syrische drugsbaron. Al-Rathman en zijn gezin werden vermoord en het huis bleef in puin. Afgelopen donderdag zei de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ayman Safadi, in een interview met CNN: “We nemen de dreiging van drugssmokkel niet licht op. Als we geen effectieve maatregelen zien om die dreiging te beteugelen, zullen we doen wat nodig is om die dreiging het hoofd te bieden, inclusief militaire actie in Syrië.” Blijkbaar was dat geen loos dreigement.

Synagoge aangevallen in Tunis
Dinsdag, na de eerste moord op een collega, reisde een lid van de Tunesische Nationale Garde naar een oude synagoge. Hij reed op een quad en opende het vuur. Twee Joodse neven die op pelgrimstocht waren naar de plaats werden gedood, samen met twee politieagenten en een bewaker. Bij de aanval raakten nog vier politieagenten gewond. De schutter werd ter plekke doodgeschoten. De synagoge, gelegen op het eiland Djerba, is de oudste van Afrika.

Bijeenkomst van de As van Verzet
Leiders van de As van Verzet kwamen dinsdag bijeen. Bij de bijeenkomst waren commandanten aanwezig van de Iraanse Quds Force, de Libanese Hezbollah, de Syrische Vierde Divisie en de Islamitische Jihad en Hamas in Gaza. Ook vertegenwoordigd waren aantallen van de andere proxy-milities van Iran en Hezbollah-agenten in Syrië. Er wordt gezegd dat ze thee en sandwiches hadden voordat ze geldinzamelingsideeën bespraken voor een nieuwe waterpartij op de Qasem Soleimani Memorial-site.

Syrië mag terug in de Arabische Liga
In 2011 trad de Syrische president Bashar al-Assad extreem hard op tegen straatdemonstranten. Dit leidde tot het begin van een tien jaar durende burgeroorlog. Vanwege de acties van Assad heeft de Arabische Liga het lidmaatschap van Syrië in hun organisatie opgeschort. Op zondag stemden de lidstaten om de door oorlog verscheurde natie weer in de kudde toe te laten. De stap, bekritiseerd door de VS en anderen, is bedoeld om de betrekkingen tussen Syrië en sommige Liga-leden te helpen normaliseren en stabiliteit te bieden aan het gebroken land. Het is niet verrassend dat Rusland deze “langverwachte stap” om hun minion-staat terug te geven aan de “Arabische familie” toejuicht.

Rusland ontketent verwoestende luchtaanval op Oekraïne
Zondag startte Rusland een massale raket- en drone-aanval op Oekraïense doelen. Dit werd gevolgd door een grote aanval door de huurling Wagner-groep tegen de Oost-Oekraïense stad Bakhmut. Maar nadat Yevgeny Prigozhin, eigenaar van de Wagner-groep, had gezworen de stad in te nemen die een symbool is geworden van het verzet van Oekraïne, begon hij te dreigen met terugtrekking. In een met krachttermen beladen tirade klaagde hij over zijn zware verliezen en beschuldigde hij Moskou ervan munitie achter te houden. Als Bakhmut stand houdt, zal dat een enorme boost zijn voor het moreel van het Oekraïense leger.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.