Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 11 januari 2024

12 januari 2024

Shalom uit Israël! Er is weer een week voorbijgegaan in oorlogstijd, en zoals regelmatig het geval lijkt te zijn, zijn er enkele hoogtepunten geweest en ook wat verdriet. Ondanks dit alles blijft het volk van Israël net zo toegewijd als altijd om de vijanden die ons omringen te verslaan.

Helaas lijkt het erop dat de vastberadenheid van onze bondgenoten afneemt. Zoals je hieronder zult zien, zal het misschien niet lang duren voordat we er alleen voor staan ​​terwijl nieuwe vijanden het tegen ons opnemen. In plaats van bommen en kogels zullen hun wapens bestaan ​​uit politiek en druk, sancties en inbeslagnames, oordelen en isolatie. Ik noemde vorige week de zaak die Zuid-Afrika bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag had aangespannen, waarin Israël werd beschuldigd van genocide. Het is een stomme veroordeling, maar het zou mij niet verbazen als deze bevestigd wordt. Het ICC is een orgaan van de Verenigde Naties (VN), en er is niets waar de VN meer van geniet dan een goede, oude veroordeling van Israël.

Maar Joden zijn eraan gewend het alleen te doen. Het is iets dat we al duizenden jaren af ​​en toe moeten doen. Het enige verschil nu is dat het misschien wel de eerste keer is dat we als staat geïsoleerd zijn. Als dat is wat er gebeurt, dan is dat zo. We hebben eerder meegemaakt dat iedereen tegen ons was, maar toch zijn we hier, verenigd en sterker als volk dan ooit tevoren. De eer voor dat feit heeft geen menselijke bron, maar Eén die goddelijk van aard is.

Israël zal nooit helemaal alleen zijn in deze wereld. God heeft een verbond gesloten met Zijn uitverkoren volk, dat nog steeds bestaat. “Maar, Amir, Israël is een seculiere natie die de Messias nog steeds verwerpt.” WAAR. Maar toen God Zijn verbond met Israël sloot, deed Hij dat zonder voorbehoud. Dit is een waarheid die Hij benadrukte bij monde van de profeet Jeremia, waar we lezen:

Jeremia 33:25-26

Maar dit zeg ik, de Heer: Ik heb de tijden van de dag en de nacht bepaald, en de plaats van de hemel en de aarde. Dat zal altijd zo blijven. Net zo zullen Israël en Juda altijd mijn volk blijven. Want ik heb beloofd dat het volk van Abraham, Isaak en Jakob altijd blijft bestaan. En ik heb beloofd dat ik steeds een nakomeling van David zal aanwijzen als koning van mijn volk. Ik zal ervoor zorgen dat het weer goed gaat met mijn volk. Ik zal weer medelijden met hen hebben.’

Dus eigenlijk kan het zijn dat ik het mis heb. Er lijkt hier sprake te zijn van een voorbehoud. Als er geen dag of nacht meer is en alle door God ingestelde natuurlijke systemen van het universum ophouden, dan zal het verbond eindigen. Het feit dat de zon vanmorgen opkwam, is echter voldoende om u te vertellen dat Gods verbond nog steeds bestaat en dat Israël nog steeds Zijn uitverkoren volk is. Dat is waar mijn hoop en mijn vrede rust. Ongeacht waar we als natie mee te maken krijgen, we zullen het overleven omdat God werkelijk aan onze kant staat.


Het Midden-Oosten

Gaza

De gevechten zijn nog steeds erg intens in Khan Yunis. Dit is de middelste regio van de vijf gebieden waaruit Gaza bestaat en het is de plek waar de Israëlische strijdkrachten (IDF) denken dat de Hamas-leiders die zich nog steeds in het land bevinden, zich bevinden. Er werd een enorme vondst gedaan in het Bureij-gebied in het westen van Gaza, vlakbij de noordoostelijke grens van Egypte. Verborgen onder civiele en humanitaire centra ontdekte de IDF de grootste ondergrondse wapenproductie- en opslaglocatie van Hamas tot nu toe. Op deze locatie werden langeafstandsraketten die Noord-Israël konden bereiken, verzameld en vastgehouden totdat Hamas klaar was om ze in te zetten. Niet al het nieuws uit Gaza was echter positief. Maandag hebben drie afzonderlijke incidenten het leven gekost aan negen Israëlische soldaten, waarvan zes in één explosie. Nog eens acht leden van de IDF raakten gewond bij de acties. Israël rouwt om het verlies van deze dappere mannen die vochten voor het voortbestaan ​​van hun land.

Er moet nog een incident uit Gaza worden rechtgezet. Zondag werden tijdens een operatie gericht tegen drone-operators twee journalisten van Al Jazeera gedood. Onmiddellijk was er verontwaardiging en verdriet over de hele wereld. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei dat hij “diepbedroefd” was door het verlies. Nu hebben we echter vernomen dat deze twee ‘journalisten’ deel uitmaakten van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), en dat ze drones gebruikten tegen IDF-troepen. Dit is zo typerend voor wat Hamas heeft gedaan. Ze hebben het idee vernietigd dat er in Gaza nog altruïstische beroepen bestaan. In plaats daarvan vinden we terroristische artsen, terroristische leraren en terroristische journalisten. Scholen, moskeeën en ziekenhuizen worden allemaal gebruikt om Hamas en hun wapens te beschermen, samen met de schachten naar hun ondergrondse tunnels. Zelfs de ambulances die de gewonden moeten vervoeren, worden gebruikt om wapens en munitie te vervoeren. Ze hebben het goede in bijna alle uithoeken van de wereld weggenomen en dat grondig gecorrumpeerd. Het is verschrikkelijk en het is tragisch.

Libanon

Maandag was een slechte dag voor Hezbollah in Libanon. Wissam al-Tawil, hoofd van de elite Radwan-strijdkrachten en sleutelleider in het aansturen van de acties van Hezbollah in het zuiden, werd gedood toen de auto waarin hij zat werd vernietigd door een explosief van de IDF. De dood van al-Tawil markeert het hoogste lid van de terroristische organisatie dat tot nu toe is vermoord en is een ernstige klap voor hun activiteiten. Deze gerichte moordpartij vond plaats twee dagen nadat Hezbollah 62 raketten op Noord-Israël had afgevuurd als vergelding voor de moord op Hamas-topman Saleh al-Arouri. Zowel Israël als Hezbollah verplaatsen soldaten en wapensystemen naar de grens. Zoals iedereen verwacht en zich voorbereidt op een volledige oorlog die binnenkort zal uitbreken. Ik ga dieper in op de moord op al-Tawil en de stand van de oorlog in mijn korte Breaking News-update van maandag.

Syrië

Na de gerichte moord vorige week op Hamas V.I.P. Saleh al-Arouri in Libanon, zoals hierboven vermeld, ging de IDF maandag door met het uitdunnen van de leiding van de terroristische groepering. Hassan Akasha, de man die de afgelopen weken verantwoordelijk was voor de lancering van raketten vanuit Syrië naar Israël, werd via een niet bekendgemaakte methode definitief buiten dienst gesteld in de Zuid-Syrische stad Beit Jinn. Is het mogelijk dat de Hamas-leiding eindelijk begint te begrijpen dat niet één van hen veilig is, waar ter wereld ze zich ook bevinden?

West Bank
Dagelijkse invallen door de IDF op de Westelijke Jordaanoever worden voortgezet om Hamas- en PIJ-terroristen op te sporen en te arresteren die zich in de hele regio schuilhouden. Ondertussen bracht de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gisteren een bezoek aan de Westelijke Jordaanoever aan president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA) in Ramallah. Blijkbaar beschouwt Blinken een tweestatenoplossing als een voldongen feit en moedigde hij de 88-jarige Abbas aan om de PA te hervormen, zodat deze bereid zou zijn om Gaza te regeren nadat de oorlog voorbij was.

De Verenigde Staten
Het bezoek van minister van Buitenlandse Zaken Blinken aan de Westelijke Jordaanoever, genoemd in het vorige verhaal, kwam een ​​dag nadat hij de Israëlische president Isaac Herzog, premier Benjamin Netanyahu en minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz had ontmoet. Zijn agenda? ‘Kom op, jongens, kunnen jullie dit ding niet afronden?’ Op een persconferentie na de bijeenkomst bekritiseerde Blinken de Zuid-Afrikaanse beschuldigingen van genocide tegen Israël. Hij zinspeelde op een toekomstige tweestatenoplossing en beweerde dat de Israëlische regering een aantal moeilijke keuzes voor de boeg heeft met betrekking tot het vervolg van de oorlog en hoe zij de Palestijnen zal toestaan om te opereren in het naoorlogse Gaza. Hij vertegenwoordigt zijn baas, die erop gebrand is de vijandelijkheden vóór de verkiezingen in november af te ronden.

Uit opiniepeilingen blijkt dat Blinken achter de potentiële terugkeerkandidaat Donald Trump aanloopt, en dat hij wanhopig de uiterst linkse kant van zijn partij wil verzachten en de stem van de moslims van Dearborn wil versterken in de strijd om de staat Michigan in te nemen.

Volgens de woorden van president Joe Biden maandag in een kerk in South Carolina heeft hij “in stilte samengewerkt met de Israëlische regering om Gaza te verlaten.” Tenzij hij doelt op leden van de oppositieregering, zou ik verwachten dat zijn succes bij het terugtrekken van Israël uit Gaza veel kleiner is dan wat hij beweert. Ik moet toegeven dat ik me grote zorgen maak over de mondiale gevolgen van het hebben van zo’n zwakke regering in Washington D.C.

Ik denk dat het mogelijk is dat tegen de tijd dat Biden eindelijk zijn ambt neerlegt, Iran zijn nucleaire ambities misschien al heeft verwezenlijkt. Dat China zou kunnen proberen Taiwan in te nemen. En Rusland zal zijn oorlog tegen Oekraïne aanzienlijk intensiveren. In het Ezechiël scenario staat ook dat Amerika verzwakt zal zijn in de eindtijd.

De rode Zee
De grootste actie van de Jemenitische Houthi’s tot nu toe vond dinsdag plaats, waarbij de Amerikaanse en Britse oorlogsschepen achttien drones, twee anti-scheepskruisraketten en één anti-scheeps ballistische raket hebben neergeschoten. De door Iran gesteunde proxy-terroristische groepering richt zich sinds het begin van de oorlog in Gaza op scheepvaart- en militaire schepen. “Dit is een onhoudbare situatie”, verklaarde de Britse minister van Defensie Grant Shapps. “Dit kan niet doorgaan en mag niet doorgaan.” Het is onduidelijk waarom de Britten en de Amerikanen hebben toegestaan ​​dat deze vervelende groep terroristen zoveel schade aanrichtte en rederijen zoveel geld kostte.

Korea
Vrijdag zag de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un er opnieuw plezier in om dingen ‘boem’ te laten gaan. Helaas deed hij het deze keer met meer dan 200 artilleriegranaten die in een tijdsbestek van twee uur werden afgevuurd op de maritieme bufferzone die de wateren van de twee Korea’s scheidde. Deze voor de hand liggende provocatie spoorde Zuid-Korea aan om als reactie daarop zijn eigen schietoefening uit te voeren. De spanningen tussen de twee landen blijven oplopen, en incidenten als deze helpen de situatie niet.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.