Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 11 april 2024

12 april 2024

De spanningen binnen Israël zijn op dit moment ongekend hoog. Naast de broodnodige justitiële hervormingen in Israël woedt de oorlog in Gaza voort, bereiden we ons voor op escalaties met Iran, en worden we bijna dagelijks aangevallen in de buurt van onze noordgrens. Ik (Amir) kan u verzekeren dat er ook een conflict met Hezbollah in het verschiet ligt. Het doel van de IDF en de Israëlische regering is echter om eerst de zaken in Gaza af te ronden – met name in de stad Rafah, het laatste bolwerk van Hamas. En ja, ongeacht wat de wereldmedia jullie vertellen, we gaan binnenkort naar Rafah en maken de klus af. Daar vinden al aanvallen plaats.

Misschien denk je: “Amir, zal dit Israël niet des te meer isoleren als landen hun steun intrekken omdat Israël geen staakt-het-vuren bereikt?” Hierop is mijn antwoord tweeledig:

  1. Hamas heeft elk voorstel voor een staakt-het-vuren verworpen.
  2. Hoewel het een schok is om deze Bijbelse tijden te moeten meemaken, heeft mijn God eeuwen geleden geopenbaard dat Israël op een dag geïsoleerd zou worden van de rest van de wereld, zodat alleen Hij namens haar zal ingrijpen. Zoals beschreven in het Ezechiël scenario.

Nogmaals, dit zijn tumultueuze tijden, maar de God van Israël zal Zijn beloften waarmaken. Ook al zitten we nog niet in de oorlog zoals beschreven in Ezechiël 38.


Gaza en Hamas

Een van de grootste klachten van de VN en de wereldgemeenschap heeft te maken met het vermeende dodental onder burgers in Gaza. In de eerste plaats is oorlog lelijk, maar de IDF doet er alles aan om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken en te voorkomen. En laten we niet vergeten dat Hamas zijn bevolking als menselijk schild gebruikt. Ze hebben de daad van lafheid geperfectioneerd. Ten tweede kwam woensdag in een rapport naar voren dat de door Hamas geleide organisatie die verantwoordelijk is voor het bijhouden van het dodental in Gaza meer dan een derde van de vermeende sterfgevallen niet kon valideren. Meer dan 11.000 van de meer dan 30.000 sterfgevallen konden niet eens worden geverifieerd!

Als je meer van de dood houdt dan van het leven. kwam aan het licht dat bij een Israëlische aanval drie zonen van Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven kwamen. Bovendien werden enkele van zijn kleinkinderen vermoord. Je zou denken dat er grote rouw zou zijn. Dit is niet het geval; hij dankte zijn niet-bestaande god voor hun martelaarschap.

De IDF blijft op dit moment opereren in meerdere gebieden binnen Gaza. Vaak zullen troepen zich tijdelijk verwijderen van sommige belangrijke locaties, wat ervoor zorgt dat de terroristen uit hun hol komen en hen blootleggen, wat leidt tot hun eliminatie.


Libanon, Syrië en Hezbollah

Zoals eerder vermeld, ziet Israël een oorlog met Hezbollah in het verschiet liggen – het is slechts een kwestie van tijd. En als we een directe aanval vanuit Iran niet kunnen afhandelen, kun je er zeker van zijn dat we wel te maken zullen krijgen met de toenemende aanvallen die over onze noordgrens komen. Door Gods genade hebben we niet met Hezbollah te maken gehad terwijl we de zaken in Gaza afrondden, wat ons de tijd heeft gegeven om versterkingen naar het noorden te verplaatsen en meer munitie en wapens te produceren.


Iran

Het is geen verrassing dat de islamitische staat Iran doorgaat met het ontwikkelen van zijn nucleaire programma in het streven naar het verkrijgen van een kernwapen – iets waar ze niet langer vaag over zijn. Iran blijft ook op strategische wijze chaos zaaien in het Midden-Oosten via zijn bondgenoten in de regio. Bovendien is Israël bereid om elke dag een militaire confrontatie met Iran aan te gaan, na de gerichte moord op twee generaals van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) en vijf anderen die banden hebben met de terreurorganisatie. Dit gebeurde toen de Israel Defense Force (IDF) een bijgebouw in Damascus, Syrië, dat toebehoorde aan de Iraanse ambassade, met de grond gelijk maakte. Eén van de Iraanse personeelsleden die omkwamen, zat in de besluitvormingskring van Hezbollah en speelde een cruciale rol bij de planning van het bloedbad van 7 oktober.

De Iraniërs weten dat als ze proberen Israël rechtstreeks aan te vallen, hun nucleaire locaties in het vizier van de IDF zullen komen.


De Verenigde Staten

Terwijl de Amerikaanse regering periodieke steun voor Israël uitspreekt, flirt de huidige regering met een gevaarlijke opmerking over het in gevaar brengen van de relatie met ons tijdens enkele van onze donkerste uren. Enkele van de meer recente negatieve onthullingen uit de VS zijn onder meer het besluit om producten te labelen die afkomstig zijn uit “Joodse nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever”. De toegenomen druk in de vorm van het inhouden van hulp als we geen staakt-het-vuren in Gaza nastreven, en meer dit…

Commandant van het Amerikaanse Centrale Commando, generaal Michael E. Kurilla, bezoekt nu Israël om te overleggen met militaire topfunctionarissen ter voorbereiding op een aanval vanuit Iran. De tijd zal het leren, maar deze huidige regering in de VS plaatst zichzelf in een zeer zwakke en gecompromitteerde positie, als ze er al niet was.Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Zie je dit op je afkomen en vind je het spannend? Maak vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?En….God zal niemand vragen wat zijn visie is op het Midden Oosten, of dat je opkwam voor Amerika of voor welk ander land dan ook. Hij zal alleen vragen of jij voor Israël opkwam. Laat de vijand jou in deze historische tijden van bijbelse proporties niet misleiden. Aan de zijde van Israël staan ​​is geen optie van God; het is een gebod van God.

Genesis 12:3a
“Ik zal degenen zegenen die jou zegenen,
En ik zal hem vervloeken die jou vervloekt…’

Joël 3:1-2
“Want zie, in die dagen en in die tijd
Als Ik de gevangenen van Juda en Jeruzalem terugbreng,
Ik zal ook alle naties verzamelen,
En breng ze naar het dal van Josafat;
En ik zal daar met hen het oordeel ingaan
Vanwege Mijn volk, Mijn erfgoed Israël,
Die ze onder de naties hebben verspreid;
Ze hebben ook Mijn land verdeeld.”

Mattheüs 25:37-40
“Dan zullen de rechtvaardigen Hem antwoorden en zeggen: ‘Heer, wanneer hebben wij U hongerig gezien en te eten gegeven, of dorstig en hebben wij U te drinken gegeven? Wanneer hebben wij U als vreemdeling gezien en in huis genomen, of naakt en gekleed? Of wanneer hebben we U ziek gezien, of in de gevangenis, en zijn we naar U toe gekomen?’ En de Koning zal antwoorden en tegen hen zeggen: ‘Zeker, Ik zeg jullie, aangezien jullie dit een van de minste van deze Mijn broeders hebben aangedaan. , je hebt het mij aangedaan. ”


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.