Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 10 november 2022

11 november 2022

Israël bereidt zich voor op een nieuwe regering
De gecertificeerde verkiezingsresultaten van Israël werden gisteren gepresenteerd aan president Isaac Herzog, die Benjamin Netanyahu de komende dagen zal opdragen een nieuwe regering te vormen. Volgens de Israëlische media zijn de twee meest urgente kwesties die de terugkerende premier moet aanpakken, de aanval op de nucleaire sites van Iran en het voortzetten van het vredesproces met Saoedi-Arabië. Netanyahu heeft met beide ervaring. Goed nieuws voor de aankomende premier is de ontdekking door Energean PLC van 13 miljard kubieke meter commercieel aardgas in het Olympus-gebied voor de kust van Israël. Ook in het Olympus-gebied heeft het bedrijf nog eens 3,75 miljard kubieke meter gerealiseerd op zijn Athena-site. De ontdekking van meer gas is des te meer een reden voor Rusland om vanwege economisch voordeel of noodzaak het Ezechiel scenario van de eindtijd in gang te zetten.

Netanyahu ontvangt felicitaties van over de hele wereld
De felicitaties stroomden bij Benjamin Netanyahu binnen na de verkiezingsoverwinning van zijn partij.

  • “Ik sprak met de leiders van Hongarije, Griekenland, Polen, Roemenië en Oostenrijk, die me feliciteerden met het winnen van de verkiezingen”, tweette hij vrijdag.
  • Ook bij het doorgeven van hun begroetingen waren Emmanuel Macron uit Frankrijk, Narendra Modi uit India, Recep Tayyip Erdogan uit Turkije, Volodymyr Zelenskyy uit Oekraïne en Rishi Sunak uit het VK.
  • Hoewel de nieuwe premier van het VK aangename woorden sprak, zorgde de woordvoerster van Sunak ervoor om de wereld te laten weten dat, ondanks de overweging van de vorige premier om een ​​ambassade te verhuizen naar Jeruzalem, in een Sunak-regering: “Er geen plannen zijn om de Britse ambassade in Israël te verplaatsen. van Tel Aviv.”
  • De Amerikaanse president Joe Biden belde ook de aanstaande premier en zei: “We zijn broeders. We kunnen samen geschiedenis schrijven.” Tja, wat kunnen we hiermee?
  • Een andere organisatie die hun felicitaties stuurde, was de Islamitische Jihad in Gaza, alleen deden ze dat in de vorm van vier raketten die op Israël werden afgevuurd. De Israëlische luchtmacht erkende het gebaar met een eigen gebaar, waarbij ze een ondergrondse raketfabriek aan de rand van het vluchtelingenkamp al-Maghazi in het centrum van Gaza aanvielen.

Israël schakelt wapenkonvooi vanuit Iran uit
Dinsdag gebruikte Israël UAV’s om een ​​konvooi van vrachtwagens aan te vallen bij de grens van Irak en Syrië. In eerste instantie werd gedacht dat het om een ​​gassmokkeloperatie ging, maar gisteren meldde de Wall Street Journal dat het om een ​​wapenopslagplaats ging. Onder de tien doden waren enkele Iraniërs, wat aangeeft dat de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) deel uitmaakte van de operatie.

Palestijnse Jihad tegen zwerfhonden
Hoewel elke hond zijn dag heeft, is dit niet de dag om een ​​hond te zijn in Hebron. De burgemeester van de stad, Tayseer Abu Sneineh, kondigde aan dat iedereen die een zwerfhond doodde of overhandigde 20 shekels (ongeveer 5,60 USD) zou ontvangen. De stap werd alom veroordeeld in de Palestijnse Autoriteit. Toch waren er nog genoeg die de kans grepen om wat bij te verdienen. Velen zagen hoe de zwerfdieren werden gevangen en gedood, waaronder talrijke kinderen die honden met stokken doodsloegen. De burgemeester zei later dat hij maar een grapje maakte.

Rusland bedreigt Israël
Bloomberg News meldde dat Moskou een dreigement tegen Israël heeft herhaald dat het voorafgaand aan de verkiezingen had geuit. Als Israël defensieve wapens aan Oekraïne levert of als hun raketonderscheppers via een derde land aankomen, zal Rusland wraak nemen. Vorige maand zei president Dmitry Medvedev dat Israëlische inmenging “alle diplomatieke betrekkingen” tussen de twee landen zou vernietigen.

Rusland trekt zich terug uit Cherson terwijl Kiev zich voorbereidt om zijn burgers te evacueren
Rusland trekt zich terug uit de stad Cherson. De commandant van de Russische strijdkrachten in Oekraïne, generaal Sergey Surovikin, is echter zeer ervaren en weet wat hij doet. Voor hem zal het aanvallen van kritieke infrastructuurvoorzieningen voor de winter en het ‘misbruiken’ van de burgerbevolking veel beter werken om de Oekraïne te breken dan het opofferen van zijn eigen soldaten. Dit zijn dezelfde meedogenloze tactieken die hij in Syrië gebruikte. Ondertussen bereidt de hoofdstad Kiev in Oekraïne zich voor op de totale evacuatie van haar drie miljoen inwoners als het elektriciteitsnet uitvalt. “Als er geen stroom is, is er geen water en geen riolering. Dat is de reden waarom de regering en het stadsbestuur momenteel alle mogelijke maatregelen nemen om ons stroomvoorzieningssysteem te beschermen”, zegt Roman Tkachuk, de veiligheidsdirecteur van de gemeentelijke overheid van Kiev. De stad initieert ook 1.000 verwarmingscentra voor het geval dat het nodig is.

Handel in Rusland/China neemt aanzienlijk toe
De Russische invasie van Oekraïne en de daaropvolgende westerse sancties hebben Moskou gedwongen om naar het oosten te zoeken naar handelspartners. Sinds het begin van het conflict is de Russische handel met China met 33% gestegen, vergeleken met slechts 5,1% tussen Washington en Peking. Deze verschuiving van economische allianties is het bewijs van een wereldwijde geopolitieke verandering die plaatsvindt, gecentreerd rond China. President Xi Jinping van China verklaarde dat de wereld “fundamentele veranderingen doormaakt die in geen eeuwen zijn gezien”. Deze veranderingen omvatten niet alleen economische allianties, maar ook militaire. Xi benadrukte dat “het Chinese leger de visie van de gemeenschapspartij moet implementeren en zichzelf moet versterken voor het nieuwe tijdperk.” Het zal dit doen door middel van geavanceerde wapens en door de coalities die het vormt met andere naties.

Iran zoekt Russische hulp voor nucleair programma in ruil tegen wapens
Amerikaanse inlichtingendiensten zijn van mening dat Iran hulp zoekt bij Rusland om zijn kernwapenprogramma te versterken – een programma waarvan Teheran beweert dat het niet bestaat. De ruilhandel met Moskou houdt in dat Iran wapens levert voor de oorlog van Rusland met Oekraïne, terwijl het islamitische regime in ruil daarvoor nucleair materiaal en hulp bij de fabricage van nucleaire brandstof zal ontvangen. De nauwe samenwerking tussen Rusland en Iran past bij het Ezechiel scenario.

Protesten gaan door in Iran
De protesten tegen het religieuze regime van Iran  gaan door. De jongere generatie heeft hun respect voor de moslim-mullahs verloren en is begonnen hun minachting te tonen door langs de gerespecteerde geestelijken te rennen en hun tulband van hun hoofd te ‘draaien.’ We moeten bidden voor het gedesillusioneerde volk van Iran. De enige manier waarop het regime aan de macht kan blijven is door angst en intimidatie. Als dat eenmaal verloren is, is de enige methode om het terug te krijgen door extreem geweld.

Noord-Korea bedreigt met raketten tijdens aanvallen via internet
Kim Jong Un was geen fan van de militaire oefeningen van afgelopen vrijdag waarbij de VS en Zuid-Korea betrokken waren. Dus initieerde zijn luchtmacht 180 militaire vluchten over een tijdsbestek van vier uur nabij de noord/zuid-grens. Het kluizenaarsregime ging vervolgens door met het lanceren van vier ballistische korteafstandsraketten in zee. Dat was nogal een dure driftbui. In een meer tastbare aanval probeerden enkele Noord-Koreaanse hackers in te breken in de systemen van een Israëlisch cryptocurrency-bedrijf door zich voor te doen als één van de Japanse leveranciers van het bedrijf. Hun doel was om geld over te hevelen voor het nucleaire programma van hun eigen land. Hoewel deze aanval werd gedetecteerd en gestopt, denken de autoriteiten dat dit slechts een eerste poging was en verwachten ze meer.

Meer bewijs dat klimaatverandering voorbestemd is om de nieuwe wereldreligie te worden
Tijdens de klimaatveranderingsconferentie van Sharm El-Sheikh op dinsdag, zagen we John Kerry, speciaal presidentieel gezant van de VS voor klimaat en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, de hand schudden van de Venezolaanse president Nicolás Maduro. Dit is de  persoon voor wie de VS in 2020 een premie van $ 15 miljoen beschikbaar stelden voor zijn arrestatie vanwege zijn betrokkenheid bij narco-terrorisme. Ondanks dat de twee mannen een vriendelijk gesprek voerden, blies het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken het af als niet “gepland of op geen enkele manier inhoudelijk”. Hoe ongepland het ook was, het is moeilijk om twee belangrijke punten te negeren.

  1. Ten eerste heeft de VS zichzelf in gevaarlijke wateren geplaatst als het om olie gaat en Venezuela heeft er veel van te koop.
  2. Ten tweede mag het feit dat dit op een klimaatconferentie was, niet onbesproken blijven. Meer en meer zal “het redden van de aarde” barrières tussen vijanden doorbreken en de naties van de wereld verenigen onder een gemeenschappelijk doel.

Een ander item naar aanleiding van de gekte van klimaatverandering:  Frankrijk is begonnen met het verbieden van korteafstandsvluchten in het kader van een groenere wereld. Als er een trein- of busalternatief is van twee en een half uur of minder reizen, dan moeten die alternatieve vervoerswijzen worden ingezet.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.