Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 10 augustus 2023

11 augustus 2023

De links liberale censuur van Google is actief...

Om te beginnen een tip om mijn (Amir) laatste ‘breaking news’ te bekijken. En dit is eenĀ  hele kritische gezien door de ogen van het progressief links liberale beleid van google. Gisteren ging ik live met een uiterst belangrijke Special Middle East Update. Helaas weet ik niet hoe lang het blijft staan. Het heeft al 25% minder weergaven dan normaal voor een update. Zoals je in de video zult zien, lijkt de censuur van Google op alles wat niet overeenkomt met hun agenda en die van progressief links radicaal toe te nemen. Ik leg in detail deze nieuwe benadering en de gevolgen ervan uit voor Behold Israel en voor iedereen die niet toegeeft aan de linkse filosofie. In de updatevideo neem ik ook de tijd om veel van de onderstaande verhalen dieper te onderzoeken en ze allemaal samen te binden op een manier die niet past in dit nieuwsbriefformaat. Nogmaals, dit is zeer belangrijk materiaal voor elke gelovige om te begrijpen wat er gaande is in het Midden-Oosten en over de hele wereld. Neem de tijd om het te bekijken. Note vertaler: wel engelstalig šŸ™‚

De VS blijft de Saudische/Israƫlische normalisatie in de war brengen
Gisterenmiddag meldde de Wall Street Journal (WSJ) dat de VS en Saoedi-ArabiĆ« het eens zijn geworden over “de grote lijnen van een deal voor Saoedi-ArabiĆ« om IsraĆ«l te erkennen”. Zoals ik in het verleden verschillende keren heb gemeld, zou in de overeenkomst een Amerikaanse garantie voor de veiligheid van Saoedi-ArabiĆ«, hulp van Washington bij civiele nucleaire ontwikkeling en enkele belangrijke concessies van IsraĆ«l met betrekking tot de Palestijnen zijn opgenomen. De nieuwsmedia werden wild en veel mensen konden hun opwinding niet bedwingen. Waar je geen opwinding vond, was het leiderschap van IsraĆ«l, dat helemaal niet bereid is toe te geven aan Palestijnse kwesties, een standpunt dat geen blokkade was in de Saoedisch/IsraĆ«lische betrekkingen totdat de VS er sinds kort een punt van maakten. Maar voordat de media de gelegenheid hadden om IsraĆ«ls reactie te vragen, gooide de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, koud water over het WSJ-rapport en zei: mee enr dichter bij een gevoel van zekerheid dan ze zijn van een 2 staten oplossing. Dus, wie geloof je? Als het gaat om de politiek in het Midden-Oosten, is het antwoord meestal “niemand”.

Terreuraanslag in Tel Aviv
Afgelopen zaterdag merkten twee gemeentelijke veiligheidsagenten in Tel Aviv een man op die zich verdacht gedroeg. Toen ze hem naderden, haalde de man een pistool tevoorschijn en opende het vuur. Een officier werd geraakt, terwijl de tweede terugvuurde en de schutter raakte. Zowel de 42-jarige beveiliger als het 22-jarige lid van de terroristische groepering Palestinian Islamic Jihad zijn uiteindelijk aan hun verwondingen overleden. De officier, Chen Amir, liet een vrouw en drie dochters achter.

Israƫlische luchtmacht valt Syriƫ aan
Israƫl trof Syriƫ maandagochtend vroeg met een raketaanval. Vier Syrische soldaten kwamen om bij de aanval en vier anderen raakten gewond. Zoals gewoonlijk weigerde Israƫl commentaar te geven.

Libanon staat op de rand van oorlog
De economie is ingestort. De regering wordt geleid door een door Iran gesteunde terreurgroep. Soldaten schieten op burgers. Duizenden burgers ontvluchten het land, terwijl andere landen al hun ambassadepersoneel terugtrekken. En het leiderschap van Hezbollah spreekt consequent oorlogswoorden tegen IsraĆ«l. Het breekt echt mijn hart om dit te zien. Ik hou van het Libanese volk, maar ze worden gegijzeld door Hezbollah. Dinsdag landde het hoofd van de Iraanse Quds Force, Esmail Qaani, in Libanon. Hij was daar om de laatste details te coƶrdineren voor een aanval op Amerikaanse troepen in SyriĆ« en op IsraĆ«l vanuit Libanon. Wat is de motivatie achter de escalaties? Iran wil dat Hezbollah oorlog voert met IsraĆ«l, zodat de aandacht wordt afgeleid van hun nucleaire programma. Hezbollah daarentegen heeft een oorlog nodig om de aandacht af te leiden van hoe ze het land hebben vernield. Helaas zal de oorlog niet goed aflopen voor het Libanese volk. Dinsdag keek de IsraĆ«lische minister van Defensie Yoav Gallant uit over Libanon vanaf zijn uitkijkpunt op de berg Dov en waarschuwde hij de leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, om geen fout te maken en aan te vallen. Hij zei dat als ā€œzich hier een escalatie of conflict ontwikkelt, we Libanon terug zullen brengen naar het stenen tijdperk. We zullen niet aarzelen om al onze macht te gebruiken en elke centimeter van Hezbollah en Libanon uit te hollen als dat nodig is.ā€ Laten we bidden dat het niet zover komt.

VS gereed voor actie in Syriƫ
In de lucht boven Syriƫ liet een Russische Sukhoi Su-35 straaljager een paar weken geleden fakkels vallen voor een Amerikaanse MQ-9 Reaper-drone tijdens een extreem korte vlucht. Deze actie beschadigde de propeller van de drone ernstig en dwong hem terug naar de basis. Op de grond bereiden Iraanse proxy-milities zich voor op een grote aanval op Amerikaanse bases ten oosten van de rivier de Eufraat. Dit maakt allemaal deel uit van de uiteindelijke doelen van Iran om Israƫl te vernietigen en de VS uit het Midden-Oosten te krijgen. Dat doel van het vertrek van de VS wordt gedeeld door Iran en Rusland. Geen van beiden zal waarschijnlijk hun eigen troepen gebruiken om het te bereiken, maar ze hebben duizenden islamistische terroristen die graag hun bevelen uitvoeren.

3000 Amerikaanse militairen arriveren in de Perzische Golf
Terwijl Iran de spanningen in de Golfwateren blijft aanwakkeren, heeft Washington meer dan 3000 personeelsleden aan boord van twee oorlogsschepen naar de Rode Zee gestuurd. In de afgelopen twee jaar heeft Iran meer dan 20 schepen in beslag genomen of geprobeerd in beslag te nemen. De USS Bataan en USS Carter Hall zijn gestuurd om deze activiteit af te schrikken, door matrozen en mariniers naar de Vijfde Vloot te brengen ā€œom destabiliserende activiteiten af ā€‹ā€‹te schrikken en de regionale spanningen als gevolg van de intimidatie door Iran te de-escalerenā€, zei de woordvoerder van de Vijfde Vloot, commandant Tim Hawkins.

En de strijd Rusland Oekraine sleept zich voortā€¦.
De oorlog tussen Rusland en OekraĆÆne woedt nog steeds. Kiev behaalde een overwinning door een Russisch slagschip te beschadigen met een onbemand zelfmoordschip. Rusland bestookte OekraĆÆne met luchtaanvallen. Elke maand sterven tienduizenden soldaten in dit meedogenloze conflict. Om hun gelederen aan te vullen, heeft het Kremlin de VN in kennis gesteld van zijn voornemen om de staat van beleg in Rusland af te kondigen. Dit is vaak een opmaat naar wijdverspreide mobilisatie. Ondertussen werd vorige week een OekraĆÆense vrouw gearresteerd, beschuldigd van het verstrekken van informatie aan Moskou voor een moordaanslag op president Volodymyr Zelenskyy.

Landen die de grenzen met Wit-Rusland versterken
Wat was er aan de hand met de hele couppoging van de Wagner Group tegen Vladimir Poetin? Marcheerden ze echt naar Moskou om hem neer te halen, of was er een andere reden voor hun acties? Als je het je herinnert, dacht ik altijd dat er meer aan de hand was dan op het eerste gezicht leek, en nu lijkt het erop dat we hun strategie kunnen zien. Terwijl sommige troepen van de Wagner Group in Niger zijn opgedoken (zie hieronder), hebben vele anderen hun weg naar Wit-Rusland gevonden. Polen is zeer bezorgd geworden dat zij de reden zijn dat deze huursoldaten aan de andere kant van hun grens zijn verschenen, vooral wanneer de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko beweert dat hij de Wagner-troepen ervan moet weerhouden hen aan te vallen. Ze zijn al begonnen met het versterken van hun grensmacht en ze sturen nu 2000 extra troepen. Ook Litouwen en Letland vervoeren troepen naar hun grens met Wit-Rusland.

Rusland verdiept invloed in Afrika
Terwijl Rusland worstelt in OekraĆÆne, lijken hun plannen heel goed te gaan in Afrika. Ze hebben nu niet alleen een zeer pro-Russische leider in Niger na de staatsgreep, maar Moskou is ook van plan om na 31 jaar zijn ambassade in Burkina Faso te heropenen. Mali en Guinee vallen ook in de categorie pro-Niger staatsgreep, “vrienden van Rusland”. De spanning tussen pro-westerse en pro-Russische landen in West-Afrika zal alleen maar toenemen. Een aantal landen was bereid Niger van de staatsgreep te bevrijden, maar de troepen van de Wagner Group arriveerden in Niamey voordat ze in actie konden komen. Dit beinvloed Nigeria, wiens senaat stemde om sancties tegen hun noorderbuur goed te keuren, maar weigerde militair geweld goed te keuren. Zonder Nigeria is de collectieve Afrikaanse strijdmacht enorm gehandicapt.

Braziliaanse president roept op tot wereldwijde regering
De radicaal-linkse president Luiz InĆ”cio ā€œLulaā€ da Silva van BraziliĆ« maakt zich zorgen over de ontbossing van de regenwouden. Zijn oplossing? Maak regels voor behoud en stel vervolgens een “nieuwe wereldregering” in om ze af te dwingen. Zijn plan is om de Verenigde Naties te herstructureren tot een sterker orgaan met meer handhavingscapaciteiten. Ik zeg al jaren dat klimaatverandering de basis zal zijn voor de komende wereldreligie. Lula ziet het als het excuus voor een wereldregering.


Let op ā€“ Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse ProfetieĆ«n.

Je kunt dit rechtstreeks ā€“ in het Engels ā€“ ontvangen door je in te schrijven op de website vanĀ Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiĆ«ren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.