Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 1 september 2022

2 september 2022

Ondanks Russische waarschuwingen is Israël de afgelopen week erg druk geweest in Syrië. Een week geleden veroorzaakte een luchtaanval grote schade in Tartus aan de Middellandse Zeekust en in Masyaf verder landinwaarts. Beide vernietigden Iraanse doelen, en in de Masyaf-aanval werd een magazijn in het Syrian Scientific Studies and Research Centre (SSRC) geraakt, waarbij duizenden grond-grondraketten voor de middellange afstand werden vernietigd.

De Israëlische luchtaanvallen gisteravond hadden als doel de luchthavens van Aleppo en Damascus. Bij de aanval in Aleppo werden vier Israëlische raketten afgevuurd op de militaire luchthaven en wapendepots. Volgens een pro-Iraanse Iraakse nieuwsbron was de aanval op Aleppo bedoeld om de landing van een Iraans vrachtvliegtuig te voorkomen. Het vliegtuig verlegde de koers naar naar Damascus, maar voordat het daar kon landen, werd ook dat vliegveld gebombardeerd.

De kans voor een nieuwe burgeroorlog in Irak neemt toe. Binnen de sjiitische meerderheid van het land zijn er twee kampen. Eén daarvan is pro-Iran en is zeer militant. De tweede grotere factie wil geen Iraanse inmenging. Dit kamp wordt geleid door de sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr. Vorige week begonnen geruchten de kop op te steken dat een Iraans moordcommando al-Sadr wilde vermoorden. Toen, plotseling, op maandag stapte al-Sadr onverwachts uit de politiek. Toen de aanhangers van al-Sadr de Iraanse strijdkrachten zagen achter zijn beslissing, gingen ze de straat op om te protesteren. Ze bestormden het presidentieel paleis en de groene zones. Al snel brak er geweld uit tussen de woedende menigte en de Iraakse veiligheidstroepen, waarbij meer dan 20 doden vielen. Terwijl al-Sadr zijn aanhangers probeert te kalmeren, heeft Irak een avondklok afgekondigd. De VS laat zijn functionarissen uit de groene zone vluchten en Iran heeft zijn grenzen met het land gesloten.

Met de mogelijkheid dat Irak door deze uitbarsting van geweld in handen van Iraniërs valt, is de invloed van het leiderschap van Iran in Syrië sterk toegenomen. De wens van het islamitische regime in Teheran is om een ​​”sjiitische halve maan” te creëren door Irak, Syrië, Libanon en tot aan de grens met Israël. Met dit deel van het Midden-Oosten onder hun controle, zal het transport van wapens van welke aard dan ook geen probleem zijn voor de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), en de dreiging van het radicale regime in Teheran om Israël te vernietigen wordt des te reëler .

Ondanks dat de macht van Iran blijft groeien en ze dichtbij een atoomwapen zijn, lijkt de oppositie wereldwijd blind en zwak omdat ze bereid zijn om een ​​nieuwe nucleaire deal te ondertekenen:

  • De IAEA kan de nucleaire installaties van Iran niet controleren, dus in Teheran blijven de centrifuges die uranium verrijken draaien.
  • Europa wil gewoon dat de deal rond is, zodat ze door kunnen gaan met de voor hun belangrijkere zaken, zoals hoe ze hun huizen deze winter gaan verwarmen.
  • Amerika heeft al veel sancties opgeheven en lijkt klaar om er nog veel meer op te heffen. En zelfs terwijl Amerika gehoor geeft aan de Iraanse eisen, blijft het regime in Teheran bedreigingen uiten tegen de Amerika en eist dat ze uit zichzelf verdwijnen uit Syrië en zelfs volledig uit het Midden Oosten.

Een US Navy (USN) Saildrone Explorer, een onbemand droneschip dat wordt gebruikt om het weer en de oceaan in de gaten te houden, is dinsdag het slachtoffer geworden van een Iraanse ontvoering. De USN zag een IRGC-ondersteuningsschip dat de waterdrone aan een kabel sleepte, en ze kwamen snel tussenbeide. Door een kustpatrouilleboot te sturen, evenals een MH-60S Seahawk-helikopter (de marineversie van een Blackhawk), probeerde de USN de IRGC duidelijk te maken dat het stelen van iemands drone-schip zowel illegaal als nogal ‘onbeleefd’ is. Vier uur later werd de kabel losgekoppeld en is het Iraanse schip vertrokken naar eigen wateren.

Veel van de reguliere media proberen ons te laten geloven dat de Oekraine grote stappen zet in hun oorlog met Rusland. Het is niet verrassend dat de media ons met opzet bedriegen. Hoe triest ook, de waarheid is: Rusland heeft deze oorlog nu stevig in zijn greep. Duitse media berichtten zelfs dat Rusland nu tactische kernwapens naar de Krim transporteert. Niet dat alles perfect met ze gaat. Het Russische leger had verwacht hun bewapende UAV-verdediging te verbeteren door een enorm drone-arsenaal uit Iran te kopen. Nu blijkt dat veel van de onbemande vliegtuigen niet goed werken. Als het op Iran aankomt, krijg je zeker waar je voor betaalt.

Wellicht nog succesvoller dan hun conventionele oorlog tegen de Oekraïne is de energieoorlog van Rusland tegen Europa. Deze winter zullen de energieprijzen in veel delen van Europa vertienvoudigen. Gazprom, de Russische gasgigant, heeft Frankrijk zojuist laten weten dat ze vanwege problemen in hun contract niet al het gas zullen krijgen dat ze hadden verwacht. Europa heeft zich op dit scenario voorbereid, ondanks de waarschuwingen van een bepaalde vorige Amerikaanse president. Ik vermoed dat de diplomatieke elite die achter zijn rug om grinnikte om zijn “dwaasheid” niet langer lacht. Het wordt voor veel mensen een lange, koude winter.

Zelfs terwijl Rusland Europa in de wind laat draaien, versterken ze hun eigen energiekracht door zich aan te sluiten bij Iran. De twee landen creëren een nieuw wereldwijd aardgaskartel, in wezen een Gas OPEC, dat de komende jaren in staat zal zijn de energieprijzen aanzienlijk te beheersen. Opnieuw komen we dichter bij het scenario van Ezechiël 38. Wat als de kleine gasreus Israël opstaat tegen dit nieuwe Rusland/Iran-kartel door hun gas te exporteren naar de Europese landen die door Gazprom nu onder druk worden gezet? Om de een of andere reden geloof ik niet dat het Kremlin daar al te liefdevol naar zal kijken. Weer een aanwijzing dat economie de reden wordt voor een aanval van Rusland met zijn bondgenoten op Israel.

Bij gevechten tussen twee controlerende regeringen in Libië zijn tientallen doden gevallen. De economie van het land staat op instorten en de infrastructuur is bijna vernietigd. Velen zijn bang dat dit het begin is van een nieuwe bloedige burgeroorlog in het toch al nauwelijks functionerende land. Waarom is het belangrijk om ook Libie te volgen? Omdat ook Libie zich zal aansluiten bij Rusland zoals in de bijbel is voorspeld in Ezechiel 38.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.