Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 1 juni 2023

2 juni 2023

EU koopt indirect olie uit Rusland…
Toen de EU Rusland sancties oplegde door hun mogelijkheid om brandstof te verkopen te beperken, zei Saoedi-Arabië: “Oh, Vladimir, heb je nog ergens diesel liggen?” Nu kopen de Saoedi’s elke dag 180.000 vaten Russische diesel tegen een gunstige prijs. Als je je afvraagt ​​waarom dit olierijke land al die Russische brandstof nodig heeft… ze gebruiken de goedkope Russische diesel voor hun eigen consuptie, terwijl ze hun in eigen land geproduceerde product tegen een aanzienlijk hoger tarief verkopen aan Europa, dat wanhopig op zoek is naar brandstof omdat ze het niet meer uit Rusland kunnen kopen. Zo heeft Moskou een markt voor hun brandstof, worden de Saoedi’s nog rijker en worstelt Europa om hun energiekosten te betalen terwijl ze zich afvragen waarom hun sancties niet werken. Eigenlijk kopen we in Europa nog steeds – al is het indirect – olie uit Rusland.

Amerika nadert rampenakkoord met Iran
Het lijkt erop dat de VS vastbesloten is om een ​​nieuwe deal met Iran te sluiten, ondanks de wetenschap dat ze veel meer uranium van hoog niveau hebben dan eerder werd gemeld. De IAEA heeft in de Iraanse Fordow-faciliteit uraniumdeeltjes gevonden die verrijkt zijn tot 83,7%, net onder de 90% die nodig is voor wapens, en een aanzienlijke hoeveelheid die voor 60% is verrijkt. Er is geen reden voor hen om dit buiten een wapenprogramma om te hebben. Dus hoewel president Biden zegt dat zijn regering er falikant op tegen is dat Iran een kernwapen ontwikkelt, accepteert hij een Iran dat op het punt staat dit te doen. De enige winnaars in deze deal zijn de Iraniërs. Hun sancties zullen worden opgeheven. Ze zullen de goedkeuring van Amerika krijgen omdat die zeggen dat hun nucleaire programma veilig is voor de wereld. En Israël zal helemaal alleen staan ​​bij elke geplande aanval op het wapenprogramma van Teheran.

Premier Netanyahu en de Israëlische regering zullen gedwongen worden een belangrijke beslissing te nemen. Ga akkoord met de deal, die een Amerikaanse goedkeuring van de normalisering van de betrekkingen met de Saoedi’s zal openen, samen met andere “beloningen”. Of ze vallen de nucleaire faciliteiten aan en gaan waarschijnlijk een oorlog aan met Iran en hun terrorischtische organisaties inclusief de landen waar ze in gevestigd zijn.

Voorafgaand aan het begin van de Tweede Wereldoorlog schreef Winston Churchill aan zijn vriend Lord Moyne: ‘We lijken heel dicht bij de sombere keuze tussen oorlog en schaamte te staan. Ik heb het gevoel dat we Shame zullen kiezen, en dat we iets later oorlog zullen krijgen, op nog ongunstiger voorwaarden dan nu het geval is.’ Het lijkt erop dat de Amerikaanse president voor Shame kiest. Ik bid dat mijn regering niet hetzelfde doet.

Leider van Hezbollah dreigt met oorlog met Israël
Nadat de chef van de militaire inlichtingendienst van Israël Hezbollah had gewaarschuwd voor pogingen tot enige vorm van militaire actie, schoot de leider van de terroristische groepering, Hassan Nasrallah, terug: “Jullie zijn niet degenen die dreigen met een grote oorlog; wij zijn degenen die u er liever mee bedreigen. Om hun bedreigingen kracht bij te zetten, voerde Hezbollah zaterdag een militaire oefening uit genaamd “al-Fatah al-Mubin”, die de “grote definitieve bevrijding van Palestina” simuleerde, te beginnen met het doorbreken van het grenshek.

Israël houdt zeer indrukwekkende militaire oefening
Een twee weken durende oefening in Israël, genaamd Firm Hand, werd maandag gelanceerd door de Israel Defense Forces (IDF). De focus ligt op een scenario van oorlog op meerdere fronten. Ervan uitgaande dat de door Hezbollah geuitte bedreigingen, afkomstig zijn uit Teheran, is Iran het belangrijkste ‘doelwit’ van de oefening. De stafchef van de IDF, Herzi Halevi, zei: “We moeten onze capaciteit versterken, zodat we een brede campagne tegen Iran kunnen voeren.”

IDF valt gevolmachtigde milities aan in Zuid-Syrië
Israëlische straaljagers die over de Golanhoogte vlogen, vuurden raketten af ​​op Zuid-Syrië, gericht op Iraanse proxy-milities die kampen hebben in het hele gebied. Getroffen werden militaire locaties ten zuiden van Damascus die toebehoorden aan deze terroristische organisaties.

Israëlische burger gedood bij terreuraanslag op de Westelijke Jordaanoever
Leden van de terreurgroep, de Al-Aqsa Martelarenbrigade, openden het vuur op een auto bestuurd door een Israëliër buiten de nederzetting Hermesh. De man werd geraakt en overleed later aan zijn verwondingen. De terreurgroep gaf toe dat “onze soldaten” achter de aanval zaten.

Oorlog Rusland/Oekraïne blijft doorgaan…
De afgelopen week bombardeerde Rusland een ziekenhuis in Dnipro dat Oekraïense soldaten behandelde, bekogelde Rusland Kiev met raketten en zelfmoorddrones waardoor veel inwoners de nacht moesten doorbrengen in ondergrondse metrostations, en bracht het oorlogsschip “Yuri Olfirenko” in de haven van Dnipro tot zinken. Odessa. Oekraïne van zijn kant behaalde een morele overwinning door de buitenwijken van Moskou met minstens 25 drones te raken. Dit alles om te zeggen dat het er niet naar uitziet dat dit conflict binnenkort zal eindigen.

De voormalige Russische president zegt dat kernwapens een mogelijkheid zijn
Dmitry Medvedev, een voormalige Russische president en premier van wie de regering in Moskou serieus moet overwegen de wodkafles te verbergen, haalde opnieuw uit met nog meer onzin… Terwijl hij de VS en de EU veroordeelde voor het leveren van wapens aan Oekraïne, stelde hij zich een scenario voor waarin de Europeanen Kiev van kernwapens zouden voorzien. Hij was er zeker van dat Rusland bij een dergelijke gelegenheid niet alleen gerechtvaardigd zou zijn, maar waarschijnlijk ook een preventieve nucleaire aanval zou lanceren. Mijn beste Dmitry Anatolyevich, niemand heeft het over het geven van kernwapens aan Oekraïne. Ontspan en probeer misschien eens een kopje koffie voor de verandering.

De Wit-Russische president is met spoed naar het ziekenhuis gebracht met mysterieuze bloedvergiftiging
Kort nadat de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko de Russische president Vladimir Poetin in Moskou had ontmoet, werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij in kritieke toestand verkeert. Ondanks dat hij al een tijdje in slechte gezondheid verkeert, doen de geruchten de ronde dat hij vergiftigd is vanwege de bloedzuiveringsprocessen die hij momenteel ondergaat. Natuurlijk wijzen de vingers naar Poetin, ondanks dat Loekasjenko een loyale bondgenoot van de Russische leider lijkt te zijn. Toch lijkt het mij dat het vermoorden van een buitenlandse leider tijdens een staatsbezoek in een officiële presidentiële bijeenkomst een beetje onzorgvuldig zou zijn, zelfs voor Rusland.

Iran en Afghanistan: Watergeschil leidt tot militaire actie
Iran heeft al jaren geen water meer en ze zijn erg beschermend over alle bronnen die ze hebben. Het is deze behoefte die is geëscaleerd tot een schietpartij tussen de sjiitische ayatollahs en hun buren, de soennitische taliban die Afghanistan leiden. Toen de onderhandelingen tussen de twee partijen onlangs werden afgebroken, braken er talloze schermutselingen uit, waardoor Taliban-leider Abdelhamid Khorsani Iran de oorlog verklaarde. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit conflict zich gaat ontwikkelen.

De Turkse president Erdogan wint opnieuw de verkiezing
Na 21 jaar in functie heeft Recep Tayyip Erdogan de herverkiezing voor het Turkse presidentschap gewonnen. De stemming van zondag was een run-off die een overwinning van 52% ten opzichte van 48% opleverde voor Erdogan op zijn uitdager, Kemal Kilicdaroglu. De gevestigde exploitant heeft een moeilijke taak voor zich aangezien het land wordt geconfronteerd met een ongebreidelde inflatie en nog steeds te maken heeft met de nasleep van de aardbevingen van 6 februari.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.