Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 1 februari 2024

2 februari 2024

Uitgelicht: UNRWA dekmantel voor terrorisme

De United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) is een dekmantel voor terrorisme. Tot nu toe is bekend dat twaalf medewerkers van de UNRWA rechtstreeks hebben deelgenomen aan het bloedbad van 7 oktober, en het is waarschijnlijk dat dit aantal nog zal toenemen. Israël beweert deze bewering al maanden, en eindelijk beginnen andere landen te luisteren. Tot nu toe hebben de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Japan, Finland, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Australië, Canada, Roemenië, Nieuw-Zeeland en Zwitserland hun financiering van de besmette hulporganisatie bevroren.


Israël is momenteel een snelkookpan. Als u premier Benjamin Netanyahu de laatste tijd heeft gezien, weet u welke tol deze oorlog van hem heeft geëist. Hij en degenen in zijn regering moeten bij hun beslissingen voortdurend rekening houden met de behoeften van de families van de gijzelaars, de behoeften van het leger en het uiteindelijke doel van de absolute overwinning op Hamas, Hezbollah en elke andere vijand langs onze grenzen wier doel is om ons te vernietigen. Ondertussen voelen de premier en zijn volk interne druk van de oppositie, die, na een korte pauze te hebben genomen na 7 oktober om hun verlangen naar nationale eenheid te uiten, opnieuw hun dolken uit de schede hebben gehaald en op zoek zijn naar eventuele manier om de premier neer te halen. Alsof dat nog niet genoeg is, is de druk van buiten het land, vooral vanuit Washington D.C., om de oorlog te beëindigen en een tweestatenoplossing te implementeren sterk en constant.

Internationaal bevindt Israël zich in een no-win-situatie. De enigen die enig verlangen hebben naar een tweestatenoplossing wonen ver van de oostkust van de Middellandse Zee. Israël wil geen tweestatenoplossing, omdat dat direct aan zijn grens een autonome natie zou toestaan ​​wiens enige wens het is de Joden uit te roeien. Hamas wil ook geen tweestatenoplossing, omdat ze in plaats van naast Israël willen leven, in plaats van Israël.

Het is die ‘wij in plaats van zij’-mentaliteit die het voor Israël onmogelijk maakt om toe te staan ​​dat de Gazanen tegen hun grens wonen. Als de bevolking van Gaza vredelievende, respectvolle buren zou zijn, geloof ik dat een grote meerderheid van de Israëli’s zou stemmen om hen hun eigen land en bestuur toe te staan. In plaats daarvan zien we dat op een zeer kleine minderheid na alle Palestijnen hun kinderen opvoeden met de gedachte de Joden te haten en hun gewelddadige uitroeiing te verlangen. Het is zo hun cultuur dat het 30 tot 40 jaar zou duren voordat er een nieuwe generatie zou opgroeien die Israël niet zou haten.

Maar ondanks dit alles moet u begrijpen dat Israël overwinning na overwinning beleeft in Gaza. Hamas is op de vlucht terwijl ze duizenden van hun terroristische landgenoten zien sterven en duizenden anderen gevangen zien worden genomen. Terwijl de burgers van Gaza naar het zuiden evacueren, beginnen velen luid en publiekelijk tegen Hamas te protesteren. Ja, de situatie is complex en belastend voor het leiderschap, maar Israël staat absoluut aan de winnende kant.

Bid alstublieft voor het regerings- en militaire leiderschap van Israël. Bid voor veiligheid en bid voor wijsheid. De veelzijdige situatie waarmee zij worden geconfronteerd, is anders dan wat de wereld ooit heeft gezien.Het Midden-Oosten

Oorlogsstatistieken

Volgens cijfers van het Israëlische leger (IDF) zijn sinds het bloedbad van 7 oktober 9.000 terroristen gedood en zijn duizenden gewond geraakt. Onder de doden waren twee Hamas-brigadecommandanten, 19 bataljonscommandanten en 50 compagniescommandanten. Aan Israëlische zijde hebben 560 IDF-soldaten het leven verloren en zijn nog eens 2.536 gewond geraakt. Dit laat de ongelooflijke moeilijkheid en het gevaar zien van deze nieuwe vorm van oorlogvoering die gelijktijdige actie vereist op de straten boven de grond en in het labyrint van tunnels eronder.

Sinds het begin van de oorlog zijn er 14.000 raketten afgevuurd op civiele locaties in Israël vanuit Gaza, 2.000 vanuit Libanon en 30 vanuit Syrië. Terwijl de IDF door Gaza trok, pleegden ze daarentegen 79.000 telefoontjes naar burgers, lieten ze 7 miljoen pamfletten vallen en stuurden ze 13 miljoen sms-berichten, waarbij ze allemaal kennis gaven van hun voornemen om een ​​gebied binnen te dringen en de niet-strijders waarschuwden zich te verlaten. de weg van het kwaad. En het zijn niet alleen Gazanen die vanwege oorlog hun huizen hebben moeten ontvluchten. Er zijn 200.000 Israëli’s geëvacueerd naar veiligheid vanaf zowel de zuidelijke als de noordelijke grens van het land.


Gaza

Terwijl geruchten over een staakt-het-vuren en het einde van de vijandelijkheden door de media circuleren, nam Netanyahu de tijd om de doelstellingen van Israël te verduidelijken. “Ik hoor uitspraken over verschillende deals, dus ik wil dit duidelijk maken: we zullen deze oorlog niet beëindigen met iets minder dan het bereiken van al onze doelen. Dit betekent het elimineren van Hamas, het terugsturen van al onze gevangenen en ervoor zorgen dat Gaza niet langer een bedreiging voor Israël zal vormen”, zei hij in een toespraak op de Westelijke Jordaanoever. Hij zei verder: “We zullen met niets minder genoegen nemen dan een absolute overwinning.”

Er is een groeiende protestbeweging binnen Israël om de ‘humanitaire hulp’ aan Gaza te blokkeren. Waarom is dit? Is het omdat de Israëliërs alleen maar willen dat de Gazanen lijden? Nee, dat komt omdat de meeste Israëli’s begrijpen dat de hulp die naar het gebied wordt gestuurd onvermijdelijk in de handen van Hamas terechtkomt en niet in de handen van de algemene bevolking. Dit is een absurde situatie. Wanneer heeft een land in de moderne geschiedenis zijn vijand tegelijkertijd gevochten en gevoed? Dat is een zeker recept om de duur van een oorlog te verlengen en het aantal slachtoffers te vergroten. Steeds meer Israëli’s komen nu in opstand tegen deze belachelijke gang van zaken, die alleen bestaat onder druk van de VS en de internationale gemeenschap. Zonder onze grote behoefte aan Iron Dome-munitie en andere wapens ter voorbereiding op de dreigende oorlog tegen Hezbollah, zouden we ons niet in deze hachelijke situatie bevinden.

Ondertussen blijven Israëlische straaljagers, drones, raketten en grondtroepen Hamas en zijn infrastructuur in Khan Yunis en centraal Gaza verwoesten. Operatie Atlantis is volledig actief en gebruikt zeewater om ondergrondse tunnels onder water te zetten. Binnenkort zal de IDF de overname van Khan Yunis voltooien en zijn aandacht naar het zuiden richten.


Noordelijk Front

Maandag elimineerde een Israëlische luchtaanval een aantal Iraanse adviseurs ten zuiden van Damascus, Syrië. De raketten waren gericht op een basis waar leden van Hezbollah en de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) woonden, waarbij zeven mensen om het leven kwamen. Enkele dagen eerder en over de grens in het westen richtte de IDF zich op verschillende locaties in Zuid-Libanon die eigendom waren van Hezbollah. Bij de luchtaanvallen kwamen minstens vier terroristen om het leven.

Ik moet nogmaals benadrukken dat het noorden vrijwel zeker het volgende front van de oorlog zal zijn. Vanwege de kracht en training van Hezbollah zal de IDF niet in staat zijn om zomaar door te ploegen zoals ze in Gaza deden. Dit is waar de echte oorlog zal plaatsvinden, en die zal zowel de Israëlische als de Libanese burgers ontberingen bezorgen. Maar deze strijd moet doorgaan om terrorist Hezbollah en andere Iraanse proxy-milities te verwijderen. Anders zullen de Israëli’s zich nooit meer veilig voelen in hun eigen huis.


Internationale relaties

De Zuid-Afrikaanse truc om Israël tot een staakt-het-vuren te dwingen is geflopt. In plaats van de Israëlische acties in Gaza ‘genocidaal’ te verklaren, zoals de Zuid-Afrikaanse ANC-regering beweerde, eiste het Internationale Gerechtshof dat Hamas alle gijzelaars zou vrijlaten. Zeker, het Hooggerechtshof had een aantal negatieve dingen te zeggen over Israël, maar dat is wat we zouden verwachten van elke groep juristen die banden hebben met de Verenigde Naties.

Ondanks de geruchten dat Washington de wapenverkoop aan Israël zou vertragen om druk uit te oefenen op een staakt-het-vuren en een tweestatenoplossing, zullen de VS de IDF een enorme voorraad wapens sturen. Er zullen een aantal F-35 straaljagers, 25 F-15 straaljagers, 12 Apache-helikopters, tienduizenden kanonnen en zware machinegeweren en grote hoeveelheden munitie, projectielen en ander oorlogsmaterieel aanwezig zijn. “Israël heeft het recht en de plicht om zichzelf te verdedigen tegen de dreiging van Hamas… en wij blijven ons inzetten om Israël te steunen in zijn strijd”, aldus een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis.


UNRWA

De United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) is een dekmantel voor terrorisme. Tot nu toe is bekend dat twaalf medewerkers van de UNRWA rechtstreeks hebben deelgenomen aan het bloedbad van 7 oktober, en het is waarschijnlijk dat dit aantal nog zal toenemen. Israël beweert deze bewering al maanden, en eindelijk beginnen andere landen te luisteren. Tot nu toe hebben de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Japan, Finland, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Australië, Canada, Roemenië, Nieuw-Zeeland en Zwitserland hun financiering van de besmette hulporganisatie bevroren.


VS en Iran

Een drone-aanval op een Amerikaanse basis in Jordanië leidde zondag tot de dood van drie soldaten en de verwonding van veertig anderen. De door Iran gesteunde terroristische militie, Kataib Hezbollah, nam de verantwoordelijkheid op zich voor de aanval die plaatsvond nabij de grens met Syrië. Het Amerikaanse leger probeert nog steeds uit te zoeken hoe deze drone door het luchtverdedigingssysteem is gekomen. Sommigen geloven dat het een menselijke fout was omdat een Amerikaanse drone rond dezelfde tijd terugkeerde naar de basis. Het is echter ook heel goed mogelijk dat dit een nieuw type UAV is dat de signatuur van andere drones kan nabootsen. Als dat het geval is, zou dit kunnen duiden op grote problemen bij het tegengaan van drone-infiltraties in de toekomst.

Het Witte Huis veroordeelde de aanval snel, waarbij president Biden in een verklaring schreef dat de VS “alle verantwoordelijken ter verantwoording zal roepen op een tijdstip en op een manier (van) onze keuze.” Omdat de daders proxy’s van Iran waren, zijn de spanningen in het Midden-Oosten aanzienlijk gestegen. Iran heeft al een zeer krachtig antwoord beloofd als het land rechtsreeks te maken krijgt met vergeldingsmaatregelen van de Verenigde Staten. Tegelijkertijd vertrekken hogere commandanten van pro-Iraanse milities in Syrië naar Iran uit angst voor een Amerikaanse aanval. Deze situatie plaatst de Amerikaanse regering in een moeilijke situatie. Als ze een lauw antwoord geven, zullen zowel het Midden-Oosten als het gematigde electoraat bij de verkiezingen in november Biden als zwak beschouwen. Als de reactie krachtig is, riskeert de president de steun van Amerikaans links te verliezen, terwijl de situatie met Iran escaleert.


Internationaal nieuws

Minstens zes christelijke studenten, drie leraren en de chauffeur van een bus van de apostolische kleuterschool en basisschool zijn dinsdag door islamisten ontvoerd in de staat Ekiti, Nigeria. Later werd de school onder druk gezet met losgeld-eisen. Dit volgt een patroon in Nigeria van de ontvoering en moord op christenen. “Alleen al vorig jaar werden in Nigeria 5.014 christenen vermoord – goed voor bijna 90 procent van de christelijke sterfgevallen wereldwijd en voor 90 procent van de christelijke ontvoeringen over de hele wereld”, aldus de Amerikaanse vertegenwoordiger Chris Smith (R-NJ) in een verklaring. Kinderen ontvoerd; duizenden vermoord. Waarom is dit niet leidend in de krantenkoppen?

  • Ten eerste zijn de slachtoffers uitsluitend arme Afrikanen.
  • Ten tweede zijn de daders geen joden. En in de eindtijd staat Israel centraal…

Twee islamistische terroristen zijn zondag de Santa Maria-kerk in Istanboel binnengegaan en hebben het vuur geopend, waarbij de een werd gedood en de ander gewond raakte. Vervolgens vluchtten ze. Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid voor de daad op. Sinds de aanval zijn beide daders gearresteerd door de Turkse autoriteiten, en nog eens 47 mensen die vermoedelijk banden hebben met de verantwoordelijke groep zijn in hechtenis genomen.

Om de zuidgrens te beschermen, versterkte de staat Texas zijn barrière met concertinadraad. Vorige week oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof dat de grenspolitie het recht had om die draad door te snijden. Gouverneur Greg Abbott reageerde door nog meer draad langs de grens te plaatsen. Dit verzet heeft de staat in een direct conflict met Washington gebracht. Terwijl sommigen ter linkerzijde er bij president Biden op hebben aangedrongen de nationale garde van Texas te nationaliseren, hebben de Texanen gereageerd op het effect van “Ja, probeer het en kijk hoe dat gaat.” Texas staat niet alleen in hun poging om hun grens te verdedigen. Vijfentwintig van de vijftig staten hebben een brief ondertekend waarin zij hun steun aan de Lone Star State toezeggen.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.