Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 1 december 2022

2 december 2022

Een wereld in chaos
Toen ik een paar dagen geleden het nieuws doorkeek, viel het me op dat we echt een wereld vol chaos leven. Er waren rellen in België, rellen in Nederland, rellen in Duitsland en rellen in Kazachstan. In China, Iran en Brazilië vonden grote protesten plaats toen mensen hun woede en afkeer jegens hun regeringen uitten. Ook in Noord-Syrië gaat de oorlog verder. In Noord-Irak duurt de oorlog voort. En in Oekraïne gaat de oorlog door. Het kwaad is springlevend in deze wereld. Op sommige plaatsen zetelt het in de regering, op andere is het onder de mensen, en op veel plaatsen is het in beide. Meer dan ooit tevoren moeten wij als kerk onze roeping vervullen om niet alleen te bidden voor de spoedige wederkomst van onze Messias, maar ook om de mensen om ons heen de waarheid van het Woord van God uit te leggen, zodat zij mogen ontdekken hoe ze werkelijke vrede kunnen vinden.

Israël bereidt zich voor om de nucleaire dreiging van Iran weg te nemen
Israël zal Iran niet toestaan ​​kernwapens te ontwikkelen. De dreiging van dat soort vuurkracht in het arsenaal van zo’n radicaal regime is simpelweg te gevaarlijk. De kosten van het stoppen van Iran kunnen echter hoog zijn. Als Israël resoluut optreedt, zal de internationale verontwaardiging groot zijn. Ondanks dat veel landen achter gesloten deuren een zucht van verlichting slaken, zal hun publieke reactie er één zijn van verontwaardiging. En… mogelijk straffende sancties. Volgens hoge functionarissen van het Israëlische defensiedepartement heeft de Israëlische burger misschien een wake-up call nodig. “De publieke opinie is gefocust op de kosten van levensonderhoud en op zoek naar deals voor Chanoeka. We moeten burgers voorbereiden op een oorlogseconomie.” Goed nieuws is dat het erop lijkt dat de VS eindelijk tot het inzicht is gekomen dat Iran niet mag worden toegestaan ​​om “nucleair te worden”. Ter voorbereiding op een mogelijke aanval op de nucleaire sites van Iran, begonnen de Amerikaanse luchtmacht (USAF) en de Israëlische luchtmacht (IAF) drie dagen met militaire oefeningen, waaronder het simuleren van een aanval op een afgelegen doelwit.

Het islamitische regime van Iran wordt geconfronteerd met gevechten op tal van fronten
Als je jezelf opstelt als de bullebak, zoals Iran heeft gedaan, zul je nooit zonder gevechten komen te zitten. Iraaks Koerdistan wordt al enkele weken aangevallen door Iraanse raketten en drones. Teheran beschuldigt de Koerden ervan de protesten tegen de regering die door het land razen te steunen. Ze zeggen ook dat veel van de wapens die Iraanse opstandelingen bereiken, door dat gebied stromen. Aan een ander front heeft het Azerbeidzjaanse leger de opdracht gekregen om volledig alert te zijn op een mogelijke oorlog met Iran. Twee weken geleden werden vijf personen gearresteerd door de Azeri’s wegens spionage namens Iran. Vervolgens beweerde het hoofd van de inlichtingendienst van Azerbeidzjan deze week dat Iran meer acties op Azerbeidzjaanse bodem voorbereidt.

Een ander front is meer een mysterie. Maandag werd Reza Dastani, een lid van de Basij-militie van de IRGC, gedood in Isfahan op weg naar zijn werk. Dit kwam slechts enkele dagen nadat kolonel Davoud Jafari, een adviseur van de IRGC Aerospace Force in Syrië, werd gedood door een bermbom nabij Damascus. Iran geeft de VS en zijn bondgenoten de schuld van deze moorden. Het laatste front van waaruit het radicaal-islamitische regime wordt aangevallen, is het thuisfront. De protesten als gevolg van de moord op Mahsa Amini door de Iraanse moraliteitspolitie lijken niet af te nemen, ondanks de gewelddadige pogingen om ze de kop in te drukken.

Terroristische ontploffing in een Madrassa in Afghanistan
Een bomexplosie scheurde gisteren door de Al Jihad Madrassa in Aybak, Samangan, Afghanistan, waarbij minstens 10 studenten om het leven kwamen en 24 anderen gewond raakten. De religieuze school geeft voornamelijk les aan jonge jongens. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de ontploffing opgeëist, maar de Islamitische Staat pleegt dit soort terreurdaden sinds de Taliban aan de macht kwamen.

Leider van ISIS vermoord
Abu al-Hassan al-Hashimi al-Qurayshi, nummer één man in de Islamitische Staat, is onlangs gedood in de strijd, bevestigde ISIS gisteren in een audio-opname. Al-Qurayshi had het leiderschap overgenomen nadat zijn voorganger in februari door Amerikaanse troepen was vermoord. De nieuw benoemde ISIS-leider is Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurayshi. Laten we hopen dat zijn ambtstermijn net zo kort is als die van zijn voorganger.

Oekraïense sterfgevallen bereiken 120.000 – klopt dit? 
In een toespraak getweet door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, veroordeelde ze Rusland voor zijn agressie tegen Oekraïne. Om de gruwel van wat er is gebeurd te benadrukken, verklaarde ze dat 20.000 Oekraïense burgers zijn gedood en 100.000 Oekraïense militairen het leven hebben verloren. Korte tijd later werd de tweet echter verwijderd. Het werd vervolgens vervangen door een tweet met dezelfde toespraak, maar waarbij de aantallen slachtoffers waren weggelaten en er een merkbare sprong in de video achterbleef. Er is geen verklaring gegeven voor het verwijderen van de cijfers.

Saoedi-Arabië sluit wapendeal met China
Tijdens de recente Zuhai-luchtshow in China kocht Saoedi-Arabië voor $ 4 miljard aan drones, raketten en op laser gebaseerde wapensystemen van Beijing. Dit is weer een voorbeeld van hoe China leiderschapsrollen inneemt die de VS vroeger vervulden. (note vertaler: is dit een voorbode van de verzwakte positie van Amerika zodat zij in de voorspelde Ezechiel 38 oorlog zich wel uitspreken maar niet meer de macht hebben om in te grijpen?)

Groeiende COVID-protesten in China
De draconische COVID-beperkingen van China hebben bij velen in het land uiteindelijk de stoppen doen doorbreken; grote protesten en botsingen met de politie. In tal van steden werden barrières neergehaald en werden projectielen naar de autoriteiten geslingerd. Helaas, in een land dat niet bekend staat om zijn mensenrechtenkwesties, is het waarschijnlijk dat er zeer hard op word ingegrepen.

“Religion of Peace” druk met bekeerlingen op het WK terwijl Marokkanen rellen om Belgische overwinning
Terwijl de islam, de “religie van de vrede”, vrij spel krijgt om supporters te bekeren tijdens het WK voetbal, was de vrede niet in de gedachten van veel Marokkanen die in België en Nederland wonen. De 2-0 overwinning van het Marokkaanse team op België op het WK leidde tot rellen in Brussel, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ondertussen is op het toernooi in Qatar elke vorm van protest zeer effectief de kop ingedrukt. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Iran en de VS op dinsdag werden de families van Iraanse spelers bedreigd met gevangenisstraf en marteling als de spelers zich voorafgaand aan de wedstrijd niet zouden gedragen.


Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.