Kun je Israël negeren? Wat zegt dit over de eindtijd?

25 april 2024

Sinds 7 oktober is Israël verwikkeld in een oorlog op meerdere fronten: In Gaza, Judea en Samaria, Libanon, Syrië, Irak, Jemen en Iran. Op diplomatiek vlak heeft Israëel we te maken met een vijandige Amerikaanse regering die aan de ene kant helpt met munitie, maar aan de andere kant hun de handen op de rug bindt en Israël de wapens niet laat gebruiken op het moment en de plaats waar ze nodig zijn.

Er zijn Britse en Europese regeringen die sympathie toonden toen ze werden afgeslacht, maar minachting toonden toen ze begonnen terug te vechten. En laten we het niet vergeten: er bestaat een uiterst antisemitisch internationaal orgaan, de Verenigde Naties. Deze entiteiten zijn allemaal gigantische uitdagingen voor een klein land als Israël, maar een gemakkelijke taak voor een machtige God.

Al bijna een eeuw lang heeft liberaal progressief links, samen met Russische en Chinese propaganda, via sociale media, studenten op campussen over de hele wereld gehersenspoeld om verliefd te worden op een nepverhaal van een verzonnen natie. Deze strategie begint eindelijk vruchten af ​​te werpen, en daarom zijn verkrachting, onthoofding en ontvoering genormaliseerd in naam van ‘vrijheidsstrijd’.

Deze dagen zijn niet gemakkelijk! Uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, geduld en kracht zijn tegenwoordig belangrijke ingrediënten in het leven van Israëli’s en Joden. Er zijn echter ook onderscheidingsvermogen en bijbels perspectief vereist van degenen die zichzelf volgelingen van de Jezus noemen! Hoe kun je Jezus volgen en toch je gezicht afkeren van Israël en dus ook de God van Israël? Of ben je slechts in naam christen die zich niet de tijd gunt om in de bijbel te lezen en te gaan ontdekken hoe God naar Zijn volk kijkt. Want God heeft Zijn volk niet verstoten.

Ga daarom de uitdaging aan zoals geschreven in Efiziërs 5:15-17 (uit de basis bijbel): ‘Wees niet langer onverstandig. En gebruik je tijd goed. Want we leven in een slechte tijd. Denk daarom altijd eerst goed na en probeer uit te zoeken wat de Heer van jullie wil. er dan voor dat u behoedzaam wandelt, niet als dwazen maar als wijzen, en de tijd vrijmaakt, want de dagen zijn slecht. Wees daarom niet onverstandig, maar begrijp wat de wil van de Heer is.’

Mag ik je uitdagen om in de bijbel te gaan lezen over Israël en Gods plan met dit volk in de eindtijd? In de grote verdrukking?

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.