Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 9 mei 2024

10 mei 2024

Betrekkingen tussen de VS en Israël…Denk aan die beste vriend die je had toen je jonger was. Jullie waren geweldige vrienden – deden alles samen – tot de dag dat ze de sleutels van je auto pakten en je vertelden dat ze ze niet terug zouden geven voordat je precies deed wat ze zeiden? Is dit vriendschap? Nee, natuurlijk niet, want dat is niet wat vrienden doen. Vrienden persen geen vrienden af. Maar dat is precies wat de VS Israël op dit moment aandoen.

President Joe Biden hield onlangs een mooie toespraak waarin hij beloofde dat noch de Holocaust, noch 7 oktober ooit vergeten zouden worden. Maar ondertussen draaide hij achter de schermen Israëls arm om een ​​staakt-het-vuren met Hamas af te dwingen dat de deur zou openen voor een toekomstige 7 oktober. Hoe vindt het draaien van de arm plaats?

 • Door beloofde en broodnodige munitie achter te houden die essentieel is voor Israël om de oorlog te kunnen voortzetten.
 • Gisteravond nog op CNN zei Biden: “Als ze Rafah binnenvallen, lever ik niet de wapens die historisch zijn gebruikt om met Rafah om te gaan, om met de steden om te gaan – die met dat probleem omgaan.”
 • De Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin, heeft de actie van de president bevestigd en gezegd dat Amerika al een lading wapens heeft opgeschort waarvan de meesten denken dat deze bestaat uit 6500 geavanceerde JDAM-kits voor de nauwkeurigheid van ongeleide bommen.
 • Woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Matthew Miller, maakte woensdag bekend dat de regering overweegt om ook andere zendingen uit te stellen.
 • Maar maak je geen zorgen, zeggen ze, “onze langetermijnbetrokkenheid bij Israël is niet veranderd.” Dus wat u zegt, woordvoerder Miller, is dat zolang we trouwe, gehoorzame honden zijn, u aardig zult zijn. Maar als we ooit ongehoorzaam zijn, sla je onze snuit met een krant en gooi je ons buiten voor de wolven.

Israël is niemands schoothondje – zelfs niet dat van de machtigste natie op aarde. Tijdens de Yad Vashem-ceremonie voor Jom HaShoah op zondagavond maakte premier Benjamin Netanyahu het standpunt van Israël heel duidelijk. Hij zei: “Vanaf hier in Jeruzalem stuur ik een heel duidelijke boodschap: u zult onze handen niet ketenen, en zelfs als Israël alleen moet staan, zal het alleen staan ​​en onze vijanden blijven bevechten tot aan de overwinning.”

Koning David zei het enkele millennia geleden een beetje anders: Nu weet ik dat de HEER Zijn gezalfde redt; Hij zal hem antwoorden vanuit Zijn heilige hemel met de reddende kracht van Zijn rechterhand. Sommigen vertrouwen op strijdwagens, en sommigen op paarden; maar wij zullen de naam van de HEERE, onze God, gedenken” (Psalm 20:6-7).

Toen Sanherib, de koning van Assyrië, tegen Jeruzalem optrok, en Hizkia op Egypte vertrouwde zei. God: Zie, u vertrouwt op die geknakte rietstaf, op Egypte. Maar als iemand daarop leunt, dringt hij (de rietstaf) in zijn hand en doorboort die. Zo is de farao, de koning van Egypte, voor allen die op hem vertrouwen. (Jesaja 36:6).

Als het om het Midden-Oostenbeleid gaat, denk ik dat ‘gebroken riet’ een treffende beschrijving is van het beleid van deze huidige Amerikaanse regering, gezien de vele mislukkingen ervan:

 1. Hamas is nog steeds niet bereid een akkoord over de gijzelaars te bereiken zonder rekening te houden met een totale overwinning.
 2. Saoedi-Arabië verhoogt zijn eisen voor een overeenkomst met Israël, omdat het liever wacht op een door Trump bemiddelde deal.
 3. Zowel de Republikeinen als de Democraten blokkeerden een Saoedisch-Amerikaanse overeenkomst omdat Israël er buiten was gelaten.
 4. De terroristische president van de Palestijnse Nationale Autoriteit (PNA), Mahmoud Abbas, is niet klaar voor enige vorm van hervorming en blijft bloedgeld verstrekken aan de families van terroristen.
 5. Het Palestijnse leiderschap is een puinhoop, waarbij Hamas klaar staat om alle functionarissen van Abbas die voet in Gaza zouden kunnen zetten, te vermoorden.
 6. Het Amerikaanse humanitaire dok/pier in aanbouw in Gaza wordt bedreigd en zal uiteindelijk door Hamas worden gebombardeerd.
 7. Buiten Israël komen de Houthi’s in opstand, worden Amerikaanse troepen uit sommige Afrikaanse landen verdreven, faalt het Amerikaanse beleid in Oekraïne, en is er de blijvende erfenis van het verschrikkelijke debacle in Afghanistan.

Dit is de reden waarom Biden zo hard aandringt op deze overwinning. Hij is van mening dat zijn herverkiezing afhankelijk kan zijn van vrede in Gaza en de ontwikkeling van een tweestatenoplossing, en hij is bereid het welzijn van Israël op te offeren om dat te bereiken! Opmaat naar de Ezechiel 38 oorlog waarin Amerika de grote afzijdige is? Oorlog in Rafah

Ondanks de dreigementen en protesten van de Amerikaanse regering is het Rafah-offensief begonnen. Er zijn twee belangrijke aandachtspunten voor deze operatie:

 1. Controle van de oostelijke regio die het dichtst bij Israël ligt.
 2. Controle van de grensovergang van Rafah naar Egypte, de belangrijkste zuurstofbron van Hamas boven de grond.

Na een enorme onderneming om burgers te verplaatsen, waarbij meer dan 100.000 mensen op één dag werden verplaatst, begon de Israëlische luchtmacht (IAF) doelen aan te pakken. Nu zijn grondtroepen naar het oosten van Rafah getrokken in de vorm van Divisie 162 onder leiding van de 401e Brigade. Zodra de IDF controle heeft over de Philadelphi-corridor langs de grens tussen Egypte en Gaza, zullen ze beginnen met het zware werk van het blootleggen van het onvoorstelbare web van tunnels onder de grond.

Er was veel discussie over het feit dat Hamas dinsdag een door de CIA/Qatari aangeboden overeenkomst zou aanvaarden. Het blijkt dat het gewoon weer een poging was om Israël in een kwaad daglicht te stellen. Hamas heeft nooit een plan aanvaard. In plaats daarvan boden ze hun eigen plan aan, dat zich concentreerde op het vrijgeven van de lichamen van dode gijzelaars. Dat is de laatste gebeurtenis die we zouden accepteren, omdat niets Hamas ervan zou weerhouden gijzelaars te doden en hun lichamen naar hen toe te sturen als onderdeel van de deal. Zoals ik al eerder zei, is de enige overeenkomst die Hamas wil er één die hen alles teruggeeft wat ze verloren hebben en die Israël straft. Ze staan ​​op de rand van een nederlaag, en de enige kans die ze hebben is als een internationale coalitie van staatslieden hen de overwinning bezorgt. Er zijn genoeg mensen in Washington en andere internationale hoofdsteden die precies dat willen doen.

Oorlog in het Noorden

Woensdag vuurde de IDF vanaf de Golan op verschillende doelen rond Damascus, Syrië. Ook woensdag eiste Hezbollah de verantwoordelijkheid op voor minstens tien aanvallen met drones en raketten. Bij één van die aanvallen werd een krachtige Burkan-raket afgevuurd op een IDF-kazerne in Biranit. Als reactie daarop voert de IDF gestage aanvallen uit op Hezbollah-doelen in dorpen in Zuid-Libanon. Hoewel Israël op een gegeven moment met Hezbollah te maken zal krijgen, zal de twijfelachtige steun van zijn bondgenoten ervoor zorgen dat Netanyahu en de IDF voorlopig hun primaire focus zullen moeten houden op Hamas in Gaza in het zuiden.


Protesten

Het was goed om te zien dat een aantal universiteiten hardhandig optreden tegen de studenten en externe agitatoren die vorige week hun campussen hebben overgenomen. Er werden veel arrestaties verricht en het was bijzonder mooi om te zien hoe de Nederlandse politie een bulldozer naar het anti-Israël kampement aan de Universiteit van Amsterdam bracht. Maar de video die mijn dag goed maakte, was van een student uit Princeton die klaagde over het feit dat de universiteit niet voor hun gezondheid zorgde tijdens hun hongerstaking tegen het beleid van diezelfde universiteit. Wil je weten hoe je gezond kunt worden? Eet iets.

Toch waren er universiteiten die bezweken onder de druk van studenten. Brown, Northwestern en de Universiteit van Minnesota waren slechts enkelen die beweerden een overeenkomst te hebben bereikt met demonstranten om hun voortzetting van de investeringen in Israël te heroverwegen. Succesvol terrorisme kweekt meer terrorisme. Dat geldt op universiteitscampussen, en dat geldt ook voor Gaza.


Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft iets gevonden waar hij uitzonderlijk goed in is. Dat crasht de economie van zijn land. De inflatie heeft 70% bereikt en de Turkse lira is gedaald naar 32,3 per dollar. Drie jaar geleden was dat nog 8,3. De meesten geven de schuld aan het autoritaire bewind van de president en aan zijn onconventionele overtuiging dat als hij de rente verhoogt, dit de inflatie nog verder zal opdrijven. Het orthodoxe geloof beweert het tegenovergestelde.

Er deed zich gisteravond een interessante last-minute ontwikkeling voor. Turkije heeft tijdelijke handelsbetrekkingen met Israël toegestaan ​​vanwege hun economische strijd. Na de gedurfde woorden van Erdogan waarin hij Israël veroordeelde zodat hij als een held in de moslimwereld zou kunnen verschijnen, realiseert hij zich nu dat het staakt-het-vuren dat hij verwachtte niet zal plaatsvinden. Dus nu sluipt hij terug om de handel “tijdelijk” te herstellen. Ja, dat ging niet helemaal zoals gepland, nietwaar, meneer Erdogan?


Persoonlijke noot van Amir:

In april 1915 rouwde John McCrae, terwijl hij als brigade-chirurg bij de Canadian Field Artillery diende in een gebied nabij Ieper, België, bekend als Vlaanderen, om een ​​vriend die de dag ervoor verloren was gegaan door artillerievuur. Terwijl hij het veld met geïmproviseerde graven afspeurde met de lichamen van zijn vriend en vele anderen, was hij verrast iets moois te zien. Rondom de verse heuvels groeiden wilde klaprozen, die een frisse, rode uitbarsting van leven gaven aan dit veld van de dood. Geroerd door het sterke contrast tussen leven en dood, schreef hij een gedicht met de titel ‘In Flanders Field’, dat begint:

“In de Vlaamse velden waaien de klaprozen
Tussen de kruisen, rij na rij.”

Deze klassieker uit de oorlogspoëzie werd voor veel landen een katalysator om de klaproos te gebruiken als symbool om gevallen soldaten op Veteranendag te herdenken. In Canada, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en vele andere worden klaprozen uitgedeeld aan degenen die de doden eren, of worden ze verkocht om geld in te zamelen voor veteranengroepen.

Dit contrast tussen dood en leven, het einde en het begin, de aftakelende lelijkheid van oorlog en de frisse schoonheid van iets nieuws kwamen in mijn gedachten toen ik onlangs CONNECT binnenliep. Van alle tijden dat Behold Israel zich concentreert op het bouwen en lanceren van een nieuwe bedieningsbasis in Israël, lijkt midden in een oorlog niet ideaal. De visie voor dit bedieningscentrum werd echter ruim vóór de gebeurtenissen van 7 oktober in gang gezet. Wij wisten niet wat er ging gebeuren, maar God, die de visie gaf, wist dat wel.

En nu zijn we hier, met CONNECT, klaar om te lanceren. Sterker nog, komende woensdag, 15 mei, hebben we onze eerste uitzending waarin ik Dr. Golan Broshi van het Israel College of the Bible zal interviewen. Ik interviewde hem voor het eerst in 2020 voor de fascinerende video ‘Wie zijn de echte joden?’ Zijn kijk op wat er vandaag de dag in Israël en de wereld gebeurt, zou behoorlijk interessant moeten zijn. En dit zal nog maar de eerste zijn! Er komt nog zoveel meer.

Ik heb echt het gevoel dat CONNECT een voorbeeld is van leven dat bloeit midden in oorlog. Niet alleen zal Behold Israël in staat zijn accuraat nieuws te verspreiden, gefilterd door de lens van de Bijbel, maar CONNECT zal zijn als een paardenbloem die in de wind wordt gevangen en de zaden van het Evangelie over de hele wereld zal verspreiden. Maar waar ik vooral enthousiast over ben, is de wetenschap dat een deel van die zaden hier in mijn land Israël zal vallen. Nooit eerder heb ik een basis gehad van waaruit ik mijn eigen mensen effectief kan bereiken. Het is alsof God de deur opent om de hoop te onderwijzen die gevonden wordt in de Messias hier in Israël, in een tijd waarin mijn volk dit het meest nodig heeft? God is zo goed!


Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 500.000 abonnees, en de afgelopen weken zijn er nog meer dan 30.000 bijgekomen. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.