Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 6 juni 2024

7 juni 2024

Het was prachtige om te zien hoe de straten van Jeruzalem werden overspoeld met Israëlische vlaggen terwijl we gisteren Jeruzalemdag vierden! Deze nationale feestdag komt voort uit de uitkomst van de Zesdaagse Oorlog van 1967, toen Israël de stad Jeruzalem herenigde na het verslaan van de legers van Egypte, Jordanië en Syrië. In die tijd herenigden we niet alleen Jeruzalem, maar kregen we ook controle over het Sinaï – het schiereiland, de Gazastrook, Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever) en de Golanhoogvlakte! Ondanks het feit dat er sindsdien zoveel is veranderd – verricht onze God wonderen en blijven Zijn plannen staan!

Van jonge Israëli’s die bidden en dansen op de Tempelberg tot het zwaaien met hun vlaggen gedurende de dag: ik word er opnieuw aan herinnerd dat God Zijn beloften vervult. Het bracht tranen in mijn ogen toen ik het prachtige schouwspel zag van duizenden Israëli’s die aan de Westelijke Muur dansten terwijl ze hardop zongen uit een specifieke psalm:

Psalm 28:9
Red uw volk,
En zegen Uw erfenis;
Herder ze ook,
En draag ze voor altijd.

Van de bijna vernietiging tijdens de Holocaust tot het wonen in het land van onze voorouders – Gods beloften komen uit. Ja, we zijn een natie die momenteel te maken heeft met politieke en geopolitieke onrust. Ja, we hebben te maken met zowel interne als externe bedreigingen. Ja, het grootste deel van de natie verkeert nog steeds in geestelijke blindheid – maar dat is het dan ook. Net zoals toen God Zijn verbond met Abraham initieerde, toen de Heer beloofde Zijn volk terug te brengen naar het land door de profeet Ezechiël, was dit niet afhankelijk van onze trouw of gerechtigheid, maar van Zijn heilige naam!

Ezechiël 36:22-24
“Zeg daarom tegen het huis van Israël: ‘Zo zegt de Heer God: ‘Ik doe dit niet ter wille van u, huis van Israël, maar ter wille van mijn heilige naam, die u onder de volken hebt ontheiligd, waar u ook heen ging. En Ik zal Mijn grote naam heiligen, die ontheiligd is onder de natiën, die jij in hun midden hebt ontheiligd; en de volken zullen weten dat Ik de Heer ben”, zegt de Heer God, “wanneer Ik voor hun ogen in u geheiligd word. Want Ik zal u uit de volken halen, u uit alle landen verzamelen en u naar uw eigen land brengen.’

Ja, de dingen zijn op dit moment zowel fysiek als geestelijk chaotisch – niet alleen in Israël, maar over de hele wereld – maar ik kan je niet vertellen hoeveel ik uitkijk naar de dag waarop ik getuige zal zijn van wat God vervolgens door Ezechiël beloofde.

Ezechiël 36:25-27
Dan zal Ik schoon water over u sprenkelen, en u zult rein zijn; Ik zal je reinigen van al je vuilheid en van al je afgoden. Ik zal je een nieuw hart geven en een nieuwe geest in je leggen; Ik zal het stenen hart uit je vlees halen en je een hart van vlees geven. Ik zal Mijn Geest in u leggen en ervoor zorgen dat u in Mijn inzettingen wandelt, en u zult Mijn oordelen onderhouden en uitvoeren.

Eerst kwam het fysieke herstel. O, wat wacht ik op het geestelijk herstel van mijn volk.

Ja, we vernietigen Hamas in Gaza! Ja, we staan ​​op het punt Hezbollah in Libanon aan te vallen! Ja, de terreur zal voortduren vanuit de Westelijke Jordaanoever, maar ook vanuit Syrië, Irak, Iran en Jemen. Als Israëlische Jood, een volgeling van de Messias en een groot voorstander van de woorden van de profeten, ben ik vaak in conflict tussen de wil om te zeggen wat ik voel over de huidige oorlog en de noodzaak om kalm te blijven en de zaken vanuit een andere hoek te bekijken. Vanuit een bijbels en veel breder perspectief.

Volgens de profeet Ezechiël is de komende grote oorlog NIET tegen Iran en zijn bondgenoten. Iran zal zich aansluiten bij een coalitie die oorlog voert tegen Israël onder leiding van Rusland. Deze toekomstige grote oorlog zal ervoor zorgen dat Israël zich veilig en geborgen voelt, maar met bondgenoten die geen enkele hulp willen bieden, afgezien van harde protestwoorden.

De Heer, de Hoeder van Israël, zal ingrijpen en Israël op een heel bovennatuurlijke manier helpen. Hij zal de vijanden van Israël verslaan op de bergen van Israël, terwijl de wereld met groot ontzag en verbazing zal toekijken!

Als je dit weet, vertel me dan: Aan wiens kant sta je het liefst?


Hezbollah

Terwijl de zaken met Hezbollah blijven escaleren, lanceerde de door Iran gefinancierde terreurproxy – de machtigste proxy in de regio – vrijdag drie grote raketten op Noord-Israël, die uiteindelijk hun doelen raakten. Er werd aanzienlijke schade toegebracht aan de Israëlische Biranit-kazerne, maar er werden geen slachtoffers gemeld. Aan de andere kant blijft de IDF gerichte aanvallen uitvoeren op Hezbollah-agenten in Libanon – zelfs op ambulances die wapens vervoeren en op terroristen. En we zijn niet alleen actief in Libanon, maar ook in Syrië.

Dat gezegd hebbende, de raketten blijven van de andere kant van onze noordgrens komen en onze aanvallen gaan door in verschillende delen van Libanon. Een hotspot voor recente Hezbollah-aanvallen in Israël is onze noordelijke stad Kiryat Shmona, waar enkele van onze troepen zijn gestationeerd. Hezbollah heeft ook succes gehad als het gaat om het neerhalen van Israëlische drones die in het Libanese luchtruim opereren. Helaas vielen er twee slachtoffers en verschillende gewonden in de Israëlische stad Hurfeish nadat een gerichte drone- en raketaanval plaatsvond op een speeltuin. Bovendien bracht de maand mei 325 aanvallen van Hezbollah met zich mee, wat het hoogste aantal in één maand is sinds het begin van onze oorlog met Hamas.

Er is een nieuw front met Hezbollah geopend in de vorm van bosbranden. In de noordelijke regio van Israël zijn verschillende ernstige branden ontstaan ​​nadat Hezbollah raketten in open velden had gelanceerd, wetende welke gevolgen dit zou hebben gehad voor de huidige hittegolf waarmee we worden geconfronteerd. Belangrijke regio’s in Noord-Israël gingen al snel in vlammen op. Een paar dagen geleden was de noodtoestand uitgeroepen, maar toch werd er gedurende een aanzienlijke tijd weinig tot geen hulp verleend aan de burgers die door de branden waren getroffen. Libanon heeft nu echter te maken met enkele eigen branden. Uitputtingsoorlog – om je vijand langzaam mentaal en fysiek uit te putten door middel van kleinschalige aanvallen – is de strategie van Hezbollah. Deze tactiek en de resultaten die deze tot nu toe heeft opgeleverd, hebben de Israëliërs ertoe gebracht actie te eisen.

Zoals ik de afgelopen week meerdere keren heb gemeld, is een officiële oorlog met Hezbollah op handen, aangezien ons veiligheidskabinet de afgelopen week meerdere keren bijeen is gekomen om juist deze kwestie aan te pakken. Een deel van het besluitvormingsproces als het gaat om het starten van een oorlog is ervoor zorgen dat je je vijand kunt overrompelen, omdat de eerste verrassingsaanval de meeste schade zal aanrichten en de capaciteiten van de vijand zal ontmantelen. Er is dus een tweevoudige reden waarom Israël tot nu toe nog geen oorlog is begonnen met onze vijand in het noorden:

  1. We staan ​​toe dat onze brigades in Gaza het werk afmaken en…
  2. We bereiden ons voor om ineens goed toe te slaan. Wanneer het juiste moment aanbreekt, zal Hezbollah het voelen. Hezbollah heeft feitelijk verklaard dat ze hun aanvallen hebben opgevoerd in afwachting van de dreigende oorlog.

Iets waar ik de laatste tijd over heb nagedacht: hoe sterker de aanvallen op Israël, hoe groter de plannen van God voor ons!


Hamas

De IDF blijft opereren in het hart van Rafah. Tot nu toe hebben onze troepen minimaal 84 tunnels ontdekt die van Rafah naar het Sinaï-schiereiland in Egypte lopen. We blijven onderzoeken of er al dan niet levende gijzelaars of lichamen van slachtoffers van 7 oktober doorheen zijn gesmokkeld. Bovendien blijft de IDF operaties uitvoeren binnen de Philadelphi Corridor tussen Rafah en Egypte, waaronder de vernietiging van terreurtunnels. De IDF blijft ook vanaf 7 oktober lichamen van slachtoffers vinden terwijl ze door Rafah navigeert.

Wat onze troepen in Jabalia betreft: na het elimineren van ongeveer 500 terroristen in het gebied heeft de 98e Divisie van de IDF de operatie afgerond, de Strook verlaten en zich voorbereid op waar ze naartoe zullen worden gestuurd. Er zijn nog steeds ongeveer 16.000 soldaten actief in Gaza.

Terwijl de wereld ‘genocide!’ blijft schreeuwen, was de IDF druk bezig met het uitdelen van pamfletten in Noord-Gaza waarin burgers werden opgeroepen de veilige zone te verlaten. Bovendien stuurde Israël vóór de aanval die woensdagavond in Libanon plaatsvond een evacuatiebericht via sms naar inwoners van het Wadi Jilou-gebied.


De Houthi’s

De Houthi’s beweerden een gecombineerde raketaanval te hebben uitgevoerd op het Amerikaanse vliegdekschip Dwight Eisenhower in de Rode Zee als reactie op de gezamenlijke Amerikaanse aanvallen in Jemen. Dagen later maakten ze dezelfde bewering opnieuw.


De internationale gemeenschap

De mondiale hypocrisie kent nooit een pauze! Na zich te hebben uitgesproken voor een Palestijnse staat, zijn er berichten dat het progressieve, pro-Palestijnse en antisemitische Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de ministers heeft gevraagd te stoppen met het gebruik van de term ‘genocide’ in de context van Gaza, uit angst dat de inwoners van Gaza zouden proberen politiek asiel in Spanje. De Spaanse regering – zegen hun hart – verklaarde na de erkenning van een Palestijnse staat vorige week dat ze een ambassade in Ramallah zouden openen. Ze schrikken nu echter terug voor die belofte, omdat hun diplomaten er de voorkeur aan geven in Israël te blijven omdat het ‘veiliger’ is en een ‘hogere levenskwaliteit’ biedt. Dit is bijna lachwekkend.

Slovenië erkent nu officieel een Palestijnse staat. Dwazen! Zwitserland heeft de erkenning van een Palestijnse staat afgewezen om de voor de hand liggende redenen dat elk land een Palestijnse staat zou moeten afwijzen – zij willen Iran 2.0 niet.


De Verenigde Staten
Om het nog erger te maken, hield de POTUS afgelopen vrijdag een beschamende toespraak waarin hij het totale gebrek aan competentie van de regering blootlegde als het gaat om Israël, Hamas en onze strijd om te overleven als natie. Biden stelde een vredesplan op voor Gaza, waarin Israël zich terugtrekt en Hamas voor onbepaalde tijd over Gaza blijft regeren. Zoals ik eerder zei, zal de Israëlische regering van de ene op de andere dag instorten als een deal als deze wordt omarmd! Bovendien zijn de Israëlische gijzelaars de enige onderhandelingstroeven die Hamas heeft. Deze terroristen zijn zich er terdege van bewust dat zodra alle gijzelaars worden vrijgelaten, Israël de klus kan klaren en ze volledig kan vernietigen! Uiteindelijk legt Bidens plan alle druk op de Israëlische regering. Als terroristen als Hamas jouw plan steunen, weet je dat je een verschrikkelijk plan hebt.

Gelukkig hebben de recente verklaringen van de Israëlische regering heel duidelijk gemaakt dat Israëls voorwaarden voor het beëindigen van de oorlog niet zijn veranderd. Hamas zal vergaan.Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 535.000 abonnees, en het neemt nog dagelijks toe. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.