Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 4 juli 2024

5 juli 2024

De interne oorlog

De interne vete in Israel bleef doorgaan na 7 oktober. In feite profiteerde de progressieve beweging in Israël ervan – zelfs met ons leger. Twee takken van de IDF kenden een kolossale mislukking op 7 oktober en ook daarna:  de inlichtingen- en luchtmacht. De inlichtingendienst slaagde er niet in om van tevoren te waarschuwen en de luchtmacht slaagde er niet in snel genoeg te handelen om het luchtruim van Israël te verdedigen tegen luchtdreigingen. Interessant genoeg hadden deze twee afdelingen de meest actieve leden in de protesten tegen gerechtelijke hervormingen. Vergis je niet, 7 oktober was jaren in de maak. Helaas hebben veel ‘nuttige idioten’ het echter gemakkelijker gemaakt!

Netanyahu heeft te maken met druk waarmee geen van de premiers van Israël eerder te maken heeft gehad. Stel je voor dat je te maken krijgt met interne conflicten, militaire conflicten op meerdere plaatsen, corrupte leiders daarbinnen, en te maken krijgt met een Witte Huis dat je voortdurend ultimatums stelt. Sprekend over het Witte Huis maakte Netanyahu de Amerikanen duidelijk dat Israël een situatie niet zal accepteren waarin Hezbollah beslist wanneer te schieten en wanneer te beginnen met vechten, afhankelijk van wat er in Gaza gebeurt. Volgens dezelfde bronnen heeft Netanyahu de Amerikanen duidelijk gemaakt dat we de kwestie van Hezbollah over het grenshek en de onmiddellijke dreiging voor de nederzettingen in het gebied niet zullen accepteren. De essentie van zijn boodschap aan de Amerikanen: óf je zorgt ervoor dat ze (Hezbollah) zich terugtrekken voorbij de Litani-rivier, óf de IDF duwt ze voorbij de rivier.

De oorlog in Gaza

Aan de ene kant is het moeilijk te geloven dat het bijna negen (9) maanden geleden is dat we oorlog voeren met Hamas in Gaza. Maar aan de andere kant, nadat we hebben ontdekt hoe complex hun ondergrondse tunnelsysteem is, is het niet zo verrassend. En dan heb ik het nog niet eens over de complicaties van de strijd tegen psychopaten die vrouwen en kinderen als schild gebruiken. Hoe dan ook, we zijn er nog steeds. Het front is echter veranderd van een totale oorlog in Rafah naar gerichte aanvallen op terroristen en specifieke infrastructuur, terwijl we onderweg het tunnelsysteem vernietigen. Helaas zijn daar nog steeds tientallen Israëlische gijzelaars, waarvan we aannemen dat de meeste dood zijn. Hoe dan ook, we zijn van plan ze allemaal naar huis te brengen. Intussen woedt de strijd voort. Israëlische soldaten maken moeilijke dagen door in Gaza, waarbij ze het slachtoffer worden van huizen met boobytraps en tunnelschachten. Het aantal slachtoffers en gewonden blijft toenemen. Blijf alstublieft voor hen bidden.


Het wordt steeds gevaarlijker in het noorden

Onze huidige confrontatie met Hezbollah is als een tenniswedstrijd, maar in plaats van een springerige neonbal hebben we te maken met raketten, raketten en drones. De IDF valt dagelijks militaire locaties van Hezbollah in Zuid-Libanon aan, terwijl ‘s werelds grootste terreurorganisatie op regelmatige basis tientallen raketten op Noord-Israël afvuurt. We raken ze echter waar het pijn doet, ondanks dat de oorlog officieel nog niet helemaal is begonnen. Onze gerichte aanvallen op hun sleutelpersoneel en leiderschap beginnen zeker hun tol te eisen. Of ze zich nu in een gebouw, een voertuig, op de fiets of ondergedoken bevinden (zo denken ze) – wij vinden ze. Zoals ik al weken zeg: oorlog is op handen. De paniek groeit binnen de gelederen van Hezbollah, omdat zij een groot aantal bedreigingen blijven uiten als er een oorlog met Israël zou uitbreken.

Als het om gerichte aanvallen gaat, was wat er gisteren in Libanon gebeurde van cruciaal belang. De IDF schakelde Abu Ali Nasser uit, commandant van de Aziz-eenheid van Hezbollah! Dit is een superbelangrijke eliminatie! De eliminatie van Nasser markeerde de moord op de hoogste Hezbollah-commandant in de afgelopen negen maanden. Maar deze eliminatie bleef niet onopgemerkt. De hele dag (donderdag) hebben we te maken gehad met non-stop aanvallen in de noordelijke regio van het land. Er wordt geschat dat Hezbollah tot nu toe meer dan 200 projectielen heeft gelanceerd. Een deel van een onderschepte drone raakte een winkelcentrum in de Israëlische stad Acco en ons leger rapporteert verwondingen nadat drones IDF-bases hebben getroffen. Als dat nog niet genoeg is, breken er branden uit in heel Noord-Israël, inclusief de Golanhoogvlakte. De IDF is begonnen met uitgebreide aanvallen in Zuid-Libanon, maar het wordt een lange nacht.

Nogmaals, ik (Amir) sympathiseer met de bevolking van Libanon, omdat zovelen niets te maken willen hebben met dit regime dat hun land bestuurt. In feite dreigde een parlementslid van de christelijke facties Libanon in twee landen op te splitsen als Hezbollah ten oorlog zou trekken. En het is niet alleen Hezbollah in Libanon waar we mee te maken hebben. De andere bondgenoten in plaatsen als Irak bereiden zich voor om oorlog te voeren met Israël. De Iraanse proxybronnen ten noorden en noordoosten van onze grens zijn enorm in aantal – veel groter dan u denkt.


Iran wordt onder het tapijt geveegd

De ayatollahs nemen op dit moment geen enkele verantwoordelijkheid gezien de apathie van de Verenigde Staten. Ja, de Islamitische Republiek verloor zijn president bij een helikoptercrash, maar vergis je niet: Iran is op weg naar een atoombom terwijl de wereld wordt afgeleid. Het Internationale Agentschap voor Atoomenergie meldde onlangs dat Iran nieuwe en geavanceerde centrifuges en verrijkingsfaciliteiten heeft geïnstalleerd in de ondergrondse nucleaire locaties in Pardo en Natanz, en dat het land in Natanz al is begonnen met het verrijken van uranium. Ik zou zoveel meer kunnen zeggen over hun nucleaire activiteiten, maar het volstaat te zeggen dat ze een dodelijke vrijbrief krijgen – en dat vinden ze geweldig. En ja, ze zijn bereid elke oorlog aan te gaan die plaatsvindt tussen Israël en Hezbollah. Dit bracht twee opmerkelijke mensen in Israël ertoe om publiekelijk te praten over de mogelijke noodzaak om Iran met kernwapens te bombarderen, mocht dit tijdens de komende oorlog een existentiële bedreiging vormen.


Alle ogen gericht op de VS

Binnen de Democratische Partij in de VS heerst onrust. Een derde van de Democraten is ervan overtuigd dat Joe Biden zich moet terugtrekken uit de presidentiële race. Hoewel er geruchten de ronde doen over verschillende kandidaten, is het laatste nieuws dat hij vastbesloten is om in 2024 kandidaat te zijn, ondanks een rampzalig eerste debat vorige week. Er zijn een paar dingen die zeker zijn:

  1. Wie er in het Witte Huis zit, heeft ernstige gevolgen voor de wereldaangelegenheden. Kijk naar de afgelopen drie jaar en vraag jezelf af hoe de wereld voortdurend een grote duikvlucht naar het ergste heeft gemaakt.
  2. De wereld kijkt toe wat er dit jaar met Amerika gebeurt. De globalistische beweging draagt ​​geen masker meer en is bereid alles te doen wat nodig is om te voorkomen dat Donald Trump de verkiezingen wint. Het zullen een aantal interessante en rommelige maanden worden.

Dit zijn de laatste dagen

De meerderheid van de wereld beschouwt de progressief-linkse psychiatrische gevallen als ‘de rand’ van onze samenleving. Bedenk echter dat Satan er altijd aan werkt om beide partijen te misleiden om uiteindelijk chaos en vernietiging te veroorzaken. Het draait tenslotte allemaal om stelen, doden en vernietigen. De zogenaamde gezonde, redelijke conservatieven kunnen – tenzij ze opnieuw geboren worden – net zo misleidend en giftig zijn als links. De ENIGE manier om gefocust, helder en scherp te blijven in onze wereld – een wereld die geregeerd wordt door Satan, de Prins van deze wereld – is met de hulp van de Heilige Geest en Zijn grote macht. Kort voor Zijn kruisiging, begrafenis, opstanding en hemelvaart zei Jezus deze woorden tegen Zijn discipelen:

Johannes 14:16-17
‘Ik zal de Vader vragen, en Hij zal je een andere Voorspraak geven die voor altijd bij je zal zijn: de Geest van de waarheid. De wereld kan Hem niet ontvangen, omdat ze Hem niet ziet en ook niet kent. Maar je kent Hem wel, want Hij blijft bij je en zal in je zijn.’

De dagen zijn slecht! We staan ​​op het punt een nog grotere dosis demonische waanzin en satanische activiteit te zien die tot oorlogen, chaos en vernietiging zal leiden. Dit zijn de laatste dagen! Je kunt ervoor kiezen je kop in het zand te steken om je gewoon gelukkig te voelen, of je kunt om je heen kijken en de ernst van onze tijden en seizoenen begrijpen. Er is hoop! Er is een weg! Er is een bron voor echte vrede, zelfs te midden van chaos en oorlog. Het zit allemaal in de Messias! Geloof in Hem, ontvang de geest van de waarheid en wandel in Zijn licht in deze donkere dagen!

Johannes 3:16
Want God had de wereld zo lief dat Hij Zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, zodat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

 


Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 540.000 abonnees, en het neemt nog dagelijks toe. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.