Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 30 mei 2024

31 mei 2024

Israël & Hamas

Zoals ik eerder al zei, heeft de IDF zijn weg gevonden naar het hart van Rafah – het laatste grote Hamas-bolwerk in het zuidelijke deel van de Gazastrook. Het is tragisch dat er in deze stad nog steeds meer lichamen worden geborgen van Israëli’s die op 7 oktober zijn gedood en naar Gaza zijn gebracht. Als lafaards zijn de leiders van Hamas er tevreden mee om in hun tunnels te blijven wonen en de façade te tonen dat er nog gijzelaars leven, om zo een soort deal met Israël te kunnen sluiten. Als hun strategie mislukt, geven ze Israël uiteraard de schuld van hun dood.

Net als de rest van Gaza is de echte stad Rafah gevestigd in zijn honderden, zo niet duizenden terreurtunnels onder de stad, die de IDF geleidelijk aan aan het vernietigen is. Natuurlijk beëindigt het leger onderweg ook wapenopslagfaciliteiten, raketproductielocaties en meer. Het is tijd dat we een einde maken aan Hamas!

Over Rafah gesproken: bent u zich ervan bewust dat Israël de veilige verwijdering van burgers uit de stad binnen enkele weken heeft gerealiseerd, terwijl de regering-Biden zei dat dit maanden zou duren? Terwijl de regering-Biden schreeuwt: “Maar de burgers in Rafah…!”, vinden we overal waar we komen raketten en andere wapens. Het is veilig om te zeggen dat de mening van het Witte Huis tegenwoordig niet hoog gewaardeerd wordt.

Zoals u waarschijnlijk inmiddels weet, heeft Den Haag Israël vorige week veroordeeld voor wat wij in Rafah doen. Uiteindelijk is dit zinloos. Israël zal doen wat nodig is om te overleven en toekomstige terroristische aanslagen te voorkomen. Denk echter eens aan de duisternis van het uur waarin wij leven, nu een internationaal gerechtshof Israël veroordeelt voor het beschermen van zijn volk, en uiteindelijk sympathiseert met Hamas en terrorisme in het algemeen! En ja, Hamas prees het besluit! Oh, en trouwens, ja, Hamas gaat door met het vermoorden van de bevolking van Gaza. En voor het geval je nog steeds niet zeker bent van de UNRWA: in de tunnels in gebouwen gebouwd door de UNRWA werd het verminkte lichaam van de Duits-Israëlische vrouw, Shani Louk, gevonden. UNRWA is corrupt tot in de kern!

Vanaf woensdag heeft de IDF de volledige operationele controle verkregen over de Philadelphi Corridor bij Rafah. Dit is uiterst belangrijk omdat Hamas nu volledig van alle kanten is afgesneden. Er is geen manier om te ontsnappen. Er zijn geen inkomende middelen. Zoals een bron het uitdrukte: Dit is het begin van het einde van Hamas.

Aan de andere kant: terwijl het toerisme in Israël – een zeer grote bron van inkomsten – nog steeds onder druk staat door de aanhoudende oorlog in de regio en de bedreigingen van de BDS-beweging, heeft een uniek bedrijf gelegen aan de Dode Zee uw steun nodig. De mensen bij Kedma & Revival Products zijn vrienden van mij. Al onze tours bezoeken deze bekende winkel die populair is vanwege de verscheidenheid aan cosmetica op minerale basis die het aanbiedt: mineralen afkomstig uit de Dode Zee. Overweeg alstublieft om hen te steunen in deze moeilijke tijd. De meegeleverde link bevat een speciale korting bij het afrekenen.


Egypte

In de nasleep van de verslechterende betrekkingen tussen Israël en Egypte vond er een zeer ongebruikelijk incident plaats tussen de IDF en het Egyptische leger in het grensgebied bij Rafah. Israël voert een onderzoek uit naar de details van het incident, dat aanzienlijke politieke gevolgen kan hebben. Kortom, Egyptische soldaten openden het vuur op IDF-troepen. Uiteindelijk werd één Egyptische soldaat gedood.


Libanon, Syrië en Hezbollah

Israël blijft gerichte aanvallen uitvoeren in Libanon terwijl de aanwezigheid van Hezbollah in de regio bloeit. Noord-Israël heeft te maken gehad met een groot aantal luchtalarmsirenes als gevolg van meer raketaanvallen die de afgelopen week vanuit Libanon zijn afgevuurd. Helaas hebben de terroristen met succes enige schade aangericht aan huizen in de regio Galilea. Het is echter bijna een dagelijkse gebeurtenis dat we Hezbollah-terroristen in Libanon vermoorden.

Onze gerichte aanvallen gelden niet alleen voor Libanon, maar vinden ook in heel Syrië plaats. Gisteravond voerde Israël een dramatisch en afgelegen bombardement uit op de Alawitische stad Banias aan de Syrische kust (ten noorden van Tartus nabij de Russische basis op de luchtmachtbasis Khmeimim). Hezbollah-vrachtwagens werden gebombardeerd en er vielen slachtoffers. Vergis u niet: hoewel Gaza de grootste terreurbasis ter wereld is, moet de grootste oorlog nog komen – en dat zal tegen Hezbollah zijn.


Jemen en de Houthi’s

De Houthi’s blijven geweld in de regio uitlokken waar en wanneer ze maar kunnen. De afgelopen week hebben ze aanvallen op schepen in verschillende zeeën opgeëist en zelfs een andere Reaper Drone van het Amerikaanse leger neergeschoten.


Rusland

Voor het geval je het vergeten bent: de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is aan de gang. Er zijn echter berichten over een voorgesteld staakt-het-vuren door de Russische president Vladimir Poetin, onder bepaalde voorwaarden.

Rusland zou Soedan wapens en munitie hebben aangeboden in ruil voor een door de Soedanese regering aan te leggen tankstation in de Rode Zee. Deze deal zal naar verwachting binnenkort worden ondertekend. Klinkt bekend? We leven inderdaad in de dagen van Ezechiëls profetieën.


De Verenigde Staten

Het 320 miljoen dollar kostende dok in Gaza dat door de Amerikaanse belastingbetalers ter beschikking werd gesteld – met dank aan de regering-Biden – was van korte duur, aangezien het gisteren aan zijn einde kwam. Het dok begon eerder deze week door de golven te worden ontmanteld en ging gisteren uiteindelijk achteruit. Wat vanaf het begin een vreselijk idee was, resulteerde uiteindelijk in een enorme verspilling van middelen. Dit dok bleek een gênante metafoor voor het huidige Amerikaanse buitenlandse beleid.

Dat alles gezegd hebbende, zou Amerika zich veel meer zorgen moeten maken over wat er intern gebeurt. Als Al-Qaeda en de opperste leider van Iran de kant kiezen van wat er op uw universiteitscampussen gebeurt, is dit een voorproefje van het verval van uw imperium.


De internationale gemeenschap

Vorige week heb ik u laten weten dat een handvol Europese landen op weg is naar de erkenning van een Palestijnse staat. Helaas is wat vorige week in beweging was, deze week realiteit, aangezien de regeringen van Ierland en Spanje er nog maar enkele dagen geleden voor kozen om formeel een Palestijnse staat te erkennen. Ik verwacht dat anderen dit voorbeeld zullen volgen. Persoonlijk ben ik benieuwd of ze Narnia ook zullen herkennen. Als dat nog niet genoeg is, riep de Spaanse vice-premier Yolanda Diaz op tot een genocide op de Joden in Israël en zei: “We kunnen niet stoppen. Palestina zal vrij zijn van de rivier tot de zee.” Blijkbaar was de inquisitie niet genoeg.

Gelukkig zijn er landen als Denemarken die zich verzetten tegen deze domheid. Bovendien heeft Griekenland een motie ingediend om alle buitenlandse studenten die hebben deelgenomen aan anti-Israëlprotesten te deporteren.

7 oktober was zo barbaars dat het de vrije wereld intimideerde tot verzoening of anderen tot moed inspireerde, zoals Nederland en Argentinië. Helaas probeerde een groot deel van het Westen en Azië eenvoudigweg Israël ervan te weerhouden zijn volk te verdedigen tegen de wreedheid van de islamitische fascisten. Daarmee brachten ze hun eigen corruptie aan het licht. En dus gaat het geweld door vanwege hun lafheid. Als de wereld maar verenigd was tegen het kwaad, zou deze oorlog al lang geleden zijn geëindigd.


Persoonlijke bemoediging van Amir

Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog een keer: mijn deel van de wereld neemt nooit vakantie. En in het Midden-Oosten is het niet ‘business as usual’ geweest. De zaken blijven escaleren. Egypte in vuurgevecht met de IDF. De IDF heeft zijn weg gevonden naar het hart van Rafah in de Gazastrook. Den Haag onthulde zijn ware aard. Europa erkent een Palestijnse staat. Wat is het volgende?

Hoewel ik misschien niet weet wat morgen in petto heeft, blijf ik er zeker van wie morgen in handen heeft.

Jesaja 40:8
Het gras verdort, de bloem verwelkt,
Maar het woord van onze God houdt eeuwig stand.

Ondanks de duisternis van de tijd waarin we leven, ben ik bemoedigd om het grote aantal christenen over de hele wereld te zien die standvastig zijn in hun steun aan Israël. Van kleine groepen tot kerken en verschillende bedieningen, ik heb talloze foto’s ontvangen van gelovigen die voor Israël staan. Waarom maakt het uit? Omdat het mij openbaart dat er in deze laatste dagen een overblijfsel van gelovigen is dat vasthoudt aan de beloften van God van eeuwen geleden.


 

Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 535.000 abonnees, en het neemt nog dagelijks toe. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.