Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 28 juni 2024

28 juni 2024

Israëls interne omstandigheden

Tragisch genoeg blijft de progressieve beweging binnen Israël doorgaan, ondanks onze existentiële bedreigingen. Deze mensen zijn bereid om alles mee te laten instorten, zolang dit maar betekent dat Netanyahu uit zijn ambt moet worden gezet. Eerst profiteerden ze van COVID en het nepproces, daarna was het de rechterlijke hervorming, en nu zijn het de gijzelaars. Ik heb medelijden met de families van de gijzelaars. De progressieven sympathiseren met de gijzelaars voor hun eigen gewin en voor niets anders. Ze worden gebruikt en misbruikt!

Als er iets is waarvan ik hoop dat mijn land van 7 oktober heeft geleerd, is het om onze vijand nooit te onderschatten en onze eigen capaciteiten te overschatten. Net zoals we in Gaza ruim acht maanden nodig hebben, zal Hezbollah niet ten onder gaan zonder een lang en pijnlijk gevecht. Mijn hoop en gebed zijn dat gijzelaars deze keer geen deel zullen uitmaken van onze oorlog! We moeten ervoor zorgen dat Hezbollah niet de kans krijgt om met ons te doen wat Hamas heeft gedaan.


Oorlog in Gaza

De oorlog woedt voort terwijl de IDF zich primair op Rafah concentreert. Onze troepen blijven echter ook doelen in andere steden uitschakelen. In feite hebben onze soldaten slechts enkele dagen geleden nummer 4 in de hiërarchie van deze verdorven terroristengroep geëlimineerd!

Psalm 94:1
O Heer God, aan wie de wraak toebehoort
O God, aan wie de wraak toebehoort, schijn voort!

Hamas is eraan gewend geraakt een oorlog te beginnen, over een staakt-het-vuren te onderhandelen, de Golfstaten en het Westen om geld te smeken voor de wederopbouw, en vervolgens het grootste deel van dat geld te gebruiken om tunnels te bouwen en zich voor te bereiden op de volgende ronde. Ondertussen worden hun leiders rijker. De andere Palestijnen zijn slechts nuttige pionnen. Wat was, zal niet meer zijn!


De Westelijke Jordaanoever

Gisteravond voerden onze soldaten een nachtelijke operatie uit in Jenin, waarbij één soldaat werd gedood en zestien anderen gewond raakten nadat een geïmproviseerd explosief (IED) naast hun gepantserde voertuig tot ontploffing was gebracht. Toen de reddingsmacht arriveerde, ging een andere IED af.

Wij blijven dagelijks actief op de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria).


De komende oorlog in het Noorden

We blijven dagelijks korte aanvallen uitvoeren naar Hezbollah, ook al is er technisch gezien geen sprake van een oorlogsverklaring. Bovendien komen gerichte moorden steeds vaker voor. Meerdere landen over de hele wereld hebben hun burgers opgeroepen Libanon onmiddellijk te verlaten. Iedereen weet dat er een oorlog op handen is. De aanvallen blijven echter niet beperkt tot Libanon. Israël heeft onlangs ook door Iran gesteunde milities in Oost-Syrië aangevallen. Alsof de oorlogsdreiging met Hezbollah niet genoeg is; we weten nu dat Iran niet bang is om ons rechtstreeks aan te vallen. Ze zijn van plan zich te betrekken bij elke oorlog die we met Hezbollah voeren. En ze zijn niet de enigen die deze gelofte afleggen. Hun milities in Irak hebben beloofd zich er ook bij te betrekken. De zaken worden met de dag profetischer.

Veel christenen vragen mij wat ze kunnen doen om te helpen. Het antwoord is vandaag hetzelfde als gisteren en zelfs tientallen jaren geleden: Bid! De dingen zullen heel zwaar, ruw, lelijk en pijnlijk zijn. Maar sinds wanneer vertrouwt het volk van God op de omstandigheden? We hebben twee beloften:

  1. Dat de God van Israël Israël zal helpen en niet zal toestaan ​​dat het wordt vernietigd!
  2. Dat de vijanden van Israël opnieuw verslagen zullen worden!

Mijn gebed is dat door de pijn, het verdriet en de droefheid waar mijn land doorheen gaat, steeds meer mensen hun ogen zullen opheffen om te zien dat onze hulp van de Heer komt en dat het tijd is om naar Hem terug te keren.

Dus, in een notendop, bid alstublieft voor twee dingen:

  1. dat Gods overwinning snel zal zijn en
  2. dat Israël de nederigheid zal hebben om te erkennen dat de overwinning van de Heer komt.

Problemen in de Golf

De Houthi’s beweerden opnieuw een commercieel schip in de Golf van Aden aan te vallen en daarnaast nog een aanval uit te voeren op het vliegdekschip USS Dwight D. Eisenhower in de Rode Zee. Dit schip heeft nu zijn weg naar de Middellandse Zee gevonden voordat het terugkeert naar de VS.


Russische activiteit

Na de ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben de twee landen enkele dagen geleden een militair akkoord gesloten. In de nasleep van dit akkoord is Noord-Korea nu van plan een aantal van zijn soldaten naar Oekraïne te sturen om te helpen bij de oorlog van Poetin.


Gebeurtenissen over de hele wereld

Amerikaanse apathie en manipulatie blijven een voortdurend probleem voor Israël terwijl we streven naar het einde van Hamas. Je zou jezelf nu moeten afvragen: “Waarom zou een land Israël in de weg staan ​​bij zijn poging een terroristische organisatie te elimineren die 1.400 burgers heeft gedood?” Ironisch genoeg hebben de VS beloofd alle hulp te zullen bieden die we nodig hebben als we een oorlog met Hezbollah aangaan, maar we zullen zien wat er gebeurt het werkelijk gaat gebeuren. Hooggeplaatste Amerikaanse militairen zijn al begonnen met het terugroepen van deze belofte.

De pro-Iraanse milities in Irak voerden een drone-aanval uit op de Al-Tanf-basis van de Amerikaanse strijdkrachten aan de grens tussen Syrië, Jordanië en Irak. Het is de eerste aanval van de milities op de Amerikanen in bijna vijf maanden. Je zou denken dat dit soort activiteiten de regering-Biden zouden dwingen in te zien dat we met dezelfde bedreigingen te maken hebben en dat het tijd is om te stoppen met het spelen van diplomatieke spelletjes in de aanloop naar nieuwe verkiezingen.

Helaas heeft Armenië nu besloten het negende land te worden dat een Palestijnse staat erkent. Het mondiale bedrog blijft duidelijk toenemen.


Persoonlijke noot van Amir

Ja. In het noorden escaleren de zaken. Ja, we hebben politieke onrust. Ja, mijn deel van de wereld is chaotisch. Geen van deze realiteiten verandert echter het feit dat de beloften van God zeker zijn.

  • God heeft mijn gezegende land geïnitieerd door Abraham.
  • Hij redde het door Mozes.
  • Hij herstelde zich via Joshua.
  • Hij bewaarde het door David.
  • Hij heeft het opnieuw tot leven gewekt uit de as van de Holocaust,
  • Hij zal in de toekomst een geweldig werk doen onder mijn volk, precies zoals Hij beloofde via de profeten en auteurs van het Nieuwe Testament.

Romeinen 11:25-27
Want ik verlang niet, broeders, dat u onwetend bent over dit mysterie, opdat u niet wijs zou zijn in uw eigen mening, dat de blindheid gedeeltelijk met Israël is gebeurd totdat de volheid van de heidenen is binnengekomen. En zo zal heel Israël dat doen. behouden worden, zoals geschreven staat:

“De Verlosser zal uit Sion komen,
En Hij zal de goddeloosheid van Jakob afwenden;
Want dit is Mijn verbond met hen,
Als Ik hun zonden wegneem.”

 


Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 540.000 abonnees, en het neemt nog dagelijks toe. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.