Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 23 mei 2024

24 mei 2024

Israël, Hamas en Gaza

Sinds het begin van de Israëlische operaties in Rafah heeft de IDF meer dan 700 terreurtunnelschachten blootgelegd die eigendom zijn van Hamas – en meer dan 50 tunnels die naar Egypte in het zuiden leiden. Zoals u waarschijnlijk inmiddels weet, werd de beslissing van Israël (wat de juiste beslissing was) om Rafah binnen te gaan in een poging om een ​​einde te maken aan Hamas en de resterende gijzelaars te bevrijden, niet op goedkeuring onthaald door een groot aantal leden van de internationale gemeenschap. In feite nam de IDF de beslissing om haar bevindingen met betrekking tot de tunnels in Rafah openbaar te maken alleen ten behoeve van de discussie in Den Haag en de internationale rechtvaardiging voor de actie in Rafah.

Helaas werden de lichamen van nog meer Israëlische gijzelaars ontdekt door de IDF in Rafah. De drie lichamen waren eigendom van Yitzhak Gelernter, Amit Buskila en Shani Louk. We verwachten dat er nog meer gevonden zullen worden. Het is vermeldenswaard dat de situatie in Rafah negatieve gevolgen kan en waarschijnlijk zal hebben voor de relatie tussen Israël en Egypte.

Tragisch genoeg handhaaft Den Haag zijn hypocrisie en onwetendheid als het gaat om het voortbestaan ​​van de Joodse staat, terwijl deze sympathiseert met de terroristen in Gaza. Blijkbaar is het verbranden, verkrachten, ontvoeren en afslachten van meer dan 1.200 Joden niet voldoende rechtvaardiging voor wat we in Rafah doen, om nog maar te zwijgen van het feit dat een overweldigende hoeveelheid bewijsmateriaal aantoont dat Hamas zijn eigen volk probeert te onderdrukken.

In dit stadium zijn ruim 800.000 inwoners van Gaza uit Rafah geëvacueerd. Sinds het begin van de grondoperatie in Gaza zijn 277 IDF-soldaten omgekomen.

Ook op andere locaties in de Gazastrook vinden nog steeds operaties plaats. Veel militaire operaties worden de norm in het gebied van Jabalia, waar de IDF tot nu toe ruim 200 terroristen heeft geëlimineerd. Tientallen anderen zijn gearresteerd voor ondervraging. De IDF beweert dat dit een van de meest gewelddadige oorlogslocaties tot nu toe is geweest. We zijn niet alleen actief in Gaza, we achtervolgen overal Hamas-terroristen. Vorige week doodde de IDF ook een hooggeplaatst lid van Hamas nabij de grens tussen Libanon en Syrië. Ook in Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever) zijn we continu actief.


Iran

Waar moet ik beginnen? Nou, laten we het maar noemen zoals het is: de Iraanse president Raisi is dood. Niet alleen stierf de Iraanse president Ebrahim Raisi afgelopen weekend bij een helikoptercrash, maar ook een aantal andere hoge Iraanse functionarissen kwamen om het leven. De crash vond plaats terwijl de groep functionarissen op weg was naar Teheran na een bijeenkomst aan de grens met Azerbeidzjan. Blijkbaar konden ze door het gebrek aan capaciteiten van de specifieke helikopter waarin ze zich bevonden en de verraderlijke weersomstandigheden niet overleven. Vanuit het perspectief van de naïeve internationale gemeenschap heeft Iran zojuist een enorme klap gekregen. Vraag het echter aan de gewone Iraanse burger en je zult een ander verhaal ervaren.

Raisi en anderen zoals hij waren en zijn gepassioneerd door terreur, dood en onderdrukking. Dit is de reden waarom talloze Iraanse burgers na de crash op sociale media zijn dood konden zien vieren. Laat het corrupte leiderschap en de radicale ayatollahs u niet in verwarring brengen. Ze vertegenwoordigen niet het wereldbeeld en de mentaliteit van de overgrote meerderheid van de Iraniërs. Tot overmaat van ramp betuigden de VS hun condoleances aan Iran, samen met verschillende andere landen.

Sinds de dood van Raisi is vice-president Muhammad Mokhber de president van Iran geworden tot de volgende verkiezingscyclus. Je kunt meer over dit verhaal vinden door mijn laatste nieuwssegment te bekijken. Aan het einde van het evenement heb ik ook een tweede installatie met het laatste nieuws uitgebracht.

Aan de andere kant, en het is niet verrassend, dat de Islamitische Republiek, na de massale projectielaanval van Iran op Israël weken geleden, naar verluidt heeft gezworen zich bij elke toekomstige oorlog tussen Israël en Hezbollah aan te sluiten. We leven zeker in profetische tijden vlak voor de eindtijd.


Hezbollah, Libanon en Syrië

Het is geen verrassing dat de Israëlische luchtmacht (IAF) op verschillende plaatsen in zowel Libanon als Syrië aanvallen blijft uitvoeren, terwijl de spanning met Hezbollah in de regio toeneemt. Hoewel de spanning in deze regio al geruime tijd aanwezig is, is de consistentie van de militaire confrontaties sinds 7 oktober 2023 zeker toegenomen. Bovendien worden gerichte aanvallen des te prominenter, wat als recent werd gezien als afgelopen vrijdag toen een hoge Hezbollah-commandant werd gedood bij een voertuigaanval op ongeveer 40 km van de grens met Israël. De raketten blijven echter uit het noorden komen, aangezien Israël – in één enkele aanval van Hezbollah – ongeveer 75 raketten had afgevuurd op de regio van de Golan en Galilea, waarvan de meeste werden onderschept.

Een ander belangrijk doelwit dat door de IAF werd uitgeschakeld was de commandant van de raketeenheid van Hezbollah. Dit vond plaats in de kustsector in Libanon. Zijn naam was Qasem Skalawi. Naast het uitvoeren van meerdere aanvallen in Zuid-Libanon en Syrië, is de IAF ook extreem druk bezig geweest met het onderscheppen van een groot aantal raketten, drones en andere luchtdreigingen afkomstig van hun vijanden in het noorden.


De Houthi’s en Jemen

Voor de Houthi’s is het ‘business as usual’, nu de door Iran gefinancierde terreurorganisatie in de Arabische Golf chaos blijft veroorzaken in de regio. Meest recentelijk – afgezien van de periodieke projectiellanceringen richting Israël – trof de terreurgroep een olietanker in de Rode Zee die olie van Rusland naar China vervoerde.


De internationale gemeenschap

Slovenië en andere Europese landen – namelijk Ierland, Noorwegen en Spanje – hebben beloofd de komende weken formeel een Palestijnse staat te erkennen en zij moedigen andere landen aan hetzelfde te doen. Dit is de geestelijke blindheid van de tijd waarin wij nu leven. Meer dan 1.200 onschuldige Israëli’s worden in koelen bloede vermoord en Europa streeft naar wat volgens haar het beste is voor de dader van die terreur.


De Verenigde Staten

Helaas heeft de Amerikaanse regering, als een kameleon, alle mogelijke standpunten ingenomen over de oorlog tussen Israël en Hamas.

  • Er zijn momenten waarop Team Biden zijn steun uitspreekt voor Israël.
  • Er zijn ook momenten waarop het in de weg staat wat het land nu moet doen.
  • Bovendien is het voor de regering-Biden gebruikelijk geworden om premier Benjamin Netanyahu te bekritiseren bij al zijn pogingen om Hamas uit te schakelen.
  • En als er de laatste tijd een mogelijkheid is voor de VS om de kant van Israël te kiezen, lijkt het erop dat er altijd voorwaarden aan verbonden zijn.
  • Dat is het geval met de aanhoudende situatie tussen Israël en het ICC. Uit verschillende bronnen hebben we de bevestiging ontvangen dat de Amerikaanse regering groen licht heeft gegeven aan het ICC om verder te gaan met het vragen om een ​​arrestatiebevel tegen Hamas en de Israëlische leiders, alsof ze gelijk zijn.
  • Als dat nog niet genoeg is, voert de Amerikaanse regering gesprekken met Iran in Oman, waar beide partijen het erover eens zijn dat Netanyahu moet worden verwijderd.
  • De meest mislukte Amerikaanse regering veroorzaakt interne chaos en aanvallen van buitenaf op haar beste bondgenoot in het Midden-Oosten.

Gestoord gedrag…


Wacht op de Heer

Geduld, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen zijn deugden die wij, als gelovigen, allemaal moeten bezitten in deze steeds veranderende en moreel zelfvernietigende wereld. Voor mij (Amir) als Israëliër werd er een nieuwe dimensie aan deze drie toegevoegd. We hebben de afgelopen acht maanden op meerdere fronten een existentiële oorlog gevoerd – zowel boven de grond, onder de grond als in de ether. Wanneer je het spirituele aspect van deze strijd toevoegt, zul je zien hoe belangrijk het is om toegerust te zijn met een sterk geloof, kennis van het Woord en kracht die alleen kan komen van de persoon van de Heilige Geest in ons!

Jesaja 40:31
Maar degenen die op de Heer wachten, zullen hun kracht vernieuwen; Zij zullen opstijgen met vleugels als arenden, zij zullen rennen en niet moe worden, zij zullen lopen en niet flauwvallen.


 

Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 535.000 abonnees, en het neemt nog dagelijks toe. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.