Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 20 juni 2024

21 juni 2024

Hezbollah

Afgezien van de dagelijkse aanvallen van Hezbollah en de Israëlische luchtaanvallen als reactie daarop, bereid Noord-Israël zich voor op de dreigende oorlog met onze vijand. We blijven dagelijks explosieve projectielen onderscheppen. Oorlog is niet een kwestie van óf, maar van wanneer. In de tussentijd hebben Israëlische functionarissen aangegeven dat een deel van de reden waarom we het begin van een oorlog hebben uitgesteld, is om onze munitievoorraad op te bouwen – zowel offensief als defensief. Ik bedoel dit niet arrogant, maar Hezbollah zal er spijt van krijgen tegen de tijd dat dit gebeurt. Hezbollah en Libanon bereiden zich voor op een grote aanval. In feite rapporteerden Libanese bronnen dat Amos Hochstein een Israëlische boodschap aan de Libanese regering overbracht, en wel als volgt: Als Hezbollah zich niet vóór 24 juni noordwaarts voorbij de Litani-rivier terugtrekt, zal Israël een oorlog in Libanon beginnen.

In zijn toespraak van slechts een paar dagen geleden communiceerde Hezbollah-leider Hassan Nasrallah het volgende:

 1. De partij die nu bang zou moeten zijn, is de vijand, niet wij.
 2. Hezbollah zal haar operaties ter ondersteuning van Gaza voortzetten en is voorbereid op alle scenario’s.
 3. We beschikken over een aanzienlijke hoeveelheid informatie. De gisteren gepubliceerde dronebeelden zijn slechts een klein deel van de vele uren die in Haifa zijn gefilmd.
 4. We weten dat Israëli’s oefeningen uitvoeren op Cyprus en zijn luchthavens, die zij van plan zijn te gebruiken als hun eigen luchthavens of faciliteiten worden getroffen.
 5. Wij waarschuwen Cyprus voor het openstellen van zijn faciliteiten voor Israël. Als dat zo is, beschouwen we het als onderdeel van de oorlog.
 6. Alle wapens bedoeld voor Libanon zijn al gearriveerd.
 7. Deze wapens zullen worden onthuld wanneer dat nodig is, en we hebben nieuwe wapens die we dan introduceren.
 8. We produceren een deel van de raketten zelf die we nodig hebben.
 9. We hebben een groot aantal drones omdat we ze zelf produceren.
 10. Hezbollah beschikt over een alomvattende en nauwkeurige ‘doelwitten database’ binnen Israël en het vermogen om deze doelen te bereiken.
 11. De vijand moet op ons voorbereid zijn te land, in de lucht en ter zee, en we zullen vechten zonder beperkingen
 12. De Israëlische vijand weet dat wat hem te wachten staat in de Middellandse Zee substantieel is.
 13. Deze dreiging kan ook de VS omvatten.

De Cypriotische ambassadeur in Israël reageerde echter op deze dreiging door te stellen dat de relatie van het land met Israël sterk is en dat Nasrallah eigenlijk gewoon op zijn tong zou moeten bijten. Bovendien verzekerde de Cypriotische minister van Buitenlandse Zaken de leider van de terroristische groepering dat Libanon een hoge prijs zal betalen als reactie op eventuele vergeldingsmaatregelen op Cypriotisch grondgebied. De minister van Buitenlandse Zaken onthulde zelfs dat hun straaljagers, indien nodig, Israël zullen vergezellen bij zijn aanvallen op Hezbollah. Het is fijn om een ​​vriend als buur te hebben.


Hamas

Terwijl de IDF zoveel vooruitgang boekt in Gaza, heeft Israël momenten van droefheid gekend. Zaterdag vuurde Hamas een antitankraket af op een militair voertuig van de IDF, waarbij acht soldaten daarin omkwamen. Slechts enkele uren later stierven nog eens drie IDF-soldaten bij afzonderlijke gebeurtenissen in Gaza.

Helaas heeft de IDF op een dag waarop we met een gebroken hart elf van onze zonen moesten begraven die in de Gazastrook waren gesneuveld om het volk en het land te verdedigen, aangekondigd dat ze een humanitair staakt-het-vuren van elf uur in het Rafah-gebied zouden toestaan ​​om honderden hulpvrachtwagens binnen te halen. voor Hamas en zijn aanhangers. Ik weet wie de druk op ons uitoefent en ik weet waarom we ons eraan moesten overgeven.

De ogen van het kabinet zijn al op de noordgrens gericht en we kunnen ons eenvoudigweg geen stopzetting en/of vertraging van de door de VS gemaakte wapenleveranties veroorloven. Dus nu weet je wie ons bedreigt en hoe. Als dat nog niet genoeg is, blijven deze geweldminnende lafaards burgers gebruiken als menselijk schild waar onze troepen in Gaza opereren.

Verwacht wordt dat de IDF de komende weken de volledige controle over Rafah zal hebben.


De internationale gemeenschap

Sta mij toe u eraan te herinneren dat, hoewel er zoveel gebeurt in mijn omgeving, de Russische agenda nog steeds niet van het toneel is verdwenen. Vladimir Poetin zei nog maar een paar dagen geleden tegen alle buitenlandse mogendheden dat ze Azië en Europa moesten verlaten. Interessant genoeg zal hij volgens Ezechiël 38 op een dag zijn zin krijgen!

Al een tijdje niets meer van de Taliban gehoord? Maak je geen zorgen – ze hebben onlangs tegen Iran laten weten dat ze bereid zijn duizenden strijders naar de oorlog tegen Israël te sturen als Iran daarin geïnteresseerd zou zijn. Iran is bereid Zuid-Libanon en Zuid-Syrië te overspoelen met golven menselijke strijders uit Afghanistan, Pakistan, Irak en Jemen in een eventuele komende oorlog aan het noordelijke front van Israël – en Amerika weet dat. Israël heeft enkele dagen geleden een verdacht projectiel uit het oosten onderschept. Raad eens wat: het was een kruisraket gelanceerd door de sjiitische milities in Irak.


De Verenigde Staten

Onderschat de komende verkiezingen in Amerika niet! Er zijn momenteel sterke demonische machten actief om te proberen dat land ten val te brengen, zodat de volgende fase van het globalistische plan kan beginnen. De oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne, en het mislukte immigratiebeleid in Amerika, Canada, West-Europa en Australië dragen allemaal bij aan dit beeld. Cyberaanvallen en hersenspoelingstactieken op staatsniveau worden ingezet door Rusland, China, Iran en Noord-Korea. De goedgelovige, jongere generatie wordt als nooit tevoren mentaal aangevallen, terwijl corrupte leiders hun landen drogeren om alles te doen wat nodig is om een ​​conflict te vermijden en te doen alsof ze vrede en veiligheid hebben.

Als Israëlisch geboren Jood heb ik geen oplossing! Maar als wedergeboren gelovige doe ik dat wel! Dit is de essentie van ons geloof in de Messias!

2 Korintiërs 4:16-18
“Daarom verliezen we de moed niet. Ook al gaat onze uiterlijke mens verloren, toch wordt de innerlijke mens van dag tot dag vernieuwd. Want onze lichte verdrukking, die maar van korte duur is, werkt voor ons een veel groter en eeuwig gewicht van heerlijkheid uit, terwijl we niet kijken naar de dingen die gezien worden, maar naar de dingen die niet gezien worden. Want de dingen die gezien worden zijn tijdelijk, maar de dingen die niet gezien worden zijn eeuwig.”Persoonlijke noot van Amir

Ik heb de afgelopen week een mix van emoties ervaren toen ik nadacht over de situatie waarin mijn geliefde land zich sinds afgelopen oktober bevindt. Het gruwelijke bloedbad van 7 oktober vond plaats. Het is duidelijk dat God dit liet gebeuren. We kunnen en moeten de daders verantwoordelijk en aansprakelijk houden. Ze moeten allemaal de maximale straf krijgen, vooral om te voorkomen dat ze bij een toekomstige gijzeling nooit de kans krijgen om vrijgelaten te worden. Maar net zoals de val van de eerste en tweede tempel van Jeruzalem vaak wordt beschouwd als het directe gevolg van de morele, culturele en spirituele ineenstorting binnen de natie Israël, mogen we dit aspect niet over het hoofd zien in het geval van de ramp van vandaag.

De innerlijke verdeeldheid binnen Israël vandaag de dag heeft zonder twijfel onze vijanden aangemoedigd om hun wrede plan uit te voeren. Dat gaven ze zelfs toe tijdens hun verhoren. Er is een machtige en luidruchtige minderheid in Israël. Het wordt goed gefinancierd en communiceert vakkundig zijn agenda, aangezien het de meeste mediakanalen en reclamebureaus bezit. Het vlaggenschipthema van deze minderheid is dat God, de Bijbel en het Joodse geloof de reden zijn voor alle problemen van Israël. Ze zien geen sterke, spirituele verbinding met het land van hun voorvaderen, noch zien ze de verbazingwekkend voor de hand liggende wonderen (die werden voorspeld door de profeten van Israël) die leidden tot de geboorte van de staat Israël in 1948.

Deze mensen willen een liberale, seculiere en progressieve samenleving. Democratie is een woord dat ze vaak gebruiken, maar in werkelijkheid zullen ze de wil van de meerderheid niet respecteren/accepteren zolang deze in tegenspraak is met hun agenda. Hun idee van democratie is dat een wettig gekozen regering door een wettig gekozen parlement niets mag doen tegen de wil van het liberale hooggerechtshof. Met andere woorden: een niet-gekozen Hooggerechtshof is hun God. Deze mensen vormen de ‘diepe staat’ en zij bekleden machtige posities binnen overheidskantoren, de IDF, de Israëlische politie, onze geheime diensten, ons veiligheidsestablishment, maar ook in de academische wereld en de media.

Ze werden ongelooflijk bedreigd door de rechterlijke hervorming die op het punt stond de zieke realiteit van mijn land te herstellen, en ze blijven volledig bereid om de natie ten val te brengen zolang ze hun krachtpatsers niet verliezen. Dus ja, God heeft toegestaan ​​dat 7 oktober plaatsvond. Maar een groot deel van de verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd, ligt op de schouders van deze mensen. Nu is het aan de rest van de natie om óf voor hen te capituleren, óf dit ziekelijke fenomeen onder ons uit te braken! Deze situatie is ook in veel andere westerse landen de realiteit. En gebed is het meest effectieve wapen! In onze gevallen wereld zijn we geroepen om een ​​licht en het zout van de aarde te zijn. Wij zijn geroepen om het evangelie te verspreiden en aan te kondigen dat er hoop is! Het wordt niet aangetroffen in de democratie, het kapitalisme, het socialisme of enig ander ‘isme’ dat je maar kunt bedenken. Onze hoop is op de Heer.

Filippenzen 3:20
Want ons burgerschap is in de hemel, van waaruit wij ook reikhalzend wachten op de Verlosser.

 


Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 540.000 abonnees, en het neemt nog dagelijks toe. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.