Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 16 mei 2024

17 mei 2024

Rafah heeft de afgelopen week Israël in actie gezien. De IDF is bezig met het opzetten van een nieuwe beveiligde zone langs de Philadelphi-corridor aan de Egyptische grens, terwijl in Rafah Israëlische tanks de wijken Al-Geneina, Al-Salam en Al-Brazilië zijn binnengedrongen. Honderdduizenden burgers zijn het gebied al uit veiligheidsoverwegingen ontvlucht, nadat ze van tevoren door de IDF waren gewaarschuwd. De burgerevacuatie die volgens de VS maanden zou duren, heeft slechts een paar dagen geduurd. Zodra Rafah bovengronds enigszins gestabiliseerd is, wordt het tijd om het enorme ondergrondse tunnelsysteem bloot te leggen. Egypte maakt zich grote zorgen over deze ondergrondse tunnels, omdat het Egypte in een heel slecht daglicht zal stellen. Deze tunnels worden al jaren gebruikt om grote hoeveelheden wapens van Egypte naar Hamas te transporteren. Ook de Amerikaanse CIA is bang voor het blootleggen van de tunnels. Ze wisten er al jaren van, maar hielden ze stil. Zij geven veel de voorkeur aan een zwak en controleerbaar Israël dat voor de veiligheid afhankelijk is van Amerikaanse bewapening.

Ofwel hebben de Verenigde Naties de kracht van de wederopstanding onder de knie, ofwel hebben ze de basiswiskunde niet gehaald. Op 6 mei publiceerde de augustusorganisatie een rapport waarin werd beweerd dat onder de doden in Gaza 9.500 vrouwen en 14.500 kinderen waren. Twee dagen later, op 8 mei, wijzigden ze het rapport om 4.959 vrouwen en 7.797 kinderen te lezen. Er waren geen persberichten over de wijziging. Geen excuses. Nu wil ik deze cijfers zeker niet lichtvaardig maken, omdat ze een tragedie zijn. De verantwoordelijkheid voor hun dood moet echter worden gelegd bij de voeten van Hamas, die ze als menselijk schild gebruikte, en bij die van de Verenigde Naties, die al tientallen jaren antisemitisme aanmoedigen met hun woorden en daden.

Wil je weten wat voor soort mensen je tegenkomt bij de VN? Een groeiend aantal berichten in een chatroom van een voormalige medewerker van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) geeft aan dat UNRWA-personeel humanitaire hulp steelt en deze met winst verkoopt. Vergeet niet dat medewerkers van de UNRWA naar verluidt hebben deelgenomen aan het bloedbad van 7 oktober en Israëlische gijzelaars hebben onderdak geboden.

Te midden van hun veroordeling van alles wat Israël doet, slaagden de VN erin tijd te vinden om te stemmen om de rechten en privileges van Palestina te versterken. In de stemming was ook een aanmoediging aan de VN-Veiligheidsraad opgenomen om het verzoek van Palestina om het 194e lid van de internationale organisatie te worden, te heroverwegen. Slechts negen landen stemden tegen de resolutie – Argentinië, Tsjechië, Hongarije, Israël, Micronesië, Nauru, Palau, Papoea-Nieuw-Guinea en de Verenigde Staten – terwijl nog eens 25 zich van stemming onthielden.


Het noorden

Dinsdagavond laat schoot een Israëlisch vliegtuig een auto neer in de stad Tyrus, Libanon. Minstens twee mensen werden gedood, onder wie Hussain Ibrahim Mekky, een hoge Hezbollah-veldcommandant aan het zuidelijke front van Libanon. Mekky was betrokken bij de planning van vele terroristische aanslagen.

Hezbollah nam wraak met een zwaar spervuur ​​van raketten afgevuurd op de berg Meron vanuit Zuid-Libanon. Uit een recente bewering van een terroristische groepering blijkt dat zij nu nieuwe raketten van 1200 pond in hun raketarsenaal hebben opgenomen, die zij “Jihad Mughniyeh” noemen. De naam komt van de zoon van Imad Mughniyeh, een hoge Hezbollah-functionaris. De jongere Mughniyeh werd in 2015 gedood tijdens een operatie, terwijl de oudste in 2008 in Damascus werd vermoord.


Amerikaanse betrekkingen

Er bestaat nog steeds een patstelling over bepaalde wapenleveringen aan Israël. De Republikeinen van het Amerikaanse Huis hebben een wetsvoorstel ingediend dat de regering-Biden zou dwingen de bevroren lading bommen naar Israël te sturen. De president heeft al aangegeven dat hij een veto zal uitspreken over het wetsvoorstel, mocht het aan hem worden doorgegeven. In plaats daarvan komt de regering met een nieuw pakket aan militaire hulp ter waarde van 1 miljard dollar, dat tactische voertuigen, munitie voor tanks en granaten omvat. Hoewel de hulp gewaardeerd wordt, is deze niet het meest nodig voor de operatie in Rafah. En dat is het knelpunt. De regering-Biden probeert zich te bemoeien met het vermogen van de IDF om een ​​operatie in Rafah uit te voeren. Wat de Republikeinen met hun wetsvoorstel zeggen is dat Israël het beste weet hoe de oorlog met Hamas moet worden gevoerd, en dat de VS hun bondgenoten in hun acties moeten steunen.

Biden heeft een sterke bondgenoot tegen premier Benjamin Netanyahu en het plan voor de IDF om de oorlog te voltooien. Helaas komt die bondgenoot uit Israël. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant heeft zich achter de Amerikaanse president geschaard om Netanyahu en zijn regering ten val te brengen. En Gallant is niet de enige. Het zijn alle generaals en ex-generaals die in Amerika zijn opgeleid. Ze zijn liberaal-links geworden, en ze proberen met Israël te doen wat hard links met de VS heeft gedaan.

Zodra ze Netanyahu hebben neergehaald, zal dit de weg vrijmaken voor het voortbestaan ​​van Hamas en de oprichting van een internationale macht om Gaza te regeren. Dit zou rampzalig zijn. De regering van Netanyahu heeft geen zin om over de Palestijnen te heersen. Maar Israël bevindt zich op een punt waar het niet gaat om wat wij willen, maar om wat wij nodig hebben. Als er een andere optie dan de Israëlische militaire controle over de Gazastrook wordt geïmplementeerd, is dat een beloning voor Hamas en een garantie dat 7 oktober ooit weer zal plaatsvinden. Het zal ook leiden tot de hoofdprijs van de terroristische agenda: een Palestijnse staat. En wat zou dan de les zijn voor de terroristen over de hele wereld? Wat een lange strijd niet kan bereiken, kan een bloedbad wel bewerkstelligen. Moord, verkracht en onthoofd naar hartenlust, en je zult rijkelijk beloond worden.


Jordanië

Jordaanse functionarissen maakten bekend dat ze een door Iran gesteund plan hadden verijdeld om wapens het land binnen te smokkelen en sabotagedaden uit te voeren. Iraanse proxy-milities in Syrië hebben de wapens naar een cel van de Moslimbroederschap in Jordanië geleid. Toen het plan werd ontdekt, werd de wapenopslagplaats in beslag genomen en werden arrestaties verricht.


Turkije

Zou de president van Turkije te maken kunnen krijgen met een nieuwe poging tot staatsgreep? Als je het Erdogan vraagt, zal hij je waarschijnlijk vertellen dat het heel goed mogelijk is. Er zijn berichten dat hij de hoofden van zijn inlichtingendiensten heeft bijeengeroepen om informatie te bespreken over een mogelijke aanstaande staatsgreep, de eerste sinds een mislukt complot uit 2016. Nu de economie zo ploetert, zou het niet verrassend zijn als mensen in opstand zouden komen.

Het zou echter ook een valse vlag kunnen zijn die president Erdogan gebruikt als excuus om elke oppositie hardhandig aan te pakken. In een mogelijk gerelateerd verhaal beval de president dinsdag de arrestatie van vier hoge politiechefs in Ankara wegens connecties met een baas van de georganiseerde misdaad. Er zijn echter mensen die zeggen dat deze leiders betrokken waren bij de planning van een staatsgreep.


Slowakije

Een schutter heeft woensdag vijf schoten afgevuurd op de Slowaakse premier Robert Fico, waarbij hij meerdere keren werd geraakt. De vermeende aanvaller, de 71-jarige Juraj Cintula, zou een voormalige bewaker zijn met banden met een pro-Russische paramilitaire groepering. Op het moment dat ik dit schrijf, lag de premier in uiterst kritieke toestand in de operatiekamer.


Afgelopen zondag bij zonsondergang begon Jom Ha’Zikaron, Israëls herdenkingsdag. Op deze dag sloten alle bedrijven, restaurants en werkplaatsen hun deuren, zodat we de tijd konden nemen om de 25.040 soldaten te herdenken die zijn gevallen en slachtoffers van terreur die zijn gestorven sinds 1948. Dit is het eerste jaar dat we de vermoorde onschuldigen van 7 oktober om mee te nemen in onze rouw. Het geweld en de kwade acties die Hamas die dag beging, werden zichtbaar voor onze ogen gebracht. Hoewel het een dag van rouw was, heeft het ons ook gesterkt voor wat ons te wachten staat. Ik waardeerde de woorden van dinsdag van voormalig voorzitter van de Amerikaanse gezamenlijke stafchefs, generaal Mark Milley, toen hij zei: “Als je de wiskunde neemt en 1.200 [slachtoffers van 7 oktober] optelt en dit toepast op de Verenigde Staten, dan Er zouden in één ochtend 50.000 tot 100.000 mensen dood zijn. Kunt u zich voorstellen wat wij zouden doen?” U heeft volkomen gelijk, generaal, en we voeren precies die acties uit die u zich kunt voorstellen.

We hebben gerouwd om degenen die we hebben verloren, maar zelfs aan rouw moet een einde komen. Zoals de psalmen ons vertellen: “Het huilen kan een nacht duren, maar de vreugde komt in de ochtend” (Psalm 30:5). Of, omdat in Israël onze dagen ’s avonds veranderen, komt de vreugde bij zonsondergang. Toen de zonsondergang op maandag aanbrak, werd Jom Ha’Zikaron Jom Ha’atzmaut.

Memorial Day werd Onafhankelijkheidsdag! Verdriet werd vreugde! Deze Onafhankelijkheidsdag vierde de 76e verjaardag van de vervulling van Jesaja’s profetie in het laatste hoofdstuk van zijn boek: Wie heeft zoiets gehoord? Wie heeft zulke dingen gezien? Zal de aarde op één dag geboren worden? Of zal er in één keer een natie geboren worden? Want zodra Sion aan het bevallen was, bracht zij haar kinderen ter wereld. (Jesaja 66:8)

We vieren niet alleen de geboorte van de staat Israël, maar we zijn ook blij met het feit dat we na de ene aanval na de andere nog steeds hier zijn! Van de rivier tot de zee, Israël zal er altijd zijn!


Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 500.000 abonnees, en de afgelopen weken zijn er nog meer dan 30.000 bijgekomen. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.