Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 13 juni 2024

14 juni 2024

Vanuit het hart van een Israëliër

Mijn feeds op sociale media exploderen met wat lijkt op godvrezende en Jezus-liefhebbende individuen die een aantal grote conservatieve evenementen bijwonen. In mijn poging om te begrijpen wie sommigen van hen zijn, ga ik vaak naar hun sociale mediaprofielen en kijk wat ze schrijven en met wie ze hun tijd doorbrengen. Tot mijn schrik en verbazing zie ik in heel veel gevallen dat er op die profielen veel antisemitische mensen te vinden zijn. Waarom ben ik beschaamd en verdrietig? Hier probeer ik aan gebroken en verwoeste Israëli’s uit te leggen dat hun beste vrienden noch politici, noch de progressieve media zijn, maar eerder het volk van God. De kerk! De echte Kerk!

Bedenk dat niet alle kerkmensen Geestvervulde, wedergeboren gelovigen zijn. In feite zijn de meeste van hen dat niet. Hun ‘religieuze overtuigingen’ kunnen ervoor zorgen dat ze de juiste dingen zeggen over familie, geslacht en nationale identiteit. Maar als het om Israël gaat, zullen ze gruwelijke woorden spuien en samenzweringstheorieën volgen die oude bloedsprookjes tegen de Joden nieuw leven inblazen. Ze hebben geen bijbels onderscheidingsvermogen. Waarom? Omdat ze de Heilige Geest niet hebben. Het zijn gewoon religieuze mensen. Bedenk dat religie nooit het antwoord was. Jezus wees dit in ieder geval aan als het probleem. Ik herinner me dat ik op een dak van een gebouw naast het Vaticaan in Rome zat en de boodschap gaf: “Het gaat niet om religie, broeder!”. Noch het jodendom, noch de islam, noch het katholicisme, noch het hindoeïsme, noch het boeddhisme kunnen ooit iemand redden. Je kunt niet in geloof geboren worden. Je moet opnieuw geboren worden. Je eerste bevalling zal nooit genoeg zijn!

Probeer het alstublieft te begrijpen: we bevinden ons in een situatie waarin de Joden zich sinds de jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw niet meer hebben bevonden. De stilte van de wereld is ongelooflijk luid! De hoeveelheid bedrog, onwetendheid en haat is volledig onbekend voor jonge Israëliërs die op weg waren om deel uit te maken van de mondiale gemeenschap. Plotseling werden ze eraan herinnerd wat God ons, via Bileam, probeerde te vertellen tijdens de uittocht uit Egypte׃

Numeri 23:9
“Want vanaf de top van de rotsen zie ik hem,
En vanaf de heuvels aanschouw ik hem;
Daar! Een volk dat alleen woont,
Zichzelf niet tot de naties rekenend.”

Kies verstandig met wie u zich associeert. En ja, controleer hun standpunt over Israël. Het zal enorm veel zeggen over hun geestelijke toestand!


Hamas en Gaza

U weet inmiddels waarschijnlijk dat God slechts enkele dagen geleden op grote schaal bevrijding heeft bewerkstelligd toen vier Israëlische gijzelaars levend werden gered aan het einde van een verbazingwekkende operatie uitgevoerd door de IDF. Andrey Kozolov, Noa Argamani, Almog Meir en Shlomi Ziv werden allemaal gered als resultaat van een gezamenlijke operatie van de IDF, Shin Bet en Yamam (de antiterreureenheid van de politie). Deze operatie was al weken in de maak! Ze waren in staat vier gijzelaars te redden en tegelijkertijd terroristen te doden. Deze operatie bestond uit veel invalshoeken en een groot aantal explosies. De Gazanen, inclusief de terroristen, waren geschokt. De VS waren zelfs betrokken bij het verstrekken van informatie om deze missie tot een succes te maken. Je kunt meer leren over deze ongelooflijke gebeurtenis in mijn Breaking News-segment.

Dit kwam echter niet zonder het tragische nieuws van het verlies van kapitein Arnon Zamora – de teamcommandant van de antiterreureenheid – die zijn leven opofferde om hen naar huis te brengen. Hij zal nooit vergeten worden. Hij was de eerste persoon die door de deur kwam waar de gijzelaars werden vastgehouden. Deze operatie is sindsdien omgedoopt tot “Operatie Arnon”. Ben Yisrael Chai! Dit betekent: “Het volk Israël leeft!”

Het is geen verrassing dat Hamas sindsdien zijn fysieke oorlogsvoering heeft opgevoerd, waardoor de levensomstandigheden van de andere gijzelaars nog erger dreigen te worden. We zijn nog niet klaar. Zoals Netanyahu zei: onze troepen gaan iedereen naar huis brengen. Aangezien Hamas ons meest recente aanbod heeft afgewezen, zijn we hier om te blijven. De leider van Hamas heeft overigens zelfs gezegd dat hij gelooft dat burgerdoden “noodzakelijke offers” zijn. Hij is van mening dat Gazanen moeten sterven. Israël probeert zoveel mogelijk mensen te sparen.

Terwijl de IDF doorgaat met het zuiveren van dit brok kwaad dat Hamas heet, lijkt de verdorvenheid van deze ‘mensen’ bodemloos. Afgezien van de andere grote dingen die ik heb gedeeld, vindt de IDF terreurtunnelschachten in slaapkamers van meisjes. Dit is hoe deze lafaards te werk gaan. Positief is dat de IDF de volledige controle over de Philadelphi-as heeft overgenomen en de Middellandse Zee bij Rafah heeft bereikt. Hamas is nu van alle kanten afgesneden. Nu moeten we ze zuiveren uit de hoofdstad die tientallen meters onder de grond ligt. Dat gezegd hebbende, is bijna 40% van Rafah nu in onze handen, maar met een hoge prijs. Tragisch genoeg stortte maandag een met explosieven opgetuigd gebouw in, met de dood en verwondingen van IDF-soldaten tot gevolg.

Ons leger blijft ook dagelijks actief in Judea en Samaria. Deze terroristen zijn overal.


Hezbollah en Libanon

In heel Noord-Israël, inclusief de Golan-regio, zijn raketaanvallen afkomstig van Hezbollah in Libanon in principe een dagelijkse gebeurtenis. We hebben er steeds vaker mee te maken. Israël gaat door met aanvallen in heel Zuid-Libanon. Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog een keer: oorlog is op handen. In ons luchtruim worden voortdurend raketten en drones onderschept. Dat gezegd hebbende, hebben we de afgelopen dagen enkele belangrijke Hezbollah-leiders geëlimineerd.

Vanaf vandaag is het oorlog in Noord-Israël. Raketten zijn non-stop en civiele gebieden worden met de minuut onder vuur genomen.

Ik twijfel tussen de wens dat we NU terugslaan tegen Hezbollah en de reden waarom we dat niet zouden moeten doen, een minuut voordat het precies het juiste moment is. In tijden van oorlog moet men vanuit het hoofd denken en niet vanuit de maag. In tijden van oorlog moet men kalmte betrachten en geen impulsiviteit. In tijden als deze bid ik nog harder voor onze premier en zijn leden van het oorlogskabinet, die niet de luxe hebben die andere politici hebben om loze beloften en loze dreigementen te doen. Ik ken ook het belang van het vers:

Algemene advies uit de bijbel:

Spreuken 24:6
Want door wijze raad zul je je eigen oorlog voeren,
En in een veelheid aan raadgevers schuilt veiligheid.


De Verenigde Staten

Helaas blijft het Witte Huis onze regering ondermijnen. Bidens marionet binnen het Israëlische oorlogskabinet – Benny Gantz – verlaat de regering op bevel van het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken in een poging Netanyahu omver te werpen. In reactie hierop zei Netanyahu: “Israël is op verschillende fronten in een existentiële oorlog verwikkeld. Benny, dit is niet het moment om de campagne te staken. Dit is het moment om de krachten te bundelen. Mijn deur zal open blijven voor elke zionistische partij die bereid is de overwinning op onze vijanden te helpen brengen.”

Het is dwaas dat de VS nog eens 400 miljoen dollar aan hulp aan de Palestijnen verstrekt.


Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 540.000 abonnees, en het neemt nog dagelijks toe. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.