Eindtijd – Leven we in de profetieën van Ezechiël? Is de opname binnenkort?

26 oktober 2023

Is de oorlog in het Midden-Oosten tussen Hamas – of indirect Iran – en Israël de oorlog die beschreven is in Ezechiël 38? Is dit de oorlog als opmaat naar de eindtijd? De korte of langere periode die we gaan meemaken voor de grote verdrukking zoals beschreven in de Bijbelboeken Daniel en Openbaring? De periode die ook door Jezus wordt geciteerd in Mattheus 24 met extra uitleg erbij? Dit is een blog gebaseerd op de video ‘Israël, Ezechiël oorlog, wereldpolitiek en de eindtijd.’

Ezechiël was een priester in de Babylonische ballingschap en we weten dat hij werkzaam was van 593 tot 571 voor Christus. Hij profeteerde (= voorspelde) onder andere over het recente verleden. Over de oprichting van de natie Israël, de terugkeer van alle 12 stammen van Israël uit alle landen en het ontwikkelen van een land met grote welvaart. En dat heeft plaatsgevonden vanaf 1948. In één dag is de natie Israël geboren – zoals ook is voorspeld – en vervolgens is de opbouw begonnen. En op dit moment is Israël zowel economisch als qua leger één van de sterkste landen in het Midden-Oosten.

In Ezechiël 36 onderbouwt de profeet waarom Israël terugkeert naar zijn eigen land: omdat God dit land voor eeuwig heeft beloofd aan Abraham. God is trouw en komt altijd zijn beloften na. Israël woont dus in het land wat van God is en dit is hun gegeven. Niet omdat het zo’n godvrezend volk is. Dat is het juist niet. Maar omdat God het heeft beloofd en het gaat om Zijn heilige Naam!

In Ezechiël 37 profeteert de profeet dat Israël zal herstellen uit de dood – uit de Holocaust. En weer gaat het om Gods heilige Naam. Ook voorspelt hij dat Jezus uiteindelijk koning wordt over Jeruzalem – dat komt nog in het 1000-jarig rijk.

In Ezechiël 38 profeteert Ezechiël over de inval van Rusland in Israël om economische motieven. Dit noemen we de Ezechiël oorlog. Puntsgewijs:

– Wie heeft de lead: Rusland
– Aanleiding: waarschijnlijk de vernietiging van Damascus (zie blog over Damascus)
– Motief: Economisch (buit en roof)
– Wie doen er mee: Turkije, Iran, Libië, Sudan en niet nader genoemde landen.
– Wie staan toe te kijken: Saoedi-Arabië, Europa en Amerika.
– Wie grijpt in: God.

Wat zien we in oktober 2023
– Wie heeft de lead: Hamas (indirect Iran)
– Aanleiding/motief: Jodenhaat
– Wie doen er mee: Hezbollah en andere terroristische organisaties (o.a. 17 in Syrië, Houthi’s in Jemen).
– Wie staan toe te kijken: Egypte, Jordanië, … (steken geen hand uit naar Israël of de Palestijnen)
– Wie helpt Israël: Amerika.

Conclusie: dit is nog niet de Ezechiël 38 oorlog. Nu kan deze oorlog heel snel escaleren dat we wel het Ezechiël scenario gaan zien. Maar dat betekent dat Amerika zich terugtrekt en de landen die nu wel spierballentaal laten horen maar zich gedeisd houden, ineens de handen ineen gaan slaan. Waarbij Rusland de lead heeft. Niet ondenkbaar omdat Rusland al heer en meester is in Syrië. Tot aan de grens van Israël. Dit scenario is niet ondenkbaar gezien de wereldwijde agressie die we zien tegen Joden. Kijk alleen al naar de pro Palestina demonstraties ondanks de gruwelijke beelden die wereldwijd bekend zijn. Het lijkt alsof dit niet meer uitmaakt en je de Joden gewoon mag en zelfs moet uitmoorden. Alsof het gerechtvaardigd is om een zwangere vrouw open te snijden, de baby met een mes te doden en vervolgens de moeder door te schieten. Alsof het normaal is om baby’s en kinderen te onthoofden of levend op een hoop te gooien en levend te verbranden.

Maar het is ook goed mogelijk dat dit een soort ‘tussenoorlog’ is, dat er weer vrede komt en dat op termijn de Ezechiël oorlog plaatsvindt.

Toch verwacht ik zelf niet dat de Ezechiël oorlog nog lang op zich laat wachten. Dat leg ik uit in de video over de toespraak van Jezus zoals is beschreven in Mattheus 24 en 25.


Mag ik je uitnodigen om voor jezelf te gaan onderzoeken wat er in de bijbel staat:

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.